VBZBewuzt Zorgverzekering 2024

De VGZBewuzt zorgverzekering 2024 is een naturapolis met 100% vergoeding bij zorgverleners met  contract en 60% vergoeding bij zorgverleners zonder contract. De zorgpremie 2024 is 138,95 euro bij een standaard eigen risico. Met een verhoogd eigen risico is de premie  122,95 euro per maand.

Voordelen VGZBewuzt zorgverzekering 2024

VGZ Bewuzt logoIedereen kan een basisverzekering afsluiten bij VGZBewuzt. Met die basisverzekering bent u goed verzekerd voor de meest voorkomende zorg. De basisverzekering is makkelijk uit te breiden met extra opties. Zo kiest u heel gericht uw extra zorg en zit u niet vast aan een aanvullend pakket met zorg die u niet nodig hebt. Wanneer u voor meerdere aanvullende opties kiest, krijgt u stapelkorting. Dat houdt in dat u korting krijgt op het totaalbedrag van uw verzekering. Dit kan oplopen tot wel 15%.

Heeft u gekozen voor extra opties, maar heeft u geen gebruikgemaakt van de vergoedingen? Dan krijgt u in het volgende jaar korting op de premie van deze aanvullende opties. Deze korting kan oplopen tot wel 40%!

VGZBewuzt houdt graag de kosten laag. Klanten regelen dus al hun zaken online. Uw polis, facturen en vergoedingsoverzichten kunt u allemaal inzien op uw eigen persoonlijke pagina. Ook declaraties dient u makkelijk online in. Hetzelfde geldt voor het aanvragen van herhalingsrecepten.

Bewuzt is per 1 januari 2023 een onderdeel van VGZ. Dat houdt in dat de kwaliteit ook vanuit VGZ wordt bepaald. Er zijn goede afspraken gemaakt met zorgaanbieders. Zo bent u dus altijd verzekerd van kwalitatief goede zorg.

Voordelen van VGZBewuzt zorgverzekering:
-Gemakkelijk online uw zorgzaken regelen
-Heldere aanvullende verzekeringen zonder onnodig dubbel verzekerd te zijn
-Stapelkorting bij extra aanvullende verzekeringen en no-claim korting tot 40%
-Onderdeel van VGZ dus altijd goede (prijs) afspraken met zorgverleners
-Snelle uitbetaling van declaraties

Uw Zorgverzekering Goedkoper?

Wilt u weten of uw huidige zorgverzekering het beste past bij uw situatie en het aankomende zorgjaar?  Op onze website kunt u eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken. Geef aan wat u belangrijk vindt in onderstaande vergelijker en de vergelijker toont welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past. Vul hieronder uw gegevens in en bekijken hoeveel u kunt besparen op uw huidige zorgverzekering. Vergelijken loont altijd! Elk jaar veranderen immers ook de voorwaarden van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Static Template

VGZBewuzt Basisverzekering 2024

De Basisverzekering van VGZBewuzt is een naturaverzekering. Met een naturaverzekering krijgt u 100% vergoeding bij zorgverleners die afspraken hebben gemaakt met VGZBewuzt over kwaliteit en prijs van zorg. Gaat u naar een zorgverlener die geen afspraken heeft gemaakt met VGZBewuzt dan krijgt u 60% van uw zorgnota vergoed. Omdat VGZBewuzt een label is van VGZ kunt u bij de meeste zorgverleners gewoon terecht. U kunt dit altijd checken op de website van VGZ!

De basisverzekering bevat alle basiszorg waar u recht op heeft zoals huisarts, ziekenhuiszorg, geneesmiddelen, spoedeisende zorg, kraamzorg en ziekenvervoer. Voor kinderen tot 18 jaar gelden speciale vergoedingen vanuit de basisverzekering voor de tandarts en fysiotherapie.

Met de basisverzekering van VGZBewuzt regelt u al uw zaken snel en gemakkelijk online via de Zorg App. Met deze basisverzekering bent u goed verzekerd tegen een scherpe premie en krijgt u gratis extra's voor uw gezondheid.

Over de Basisverzekering

Een basisverzekering is in Nederland voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht. De overheid bepaalt welke vergoedingen in de basisverzekering zitten. Dit is een door de overheid samengesteld pakket met wettelijke vergoedingen voor allerlei zorgvormen. De basisverzekering bevat alle basiszorg waar u recht  op heeft zoals huisarts, ziekenhuiszorg, geneesmiddelen, spoedeisende hulp, kraamzorg, ouderenzorg, ziekenvervoer en psychologische hulp. Voor kinderen tot 18 jaar gelden speciale vergoedingen voor tandarts en fysiotherapie.

