Tandverzekering 2024 vergelijken

Wel of niet een aanvullende tandverzekering afsluiten? We willen allemaal een mooi gebit hebben en behouden. Maar wat hebben we daarvoor over? Wanneer u 18 jaar of ouder bent blijft een bezoek aan de tandarts nodig om tijdig gaatjes te ontdekken maar ook voor advies en onderhoud. Het is de meest gekozen aanvullende verzekering. Voor alleen controle is een aanvullende tandartsverzekering niet nodig. Maar indien u regelmatig een gaatje hebt of andere extra kosten verwacht kan een aanvullende tandverzekering goedkoper zijn. Gebruik onze zorgvergelijker om te filteren op de aanvullende tandverzekering. Zo ontdekt u het snelste wat bij u past.

Tandarts verzekering vergelijken 2024

De goedkoopste en best passende tandverzekering in uw situatie vindt u met onze zorgvergelijker. Om het u wat makkelijker te maken hebben wij de top 5 verzekeraars in een tabel geplaatst met een vergoeding van €250 tot €500 vergoeding. Gebruik onze zorgvergelijker als u ook andere aanvullende wensen hebt. De tabellen zijn gebaseerd op de goedkoopste aanvullende tandverzekeringen. Bekijk één van onderstaande verzekeraars door op de knop "bekijken" te klikken voor meer informatie en voorwaarden.

De goedkoopste aanvullende tandartsverzekering 2024 met een vergoeding van 75% tot maximaal 250 euro is de aanvullende module Tand 75% tot 250 euro bij de FBTO Basisverzekering.
De goedkoopste aanvullende tandartsverzekering 2024 met een vergoeding van 75% tot maximaal 500 is de AV Tand Doorstap van De Friesland in combinatie met de Zelf Bewust Polis.

Vergelijk uw huidige zorgverzekering premie met onderstaande premies en ontdek of uw tandartsverzekering volgend jaar goedkoper kan!

Top 5 Tandartsverzekering 2024 (tot €250 vergoeding)

Onderstaande tabel toont de beste tandartsverzekering 2024 met 75% tot max. 250 euro vergoeding. Deze aanvullende tandverzekering wordt veel gekozen door mensen die een aanvullende tandverzekering willen afstuiten.

Verzekeraar BasisverzekeringAanvullende verzekeringKenmerkPremie p/mInformatie
FBTOBasisModule Tand 75% van 25075% tot €250,- | voor 3,- extra 100% vergoeding tot €250,- per jaar€141,45Bekijken
VinkVinkBasisverzekeringTand75% tot €250,- per jaar€145,10Bekijken
De FrieslandZelf Bewust Polis AV Tand Opstap75% tot max. €250 per jaar€149,70Bekijken
a.s.r. ik kies zelfGoede Keuze + ongevallen Fysio & TandTandBewust75% tot €250,- per jaar€151,45Bekijken
Nationale NederlandenZorg VoordeligZorg Tand75% tot €250,- per jaar€152,45Bekijken

Top 5 Tandartsverzekering 2024 (tot €500 vergoeding)

Onderstaande tabel toont de aanvullende tandverzekeringen met een vergoeding van 75% tot 500 euro. Als u een andere aanvullende tandverzekering wilt met meer vergoeding bekijk dan onderstaande top 5 en bekijk wat de verzekeraar te bieden heeft.

VerzekeraarBasisverzekeringAanvullendPremieInformatie
De FrieslandZelf Bewust PolisAV Tand Doorstap€163,70Bekijken
Zilveren Kruis Basis BudgetAanvullend tand 2 sterren€163,95Bekijken
De FrieslandZelf Bewust Polis + AV InstapAV Tand Doorstap€165,65Bekijken
Zilveren KruisBasis Budget + Basis Plus ModuleAanvullend Tand 2 sterren€166,20Bekijken
Chirstelijke ZorgverzekeraarPrincipe Polis BudgetTand Medium€166,40Bekijken

Is een aanvullende tandverzekering nodig?

De eerste vraag die u moeten stellen is, of een aanvullende tandverzekering wel echt nuttig of nodig is. Daarvoor zult u eerst een verwachting moeten hebben over tandartskosten voor het aankomende zorgjaar. En hoe goed uw gebit is. Met een gezond gebit is een aanvullende tandverzekering meestal niet nodig. U bent dan oververzekerd.

Voor het vullen van een gaatje betaalt u minimaal 75 euro. Reken echter maar op 100 euro of meer.  Zoek uit welke behandelingen u verwacht en welk percentage u vergoed krijgt. Stel dat u 80% vergoeding krijgt tot maximaal 250 euro. Dan is na deze behandeling nog (250-60) 190 euro over. In het meest gunstige geval.

