Besured Zorgverzekering 2022

Over Besured

Besured is dé verzekeringsaanbieder voor studenten en young professionals. Maar ook als je geen student of young professional bent ben je van harte welkom.

Als student of young Besured logo verzekeraarprofessional wil je natuurlijk niet teveel betalen. Aan de andere kant wil je wel goed verzekerd zijn als er iets gebeurt. Besured biedt kwaliteit en service voor een lage prijs. Je mag bijvoorbeeld zelf je huisarts, apotheek en ziekenhuis kiezen!

Om deze kwaliteit te kunnen bieden, bundelt Besured de eigen krachten met die van zorgverzekeraar VGZ. Dit betekent dat VGZ risicodrager is van de Besured studentenverzekering. Hierdoor ontstaat een zeer voordelige basiszorgverzekering en geen extra eigen risico. Bij het afsluiten van een zorgverzekering wordt een gratis tandongevallenverzekering cadeau gedaan. Als je voor Fysio, Buitenland en tandarts kiest krijg je 5% extra korting.

Naast de zorgverzekering is er bij Besured gratis wachtlijstbemiddeling, juridisch advies bij een ongeval en worden kosten voor de vakantiedokter altijd vergoed.

Met een Besured zorgverzekering krijg je korting op brillen en lenzen, korting op een fitness abonnement (Fitchannel, Onefit en Basic-fit), korting op vaccinatie, preventieve zorg en korting op diverse hulpmiddelen bij verpleeg-, zorg,- of zwangerschapsartikelen.

Ten slotte is er het zogenaamde extra servicepakket met kortingen op fitnessabonnementen, saunabezoek en ooglaseren.

Zorgnota’s declareren doe je snel en gemakkelijk online. Het is een kwestie van een foto maken van je nota, de foto uploaden en vervolgens heb je je geld supersnel op je rekening. En als je een vraag hebt stuur je gewoon een mailtje. Meestal wordt er nog diezelfde dag contact met je opgenomen.

Update 16-11-2021: Vanaf 1 januari 2022 kunt u voor uw zorgverzekering terecht bij VGZ. VGZ is per 2021 al risicodrager en uitvoerder van uw Besured zorgverzekering. Ook maakten zij contractafspraken met zorgverleners. Vanaf 12 november staat uw premie voor 2022 klaar bij VGZ. VGZ gaat per 2022 ook de premie incasseren.

Besured Basisverzekering

De basis zorgverzekering van Besured is een naturapolis. Doordat Besured zorg collectief inkoopt kunnen de kosten laag blijven en daarmee jouw premie. Dat collectief inkomen doen zij voor ruim 150.000 studenten en young professionals.

Het basispakket vergoedt de meest belangrijke zorgvormen zoals kosten huisarts, medicijnen of voorschrift, specialistische zorg in het ziekenhuis en spoedeisende zorg en vervoer met de ambulance.

De overheid bepaalt elk jaar opnieuw de inhoud van het basispakket.

Vanaf 2022 regelt u uw Besured zorgverzekering bij VGZ. U heeft de keuze uit drie basisverzekeringen bij VGZ:

VGZ Basis Keuze

-100% vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners
-70% vergoeding bij niet gecontracteerde zorgverleners
-Complete basisdekking
Premie VGZ Basis Keuze in 2022: €126,15 p/m*

VGZ Ruime Keuze

-100% vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners
-80% vergoeding bij niet gecontracteerde zorgverleners
-Complete basisdekking
Premie VGZ Basis Keuze in 2022: €132,65 p/m*

VGZ Eigen Keuze

-100% vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners
-100% vergoeding bij niet gecontracteerde zorgverleners
-Complete basisdekking
Premie VGZ Basis Keuze in 2022: €142,40 p/m*

*Excl. collectiviteitskorting

Besured aanvullende zorgverzekering

Een aantal aanvullende pakketten voor de zorgverzekering van Besured zijn niet meer af te sluiten. De Ready-2-Go, Love-2-Move en de All-In-1 Smile pakketten zijn niet meer af te sluiten. Als je één van deze pakketten al had en voor 2021 niets hebt gewijzigd dan de dekkingen waarvoor je de aanvullende verzekering hebt afgesloten nog gewoon.

Gratis Tandongevallen bij Besured

Vanuit de basis zorgverzekering worden tandartskosten na een ongeval niet meer zomaar vergoed. Dit geldt dan voor personen vanaf 18 jaar. Sluit u een verzekering af bij Besured dan krijgt u een gratis tandongevallenverzekering!

Besured fysiotherapie

Met een aanvullende zorgverzekering fysio van Besured bent u verzekerd voor reguliere fysiotherapie, manuele fysiotherapie en oefentherapie. Met een naturapolis kun je voornamelijk eerst terecht bij de gecontracteerde zorgverleners waarmee Besured afspraken heeft gemaakt. Gaat u naar een niet gecontracteerde zorgverlener? Dan betaalt u mogelijk een deel zelf. Daarom is een naturapolis goedkoper dan een restitutiepolis. U kunt kiezen uit 6 of 9 behandelingen.

Premie overzicht Besured Fysio:

2021: 6 behandelingen €5,95.
9 behandelingen €7,95.

