Beste Zorgverzekering Fysiotherapie 2024

In 2023 gaat er behoorlijk wat veranderen als het gaat om vergoeding van fysiotherapie. De aanvullende verzekeringen zijn verder uitgekleed waardoor geen enkele aanvullende zorgverzekering fysiotherapie nog onbeperkt fysiotherapie vergoed. Staat u onder behandeling bij een fysiotherapeut? Of denkt u fysiotherapie nodig te hebben omdat u vaak sport of al wat ouder bent? Dan is het belangrijk dat u gaat vergelijken. Want het aantal behandeling dat u vergoed krijgt is nu aan een maximum gebonden en verschilt per zorgverzekeraar. Eenvoudig vergelijken doet u via onze zorgvergelijker!

Top 5 Zorgverzekering met fysiotherapie 2024

Bij herstel na een ongeval kan fysiotherapie helpen. Als u veel sport of lichamelijk werk doet of heel veel voor de computer zit kunt u te maken krijgen met complicaties. Het aantal behandelingen dat nodig is voor herstel kan link in de kosten gaan lopen. Verlaag het risico op onverwacht hoge kosten met een aanvullende verzekering fysiotherapie. Bekijk hieronder de top 5 verzekeraars.

VerzekeraarBasisverzekeringAanvullende verzekeringPremie p/mInformatie
FBTOBasis PlusModule Spieren & Gewrichten 350€160,40Bekijken
a.s.r.Goede KeuzeOngevallendekking Fysio & Tand€161,45Bekijken
De Christelijke ZorgverzekeraarPrincipe Polis BudgetMediumpolis€162,40Bekijken
Zilveren KruisBasis BudgetAanvullend 2 sterren€162,70Bekijken
Zorg en ZekerheidZorg Zeker PolisAV Basis€163,95Bekijken

Vergoeding fysiotherapie bij corona

Als u ziek bent geweest door COVID-19 en nog klachten ervaart, dan krijgt u herstelzorg uit de basisverzekering vergoed. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden. Zo moet blijken dat u tijdens het herstel van COVID-19 last heeft gehad van ernstige klachten of beperkingen. Daarnaast heeft u een verwijzing van een medisch specialist of huisarts. Deze verwijzing niet ouder zijn dan 6 maanden nadat is vastgesteld dat u ernstige klachten heeft (gehad). En mogelijk nog steeds hebt. U moet dan wel bereid zijn mee te doen aan het onderzoek naar het effect van herstelzorg. Tot slot moet u binnen een maand na de verwijzing zijn gestart met de behandeling.

Wat is de vergoeding fysiotherapie bij corona? De vergoeding voor herstelzorg na corona zijn ruim vastgesteld:

  • Maximaal 50 behandelingen fysio- of oefentherapie
  • Maximaal 10 behandelingen ergotherapie
  • Dieetadvisering: maximaal 7 uur
  • Logopedie: de zorg die nodig is

Deze zorg krijgt u maximaal 6 maanden vergoed. Een medisch specialist of huisarts kan, indien nodig,  de vergoeding één keer verlengen met 6 maanden.

Voor vergoeding uit de basisverzekering geldt een verplicht eigen risico van 385 euro, eventueel verhoogd met een vrijwillig eigen risico. Ook bij herstelzorg.

Kosten fysiotherapie 2024

In tegenstelling tot tandartskosten gelden geen vaste tarieven voor fysiotherapie. Maar de gemiddelde kosten voor een zitting zijn 37,50 euro. Afhankelijk van het soort therapie betaalt u vaak meer. Zo kost manuele therapie zo’n 48 euro en oedeemtherapie zo’n 49,50 euro per uur. Voor complexe behandelingen betaalt u zo’n 58 euro per uur. Daarnaast moet u niet vergeten dat er ook een intake / onderzoek moet plaatsvinden. Ook wordt vaak een toeslag voor uitbehandeling gerekend.

Kosten fysiotherapie na operatie

Vindt de behandeling gedurende een ziekenhuisopname plaats? Dan vallen de kosten fysiotherapie na operatie onder de totale ziekenhuisbehandeling. De kosten hiervoor komen voor rekening van de basisverzekering. Wanneer u het ziekenhuis weer verlaat, kunt u alleen nog een vergoeding krijgen met een aanvullende verzekering fysiotherapie vanaf de 21e behandeling.

Aantal behandelingen fysiotherapie

Voor het overzicht hieronder hebben wij onderzocht wat het gemiddelde aantal behandelingen is per verzekerde. Onder andere volgens het Nivel hebben patiënten gemiddeld 12 behandelingen nodig per episode. Patiënten met een chronische aandoening hebben 4 keer zoveel behandelingen nodig.

Hieronder tonen wij daarom een top 5 aanvullende zorgverzekeringen die 12 behandelingen vergoeding tegen 100%. Alle verzekeraars bieden directe acceptatie.

Vergoeding fysiotherapie basisverzekering 2024

Reguliere fysiotherapie behandelingen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering 2023. Wanneer u een vergoeding krijgt hangt af van uw leeftijd en de reden van uw behandeling.

Vergoeding fysiotherapie tot 18 jaar

Gaat uw kind naar de fysiotherapeut voor een reguliere behandeling? Dan krijgt u de eerste 9 behandelingen fysio- of oefentherapie vergoed. Is sprake van chronische aandoening? Dan kunt u alle behandelingen vergoed krijgen uit de basisverzekering.

Vergoeding fysiotherapie ouder dan 18 jaar

Alleen bij chronische aandoening krijgt u vergoed vanaf de 21e behandeling. De eerste 20 behandelingen betaalt u zelf. Deze gelden per aandoening en niet per kalenderjaar.

Voor bekkenfysiotherapie en bepaalde soorten oefentherapie gelden aparte vergoedingen.

Fysiotherapie zorgverzekering vergelijken

Uit onderzoek blijkt dat 64% van de mensen met een zorgverzekering niet weet dat er meestal een aanvullende verzekering nodig is om kosten van fysiotherapie vergoed te krijgen. Alleen mensen met bepaalde, vaak chronische klachten en een doorverwijzing van de dokter krijgen de kosten uit de basisverzekering vergoed. Maakt of verwacht u kosten voor fysiotherapie, dan is het erg verstandig om een aanvullende verzekering voor fysiotherapie af te sluiten.

In onze zorgvergelijker vindt u een vergelijking van de goedkoopste verzekeringen die de kosten voor fysiotherapie dekken. Deze vergelijking is erop gericht u een zo groot mogelijke dekking aan te bieden tegen fysiotherapiekosten voor een zo laag mogelijke premie. Ga direct naar onze zorgvergelijker om alle zorgverzekeringen te vergelijken. u heeft nog tot 31 december...

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]