Beste zorgverzekering zwangerschap 2024

Bent u zwanger of heeft u een kinderwens? Dan wordt het tijd om naar uw zorgverzekering te kijken. Want u wilt natuurlijk het beste voor uw kind. Tijdens de zwangerschap, de bevalling en daarna! Alleen de beste zorg voor jouw en je baby is goed genoeg! Veel zorg wordt gelukkig vergoed vanuit de basisverzekering. Maar er komt zoveel meer bij kijken dat een aanvullende verzekering echt het overwegen waard is. Op deze pagina gaan wij de meeste kosten toelichten. Ook tonen wij de beste zorgverzekering zwangerschap 2024.  Want met de juiste zwangerschapsdekking staat u bij de geboorte niet voor onnodig hoge kosten voor kraamzorg etc. Lees dus snel verder! U kunt ook direct gaan vergelijken via onze zorgvergelijker.

Beste Zorgverzekering bij Zwangerschap 2024

Via onze zorgvergelijker krijgt u een overzicht van de beste zorgverzekering voor zwangerschap 2024. Wilt u gewoon direct de beste aanvullende zorgverzekering zwangerschap 2024? Dat kan!

De aanvullende zorgverzekering van United Consumers (VGZ – Zorgzeker 2) komt als beste uit de test. Via het United Consumers collectief krijgt u direct 5% korting op de basisverzekering en 15% korting op de aanvullende verzekering zwangerschap.

De extra premie die u betaalt heeft u snel terugverdiend doordat u veel extra zorgkosten vergoed krijgt. Veel van die extra kosten worden vergoed via de aanvullende zorgverzekering zwangerschap van United Consumers.

Wat krijgt u zoal vergoed?

 • complete vergoeding kraampakket (30 euro)
 • vergoeding voor zwangerschapscursus (100 euro p/j)
 • veel andere vergoedingen los van zwangerschap en bevalling
 • vergoeding eigen bijdrage tot 125 euro en gratis kraampakket
 • complete vergoeding eigen bijdrage ziekenhuisbevalling zonder medische indicatie (369,40 euro)
 • borstvoedingsadvies tot 200 euro p/j
 • 12 behandelingen fysio- oefentherapie
 • 5% collectiviteitskorting op de basisverzekering
 • 15% korting op deze aanvullende verzekering!

Premie per maand 165,45 euro

Zorgverzekering zwangerschap 2024 met ruime vergoeding

In onderstaande tabel vindt u de top 5 zorgverzekeringen zwangerschap 2024.We hebben verschillende pakketten voor je vergeleken en onderstaande top 5 kwam als beste uit de bus. De aanvullende verzekering van UnitedConsumers VGZ is een goede aanvullende verzekering waarbij u tot 20% korting krijgt op de aanvullende dekking.

VerzekeraarPakket aanvullendVergoedingenPremie p/mInformatie
United ConsumersNatura basis + ZorgZeker 2 (VGZ)>€125 vergoeding eigen bijdrage kraamzorg
>€100 vergoeding eigen bijdrage ziekenhuisbevalling zonder medische noodzaak
>Zeer ruime ziekenhuis keuze
>€100,- vergoeding zwangerschapscursus
>€200,- vergoeding voor advies bij borstvoeding
>Gratis kraampakket
€165,45Bekijken
HEMACombinatiepolis + Aanvullend 3>100% vergoeding eigen bijdrage kraamzorg
>100% vergoeding eigen bijdrage ziekenhuis bevalling zonder medische noodzaak
>Zeer ruime keuze ziekenhuizen
>Gratis kraampakket
€175,30Bekijken
UnivéNatura basisverzekering + Aanvullend best>100% vergoeding eigen bijdrage kraamzorg
>100% vergoeding eigen bijdrage ziekenhuis bevalling zonder medische noodzaak
>Zeer ruime keuze ziekenhuis
>€100 vergoeding voor zwangerschapscurus>€200,- voor advies bij borstvoeding
>Gratis kraampakket
€180,95Bekijken
Zilveren KruisNatura basisverzekering + Aanvullend 3 sterren>100% vergoeding eigen bijdrage kraamzorg
>100% vergoeding eigen bijdrage ziekenhuis bevalling zonder medische noodzaak
>€50 vergoeding zwangerschapscursus
>€80 vergoeding voor advies borstvoeding
>Gratis kraampakket
€181,20Bekijken

Zorgverzekering zwangerschap 2024 kiezen

Welke zorgverzekering kiezen bij zwangerschap? Veel vrouwen willen de beste zorg voor hen en hun kind. Gelukkig wordt veel zwangerschapszorg ook vergoed vanuit de basisverzekering. Maar behoorlijk wat zorgkosten worden ook niet vergoed. Een zorgverzekering kiezen met zwangerschapsdekking is daarom niet zo’n slecht idee. Een zorgverzekering zwangerschap kiezen is best een opgave. Maar gelukkig staat u er niet alleen voor. Via onze zorgvergelijker vergelijkt u eenvoudig alle zorgverzekeringen. Ook met de aanvullende dekking voor zwangerschap.

