Beste Zorgverzekering 2024 met Orthodontie

De kosten voor een orthodontische behandeling kunnen hoog oplopen. De meeste bekende is de beugelbehandeling. U mag verwachten dat u daarvoor tussen de 2.000 euro en 3.000 euro moet betalen. Voor veel mensen is dit niet op te brengen. Een zorgverzekering 2024 met orthodontie vergoeding is dan al snel voordeliger. Maar waar moet u rekening mee houden? Zijn er bijvoorbeeld wachttijden en acceptatievoorwaarden? U leest het allemaal hier!

Let op! Premies voor 2024 zijn per 13 november bekend!

Waarom naar de orthodontist?

Een tandarts is er voor het onderhoud van een gebit. Daarvoor gaat u ook naar een halfjaarlijkse controle ter preventie.

Een orthodontist heeft als doel een optimale stand van het gebit en kaak na te streven. Groei- of stand afwijkingen aan het gebit probeert de orthodontist te herstellen door het plaatsen van een beugel.

Rechtstaande tanden hebben ten eerste als voordeel een mooiere glimlach. Ten tweede zorgen recht staande tanden ervoor dat u het gebit beter kunt verzorgen, waardoor uw gebit gezonder blijft. Andere voordelen zijn beter kauwen en bijten.

Over de beugel en beugelbehandeling

Een beugelbehandeling kan op iedere leeftijd starten. Maar voordat u start met de beugelbehandeling is het belangrijk dat het gebit in een goede staat, en onderhouden is. Bij iedere leeftijd en gebitsconditie past een behandeling op maat.

Dat zoveel jongeren een beugel hebben is niet voor niets. In de leeftijd van 10 tot 15 jaar worden de beste resultaten gehaald. Dan kan immers de kaakgroei nog worden beïnvloed. En daarmee de vrijgekomen ruimte bij het wisselen van tanden.

Maar hoe verloopt een beugelbehandeling? In de actieve fase wordt het gebit rechtgezet met de beugel. Het doel is om de tanden en kiezen goed op elkaar te laten passen. In de retentiefase wordt getracht het gebit in haar nieuwe staat te houden. Vaak wordt dan een retentiebeugel toegepast. De duur van de beugelbehandeling is zo’n twee tot drie jaar. De tarieven zijn vastgelegd in F-codes. Controleer uw polis. Vergoed de verzekeraar alle F-codes wel?

Bij het zoeken naar de beste zorgverzekering 2024 met orthodontie let u niet alleen op de prijs maar ook op de vergoeding. Zijn er behandelingen uitgesloten? En welke consequenties heeft dat voor de prijs van de totale behandeling? Doe ook navraag bij uw zorgverzekeraar!

Beste basisverzekering 2024 met aanvullend Orthodontie

Helaas worden de kosten voor orthodontie niet vergoed vanuit de basisverzekering. Maar ook hier zijn uitzonderingen. Alleen bij ernstige groei- of ontwikkelstoornis kunt u een vergoeding verwachten vanuit de basisverzekering. In alle andere gevallen krijgt u alleen een vergoeding voor orthodontie kosten als u een basisverzekering 2024 met orthodontie heeft afgesloten.

Top 3 Basisverzekering 2024 met aanvullend Orthodontie verzekeringen tot 18 jaar

Hieronder een top 3 zorgverzekeringen met een aanvullende verzekering voor orthodontie.  Met deze orthodontie verzekering heeft u 100% dekking maar is er wel een wachttijd van 1 jaar.

ZorgverzekeraarBasisverzekeringAanvullendPremie p/mInformatie
Zilveren Kruis Basis BudetAanvullend 3 sterren - 100%, max. €2.000 eenmalig€152,20Naar Univé
ProLife Basis Budget Aanvullend Large Polis - 100%, max 2.000 eenmalig€153,20Naar HEMA
MenzisBasis BudgetTandverzorgd 750 - 100%, max 2.000 eenmalige€154,95Naar ProLife

100% verzekerd maar wel sprake van een wachttijd

Top 3 Orthodontie basisverzekering 2024 met orthodontie verzekering vanaf 18 jaar (100% tot €750)

Hieronder een overzicht van aanvullende zorgverzekeringen voor orthodontie met een maximale volledige vergoeding van €750 euro. Het aantal verzekeraars is zeer beperkt maar wij vonden onderstaande die bereid zijn u te verzekeren.

