De Friesland Zorgverzekering 2024

Over De Friesland Zorgverzekeraar

De Friesland logo verzekeraarVeel Nederlanders sloten al hun zorgverzekering af bij De Friesland. Klanten kiezen voor De Friesland vanwege de uitgebreide vergoedingen en een uitstekende klantenservice.

U kunt kiezen uit twee basisverzekeringen en deze uitbreiden met elk hun eigen aanvullende verzekeringen.  Mocht u extra zekerheid willen voor uw gebit dan kunt u uw basisverzekering uitbreiden met een aanvullende tandartsverzekering.

Met de basisverzekering bent u verzekerd van goede zorg door uitstekende kwaliteitsafspraken met zorgverleners. De aanvullende pakketten bieden extra zorg die past bij uw situatie. Zo zijn er AV-Opstap en AV-Doorstap: scherp geprijsd voor extra zekerheid. Het meest gekozen aanvullende pakket is het 'AV Budget' pakket. Dit pakket vergoedt onder andere fysiotherapie, en anticonceptie (tot een bepaald bedrag).

In sommige gevallen kunt u korting krijgen op uw zorgverzekering. De Friesland heeft afspraken gemaakt met veel werkgevers en ledenorganisaties.

Uniek voor verzekerden bij De Friesland is de Zorghulplijn. Als u vragen heeft over uw gezondheid en niet precies weet wat er aan de hand is, kunt u bellen met zorgspecialisten. Dit zijn gespecialiseerde HBO-verpleegkundigen die dag en nacht voor u klaar zitten om antwoord te geven op al uw zorgvragen. Uit onderzoek is gebleken dat De Friesland zorgverzekeraar de meeste accurate en betrouwbare klantenservice heeft.

De Friesland Basisverzekering 2024

Algemene info over de basisverzekering

Een basisverzekering is in Nederland voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht. De overheid bepaalt welke vergoedingen in de basisverzekering zitten. Dit is een door de overheid samengesteld pakket met wettelijke vergoedingen voor allerlei zorgvormen. De basisverzekering bevat alle basiszorg waar u recht  op heeft zoals huisarts, ziekenhuiszorg, geneesmiddelen, spoedeisende hulp, kraamzorg, ouderenzorg, ziekenvervoer en psychologische hulp. Voor kinderen tot 18 jaar gelden speciale vergoedingen voor tandarts en fysiotherapie.

U krijgt geen vergoeding voor fysiotherapie, anticonceptie, tandzorg vanaf 18 jaar, brillen en lenzen of alternatieve geneeswijzen uit de basisverzekering. Hiervoor kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Met een naturapolis stimuleert de zorgverzekeraar om zorg af te nemen bij en zorgverlener dat een contract heeft afgesloten over prijs en kwaliteit van zorg. U moet dus naar een gecontracteerde zorgverlener toe anders moet u een deel zelf betalen. Bij een restitutiepolis heeft u 100% keuzevrijheid en wordt de zorgnota direct door de verzekeraar betaald.

Een combinatiepolis betekent dat u een combinatie hebt tussen restitutiepolis en naturapolis. Voor de meeste zorgverleners heeft u een vrije zorgkeuze. Maar indien de zorgverzekeraar geen contract heeft met de zorgverlener, of niet het "normale tarief" rekent, dan moet u erop rekenen dat u niet alles vergoed krijgt.

Vroeger waren zorgverzekeraars vooral actief in een bepaalde regio. Zij kennen hun gebied en hadden goede afspraken met zorgverleners in de regio. Vaak staat het hoofdkantoor ook nog in de plaats waar het bedrijf ooit begon. Tegenwoordig maken zorgverzekeraars afspraken met zorgverleners door het hele land. U kunt dus beter uw zorgverzekeraar kiezen op basis van premie, keuzevrijheid en dekking. Wel is het zo dat kleinere verzekeraars  (labels) meer binding hebben met een regio en daardoor betere afspraken maken over kwaliteit en prijs.

De basisverzekering is voor iedereen verplicht. Zorgverzekeraars mogen mensen niet weigeren voor de basisverzekering.

De basisverzekering bij De Friesland

Bij De Friesland kunt u 2 soorten basisverzekeringen afsluiten: een zorgverzekering met een Naturapolis of een zorgverzekering met een Budgetpolis.

Met een De Friesland zorgverzekering bent u altijd verzekerd van uitstekende zorg en snelle service. U heeft de keuze uit 2 basisverzekeringen: De Zelf Bewust Polis (natura-budget) of de Alles Verzorgd Polis (natura).