Zorgverzekering 2024 aanpassen bij zwangerschap

Veel aanstaande ouders vragen zich af of het mogelijk is de zorgverzekering aan te passen gedurende het jaar dat men zwanger wordt. Bent u in het nieuwe zorgjaar zwanger geworden? Dan is overstappen naar een andere zorgverzekering niet meer mogelijk. Maar goed nieuws. Want bij sommige zorgverzekeraars is het wel mogelijk om de zorgverzekering tussentijds te wijzigen. Dit kan dan uiteraard bij de zorgverzekeraar waar u de basisverzekering hebt afgesloten. Stap dus op tijd over naar een passende zorgverzekering als u zwanger bent.

Tussentijds wijzigen kan maximaal één keer per jaar en geldt in beperkte situaties. Zwangerschap valt hier ook onder. Informeer altijd eerst bij uw zorgverzekeraar.

Zorgverzekering zwanger waarop letten?

Veel vrouwen sluiten, als zij zwanger zijn, een aanvullende zorgverzekering zwangerschap af. Want er komt nogal wat bij kijken.

Maar u kunt er ook voor kiezen om een deel van de zorgkosten zelf te betalen. Vanuit de basisverzekering is namelijk al best veel gedekt. Voor verloskundige hulp en de voorgeschreven echo’s betaalt u zelfs geen eigen risico. Wat u vergoed krijgt hangt af van de zorgverzekering die u kiest. En welke aanvullende zorgverzekering 2024 met zwangerschap u kiest. Niet elke zorgverzekeraar vergoedt hetzelfde.

De keuze voor een aanvullende verzekering zwangerschap hangt van uw budget af. Kunt u bijvoorbeeld de eigen bijdrage gemakkelijk zelf betalen?

Maar als u bijvoorbeeld een zwangerschapscursus wilt doen of in het ziekenhuis wil bevallen zonder medische noodzaak, dan is een aanvullende zorgverzekering zwangerschap misschien goedkoper.

Ga dus zeker een vergelijking maken tussen de aanbieders van de beste zorgverzekering met zwangerschap 2024. Dat kan heel gemakkelijk en snel via onze zorgvergelijker zodat u verzekerd bent van de beste zorg tegen de laagste premie. U kunt nog tot 31 december vergelijken en overstappen.

Vergoeding basisverzekering zwangerschap 2024

Zoals aangegeven worden veel kosten al gedekt door de basisverzekering. Maar we weten ook dat de basisverzekering steeds meer uitgekleed wordt. Daarom nog even goed om te weten wat nu precies vanuit de basisverzekering 2024 voor zwangerschap vergoed krijgt:

 • afspraken en controles bij de verloskundige
 • echo’s voorgeschreven door de huisarts, verloskundige en gynaecoloog.
 • 20 wekenecho
 • Bloedonderzoek
 • Medische nazorg na bevallen
 • Bevallen in ziekenhuis bij een medische noodzaak
 • Ziekenhuisopname bij bevallen
 • De verloskamer tot maximaal €225
 • Gynaecologische hulp
 • NIPT test (bij medische indicatie, anders 175 euro eigen bijdrage)
 • Vruchtwaterpunctie en vlokkentest (bij medische indictatie)
 • Geneesmiddelen
 • Ziekenhuisopname tijdens zwangerschap in verband met complicaties
 • Kraamzorg (minus eigen bijdrage)

Verloskundige zorg

Een verloskundige biedt zorg voor, tijdens- en na de bevalling aan moeder en kind. De kosten hiervoor vallen onder de basisverzekering. Ook andere verloskundige zorg van een huisarts of gynaecoloog zijn gedekt met de basisverzekering. voor sommige kosten - bijvoorbeeld bloedonderzoek  en geneesmiddelen geldt een eigen risico. Bij een miskraam geldt geen eigen risico.

Echo’s

Ben je al enige tijd zwanger? Dan heb je misschien al een echo gehad. Met een echo kun je controleren of alles goed gaat met het kindje in de buik.

De eerste echo is de algemene termijnecho en vindt plaats na 12 weken zwangerschap. Doel van deze echo is om de ligging van de baby te controleren en om te bepalen wanneer je uitgerekend bent. Na 20 weken volgt een tweede echo. Hierbij wordt de ontwikkeling van het kind beoordeeld. Beide echo's vallen onder de basisverzekering. Eventueel andere echo's moet een medische noodzaak hebben.

Prenatale testen

Om het ongeboren kind op afwijkingen te laten controleren kun je prenatale testen laten uitvoeren. Uit een dergelijke test blijkt of het ongeboren kind met aangeboren afwijkingen te maken zal krijgen. Met een combinatietest of NIPT kan er geconstateerd worden of het kind de kans loopt op bijvoorbeeld het downsyndroom.

