ASR Zorgverzekering

Bij ASR Zorgverzekeraar staat duurzaamheid voorop. Ook is er ook veel aandacht voor gezondheid en fitheid. Dit doen zij bijvoorbeeld met a.s.r. Vitality waarbij u op een leuke gestimuleerd wordt om vaker te gaan bewegen. Via de app maakt u op een leuke manier gezondere keuzes!

Met de basisverzekering heeft u altijd vrije keuze voor ziekenhuizen en huisartsen. Mensen met een grote zorgbehoefte kunnen zich prima vinden in de uitgebreide aanvullende pakketten en de vrije zorgkeuze. De aanvullende verzekeringen bieden ruime vergoedingen voor fysiotherapie, alternatieve zorg en orthodontie. Met een extra tandartsverzekering krijgt u ruime vergoeding voor controle en uitgebreide behandelingen.

Via uw werkgever of ander collectief kunt u een extra vergoeding krijgen bovenop de basisverzekering.

Via de app regelt u al uw zorgzaken eenvoudig en snel.

Voordelen a.s.r. zorgverzekering:

-Interessante aanvullende gezondheidsprogramma's
-Altijd vrij keuze voor ziekenhuizen en huisartsen

ASR Basisverzekering

Een basisverzekering is in Nederland voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht. De overheid bepaalt welke vergoedingen in de basisverzekering zitten. Dit is een door de overheid samengesteld pakket met wettelijke vergoedingen voor allerlei zorgvormen. De basisverzekering bevat alle basiszorg waar u recht  op heeft zoals huisarts, ziekenhuiszorg, geneesmiddelen, spoedeisende hulp, kraamzorg, ouderenzorg, ziekenvervoer en psychologische hulp. Voor kinderen tot 18 jaar gelden speciale vergoedingen voor tandarts en fysiotherapie.

U krijgt geen vergoeding voor fysiotherapie, anticonceptie, tandzorg vanaf 18 jaar, brillen en lenzen of alternatieve geneeswijzen uit de basisverzekering. Hiervoor kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Met een naturapolis stimuleert de zorgverzekeraar om zorg af te nemen bij en zorgverlener dat een contract heeft afgesloten over prijs en kwaliteit van zorg. U moet dus naar een gecontracteerde zorgverlener toe anders moet u een deel zelf betalen. Bij een restitutiepolis heeft u 100% keuzevrijheid en wordt de zorgnota direct door de verzekeraar betaald.

ASR biedt de keuze uit een naturapolis (Ruime Keuze) en een restitutiepolis (Eigen Keuze). Met de a.s.r. Ruime Keuze basisverzekering heeft u vrije keuze uit huisarts en ziekenhuis en kunt u bij ruim 40.000 gecontracteerde zorgverleners terecht. Bij zorgverleners zonder contract krijgt u 85% van uw zorgnota vergoed.
De a.s.r. Eigen Keuze polis is een restitutiepolis. U heeft volledige vrijheid om te kiezen naar welke zorgverlener u gaat. In ruil daarvoor betaalt u een hogere premie.

ASR premie basisverzekering

ASR Zorgpremies

Jaar Natura Restitutie Budget
2021 €126,95 €147,95 -
2020 €122,50 €142,95 -
2019 €122,50 €133,30 -
2018 - - -
2017 - - -
2016 - - -
2015 - - -

ASR Eigen risico

Het eigen risico bestaat uit een verplicht deel en een vrijwillig deel. Voor zorg vanuit de basisverzekering betaalt u een verplicht eigen risico van €385. Voor basiszorg uit de basisverzekering betaalt u geen eigen risico, soms wel een eigen bijdrage. Meeverzekerde kinderen vallen niet onder het eigen risico. Zij zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Het verplicht eigen risico van €385 kunt u vrijwillig verhogen met een vrijwillig eigen risico tot €885. In ruil hiervoor krijgt u een flinke korting op de basispremie. Dit kan interessant zijn als u het komende jaar weinig zorgkosten verwacht te maken.

