Collectieve zorgverzekering

Een collectieve zorgverzekering

In bepaalde gevallen is het mogelijk om een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Een collectieve zorgverzekering is een verzekering die door een grote groep mensen wordt afgesloten. Bijvoorbeeld een verzekering voor werknemers van een bepaald bedrijf, leden van een sportclub of ZZP’ers. Vaak geldt er dan een korting op de premie. Veel mensen zijn collectief verzekerd via hun werkgever. Ook zijn er verenigingen van chronisch zieke patiënten die collectieve afspraken hebben met zorgverzekeraars.

Een collectieve zorgverzekering geeft korting op de basispremie en soms geldt er ook korting op de aanvullende verzekeringen. Op de website van de Consumentenbond kunt u de kortingspercentages zien voor een aantal verzekeraars. Toch is een collectieve zorgverzekering niet per sé goedkoper dan een zorgverzekering zonder collectiviteit. Het is dus verstandig om goed te vergelijken.

Collectieve zorgverzekeringen kunnen niet alleen gunstig zijn voor de verzekerde, het is ook aantrekkelijk voor de verzekeraars zelf. Met een collectieve zorgverzekering kunnen verzekeraars namelijk veel klanten tegelijkertijd binnenhalen.

Naast korting op de premie, bieden sommige collectieve zorgverzekeringen nog extra voordelen. Bijvoorbeeld korting op brillen, lenzen of ooglaserbehandelingen, of een gratis jaarlijkse gezondheidscheck. Dit laatste is bijvoorbeeld het geval bij de collectieve zorgverzekering voor ZZP’ers van Zilveren Kruis. U kunt ook kiezen voor de collectieve zorgverzekering van United Consumers. Al voor het tiende jaar op rij biedt United Consumers van VGZ zorgcollectief aan met 10% korting op de basispremie. In plaats van deze korting kunt u ook kiezen voor één van de luxe welkomstcadeaus.

Bij alle collectieve zorgverzekeringen is het dus wel verstandig goed naar de voorwaarden te kijken om te zien of u daadwerkelijk goedkoper uit bent.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]