Anderzorg Zorgverzekering 2024

Voordelen Anderzorg Zorgverzekering

Anderzorg logo verzekeraarAnderzorg heeft al enkele jaren één van de goedkoopste zorgpremies. Anderzorg is onderdeel van verzekeraar Menzis en is dus naast goedkoop ook betrouwbaar. Er is geen medische selectie als u zich aanmeldt. Jong en oud, iedereen is welkom!

Anderzorg Zorgverzekeraar biedt al jaren één van de laagste premies van Nederland. De laatste jaren heeft dit label van Menzis haar marktaandeel flink weten te verhogen. Met name door het aanbieden van scherpe premies voor de basis- en aanvullende verzekering. Vooral jongeren met een beperkte zorgbehoefte zijn verzekerd bij Anderzorg voor hun zorgverzekering.

De basisverzekering dekt enkele belangrijke kosten zoals bezoek aan de huisarts en ziekenhuisopname. Naast de basisverzekering heeft u de keuze uit vier verschillende aanvullende pakketten. De pakketten ‘Budget’ en ‘Jong’ zijn goedkoop en speciaal gericht op jongeren, terwijl ‘Extra’ het meest geschikt is voor gezinnen en ouderen. Met het Tandpakket kunt u zich extra indekken tegen tandartskosten.

Als u in Nederland woont en/of werkt bent u verzekerd voor zorgkosten via de Wet langdurige zorg (Wlz) en de Zorgverzekeringswet. Dit geldt ook als u op vakantie gaat.

Alle verzekerden kunnen gebruikmaken van de Zorgadviseur. De Zorgadviseur beantwoordt al uw vragen over zorg. Bent u bijvoorbeeld verhuisd en zoekt u een nieuwe huisarts of tandarts? De Zorgadviseur helpt u zoeken!

U regelt uw verzekeringszaken snel en gemakkelijk via internet of via de app. U logt in met uw persoonlijke account en dient een declaratie in. Vervolgens kunt u uw declaratie volgen tot en met het moment van uitbetaling. Handig!

Anderzorg Zorgverzekering vergelijken

Vergelijk anderzorg zorgverzekering via onze verglijker met andere verzekeraars! Vul hieronder uw gegevens in en start met vergelijken!

Static Template

Zorg voor #deleven

Anderzorg is één van de zorgverzekeraars dat zich al vooruitstrevend richt op preventieve zorg. De zorg verandert, en Anderzorg verandert mee!
Vanwege de impact van corona is er bijvoorbeeld aandacht besteed aan de mentale gezondheid door middel van gratis tips, content en cursussen. Daarnaast is veel onderzoek vrijgegeven over telefoonverslaving, voorkomen van gehoorschade en een gezonde leefstijl door middel van blogs van I'm a Foodie.

Anderzorg stimuleert hiermee een gezonde leefstijl waarmee zij natuurlijk ook de zorgkosten willen beperken.

scherp geprijsde basis- en meerdere aanvullende verzkeringen met recht op ruime keuze uit zorgaaanbieders...

Onderdeel van Menzis

Anderzorg is onderdeel van Menzis. Door goede zorginkopen van Menzis over kwaliteit, minimale wachttijden, goede bereikbaarheid en goede voorlichting kan Anderzorg goede zorg aanbieden bij ziekenhuizen, tandartsen, fysiotherapeuten en andere zorgaanbieders.

Menzis is tevens risicodrager voor de aanvullende verzekeringen van Anderzorg.

Anderzorg Basisverzekering 2024

Anderzorg Basis (combinatiepolis)

De basisverzekering bij Anderzorg was tot 2021 een naturapolis, maar is vanaf 1 januari 2022 een combinatiepolis. U kunt nog steeds bij elke huisarts, apotheek en tandarts terecht. Maar deze polis verandert wel voor de vergoeding bij de huisarts, apotheek- en tandarts.