Het belangrijke verschil tussen beide basis zorgverzekeringen is dat elke basisverzekering haar eigen aanvullende verzekeringen heeft. Zo is de Zelf Bewust Polis niet mogelijk in combinatie met AV Extra, AV Optimaal of AV Tand Optimaal. Daarnaast kunt u met de Zelf Bewust Polis geen gebruik maken van de collectiviteitskorting.

Tot slot is er een verschil in mogelijke aanvullende tandverzekeringen. Met de Zelf Bewust Polis is er 80% vergoeding tot €250 of €500 mogelijk. Met de Alles Verzorg Polis is er vaak een 100% vergoeding met een maximum van tot wel €1.000 mogelijk.

De Friesland Zelf Bewust Polis

De Friesland Zelf Bewust Polis is de budget versie van de natura polis. De vergoedingen zijn iets lager dan de duurdere polis en er is minder mogelijk voor wat betreft aanvullende verzekeringen.

Ten eerste biedt de Zelf Bewust Polis geen collectiviteitskorting aan.

Ten tweede zijn er minder mogelijkheden voor de aanvullende verzekeringen. U hebt de keuze uit:

1. AV Instap
2. AV Opstap
3. AV Doorstap

De AV Instap vergoedt tandartskosten na ongeval en spoedeisende hulp in het buitenland.

De andere aanvullende verzekeringen vergoeden fysiotherapie en anticonceptie. Afhankelijk van de aanvullende verzekering krijgt u meer of minder vergoed.

Met de budgetpolis zijn twee aanvullende tandartsverzekeringen mogelijk. Voor veel voorkomende kosten krijgt u 80% vergoeding tot maximaal €250 of €500 afhankelijk van welke aanvullende verzekering u kiest. Geen orthodontie vergoeding mogelijk.

De Friesland Alles Verzorgd Polis

Ook dit is een naturapolis. Dit betekent dat u een 100% vergoeding krijgt bij gecontracteerde zorgverleners en een deel zelf moet betalen als u gebruik maakt van niet-gecontracteerde zorgverleners.

Als u kiest voor de Alles Verzorgd Polis dan heeft u meer mogelijkheden voor wat betreft de aanvullende verzekeringen. U kiest nu maar liefst uit 4 aanvullende verzekeringen.

Alleen de AV Budget biedt geen vergoeding voor brillen en contactlenzen of alternatieve geneeswijzen.

De andere aanvullende zorgverzekeringen (AV Standaard, AV Extra en AV Optimaal) bieden vergoedingen voor;

1. Brillen en contactlenzen
2. Fysiotherapie en oefentherapie
3. Alternatieve geneeswijzen
4. Anticonceptie

Daarnaast is er meer keus voor wat betreft de aanvullende tandverzekeringen. Het grote verschil met de aanvullende tandverzekeringen behorende bij de Zelf Bewust Polis is dat er hier voor veel voorkomende kosten 100% vergoedingen worden verstrekt tot maximaal €250 of €500.

Met AV Tand Optimaal krijgt u materiaal en techniekkosten alsook orthodontie vanaf 18 jaar (éénmalig €750) vergoed.

Tot slot is met de Alles Verzorg Polis collectiviteitskorting mogelijk.

Premie Basisverzekering De Friesland 2024

De Friesland Zorgpremies

Jaar Natura Restitutie Budget
2024 €147,45 - €136,95
2023 €138,95 - €130,95
2022 €131,45 - €113,25
2021 €128,45 - €113,00
2020 €125,45 - €110,50
2019 €125,45 €132,25 €106,75
2018 €116,95 €122,25 €103,95
2017 €114,95 €120,50 €99,95
2016 €106,50 €111,50 €91,75
2015 €101,95 €106,50 €90,75

De Friesland Eigen Risico 2024

Het eigen risico bestaat uit een verplicht deel en een vrijwillig deel. Voor zorg vanuit de basisverzekering betaalt u een verplicht eigen risico van €385. Voor basiszorg uit de basisverzekering betaalt u geen eigen risico, soms wel een eigen bijdrage. Meeverzekerde kinderen vallen niet onder het eigen risico. Zij zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd. U betaalt bijvoorbeeld eigen risico voor bloedprikken, ziekenhuisopname, hoortoestellen en ambulancevervoer.

Het verplicht eigen risico van €385 kunt u vrijwillig verhogen met een vrijwillig eigen risico tot €885. In ruil hiervoor krijgt u een flinke korting op de basispremie. Dit kan interessant zijn als u het komende jaar weinig zorgkosten verwacht te maken. Maar u kiest er dan wel vrijwillig voor om een groter deel van medische kosten zelf te betalen.

