ASR Zorgverzekering 2024

Voordelen ASR zorgverzekering 2024

Bij ASR Zorgverzekeraar staat duurzaamheid voorop. Ook is er ook veel aandacht voor gezondheid en fitheid. Dit doen zij bijvoorbeeld met a.s.r. Vitality waarbij u op een leuke gestimuleerd wordt om vaker te gaan bewegen. Via de app maakt u op een leuke manier gezondere keuzes!

Met de basisverzekering heeft u altijd vrije keuze voor ziekenhuizen en huisartsen. Mensen met een grote zorgbehoefte kunnen zich prima vinden in de uitgebreide aanvullende pakketten en de vrije zorgkeuze. De aanvullende verzekeringen bieden ruime vergoedingen voor fysiotherapie, alternatieve zorg en orthodontie. Met een extra tandartsverzekering krijgt u ruime vergoeding voor controle en uitgebreide behandelingen.

Via uw werkgever of ander collectief kunt u een extra vergoeding krijgen bovenop de basisverzekering.

Via de app regelt u al uw zorgzaken eenvoudig en snel.

Voordelen a.s.r. zorgverzekering:

-Interessante aanvullende gezondheidsprogramma's
-Altijd vrij keuze voor ziekenhuizen en huisartsen

Zorgverzekering 2024 vergelijken

Vul uw gegevens hieronder in en kik vervolgens op de groene button. U komt dan terecht bij onze vergelijker waar u alle zorgverzekeringen kunt gaan vergelijken. Klik op de blauwe knop op deze pagina naar ASR te gaan.

Static Template

ASR Basisverzekering 2024

Een basisverzekering is in Nederland voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht. De overheid bepaalt welke vergoedingen in de basisverzekering zitten. Dit is een door de overheid samengesteld pakket met wettelijke vergoedingen voor allerlei zorgvormen. De basisverzekering bevat alle basiszorg waar u recht  op heeft zoals huisarts, ziekenhuiszorg, geneesmiddelen, spoedeisende hulp, kraamzorg, ouderenzorg, ziekenvervoer en psychologische hulp. Voor kinderen tot 18 jaar gelden speciale vergoedingen voor tandarts en fysiotherapie.

U krijgt geen vergoeding voor fysiotherapie, anticonceptie, tandzorg vanaf 18 jaar, brillen en lenzen of alternatieve geneeswijzen uit de basisverzekering. Hiervoor kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Met een naturapolis stimuleert de zorgverzekeraar om zorg af te nemen bij en zorgverlener dat een contract heeft afgesloten over prijs en kwaliteit van zorg. U moet dus naar een gecontracteerde zorgverlener toe anders moet u een deel zelf betalen. Bij een restitutiepolis heeft u 100% keuzevrijheid en wordt de zorgnota direct door de verzekeraar betaald.

ASR biedt de keuze uit een naturapolis (Ruime Keuze) en een restitutiepolis (Eigen Keuze). Met de a.s.r. Ruime Keuze basisverzekering heeft u vrije keuze uit huisarts en ziekenhuis en kunt u bij ruim 40.000 gecontracteerde zorgverleners terecht. Bij zorgverleners zonder contract krijgt u 85% van uw zorgnota vergoed.
De a.s.r. Eigen Keuze polis is een restitutiepolis. U heeft volledige vrijheid om te kiezen naar welke zorgverlener u gaat. In ruil daarvoor betaalt u een hogere premie.

Nu is er ook de a.s.r. ik kies zelf basisverzekering. Je maakt voor 2024 dus de keuze tussen meer online regelen of de oude vertrouwde uitgebreide zorgverzekering met de goede service. Lees hieronder hoe dat zit.

ASR ik kies zelf basisverzekering 2024

Bij a.s.r. kies je nu voor een zorgverzekering van a.s.r. of van ik kies zelf van a.s.r. Welke weg je ook kiest, je hebt altijd vrije keuze voor ziekenhuis en huisarts. Met de zorgverzekering van ik kies zelf van a.s.r. regel je veel meer zaken online waardoor je goedkoper uit bent. Als je een scherpere premie wilt en geen problemen hebt met online je zorgzaken regelen dan kies je voor deze budget variant.

Je hebt de keuze tussen een naturapolis (a.s.r. Goede Keuze) en combinatiepolis (a.s.r. Vrije keuze) waarbij je zelf alles eenvoudig online regelt. Of de zorgkosten worden vergoed is afhankelijk afspraken tussen a.s.r. en zorgverlener.

Bij de a.s.r. Goede Keuze Polis krijg je 100% vergoed bij zorgverleners met contract en 75% vergoed bij zorgverleners zonder contract. Met de combinatiepolis krijg je altijd 100% vergoed maar betaal je meer premie.

 

ASR ik kies zelf Zorgpremies 2024

Jaar Natura Combinatie Budget
2024 €141,50 €158,95 -
2023 €0,00 €0,00 -

Zorgverzekering van a.s.r. (uitgebreid) 2024

Met de zorgverzekering van a.s.r. ben je uitgebreid verzekerd voor veel voorkomende zorg maar nu met de beste dekkingsvoorwaarden en meest uitgebreide aanvullende verzekeringen. Dit zijn de uitgebreide dekkingen voor de basisverzekering en aanvullende verzekering en goede service die je van a.s.r. gewend bent. Je bent niet verplicht om alles online te regelen in tegenstelling tot de "ik kies zelf" zorgverzekering van a.s.r.