Anderzorg Compact is een combinatie van een natura en restitutiepolis. Daarmee krijgt u ook zorgkosten bij niet-gecontracteerde huisartsen, tandartsen en apotheken volledig vergoed. Bij zorgaanbieders zonder contract met Anderzorg krijgt u een gedeelte vergoed. De rekening van een gecontracteerde zorgaanbieder gaat nog steeds rechtstreeks naar Anderzorg. De rekening van die zorgaanbieder betaalt Anderzorg eerst, waarna sommige kosten later bij jouw in rekening gebracht worden. Bijvoorbeeld zorg dat onder het eigen risico valt.

Met deze combinatiepolis heeft u ruime keuze uit zorgverleners. Maar gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u tussen 60% en 100% vergoed afhankelijk van welk zorgsoort u afneemt. Tot 2021 kreeg u 65% vergoed. Kosten gemaakt bij gecontracteerde zorgverleners worden nog steeds 100% vergoed.

Algemene info basisverzekering

Een basisverzekering is in Nederland voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht. De overheid bepaalt welke vergoedingen in de basisverzekering zitten. Dit is een door de overheid samengesteld pakket met wettelijke vergoedingen voor allerlei zorgvormen. De basisverzekering bevat alle basiszorg waar u recht  op heeft zoals huisarts, ziekenhuiszorg, geneesmiddelen, spoedeisende hulp, kraamzorg, ouderenzorg, ziekenvervoer en psychologische hulp. Voor kinderen tot 18 jaar gelden speciale vergoedingen voor tandarts en fysiotherapie.

U krijgt geen vergoeding voor fysiotherapie, anticonceptie, tandzorg vanaf 18 jaar, brillen en lenzen of alternatieve geneeswijzen uit de basisverzekering. Hiervoor kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Met een naturapolis stimuleert de zorgverzekeraar om zorg af te nemen bij en zorgverlener dat een contract heeft afgesloten over prijs en kwaliteit van zorg. U moet dus naar een gecontracteerde zorgverlener toe anders moet u een deel zelf betalen. Bij een restitutiepolis heeft u 100% keuzevrijheid en wordt de zorgnota direct door de verzekeraar betaald.

Een combinatiepolis betekent dat u een combinatie hebt tussen restitutiepolis en naturapolis. Voor de meeste zorgverleners heeft u een vrije zorgkeuze. Maar indien de zorgverzekeraar geen contract heeft met de zorgverlener, of niet het "normale tarief" rekent, dan moet u erop rekenen dat u niet alles vergoed krijgt.

Vroeger waren zorgverzekeraars vooral actief in een bepaalde regio. Zij kennen hun gebied en hadden goede afspraken met zorgverleners in de regio. Vaak staat het hoofdkantoor ook nog in de plaats waar het bedrijf ooit begon. Tegenwoordig maken zorgverzekeraars afspraken met zorgverleners door het hele land. U kunt dus beter uw zorgverzekeraar kiezen op basis van premie, keuzevrijheid en dekking. Wel is het zo dat kleinere verzekeraars  (labels) meer binding hebben met een regio en daardoor betere afspraken maken over kwaliteit en prijs.

De basisverzekering is voor iedereen verplicht. Zorgverzekeraars mogen mensen niet weigeren voor de basisverzekering.

Anderzorg Premie Basisverzekering 2024

Anderzorg Zorgpremies

Jaar Natura Restitutie Combinatie
2024 xx - €141,25
2023 xx - €134,75
2022 €119,25 - €114,00
2021 €116,00 - -
2020 €110,00 - -
2019 €108,00 - -
2018 €102,00 - -
2017 €102,00 - -
2016 €93,00 - -
2015 €93,00 - -

Eigen risico Anderzorg 2024

Bij Anderzorg kunt u het verplicht eigen risico verhogen met een vrijwillig eigen risico. De korting op de basispremie is afhankelijk van de basisverzekering: Met een basisverzekering Anderzorg Basis krijgt u maximaal €17,50 p/m korting op de premie. Dit was vorig jaar €20,- p/m.

U kunt met stappen van €100 verhogen tot €500,-. In ruil daarvoor krijgt u een korting op de basispremie van resp. 3,50 euro, 7 euro, 10,50 euro, 14 euro, 17,50 euro bij Anderzorg Basis. De korting bij een verhoogd eigen risico is in 2024 verlaagd met 12,5%. U kunt het vrijwillig eigen risico aanpassen vanaf half november tot uiterlijk 31 januari.