Bij De Friesland kunt u het verplicht eigen risico verhogen met een vrijwillig eigen risico. U kunt met stappen van €100 verhogen tot €500,-. In ruil daarvoor krijgt u een korting op de basispremie. Met een maximaal eigen risico krijgt u een korting van €15,- (was €22) op de basispremie bij de Zelf Bewust Polis. Met een Alles Verzorgd Polis krijgt u €17,50 korting bij een maximaal eigen risico. U kunt het vrijwillig eigen risico aanpassen vanaf half november tot uiterlijk 31 januari.

Bij De Friesland kunt u het verplicht eigen risico gespreid betalen. U betaalt dan in 10 termijnen het verplicht eigen risico. Het volgende jaar zal het verschil tussen wat u betaalt heeft en wat in rekening is gebracht terug gestort worden op uw rekening.

De hoogte van het vrijwillig eigen risico kunt u één keer per jaar aanpassen. De keuze voor het vrijwillig eigen risico gaat in op 1 januari.

De Friesland Aanvullende Verzekering 2024

Wilt u extra dekking voor zorg dat onvoldoende vergoeding biedt voor uw zorgwensen? Dan kunt u bij De Friesland een aanvullende zorgverzekering of tandverzekering afsluiten. Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorg dat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. U heeft daarmee een stukje extra zekerheid. Dit zijn onder andere fysiotherapie, tandartskosten, bril of contactlenzen en kraamzorg. Voor de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Wel is het mogelijk dat een eigen bijdrage geldt voor zorg uit de basisverzekering. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico.

Wij noemen hieronder de meest gezochte vergoedingen. Voor alle vergoedingen raadpleeg de website of onze vergelijker.

Aanvullende Verzekering bij Zelf Bewust Polis

AV Instap
-Tandartskosten na ongeval
-Spoedeisende zorg in het buitenland boven Nederlands tarief
-Reiskosten ziekenbezoek pensionkosten
Premie €1,95 p/m

AV Opstap
-Alles van AV Instap
-Fysiotherpie: max. 6 beh. p/j
-Anticonceptie: 100% tot 21 jaar
Premie 6,50 p/m

AV Doorstap
-Alles van AV Instap
-Fysiotherpie: max. 9 beh. p/j
-Anticonceptie: 100% vanaf 21 jaar
Premie €11,95 p/m

Aanvullende Verzekering Bij Alles Verzorg Polis

AV Instap
-Tandartskosten na ongeval
-Spoedeisende zorg in het buiteland boven NL tarief
-Reiskosten ziekenbezoek en pensionkosten
Premie €1,95 p/m

AV Budget
-Alles van AV Instap
-Fysiotherapie: max. 9 beh. p/kj
-Anticonceptie: 100% va. 21 jaar
Premie €8,50 p/m

AV Standaard
-Alles van AV Instap
-Brillen en lenzen: max. €60 p/3kj
-Fysiotherapie: max. 12 beh. p/kj
-Alternatieve geneeswijzen: max. €40 p/d tot €200 p/kj
-Anticonceptie: 100% va. 21 jaar
Premie €16,75 p/m

AV Extra
-Alles van AV Instap
-Brillen en lenzen: max. €75 p/3kj
-Fysiotherapie: max. 18 beh. p/kj
-Alternatieve geneeswijzen: max. €40 p/d tot €400 p/kj
-Anticonceptie: 100% va. 21 jaar
Premie €26,95 p/m

AV Optimaal
-Alles van AV Instap
-Brillen en lenzen: max. €150 p/3kj
-Fysiotherapie: max. 36 beh. p/kj
-Alternatieve geneeswijzen: max. €40 p/d tot €600 p/kj
-Anticonceptie: 100% va. 21 jaar
Premie €57,75 p/m

p/kj is per kalenderjaar

De Friesland Tandartsverzekering 2024

Met een aanvullende tandverzekering krijgt u de kosten voor een bezoek aan de tandarts vergoed. Met een tandverzekering krijgt u periodieke controles vaak 100% vergoed. Voor overige tandzorg wordt vaak een lager percentage uitgekeerd. De verschillende tandverzekeringen vergoeden vaak tot een maximum bedrag. Kinderen krijgen bijna alle tandartskosten wel vergoed uit de basisverzekering. Indien uw kind een beugel nodig heeft is vaak een uitgebreidere zorgverzekering nodig en geldt vaak een wachttijd van 1 jaar. Met de aanvullende verzekering zijn kinderen tot 18 jaar meestal gratis meeverzekerd.

Wij noemen hieronder de meest gezochte vergoedingen. Voor alle vergoedingen raadpleeg de website of onze vergelijker.

