Anderzorg

Anderzorg logo verzekeraarAnderzorg heeft al enkele jaren één van de goedkoopste zorgpremies. Anderzorg is onderdeel van verzekeraar Menzis en is dus naast goedkoop ook betrouwbaar. Er is geen medische selectie als u zich aanmeldt. Jong en oud, iedereen is welkom!

Anderzorg Zorgverzekeraar biedt al jaren één van de laagste premies van Nederland. De laatste jaren heeft dit label van Menzis haar marktaandeel flink weten te verhogen. Met name door het aanbieden van scherpe premies voor de basis- en aanvullende verzekering. Vooral jongeren met een beperkte zorgbehoefte zijn verzekerd bij Anderzorg voor hun zorgverzekering.

De basisverzekering dekt enkele belangrijke kosten zoals bezoek aan de huisarts en ziekenhuisopname. Naast de basisverzekering heeft u de keuze uit vier verschillende aanvullende pakketten. De pakketten ‘Budget’ en ‘Jong’ zijn goedkoop en speciaal gericht op jongeren, terwijl ‘Extra’ het meest geschikt is voor gezinnen en ouderen. Met het Tandpakket kunt u zich extra indekken tegen tandartskosten.

Als u in Nederland woont en/of werkt bent u verzekerd voor zorgkosten via de Wet langdurige zorg (Wlz) en de Zorgverzekeringswet. Dit geldt ook als u op vakantie gaat.

Alle verzekerden kunnen gebruikmaken van de Zorgadviseur. De Zorgadviseur beantwoordt al uw vragen over zorg. Bent u bijvoorbeeld verhuisd en zoekt u een nieuwe huisarts of tandarts? De Zorgadviseur helpt u zoeken!

U regelt uw verzekeringszaken snel en gemakkelijk via internet of via de app. U logt in met uw persoonlijke account en dient een declaratie in. Vervolgens kunt u uw declaratie volgen tot en met het moment van uitbetaling. Handig!

Anderzorg zorgverzekering afsluiten?  

Anderzorg biedt al 11 jaar een zorgverzekering tegen zeer scherpe premie.

Naar Anderzorg >>

Zorg voor #deleven

Anderzorg is één van de zorgverzekeraars dat zich al vooruitstrevend richt op preventieve zorg. De zorg verandert, en Anderzorg verandert mee!
Vanwege de impact van corona is er bijvoorbeeld aandacht besteed aan de mentale gezondheid door middel van gratis tips, content en cursussen. Daarnaast is veel onderzoek vrijgegeven over telefoonverslaving, voorkomen van gehoorschade en een gezonde leefstijl door middel van blogs van I'm a Foodie.

Anderzorg stimuleert hiermee een gezonde leefstijl waarmee zij natuurlijk ook de zorgkosten willen beperken.

scherp geprijsde basis- en meerdere aanvullende verzkeringen met recht op ruime keuze uit zorgaaanbieders...

Onderdeel van Menzis

Anderzorg is onderdeel van Menzis. Door goede zorginkopen van Menzis over kwaliteit, minimale wachttijden, goede bereikbaarheid en goede voorlichting kan Anderzorg goede zorg aanbieden bij ziekenhuizen, tandartsen, fysiotherapeuten en andere zorgaanbieders.

Menzis is tevens risicodrager voor de aanvullende verzekeringen van Anderzorg.

Basisverzekering Anderzorg

De basisverzekering bij Anderzorg is een naturapolis. De rekening van een gecontracteerde zorgaanbieder gaat rechtstreeks naar Anderzorg. De rekening van die zorgaanbieder betaalt Anderzorg eerst, waarna sommige kosten later bij jouw in rekening gebracht worden. Bijvoorbeeld zorg dat onder het eigen risico valt.

Met een basisverzekering van Anderzorg kunt u in elk ziekenhuis terecht. De vergoedingen uit de basisverzekering worden elk jaar opnieuw door de overheid bepaalt.

Het verplicht eigen risico - ook door de overheid bepaalt - is opnieuw €385. Van de kosten die uit de basisverzekering worden vergoedt, betaal je dus de eerste €385 zelf. Je kunt daarnaast altijd een vrijwillig eigen risico afsluiten.

Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis meeverzekerd worden met de basisverzekering waarbij dan geen eigen risico geldt voor deze kinderen.