Of u een tandverzekering moet afsluiten hangt ook af van directe acceptatie en of u direct kunt beginnen met declareren. Bij de duurdere tandartsverzekeringen krijgt u te maken met acceptatievoorwaarden en een wachttijd. Let hierop!

Dus verwacht u meer tandartskosten dan twee keer controle? En verwacht u kosten boven het verzekerd bedrag? Kunt u direct declareren? Dan is een tandartsverzekering in 2024 geen overbodige luxe. Alleen voor de duurste tandartsverzekeringen geldt meestal een wachttijd en worden aanvullende vragen gesteld.

In onze zorgvergelijker komt de goedkoopste tandartsverzekering direct bovenaan te staan. Ook kunt u direct afsluiten als u een passende tandverzekering hebt gevonden.

Vergoeding tandartskosten uit de basisverzekering

Sinds 2006 zit de tandarts voor iedereen boven de 18 jaar niet meer in de basisverzekering. Aanvullend verzekeren voor tandartskosten kan, maar is zeker niet goedkoop. Daarom kiezen mensen ervoor om soms zelfs helemaal niet meer naar de tandarts te gaan. En dat vinden wij een slechte zaak. Moeten tandartskosten weer terug in de basisverzekering? U kunt zich hiervoor hardmaken. Op de website van “doktersvandewereld.org” kunt u deelnemen aan de petitie voor mondzorg weer terug in het basispakket. Link naar de website: Mondzorg in het basispakket - Dokters van de Wereld

Ik zeg doen!

Toch zijn er uitzonderingen voor vergoedingen uit de basisverzekering boven 18 jaar. Een aantal bijzondere aandoeningen worden wel vergoed. Het gaat hierbij om een ernstige ontwikkelings- of groeistoornis aan uw gebit of kaak. Is dit het geval? Contacteer de zorgverzekeraar en vraag naar de polisvoorwaarden en vergoedingen.

Tandartskosten onder de 18 jaar: wat vergoed de basisverzekering

Jonger dan 18 jaar? Dan heb je recht op vergoeding van tandartskosten uit de basisverzekering. Kinderen tot 18 jaar kunt u gratis meeverzekeren op de zorgverzekering van één van de ouders met de meest uitgebreide dekking.

Voor kinderen betekent dit dat tandartskosten via uw basisverzekering zijn gedekt. Ook veel andere zorgkosten voor uw kinderen zijn via uw basisverzekering gedekt. Ben je 18 jaar geworden? Dan zal je zelf een zorgverzekering moeten afsluiten. Ga eerst naar onze pagina over de studenten zorgverzekering of gebruik direct onze zorgvergelijker. Daarin geef je jouw wensen aan en de goedkoopste (aanvullende) zorgverzekering komt bovenaan te staan.

Tandartsverzekering 2024 zonder wachttijd?

De aanvullende tandverzekering met een vergoeding tot 250 euro worden eigenlijk altijd wel direct geaccepteerd. Voor de uitgebreide tandverzekering of orthodontieverzekering geldt vaak een wachttijd voordat u kunt declareren. U moet dan eerst 6 maanden tot 1 jaar verzekerd zijn. Daarna krijgt u pas een vergoeding voor uw zorgnota. Bedenk dus goed of u deze aanvullende tandverzekering wel wilt. De rekening zelf betalen is wellicht goedkoper.

Tandartsverzekering 2024 zonder medische acceptatie?

Voor de uitgebreide tandartsverzekering worden vaak aanvullende vragen gesteld door de verzekeraar. Die medische verklaring moet de zorgverzekeraar meer duidelijkheid geven over de te verwachten kosten. De verdere acceptatieprocedure moet dan uitwijzen of de verzekeraar u wilt verzekeren. De specifieke voorwaarden bepaalt de verzekeraar zelf. In de vorm van een vragenlijst of een saneringsverklaring.

Zijn er tandartsverzekeringen zonder medische acceptatie? Ja die zijn er. En dit zijn voornamelijk de minst uitgebreide aanvullende tandartsverzekeringen. Tot 250 euro geeft meestal directe acceptatie. Wilt u een uitgebreidere dekking? Houdt dan rekening met een medische verklaring en een wachttijd.

Kan de zorgverzekeraar uw tandartsverzekering weigeren?

Hierboven hebt u kunnen lezen dat de zorgverzekeraar om een medische verklaring of een saneringsverklaring kan vragen. Dat doet de verzekeraar om dat zij verwachten dat u hoge kosten gaat maken.

Op basis van een acceptatieprocedure waarin zij zelf de voorwaarden mogen bepalen, mag de zorgverzekeraar uw weigeren. Dat mag de verzekeraar immers altijd als het gaat om een aanvullende tandverzekering. Voor de basisverzekering hebben verzekeraars een acceptatieplicht.

Losse tandartsverzekering 2024 afsluiten?