Besured Buitenland

Met een buitenland verzekering van Besured krijgt u bij spoedeisende medische hulp in het buitenland krijgt u altijd 100% van de kosten vergoed. De basisverzekering vergoedt bij spoedeisende medische hulp in het buitenland alleen het maximale tarief dat in Nederland gebruikelijk is.

Premie overzicht Besured buitenland:

2021: Europa- €1,45 | Wereldwijd- €2,95

Besured Anticonceptie vanaf 21 jaar

Ben je vrouw en ouder dan 21 jaar? Dan valt anticonceptie niet meer onder de basisverzekering. Met de aanvullende zorgverzekering anticonceptie krijgt u de pil vergoed en geldt een maximale vergoeding volgens het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS).

Premie overzicht Besured anticonceptie;

Premie 2021: €2,95

Besured Tandartsverzekering

Met een aanvullende tandartsverzekering van Besured kunt u bij iedere tandarts, mondhygiënist, endodontoloog of parodontoloog terecht. Pet behandeling krijg je 75% of 100% vergoed tot het maximale bedrag waarvoor u verzekerd bent. Dit is afhankelijk van de gekozen aanvullende verzekering.

Premie 2021:
-75% tot €150: premie €7,95
-100% tot €150: premie €10,95
-75% tot €250: premie €11,95
-100% tot €250: premie €14,95

Besured declareren

Bij Besured kunt u heel eenvoudig je rekeningen declareren. U kunt er zelfs nog voor kiezen om de rekening per post op te sturen.

U logt in bij Besured en kiest voor zorgkosten indienen. Vervolgens vult u de gevraagde gegevens in en een scan of foto van de rekening. Vervolgens klikt u op indienen en klaar!

Toch per post indienen? Download dan een declaratieformulier en vul het formulier in aan de hand van uw rekening. Vervolgens stuurt u de declaratie per post toe!

Besured kortingsregelingen

Met een Besured zorgverzekering kunt u gebruik maken van interessante kortingsregelingen waarvoor u geen aanvullende zorgverzekering hoeft af te sluiten! Hoe gemakkelijk is dat?

Brillen en lenzen:

Met een Besured zorgverzekering kun je interessante kortingen ontvangen zonder een aanvullende bril verzekering te hebben. Bijvoorbeeld een zeer interessante korting of een 2e bril gratis.

Heb je wel een brilvergoeding bij Besured? Ook dan is er keus uit interessante extra's zoals een verdubbeling van je brilvergoeding bijvoorbeeld.

Andere voordelen die u kunt verwachten zijn bijvoorbeeld garantie en nazorg in de winkel, gratis deskundige oogmeting en een oog gezondheidsonderzoek.

Bij Specsavers, Eye Wish Opticiens en Pearl krijg interessante kortingen en voordelen! Dus heb je een bril of lenzen? Overweeg dan een zorgverzekering bij Besured!

Fitness:

Voor mensen die thuis sporten of in de sportschool heeft Besured interessante kortingen. Bij Fitchannel ontvangt u de eerste maand 50% op het abonnement.

Gaat u liever naar een sportschool? Dan kunt u met een Besured zorgverzekering interessante kortingen verwachten bij OneFit, Basic-Fit, Health City en Fit20. Zo betaalt u geen inschrijfgeld en krijgt u een fikse korting op een fitnessabonnement.

Preventie: stoppen met roken en allergiezorg

Stoppen met roken wordt gemakkelijker met een Besured zorgverzekering. U krijgt 10% korting op de standaardtarieven.

Naast stoppen met roken is er allergiezorg. Ontvang 50% korting op artikelen van Allergiezorg met een Besured zorgverzekering.

Goedkoper dan Besured? Vergelijk hieronder!

Wilt u weten of uw huidige zorgverzekering het beste past bij uw situatie en het aankomende zorgjaar?  Op onze website kunt u eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken. Geef aan wat u belangrijk vindt in onderstaande vergelijker en de vergelijker toont welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past. Vul hieronder uw gegevens in en bekijken hoeveel u kunt besparen op uw huidige zorgverzekering. Vergelijken loont altijd! Elk jaar veranderen immers ook de voorwaarden van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Dit overzicht is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Aan dit overzicht kun je geen rechten ontlenen. Heb je vragen? Laat het ons weten.

Static Template

Top 5 Populaire Zorgverzekeringen

 

Verzekeraar Basis Premie Premie (vanaf) Informatie
Zilveren Kruis ZieZo €139,95 €125,95 Bekijken
De Friesland €136,95 €126,95 Bekijken
FBTO €131,95 €126,95 Bekijken
Anderzorg €141,25 €123,75 Bekijken
Menzis €140,25 €122,75 Bekijken

Daarom overstappen via Zorgverzekering-vergelijken.com!

Al meer dan 5 zijn wij bezig om de vaste lasten voor consumenten in kaart te brengen. Daarmee besparen wij u veel tijd en geld waardoor u altijd de juiste keuze kunt maken en tot een keuze komt van welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past!

Dit doen wij door onafhankelijk prijzen van vaste lasten (o.a. zorgverzekering en autoverzekering) te vergelijken en een eerlijke opinie te geven. Wij blijven ons onafhankelijk inzetten en u van de best mogelijke informatie voorzien!

Blij en gezonde familie
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]