Kinderen tot 17 jaar krijgen gratis dezelfde aanvullende verzekering als jij.

Anderzorg zorgverzekering afsluiten?  

Anderzorg biedt al 11 jaar een zorgverzekering tegen zeer scherpe premie.

Naar Anderzorg >>

Aanvullende zorgverzekering Anderzorg

Bij Anderzorg stel je zelf de aanvullende zorgverzekering samen. Je kunt kiezen uit fysiotherapie, tandheelkunde en buitenland.

Er is bij Anderzorg dus niet veel keus voor wat betreft de aanvullende verzekeringen. Bij de combinatie fysio en tand krijgt u 10% korting!

Anderzorg fysiotherapie

Met de Anderzorg Fysiotherapie Module ben je verzekerd voor 6 fysiotherapie behandelingen per kalenderjaar. In andere gevallen zoals fysiotherapie na een ongeval of bij specifieke aandoeningen gelden resp. 16 behandelingen en de eerste 20 behandelingen die vergoed worden.

Met de FysioZelfCheck-app krijg je gratis tips en oefeningen die je thuis kunt doen. Deze app is gratis bij de aanvullende module fysiotherapie van Anderzorg.

Anderzorg aanvullend tand

Met een aanvullende tand module van Anderzorg kun jij jezelf indekken tegen extra tandartskosten. Met een aanvullende tandverzekering krijg je 75% vergoed tot een maximum van €250,- of €500,- afhankelijk vanwelke verzekering je kiest.

Als je een aanvullende module tand afsluit dan geldt geen eigen risico voor kosten die je via deze aanvullende verzekering vergoed krijgt. Wel zijn er enkele uitzonderingen die niet met deze aanvullende verzekering vergoedt worden. Dit zijn bijvoorbeeld orthodontie, uitwendig bleken, algehele narcose, kaakoverzichtsfoto's voor kinderen <18 jaar en niet-nagekomen afspraken.

Anderzorg buitenland en tandongeval

Voor spoedeisende zorg krijg je maximaal het Nederlandse tarief vergoed via de basisverzekering. Met deze module krijg je ook alle aanvullende kosten vergoed.

In deze module vallen ook spoedeisende kosten voor tandheelkundige zorg in het buitenland. In Nederland wordt tot €10,000 en in het buitenland tot €250 vergoed.

Anderzorg oude aanvullende verzekeringen

De volgende aanvullende zorgverzekeringen van Anderzorg kunnen niet meer afgesloten worden. Als je dit pakket eerder hebt afgesloten gelden nog wel de vergoedingen volgens de polis:

  1. Anderzorg Jong
  2. Anderzorg Extra
  3. Anderzorg Tand
  4. Anderzorg Budget

Check de vergoedingen op de site van Anderzorg.

Eigen risico

Het verplicht eigen risico wordt elk jaar door de overheid bepaalt. Dus als je zorg uit de Basisverzekering krijgt dan betaal je een deel van de zorgkosten zelf. Niet alle kosten vallen onder het eigen risico.

Het vrijwillig eigen risico komt bovenop het verplicht eigen risico. Dus als je weinig zorgkosten verwacht dan kun je het verplicht eigen risico verhogen met een vrijwillig eigen risico. Hierdoor betaal je minder premie. Bedenk vooraf of je dit risico kunt lopen.

Het eigen risico betaal je op verschillende manieren. Als je naar een gecontracteerde zorgaanbieder bent geweest dan gaat de rekening rechtstreeks naar de Anderzorg. Voor het eigen risico ontvang je een factuur of wordt direct afgeschreven.  Als je naar een niet gecontracteerde zorgaanbieder bent geweest dan betaal je de rekening eerst zelf en declareert deze vervolgens bij Anderzorg.

Eigen risico gespreid betalen

Het eigen risico kun je ook gespreid betalen als je niet in één keer die €385 kunt ophoesten. Vanaf februari wordt dan elke maand €38,50,- van je rekening afgeschreven. In het daaropvolgende jaar zal het verschil verrekend worden tussen wat je hebt betaald en wat is verbruikt. Dat gebeurt in de maand mei.

Goedkoper dan Anderzorg?

Kan uw zorgverzekering goedkoper dan die van Anderzorg? Bekijk het in onderstaand overzicht.

Alle genoemde tarieven in de zorgvergelijker zijn inclusief BTW.