De Friesland Zorgverzekering

Over De Friesland Zorgverzekeraar

De Friesland logo verzekeraarVeel Nederlanders sloten al hun zorgverzekering af bij De Friesland. Klanten kiezen voor De Friesland vanwege de uitgebreide vergoedingen en een uitstekende klantenservice.

U kunt kiezen uit twee basisverzekeringen en deze uitbreiden met elk hun eigen aanvullende verzekeringen.  Mocht u extra zekerheid willen voor uw gebit dan kunt u uw basisverzekering uitbreiden met een aanvullende tandartsverzekering.

Met de basisverzekering bent u verzekerd van goede zorg door uitstekende kwaliteitsafspraken met zorgverleners. De aanvullende pakketten bieden extra zorg die past bij uw situatie. Zo zijn er AV-Opstap en AV-Doorstap: scherp geprijsd voor extra zekerheid. Het meest gekozen aanvullende pakket is het 'AV Budget' pakket. Dit pakket vergoedt onder andere fysiotherapie, en anticonceptie (tot een bepaald bedrag).

In sommige gevallen kunt u korting krijgen op uw zorgverzekering. De Friesland heeft afspraken gemaakt met veel werkgevers en ledenorganisaties.

Uniek voor verzekerden bij De Friesland is de Zorghulplijn. Als u vragen heeft over uw gezondheid en niet precies weet wat er aan de hand is, kunt u bellen met zorgspecialisten. Dit zijn gespecialiseerde HBO-verpleegkundigen die dag en nacht voor u klaar zitten om antwoord te geven op al uw zorgvragen. Uit onderzoek is gebleken dat De Friesland zorgverzekeraar de meeste accurate en betrouwbare klantenservice heeft.

De Friesland Basisverzekering

Bij De Friesland kunt u 2 soorten basisverzekeringen afsluiten: een zorgverzekering met een Naturapolis of een zorgverzekering met een Budgetpolis.

Met een De Friesland zorgverzekering bent u altijd verzekerd van uitstekende zorg en snelle service. U heeft de keuze uit 2 basisverzekeringen: De Zelf Bewust Polis (natura-budget) of de Alles Verzorgd Polis (natura).

Het belangrijke verschil tussen beide basis zorgverzekeringen is dat elke basisverzekering haar eigen aanvullende verzekeringen heeft. Zo is de Zelf Bewust Polis niet mogelijk in combinatie met AV Extra, AV Optimaal of AV Tand Optimaal. Daarnaast kunt u met de Zelf Bewust Polis geen gebruik maken van de collectiviteitskorting.

Tot slot is er een verschil in mogelijke aanvullende tandverzekeringen. Met de Zelf Bewust Polis is er 80% vergoeding tot €250 of €500 mogelijk. Met de Alles Verzorg Polis is er vaak een 100% vergoeding met een maximum van tot wel €1.000 mogelijk.

De Friesland Zelf Bewust Polis

De Friesland Zelf Bewust Polis is de budget versie van de natura polis. De vergoedingen zijn iets lager dan de duurdere polis en er is minder mogelijk voor wat betreft aanvullende verzekeringen.

Ten eerste biedt de Zelf Bewust Polis geen collectiviteitskorting aan.

Ten tweede zijn er minder mogelijkheden voor de aanvullende verzekeringen. U hebt de keuze uit:

1. AV Instap
2. AV Opstap
3. AV Doorstap

De AV Instap vergoedt tandartskosten na ongeval en spoedeisende hulp in het buitenland.

De andere aanvullende verzekeringen vergoeden fysiotherapie en anticonceptie. Afhankelijk van de aanvullende verzekering krijgt u meer of minder vergoed.

Met de budgetpolis zijn twee aanvullende tandartsverzekeringen mogelijk. Voor veel voorkomende kosten krijgt u 80% vergoeding tot maximaal €250 of €500 afhankelijk van welke aanvullende verzekering u kiest. Geen orthodontie vergoeding mogelijk.

De Friesland Alles Verzorgd Polis

Ook dit is een naturapolis. Dit betekent dat u een 100% vergoeding krijgt bij gecontracteerde zorgverleners en een deel zelf moet betalen als u gebruik maakt van niet-gecontracteerde zorgverleners.

Als u kiest voor de Alles Verzorgd Polis dan heeft u meer mogelijkheden voor wat betreft de aanvullende verzekeringen. U kiest nu maar liefst uit 4 aanvullende verzekeringen.

Alleen de AV Budget biedt geen vergoeding voor Brillen en Contactlenzen of Alternatieve Geneeswijzen.

De andere aanvullende zorgverzekeringen (AV Standaard, AV Extra en AV Optimaal) bieden vergoedingen voor;

1. Brillen en contactlenzen
2. Fysiotherapie en oefentherapie
3. Alternatieve geneeswijzen
4. Anticonceptie

Daarnaast is er meer keus voor wat betreft de aanvullende tandverzekeringen. Het grote verschil met de aanvullende tandverzekeringen behorende bij de Zelf Bewust Polis is dat er hier voor veel voorkomende kosten 100% vergoedingen worden verstrekt tot maximaal €250 of €500.

Met AV Tand Optimaal krijgt u materiaal en techniekkosten alsook orthodontie vanaf 18 jaar (éénmalig €750) vergoed.

Tot slot is met de Alles Verzorg Polis collectiviteitskorting mogelijk.

Overige Belangrijke zaken

Een zorgverzekering bij De Friesland heeft vele voordelen. Zo krijgt u ondersteuning bij wachtlijstbemiddeling, de beste zorg door afspraken met zorgverleners en kunt u zeer eenvoudig facturen declareren en ontvangt u binnen 3 dagen het bedrag op uw rekening. Tevens kunt u het verplichte eigen risico gespreid betalen.

Tot slot selecteert De Friesland niet op geslacht, leeftijd of gezondheid.. Iedereen is welkom!

Wilt een extra korting? Betaal de premie dan per half jaar of per jaar. U krijgt dan een betalingskorting tot 1% van het factuurbedrag.

Goedkoper dan De Friesland?

Kan uw zorgverzekering goedkoper dan die van De Friesland? Gebruik onderstaande vergelijker!