Ook hier de keuze uit twee basisverzekeringen: de a.s.r. Ruime Keuze (naturapolis) en de a.s.r. Eigen Keuze (restitutiepolis).

Met de naturapolis is er vrije keuze uit ruim 40.000 voor gecontracteerde zorgverleners bij jouw in de buurt. Als er afspraken zijn gemaakt tussen a.s.r. en jouw zorgverlener dan krijg je 100% vergoed, anders tot 85%.

Een restitutiepolis geeft veel meer keuzevrijheid voor een zorgverlener omdat je altijd 100% vergoed krijgt, ook als a.s.r. geen contract heeft met de zorgverlener.

a.s.r. basisverzkering (uitgebreid) zorgpremies 2024

Jaar Natura Restitutie Budget
2024 €149,95 €170,95 -
2023 €137,50 €156,50 -
2022 €132,90 €152,90 -
2021 €126,95 €147,95 -
2020 €122,50 €142,95 -
2019 €122,50 €133,30 -
2018 - - -
2017 - - -
2016 - - -
2015 - - -

ASR Eigen risico 2024

Het eigen risico bestaat uit een verplicht deel en een vrijwillig deel. Voor zorg vanuit de basisverzekering betaalt u een verplicht eigen risico van €385. Voor basiszorg uit de basisverzekering betaalt u geen eigen risico, soms wel een eigen bijdrage. Meeverzekerde kinderen vallen niet onder het eigen risico. Zij zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Het verplicht eigen risico van €385 kunt u vrijwillig verhogen met een vrijwillig eigen risico tot €885. In ruil hiervoor krijgt u een flinke korting op de basispremie. Dit kan interessant zijn als u het komende jaar weinig zorgkosten verwacht te maken.

Met de ik kies zelf basisverzekering van a.s.r. kun je het eigen risico met stappen van €100 verhogen. Met de naturapolis krijg je bij een maximaal eigen risico €15 p/m korting op de premie en bij de restitutiepolis €17,50 p/m.

Wilt u voorkomen dat u €385 in één keer moet betalen? Dan kunt u bij ASR het eigen risico gespreid betalen in 10 termijnen. Later wordt dit verrekend met het werkelijk verbruikte eigen risico.

ASR Aanvullende verzekering 2024

Wilt u extra dekking voor zorg dat onvoldoende vergoeding biedt voor uw zorgwensen? Dan kunt u bij ASR een aanvullende zorgverzekering of tandverzekering afsluiten. Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorg dat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. U heeft daarmee een stukje extra zekerheid. Dit zijn onder andere fysiotherapie, tandartskosten, bril of contactlenzen en kraamzorg. Voor de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Wel is het mogelijk dat een eigen bijdrage geldt voor zorg uit de basisverzekering. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico.

Wij noemen hieronder de meest gezochte vergoedingen. Voor alle vergoedingen raadpleeg de website of onze vergelijker.

Ik kies zelf van a.s.r. aanvullende zorgverzekering

Met de a.s.r. ik kies zelf aanvullende zorgverzekering heb je dekking voor veel voorkomende zorg en een gratis ongevallen dekking tot €10.000 voor fysio en tand. Je sluit een aanvullende zorgverzekering af tegen een scherpe premie en regelt alles zelf online zoals bijvoorbeeld het indienen van declaraties. De premies zijn progressief d.w.z., dat premies leeftijdgebonden zijn en hoger zijn als je ouder bent.

ASR Zorgbasis
- 3 fysiobehandelingen
- Tot €100 voor anticonceptie
Premie vanaf €4,25 p/m

ASR Zorggoed
- 9 fysiobehandelingen
- Tot €100 voor eigen bijdrage kraamzorg + kraampakket
- Anticonceptie: tot €100 p/j
premie van €10,25 p/m

ASR ZorgBeter
- 12 fysiobehandelingen p/j
- Eigen bijdrage bevalling €250, eigen bijdrage kraamzorg €125
- Anticonceptie €100 p/j
- Orthodontie tot 18j 75% max. €500 over verzekeringsduur
Premie vanaf €17,95 p/m

asr aanvullende zorgverzekering (uitgebreid)

Met de aanvullende zorgverzekering van a.s.r. krijg je de meest uitgebreide dekking, de beste service en staat niet alles in het teken van online regelen. Wel betaal je hiervoor een hogere premie. Voor wat hoort wat niet?