Bij sommige verzekeraars kunt u het verplicht eigen risico gespreid betalen. U betaalt dan in 10 termijnen het verplicht eigen risico. Het volgende jaar zal het verschil tussen wat u betaalt heeft en wat in rekening is gebracht terug gestort worden op uw rekening.

De hoogte van het vrijwillig eigen risico kunt u één keer per jaar aanpassen. De keuze voor het vrijwillig eigen risico gaat in op 1 januari.

Het eigen risico betaalt u op verschillende manieren bij Anderzorg. Als u naar een gecontracteerde zorgaanbieder bent geweest dan gaat de rekening rechtstreeks naar de Anderzorg. Voor het eigen risico ontvangt u een factuur of wordt direct afgeschreven.  Als u naar een niet gecontracteerde zorgaanbieder bent geweest dan betaalt u de rekening eerst zelf en declareert deze vervolgens bij Anderzorg.

Algemene info eigen risico

Het eigen risico bestaat uit een verplicht deel en een vrijwillig deel. Voor zorg vanuit de basisverzekering betaalt u een verplicht eigen risico van €385. Voor basiszorg uit de basisverzekering betaalt u geen eigen risico, soms wel een eigen bijdrage. Meeverzekerde kinderen vallen niet onder het eigen risico. Zij zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd. U betaalt bijvoorbeeld eigen risico voor bloedprikken, ziekenhuisopname, hoortoestellen en ambulancevervoer.

Het verplicht eigen risico van €385 kunt u vrijwillig verhogen met een vrijwillig eigen risico tot €885. In ruil hiervoor krijgt u een flinke korting op de basispremie. Dit kan interessant zijn als u het komende jaar weinig zorgkosten verwacht te maken. Maar u kiest er dan wel vrijwillig voor om een groter deel van medische kosten zelf te betalen.

Anderzorg Aanvullende Zorgverzekering 2024

Wilt u extra dekking voor zorg dat onvoldoende vergoeding biedt voor uw zorgwensen? Dan kunt u bij Anderzorg een aanvullende zorgverzekering of tandverzekering afsluiten. Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorg dat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. U heeft daarmee een stukje extra zekerheid. Dit zijn onder andere fysiotherapie, tandartskosten, bril of contactlenzen en kraamzorg. Voor de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Wel is het mogelijk dat een eigen bijdrage geldt voor zorg uit de basisverzekering. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico.

Wij noemen hieronder de meest gezochte vergoedingen. Voor alle vergoedingen raadpleeg de website of onze vergelijker.

Bij Anderzorg stel je zelf de aanvullende zorgverzekering samen. Je kunt kiezen uit fysiotherapie, tandheelkunde en buitenland.

Er is bij Anderzorg dus niet veel keus voor wat betreft de aanvullende verzekeringen. Bij de combinatie fysio en tand krijgt u 10% korting!

Anderzorg Basis + Aanvullend

Anderzorg fysiotherapie

Met Anderzorg Basis kunt u een aanvullende verzekering voor fysiotherapie en tand afsluiten. Sluit u beide af? Dan krijgt u een korting van 10%.

Vul Anderzorg Basis aan met fysiotherapie en krijg 4 behandelingen vergoed. Na een ongeval krijgt u 16 behandelingen vergoed. Bij specifieke chronische aandoeningen krijgt u 20 behandelingen vergoed en vanaf de 21e behandeling vanuit de basisverzekering. Daarnaast maakt u gratis gebruik van de FysioZelfCheck App.

Met de FysioZelfCheck-app krijg je gratis tips en oefeningen die je thuis kunt doen. Deze app is gratis bij de aanvullende module fysiotherapie van Anderzorg.

Premie Anderzorg Fysio 2024: €7,55 p/m

Anderzorg aanvullend tand

Met een aanvullende tand module van Anderzorg kunt u zich indekken tegen extra tandartskosten. Met een aanvullende tandverzekering krijgt u 75% vergoed tot een maximum van €250,- of €500,- afhankelijk van welke verzekering u kiest.