U krijgt geen vergoeding voor fysiotherapie, anticonceptie, tandzorg vanaf 18 jaar, brillen en lenzen of alternatieve geneeswijzen uit de basisverzekering. Hiervoor kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Met een naturapolis stimuleert de zorgverzekeraar om zorg af te nemen bij en zorgverlener dat een contract heeft afgesloten over prijs en kwaliteit van zorg. U moet dus naar een gecontracteerde zorgverlener toe anders moet u een deel zelf betalen. Bij een restitutiepolis heeft u 100% keuzevrijheid en wordt de zorgnota direct door de verzekeraar betaald.

Een combinatiepolis betekent dat u een combinatie hebt tussen restitutiepolis en naturapolis. Voor de meeste zorgverleners heeft u een vrije zorgkeuze. Maar indien de zorgverzekeraar geen contract heeft met de zorgverlener, of niet het "normale tarief" rekent, dan moet u erop rekenen dat u niet alles vergoed krijgt.

Vroeger waren zorgverzekeraars vooral actief in een bepaalde regio. Zij kennen hun gebied en hadden goede afspraken met zorgverleners in de regio. Vaak staat het hoofdkantoor ook nog in de plaats waar het bedrijf ooit begon. Tegenwoordig maken zorgverzekeraars afspraken met zorgverleners door het hele land. U kunt dus beter uw zorgverzekeraar kiezen op basis van premie, keuzevrijheid en dekking. Wel is het zo dat kleinere verzekeraars  (labels) meer binding hebben met een regio en daardoor betere afspraken maken over kwaliteit en prijs.

De basisverzekering is voor iedereen verplicht. Zorgverzekeraars mogen mensen niet weigeren voor de basisverzekering.

Premie basisverzekering VGZBewuzt

VGZBewuzt Zorgpremies 2024
Jaar Natura Restitutie Budget
2024 €138,95 - -
2023 €127,45 - -
2022 €114,90 - -
2021 €110,90 - -
2020 €107,95 - -
2019 €105,95 - -
2018 €101,35 - -
2017 €99,15 - -
2016 €92,00 - -
2015 €85,00 - -

VGZBewuzt Eigen Risico 2024

Het eigen risico bestaat uit een verplicht deel en een vrijwillig deel. Voor zorg vanuit de basisverzekering betaalt u een verplicht eigen risico van €385. Voor basiszorg uit de basisverzekering betaalt u geen eigen risico, soms wel een eigen bijdrage. Meeverzekerde kinderen vallen niet onder het eigen risico. Zij zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Het verplicht eigen risico van €385 kunt u vrijwillig verhogen met een vrijwillig eigen risico tot €885. In ruil hiervoor krijgt u een flinke korting op de basispremie. Dit kan interessant zijn als u het komende jaar weinig zorgkosten verwacht te maken.

Bij VGZBewuzt kunt u het verplicht eigen risico in stappen van €100 verhogen. U krijgt daarmee per €100 een korting van €3,- op de basispremie. Met een maximaal eigen risico van €885 krijgt u een korting van €16,- p/m op de basispremie.

Aanvullende verzekering VGZBewuzt

Wilt u extra dekking voor zorg dat onvoldoende vergoeding biedt voor uw zorgwensen? Dan kunt u bij VGZBewuzt een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorg dat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. Dit zijn onder andere fysiotherapie, tandartskosten, bril of contactlenzen en kraamzorg. Voor de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Wel is het mogelijk dat een eigen bijdrage geldt voor zorg uit de basisverzekering. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico.

Met de aanvullende verzekeringen van VGZBewuzt blijft u onnodige poespas bespaard. U krijgt precies wat u nodig heeft! En als u een aanvullende zorgverzekering afsluit dan krijgt u er gratis een tandongevallen verzekering bij!

Bewuzt Actief
- Spoedeisende zorg in het buitenland
Premie €2,50 p/m

Bewuzt Fit
- Spoedeisende zorg in het buitenland
- 4 behandelingen fysio
- Preventiebudget €75,- p/j
Premie €5,25 p/m

Bewuzt Gezond
- Spoedeisende zorg buitenland
- 6 behandelingen fysio
- Preventiebudget €75 p/j
- Tandarts 75% tot max. €250 p/j
Premie €18,25 p/m

Top 5 Populaire Zorgverzekeringen

 

Verzekeraar Basis Premie Premie (vanaf) Informatie
Zilveren Kruis ZieZo €139,95 €125,95 Bekijken
De Friesland €136,95 €126,95 Bekijken
FBTO €131,95 €126,95 Bekijken
Anderzorg €141,25 €123,75 Bekijken
Menzis €140,25 €122,75 Bekijken

Daarom overstappen via Zorgverzekering-vergelijken.com!

Al meer dan 5 zijn wij bezig om de vaste lasten voor consumenten in kaart te brengen. Daarmee besparen wij u veel tijd en geld waardoor u altijd de juiste keuze kunt maken en tot een keuze komt van welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past!

Dit doen wij door onafhankelijk prijzen van vaste lasten (o.a. zorgverzekering en autoverzekering) te vergelijken en een eerlijke opinie te geven. Wij blijven ons onafhankelijk inzetten en u van de best mogelijke informatie voorzien!

Blij en gezonde familie
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]