ASR Aanvullend Start
- 9 fysiobehandelingen
- Spoedeisende hulp Europa
- Alternatieve zorg €45 p/d tot €100 p/j
- Geboortezorg
Premie vanaf €13,50 p/m

ASR Aanvullend Extra
- 15 fysiobehandelingen
- Spoedeisende hulp Europa
- Alternatieve zorg €45 p/d tot €200 p/j
- Geboortezorg
- Orthodontie 80% tot max. €500, 2e jaar tot €1000
Premie vanaf €32,50 p/m

ASR Aanvullend Uitgebreid
- 21 fysiobehandelingen
- Spoedeisende hulp Wereldwijd
- Alternatieve zorg €45 p/d tot €500 p/j
- Geboortezorg
- Orthodontie 80% tot max. €500, 2e jaar tot €1000
Premie vanaf €50,50 p/m

ASR aanvullende tandverzekering 2024

Met een aanvullende tandverzekering krijgt u de kosten voor een bezoek aan de tandarts vergoed. Met een tandverzekering krijgt u periodieke controles vaak 100% vergoed. Voor overige tandzorg wordt vaak een lager percentage uitgekeerd. De verschillende tandverzekeringen vergoeden vaak tot een maximum bedrag. Kinderen krijgen bijna alle tandartskosten wel vergoed uit de basisverzekering. Indien uw kind een beugel nodig heeft is vaak een uitgebreidere zorgverzekering nodig en geldt vaak een wachttijd van 1 jaar. Met de aanvullende verzekering zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Bij ASR kunt u kiezen uit drie verschillende tandverzekeringen welke tot een maximum bedrag vergoeden. Let op dat de premies progressief zijn en dus hoger worden naarmate je ouder wordt.

Wij noemen hieronder de meest gezochte vergoedingen. Voor alle vergoedingen raadpleeg de website of onze vergelijker.

Ik kies zelf van a.s.r. aanvullende tandverzekering

Met de aanvullende tandverzekering bij de a.s.r. ik kies zelf basisverzekering ben je prima verzekerd voor de meest voorkomende tandzorg. Je regels als zelf zoveel als mogelijk online tegen een zeer scherpe premie. Je hebt de keuze uit drie aanvullende tandverzekeringen.

ASR Tandbewust
- Vergoeding tot €250 p/j
- 75% voor controle, vulling en verdoving
Premie €9,95 p/m

ASR Tandgoed
- Vergoeding tot €250 p/j
- 75% voor controle, vulling en verdoving
- 75% voor o.a. röntgefoto, kronen, bruggen en tandvleesbehandeling
Premie €12,75 p/m

ASR Tandbeter
- Vergoeding tot €250 p/j
- 100% voor controle, vulling en verdoving
- 100% voor o.a. röntgefoto, kronen, bruggen en tandvleesbehandeling
Premie €16,75 p/m

asr aanvullend tandverzekering (uitgebreid)

Kies je voor de standaard uitgebreide zorgverzekering dan heb je de keuze uit meer uitgebreide aanvullende tandverzekeringen. Hiervoor betaal je dan wel meer premie dan bij de aanvullende tandverzekeringen die je kunt kiezen met de basisverzekering van a.s.r. ik kies zelf.

ASR Tandarts Start
- Vergoeding tot €250 p/j
- 100% voor controle, vulling en verdoving en mondhygiëne
- 75% voor o.a. röntgefoto, kronen, bruggen en tandvleesbehandeling
Premie €17,00 p/m

ASR Tandarts Extra
- Vergoeding tot €500 p/j
- 100% voor controle, vulling en verdoving en mondhygiëne
- 75%% voor o.a. röntgenfoto, kronen, bruggen en tandvleesbehandeling
Premie €27,75 p/m

ASR Tandarts Uitgebreid
- Vergoeding tot €750 p/j
- 100% voor controle, vulling en verdoving en mondhygiëne
- 75% voor o.a. röntgenfoto, kronen, bruggen en tandvleesbehandeling
Premie €35,50 p/m

ASR zorgnota declareren

In de meeste gevallen zal de zorgverlener rechtstreeks declareren bij ASR. Als u toch een rekening ontvangt dan kunt u zorgkosten declareren met de Zorg App door simpelweg een foto te maken van uw zorgnota. Daarnaast kunt u een rekening indienen via Mijn Zorg. Voeg eenvoudig de digitale rekening toe en ASR doet de rest. In het declaratieoverzicht kunt u de status zien. Ingediende declaraties worden binnen 3 dagen verwerkt.

Top 5 Populaire zorgverzekeringen

 

Verzekeraar Basis Premie Premie (vanaf) Informatie
Zilveren Kruis ZieZo €139,95 €125,95 Bekijken
De Friesland €136,95 €126,95 Bekijken
FBTO €131,95 €126,95 Bekijken
Anderzorg €141,25 €123,75 Bekijken
Menzis €140,25 €122,75 Bekijken

Daarom overstappen via Zorgverzekering-vergelijken.com!

Al meer dan 5 zijn wij bezig om de vaste lasten voor consumenten in kaart te brengen. Daarmee besparen wij u veel tijd en geld waardoor u altijd de juiste keuze kunt maken en tot een keuze komt van welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past!

Dit doen wij door onafhankelijk prijzen van vaste lasten (o.a. zorgverzekering en autoverzekering) te vergelijken en een eerlijke opinie te geven. Wij blijven ons onafhankelijk inzetten en u van de best mogelijke informatie voorzien!

Blij en gezonde familie
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]