Als u een aanvullende module tand afsluit dan geldt geen eigen risico voor kosten die u via deze aanvullende verzekering vergoed krijgt. Wel zijn er enkele uitzonderingen die niet met deze aanvullende verzekering vergoedt worden. Dit zijn bijvoorbeeld orthodontie, uitwendig bleken, algehele narcose, kaakoverzichtsfoto's voor kinderen <18 jaar en niet-nagekomen afspraken.

Premie aanvullende tandverzekering 2024:

Tand 75% tot €250: €12,60 p/m
Tand 75% tot €500: €30,15 p/m

Anderzorg buitenland en tandongeval

Voor spoedeisende zorg krijg je maximaal het Nederlandse tarief vergoed via de basisverzekering. Met deze module krijg je ook alle aanvullende kosten vergoed.

In deze module vallen ook spoedeisende kosten voor tandheelkundige zorg in het buitenland. In Nederland wordt tot €10,000 en in het buitenland tot €250 vergoed.

Premie buitenland en ongevallendekking 2024:

Buitenland & Tandongeval: €1,99 p/m

Anderzorg Aanvullend Flex

Nieuw! Kies voor Anderzorg Flex en krijg toegang tot 4 gezondheidsapps. Na ongeval heeft u recht op 16 fysiobehandelingen en maximaal 10.000 tandartsvergoeding. Ook krijgt u vergoeding voor spoedeisende hulp in het buitenland.

Premie Anderzorg Flex 2024: €6,80 p/m

 

Anderzorg Compact + Aanvullend

In combinatie met de Anderzorg Compact basisverzekering kan Anderzorg Tand 75% - €250 en Anderzorg Flex afgesloten worden. Geen Fysiotherapie.

Anderzorg oude aanvullende verzekeringen

De volgende aanvullende zorgverzekeringen van Anderzorg kunnen niet meer afgesloten worden. Als je dit pakket eerder hebt afgesloten gelden nog wel de vergoedingen volgens de polis:

  1. Anderzorg Jong
  2. Anderzorg Extra
  3. Anderzorg Tand
  4. Anderzorg Budget

Check de vergoedingen op de site van Anderzorg.

Eigen risico gespreid betalen

Het eigen risico kun je ook gespreid betalen als je niet in één keer die €385 kunt ophoesten. Vanaf februari wordt dan elke maand €38,50,- van je rekening afgeschreven. In het daaropvolgende jaar zal het verschil verrekend worden tussen wat je hebt betaald en wat is verbruikt. Dat gebeurt in de maand mei.

Top 5 Populaire Zorgverzekeraars

 

Verzekeraar Basis Premie Premie (vanaf) Informatie
Zilveren Kruis ZieZo €139,95 €125,95 Bekijken
De Friesland €136,95 €126,95 Bekijken
FBTO €131,95 €126,95 Bekijken
Anderzorg €141,25 €123,75 Bekijken
Menzis €140,25 €122,75 Bekijken

Anderzorg Zorgverzekering Vergelijken?

Wilt u weten of uw huidige zorgverzekering het beste past bij uw situatie en het aankomende zorgjaar?  Op onze website kunt u eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken. Geef aan wat u belangrijk vindt in onderstaande vergelijker en de vergelijker toont welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past. Vul hieronder uw gegevens in en bekijken hoeveel u kunt besparen op uw huidige zorgverzekering. Vergelijken loont altijd! Elk jaar veranderen immers ook de voorwaarden van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Dit overzicht is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Aan dit overzicht kun je geen rechten ontlenen. Heb je vragen? Laat het ons weten.

Daarom overstappen via Zorgverzekering-vergelijken.com!

Al meer dan 5 zijn wij bezig om de vaste lasten voor consumenten in kaart te brengen. Daarmee besparen wij u veel tijd en geld waardoor u altijd de juiste keuze kunt maken en tot een keuze komt van welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past!

Dit doen wij door onafhankelijk prijzen van vaste lasten (o.a. zorgverzekering en autoverzekering) te vergelijken en een eerlijke opinie te geven. Wij blijven ons onafhankelijk inzetten en u van de best mogelijke informatie voorzien!

Blij en gezonde familie
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]