Veel zorgverzekeraars hebben diverse tandverzekeringen. U hebt dan de keuze tot welk bedrag u zich maximaal wilt verzekeren. Bijvoorbeeld 250 euro of 500 euro. Een losse tandartsverzekering kunt u ook afsluiten bij een andere zorgverzekeraar dan waar u de basisverzekering hebt afgesloten. Dat kan voordeliger zijn omdat zij een hogere vergoeding bieden. Of een lagere zorgpremie vragen. Maar meestal is het voordeliger om alles bij dezelfde zorgverzekeraar te houden. Verzekeraars zijn niet zo blij met losse verzekeringen. Daarom zijn deze vaak ook duurder.

Verder krijgt u vooraf een vragenlijst toegestuurd wanneer u een tandartsverzekering bij een andere verzekeraar wilt afsluiten. Deze vragen gaan over de staat van uw gezondheid en gebit.

Hieronder een tabel met verzekeraars die waar u een losse tandverzekering kunt afsluiten!

VerzekeraarPremietoeslagVoorwaardenNaar verzekeraar
Zilveren KruisNeeGeenBekijken
Christelijke ZorgverzekeraarNeeGeenBekijken
De FrieslandNeeNiet mogelijk bij Tand Doorstap of Tand OpstapBekijken
MenzisNeeGeenBekijken
United Consumers VGZNeeAanvraag valide t/m 31 decemberBekijken
Univé50% toeslagAanvraag valide t/m 31 decemberBekijken
ONVZ50% toeslagGeenBekijken

Verschil aanvullende en losse tandverzekering

Let op dat een losse tandverzekering iets anders is dan een aanvullende tandverzekering. Met een losse tandverzekering heeft u en basispakket bij uw huidige verzekeraar en sluit u een losse tandverzekering af bij een andere verzekeraar. U moet daarvoor contact opnemen met de verzekeraar en vragen wat de procedure is. Meestal dient u een vragenlijst in te vullen over de staat van uw gebit en uw gezondheid. Ook wordt gevraagd of u eerder bent geweigerd door een verzekeraar. Verder betaalt u bij een aantal verzekeraars een premie opslag. Daarom is het meestal verstandig om niet een losse tandverzekering maar een aanvullende tandverzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten als waar u de basisverzekering hebt lopen.

Voor wie interessant?

De losse tandverzekering kan interessant zijn wanneer uw in het buitenland werkt maar toch naar uw Nederlandse tandarts wilt. Stel u woont vlakbij de grens met Duitsland. U werkt in Duitsland en bent daar verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Veel mensen zijn gehecht aan hun huidige tandarts en willen daarom niet naar een andere tandarts. Als dat bij u ook het geval is dan kunt u een losse tandverzekering afsluiten in Nederland.

Losse tandongevallenverzekering

Een losse tandongevallenverzekering is iets anders dan een tandartsverzekering. Een tandartsverzekering vergoedt reguliere mondzorg. Een tandongevallenverzekering vergoedt herstel van het gebit na een ongeval. De kosten na een ongeval kunnen hoog oplopen en daarom is het interessant voor mensen die hoge tandartskosten niet uit eigen zak kunnen betalen. Sommige verzekeraars bieden helemaal geen tandongevallenverzekering aan. In dat geval kunt u terecht bij Ixorg. Voor een paar euro per maand kunt u zich hier verzekeren voor tandzorg en fysiotherapie als gevolg van een ongeval.

Goedkoopste tandartsverzekering 2024 vergelijken

Het is niet gemakkelijk om zelf de goedkoopste tandartsverzekering te vinden. Daar zijn tegenwoordig zorgvergelijkers voor. Want het aantal zorgverzekeraars is te groot om zelf een goede vergelijking te maken. Het is hoe dan ook beter om elk jaar uw tandartsverzekering te gaan vergelijken. Ook als u niet van plan bent om te switchen.

Elk jaar bepalen zorgverzekeraars opnieuw de inhoud, voorwaarden en premie van de aanvullende verzekering. Ook bepalen zij hoeveel procent van de rekening zij gaan vergoeden. Meestal is dat 75% tot 250 euro. Bij de uitgebreide tandartsverzekering krijgt u vaak wel 100% tot een maximum bedrag vergoed. Het maximum bedrag kunt u zelf kiezen.

Doe een inventarisatie voor het volgende jaar. Hoeveel denkt u volgend jaar te besteden aan tandartskosten? Verwacht u uitgebreide behandelingen? Wanneer u dit inzicht heeft gaat u vergelijken. Vul uw dekkingswensen in onze zorgvergelijker in en start met vergelijken. De goedkoopste verzekering komt bovenaan. Ook kunt u direct afsluiten. Makkelijker kunnen wij het maken. Vergelijk je aanvullende tandverzekering 2024 via onze zorgvergelijker!

Laatste update: 26-11-2023

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]