Deze test wordt niet vergoed, tenzij sprake is van medische indicatie. Vraag na bij de verloskundige of huisarts of je recht hebt op een vergoeding.

Goed om te weten dat er vooraf een gesprek kan plaatsvinden met de verloskundige over deze testen (counselinggesprek). Dit gesprek valt onder de basisverzekering.

Er geldt een eigen risico voor de NIPT test bij een verhoogd eigen risico of medische indicatie. Daarnaast geldt een eigen bijdrage voor de combinatietest en NIPT (trident-2).

Bevalling

Bevallen kan in het ziekenhuis, geboortecentrum of thuis. De situatie bepaalt hoeveel recht op vergoeding je hebt. Vrijwillig bevallen in het ziekenhuis wordt ook wel een poliklinische bevallen genoemd (zonder medische indicatie) genoemd. De eerstelijns verloskundige zal de bevalling in het ziekenhuis bijstaan. Hierbij geldt een maximum tarief vanuit de basisverzekering. Bij een bevalling met keizersnede of andere complicaties is sprake van poliklinische bevalling met medische indicatie.

De vergoeding voor een bevalling zonder medische noodzaak is 246 euro. De kosten van bevallen in het ziekenhuis liggen rond de 600 euro.

Vergoeding aanvullende verzekering zwangerschap 2024

De basisverzekering dekt veel. Maar steeds meer vergoedingen vallen buiten de basisverzekering. Die kosten kunt u verzekeren met een aanvullende verzekering zwangerschap 2024. Hieronder een overzicht waar u zich zoal aanvullend voor kunt verzekeren:

 • Kraampakket
 • Zwangerschapscursussen
 • Eigen bijdrage kraamzorg (€5,10 per uur)
 • Bekkenfysiotherapie
 • Babymassage
 • Cursus kinder-EHBO
 • Doulabegeleiding
 • Hulp bij bortvoedingsproblemen
 • IVF-behandelingen (na derde keer)
 • Bevalling in het ziekenhuis zonder medische noodzaak

Let op dat u bovenstaande vergoedingen ook daadwerkelijk vergoed krijgt. Een zwangerschapscursus kost bijvoorbeeld 100 euro maar wordt lang niet altijd door de aanvullende zorgverzekering vergoed. Vergelijk daarom alle de aanvullende verzekering zwangerschap 2024 zodat de beste voor uw boven komt drijven. Via onze zorgvergelijker is per verzekeraar inzichtelijk wat u vergoed krijgt en hoeveel. Handig toch?

Kosten eigen bijdrage zwangerschap 2024

Voor sommige kosten rondom de bevalling geldt een eigen bijdrage. Dit zijn bijvoorbeeld kosten met betrekking tot kraamzorg, een poliklinische bevalling zonder medische indicatie en prenatale testen zonder medische noodzaak. Kosten voor de eigen bijdrage kunt u dekken door een aanvullende zorgverzekering zwangerschap 2024 af te sluiten. De eigen bijdrage wordt dan vanuit de aanvullende verzekering betaald.

Eigen risico aanvullende verzekering zwangerschap 2024

In 2024 geldt voor de basisverzekering een eigen risico van 385 euro per jaar. Voor een deel van de zorgkosten die uit de basisverzekering worden vergoed betaalt u een eigen risico. Wanneer het bedrag boven de 385 euro komt dan vergoedt de de zorgverzekeraar de kosten. Wij achten het verstandig om rondom de zwangerschap het eigen risico niet te verhogen omdat u meer zorg nodig hebt.

Wat valt onder het eigen risico rondom zwangerschap?

 • gynaecologische hulp (uitgezonderd verloskundige verrichtingen)
 • Bloedonderzoek
 • NIPT, vruchtwaterpunctie en vlokkentest
 • vervoer per ambulance naar het ziekenhuis
 • medische nazorg na bevalling
 • geneesmiddelen

Voor sommige behandelingen geldt een eigen bijdrage. Voor de beste zorgverzekering zwangerschap 2024 checkt u via onze zorgvergelijker wat wordt vergoed met een aanvullende zorgverzekering zwangerschap!

Goedkoopste zorgverzekering zwangerschap vergelijken

Kind op komst? Voor het vinden van de beste zorgverzekering 2024 met aanvullende dekking voor  zwangerschap bent u aan het juiste adres. Kraamzorg zit gedeeltelijk in de basisverzekering. Voor extra kraamzorg moet u vaak een aanvullende verzekering afsluiten. Meestal betaalt u voor kraamzorg een wettelijke eigen bijdrage.

Op deze pagina vergelijken wij de goedkoopste aanvullende verzekeringen. We richten ons op een zo ruim mogelijke dekking voor een zo laag mogelijke premie. Kraamhulp is erg fijn. Dek u in en voorkom onaangename financiële verrassingen. Alle zorgverzekeringen met kraamzorg / zwangerschapsvergoedingen vindt u snel via onze zorgvergelijker.

laatste update: 1-12-2023

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]