VerzekeraarBasisverzekeringAanvullendPremie Informatie
De FrieslandAlles Verzorgd Polis AV Tand Optimaal€178,90Naar De Friesland
UnivéUnivé Zorg Basis PolisTand Best Pakket€186,95Naar Univé
UnivéZorg Geregeld PolisTand Best Pakket€196,30Naar De Friesland

Orthodontie vergoeding 2024 voor kinderen (onder 18 jaar)

U krijgt dus alleen een vergoeding orthodontie uit de aanvullende zorgverzekering. De kosten van een beugel zijn afhankelijk van de lengte van het behandeltraject en het soort beugel. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de standaard slotjes beugel of een Invisalign.

Kinderen tot 18 jaar zijn verzekerd via de ouders. De aanvullende orthodontie verzekering kan in een aanvullende (gezins) verzekering zitten of een aanvullende tandverzekering. In onze zorgvergelijker geeft u aan of u kinderen onder de 18 heeft en welke aanvullende zorgverzekering u wilt afsluiten. Verzeker uw kind op de polis met de beste en meest uitgebreide dekking. Zo bent u met uw kinderen verzekerd van goede zorg met uitstekende dekking.

Orthodontie vergoeding 2024 voor volwassenen (ouder dan 18 jaar)

Ook voor volwassenen geldt dat vergoeding voor orthodontie niet vanuit de basisverzekering 2024 vergoed wordt. Wilt u toch een beste basisverzekering 2024 met vergoeding voor orthodontie? Dan sluit u een aanvullende zorgverzekering af.

Let dan echter wel op wachttijd en directe acceptatie. De zorgverzekeraar kan / en mag aanvullende vragen stellen. Dit is een vragenlijst of saneringsverklaring. Daarin wordt de staat van uw gebit en de te verwachten kosten beschreven. De specifieke voorwaarden voor toelating bepaalt de verzekeraar zelf. Als de verzekeraar hoge kosten verwacht mag zij besluiten u niet te gaan verzekeren.

Beste aanvullende orthodontieverzekering 2024 zonder wachttijd

Voor een aanvullende zorgverzekering orthodontie geldt meestal een wachttijd.

Een uitgebreide aanvullende verzekering met hoge dekking lijkt mooi maar er zitten ook nadelen aan. Zo geldt dus meestal een wachttijd van 6 maanden tot 12 maanden. Die wachttijd orthodontie houdt in dat u eerst tot 12 maanden premie betaald voordat u uw zorgnota kan declareren.

Daarom is het heel belangrijk om vooraf de kosten te inventariseren. Is een aanvullende orthodontie verzekering wel zo interessant? Vergelijk de te verwachten kosten met de vergoedingen en premie van de aanvullende verzekeringen. Houdt rekening met wachttijd en acceptatievoorwaarden!

Losse orthodontie verzekering 2024 afsluiten?

Een losse orthodontie verzekering afsluiten is meestal niet aan te raden. Ondanks dat een aanvullende verzekering voor orthodontie elders goedkoper lijkt of hogere vergoeding biedt. U zult merken dat er maar enkele verzekeraars zijn die dit doen. Meestal tegen minder gunstige voorwaarden en een hogere premie. Neem altijd eerst contact op met die zorgverzekeraar.

Zorgverzekering 2024 met orthodontie vergelijken

Via onze zorgvergelijker komt u eenvoudig te weten wat de beste zorgverzekering 2024 met orthodontie is. Vergelijk eenvoudig de basisverzekering met aanvullende verzekering orthodontie.  Geef aan wat uw dekkingswensen zijn. Onze zorgvergelijker neemt dan uw dekkingswensen mee in de vergelijking. De goedkoopste en beste zorgverzekering 2024 met orthodontie kan dan bovenaan te staan! Tevens ziet u of u direct wordt geaccepteerd en of u aan een wachttijd vast zit.

Laatste update: 24-8-2023