De Friesland Zelf Bewust Polis +Tandverzekering

AV Tand Opstap
-Max. €250 per jaar
-Consult, preventie vullingen, verdovingen: 80%
-Materiaal en techniekkosten: 80%
-Overige tandarstkosten: 80%
-Tandartskosten na ongeval: €2.000
Premie €12.75 p/m

AV Tand Doorstap
-Max. €500 per jaar
-Consult, preventie vullingen, verdovingen: 80%
-Materiaal en techniekkosten: 80%
-Overige tandarstkosten: 80%
-Tandartskosten na ongeval: €2.000
Premie € 26.75 p/m

De Friesland Alles Verzorg Polis + Tandverzekering

AV Tand Standaard
-Max. €250 per jaar
-Consult, preventie vullingen, verdovingen: 80%
-Materiaal en techniekkosten: 80%
-Overige tandarstkosten: 80%
-Tandartskosten na ongeval: €2.000
Premie €14,95 p/m

AV Tand Extra
-Max. €500 per jaar
-Consult, preventie vullingen, verdovingen: 80%
-Materiaal en techniekkosten: 80%
-Overige tandarstkosten: 80%
-Tandartskosten na ongeval: €2.000
Premie € 26,95 p/m

AV Tand Optimaal
-Max. €750 per jaar
-Consult, preventie vullingen, verdovingen: 100%
-Materiaal en techniekkosten: 80%
-Overige tandarstkosten: 80%
-Orthodontie: max. €750 eenmalig
-Tandartskosten na ongeval: €2.000
Premie €41,95 p/m

Overige Belangrijke zaken

Een zorgverzekering bij De Friesland heeft vele voordelen. Zo krijgt u ondersteuning bij wachtlijstbemiddeling, de beste zorg door afspraken met zorgverleners en kunt u zeer eenvoudig facturen declareren en ontvangt u binnen 3 dagen het bedrag op uw rekening. Tevens kunt u het verplichte eigen risico gespreid betalen.

Tot slot selecteert De Friesland niet op geslacht, leeftijd of gezondheid.. Iedereen is welkom!

Wilt een extra korting? Betaal de premie dan per half jaar of per jaar. U krijgt dan een betalingskorting tot 1% van het factuurbedrag.

De Friesland App

Met De Friesland App kunt u direct en veilig antwoord krijgen op al uw vragen. Veel zorgverzekeraars maken gebruik van Whatsapp om vragen te beantwoorden maar dat kan niet altijd vanwege de Wet op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Daarnaast vindt u vanaf 1 januari 2022 ook uw zorgpas in de app. Wel zo handig.

Daarnaast kunt u vragen over uw gezondheid direct aan Dokter Appke stellen. Het team van Medicinfo beantwoord an uw vraag op maandag t/m vrijdag van 07:00 tot 23:00u.

De Friesland Zorgnota Declareren

U kunt heel eenvoudig uw zorgnota declareren met De Friesland App of via Mijn De Friesland Online.

Als u de App gebruikt dan maakt u een foto van uw zorgnota en upload u die via de App. Via internet kan ook. Log dan in op de beveiligde omgeving van Mijn De Friesland, scan uw zorgnota en upload deze in uw account.

In alle gevallen krijgt u binnen 3 dagen het geld op uw rekening.

Goedkoper dan De Friesland?

Wilt u weten of uw huidige zorgverzekering het beste past bij uw situatie en het aankomende zorgjaar?  Op onze website kunt u eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken. Geef aan wat u belangrijk vindt in onderstaande vergelijker en de vergelijker toont welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past. Vul hieronder uw gegevens in en bekijken hoeveel u kunt besparen op uw huidige zorgverzekering. Vergelijken loont altijd! Elk jaar veranderen immers ook de voorwaarden van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Static Template

Top 5 Populaire Zorgverzekeringen

 

Verzekeraar Basis Premie Premie (vanaf) Informatie
Zilveren Kruis ZieZo €139,95 €125,95 Bekijken
De Friesland €136,95 €126,95 Bekijken
FBTO €131,95 €126,95 Bekijken
Anderzorg €141,25 €123,75 Bekijken
Menzis €140,25 €122,75 Bekijken

Daarom overstappen via Zorgverzekering-vergelijken.com!

Al meer dan 5 zijn wij bezig om de vaste lasten voor consumenten in kaart te brengen. Daarmee besparen wij u veel tijd en geld waardoor u altijd de juiste keuze kunt maken en tot een keuze komt van welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past!

Dit doen wij door onafhankelijk prijzen van vaste lasten (o.a. zorgverzekering en autoverzekering) te vergelijken en een eerlijke opinie te geven. Wij blijven ons onafhankelijk inzetten en u van de best mogelijke informatie voorzien!

Blij en gezonde familie
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]