Bij ASR kunt u het verplicht eigen risico met €100 verhogen tot €885 totaal eigen risico. U krijgt daarmee tot €15 korting op de basispremie.

Wilt u voorkomen dat u €385 in één keer moet betalen? Dan kunt u bij ASR het eigen risico gespreid betalen in 10 termijnen. Later wordt dit verrekend met het werkelijk verbruikte eigen risico.

ASR Aanvullende verzekering

Wilt u extra dekking voor zorg dat onvoldoende vergoeding biedt voor uw zorgwensen? Dan kunt u bij ASR een aanvullende zorgverzekering of tandverzekering afsluiten. Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorg dat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. U heeft daarmee een stukje extra zekerheid. Dit zijn onder andere fysiotherapie, tandartskosten, bril of contactlenzen en kraamzorg. Voor de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Wel is het mogelijk dat een eigen bijdrage geldt voor zorg uit de basisverzekering. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico.

ASR Aanvullend Start
-Fysiotherapie: 9 behandelingen
-Alternatieve zorg: €100 per jaar

ASR Aanvullend Extra
-Fysiotherapie: 15 behandelingen
-Alternatieve zorg: €250 per jaar
-Orthodontie tot 18 jaar: 80% tot €1.000

ASR Aanvullend Uitgebreid
-Fysiotherapie: 21 behandelingen
-Alternatieve zorg: €500 per jaar
-Orthodontie tot 18 jaar: 80% tot €2.000

ASR Tandverzekering

Met een aanvullende tandverzekering krijgt u de kosten voor een bezoek aan de tandarts vergoed. Met een tandverzekering krijgt u periodieke controles vaak 100% vergoed. Voor overige tandzorg wordt vaak een lager percentage uitgekeerd. De verschillende tandverzekeringen vergoeden vaak tot een maximum bedrag. Kinderen krijgen bijna alle tandartskosten wel vergoed uit de basisverzekering. Indien uw kind een beugel nodig heeft is vaak een uitgebreidere zorgverzekering nodig en geldt vaak een wachttijd van 1 jaar. Met de aanvullende verzekering zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Bij ASR kunt u kiezen uit drie verschillende tandverzekeringen welke tot een maximum bedrag vergoeden.

ASR Tandverzekering Start
-controle en eenvoudige behandelingen: 100%
-Andere behandelingen: 75%
-Tot max. €250 vergoed

ASR Tandverzekering Extra
-controle en eenvoudige behandelingen: 100%
-Andere behandelingen: 75%
-Tot max. €500 vergoed

ASR Tandverzekering Extra
-controle en eenvoudige behandelingen: 100%
-Andere behandelingen: 75%
-Tot max. €750 vergoed

ASR zorgnota declareren

In de meeste gevallen zal de zorgverlener rechtstreeks declareren bij ASR. Als u toch een rekening ontvangt dan kunt u zorgkosten declareren met de Zorg App door simpelweg een foto te maken van uw zorgnota. Daarnaast kunt u een rekening indienen via Mijn Zorg. Voeg eenvoudig de digitale rekening toe en ASR doet de rest. In het declaratieoverzicht kunt u de status zien. Ingediende declaraties worden binnen 3 dagen verwerkt.

Top 5 Populaire zorgverzekeringen

1.Ditzo zorgverzekering >>
2.Promovendum zorgverzekering >>
3.Just zorgverzekering >>
4.Menzis zorgverzekering >>
5.Zilveren Kruis

Daarom overstappen via Zorgverzekering-vergelijken.com!

Al meer dan 5 zijn wij bezig om de vaste lasten voor consumenten in kaart te brengen. Daarmee besparen wij u veel tijd en geld waardoor u altijd de juiste keuze kunt maken en tot een keuze komt van welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past!

Dit doen wij door onafhankelijk prijzen van vaste lasten (o.a. zorgverzekering en autoverzekering) te vergelijken en een eerlijke opinie te geven. Wij blijven ons onafhankelijk inzetten en u van de best mogelijke informatie voorzien!

zorgverzekering 2022