Ditzo Zorgverzekering 2024 (ASR ik kies zelf)

Ditzo was een goedkope zorgverzekering van ASR. Per 1 januari 2024 gaat Ditzo als merk op in het merk van ASR. Ditzo wordt namelijk ASR ik kies zelf. ASR biedt nu onder haar eigen naam een goedkope (label) zorgverzekering aan namelijk ASR ik kies zelf Goede Keuze zorgverzekering.

Als u al een verzekering had bij Ditzo dan kunt u dezelfde voordelen ervaren als bij Ditzo maar nu via de ASR ik kies zelf zorgverzekering.

Over Ditzo Zorgverzekeraar

Ditzo is een kleine zorgverzekeraar in Nederland. Ditzo is een typisch label en maakt onderdeel uit van A.S.R. Nederland. Een echte prijsvechter dat zich al jaren één van de goedkoopste verzekeraars mag noemen met een vrije keuze uit ziekenhuizen.

Sinds april 2023 is Ditzo veranderd naar "Ik Kies Zelf van a.s.r. Als je vragen hebt over je Ditzo verzekering ga dan naar onze a.s.r. pagina.

Een Ditzo zorgverzekering stond voor gemak. Ook dat wil a.s.r. bewerkstelligen met de zorgverzekering "ik kies zelf van a.s.r.". Met een prima klantenservice had Ditzo altijd snel antwoord op uw vragen. Dit gaat niet veranderen onder a.s.r. omdat dit gewaardeerd werd door mensen met een 8,2 als cijfer. Met de a.s.r. zorgapp kunt u ook nu heel gemakkelijk uw declaratie indienen en hoeven verzekerden ook nu niet lang te wachten op een uitbetaling.

Basisverzekering Ditzo (a.s.r. ik kies zelf) 2024

Bij Ditzo kon je kiezen uit een naturapolis en een combinatiepolis. Dat gaat in de nieuwe situatie niet veranderen. Ook nu kan je via a.s.r. ik kies zelf een naturapolis of een combinatiepolis afsluiten. U kunt kiezen uit de naturapolis Goede Keuze of combinatiepolis Vrije keuze.

Basisverzekering Goede Keuze (naturapolis)

Met de basisverzekering Goede keuze krijg je maximaal 75% vergoed als je naar een zorgverlener zonder contract gaat. Ga je naar een zorgverlener met contract? Dan kunt u naast 100% vergoeding ook een uitstekende kwaliteit en bereikbaarheid van zorg verwachten alsmede declaratiegemak. uw rekening gaat direct naar a.s.r.

Verder ben je verplicht een aantal hulpmiddelen online te bestellen.

Basisverzekering Vrije Keuze (combinatiepolis)

De basisverzekering vrije keuze vergoedt 100% bij zorgverleners zonder contract.Wil je overstappen naar a.s.r.? Dan raden wij aan om na te gaan of een zorgverzekeraar bij u in de buurt actief is. Als dat niet zo is dan is de basisverzekering "vrije keuze" wellicht een goede keuze. U krijgt dan altijd 100% vergoed. Daarnaast ben je niet verplicht om hulpmiddelen online te bestellen.

Het voordeel van de combinatiepolis is dat u zowel bij gecontracteerde als niet gecontracteerde aanbieders 100% vergoed krijgt.

Wel blijft nog steeds gelden dat een behandeling bij een gecontracteerde zorgverlener de rekening direct naar a.s.r. gaat terwijl de rekening van een niet-gecontracteerde aanbieder door u voorgeschoten moet worden en daarna gedeclareerd kan worden.

Ook deze basisverzekering dekt de kosten voor een behandeling in het ziekenhuis, ziekenhuiszorg en geneesmiddelen. Voor extra aanvullende vergoedingen kiest u voor Zorgbasis, ZorgBewust of ZorgBeter als aanvullende verzekering.

Meer info over de basisverzekering 

Een basisverzekering is in Nederland voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht. De overheid bepaalt welke vergoedingen in de basisverzekering zitten. Dit is een door de overheid samengesteld pakket met wettelijke vergoedingen voor allerlei zorgvormen. De basisverzekering bevat alle basiszorg waar u recht  op heeft zoals huisarts, ziekenhuiszorg, geneesmiddelen, spoedeisende hulp, kraamzorg, ouderenzorg, ziekenvervoer en psychologische hulp. Voor kinderen tot 18 jaar gelden speciale vergoedingen voor tandarts en fysiotherapie.

U krijgt geen vergoeding voor fysiotherapie, anticonceptie, tandzorg vanaf 18 jaar, brillen en lenzen of alternatieve geneeswijzen uit de basisverzekering. Hiervoor kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Met een naturapolis stimuleert de zorgverzekeraar om zorg af te nemen bij en zorgverlener dat een contract heeft afgesloten over prijs en kwaliteit van zorg. U moet dus naar een gecontracteerde zorgverlener toe anders moet u een deel zelf betalen. Bij een restitutiepolis heeft u 100% keuzevrijheid en wordt de zorgnota direct door de verzekeraar betaald.

Ditzo zorgpremie 2024

Ditzo Zorgpremies

Jaar Natura Restitutie Combinatie
2024 n.b. - n.b.
2023 €128,95 - €144,50
2022 €115,50 - €133,50
2021 €109,85 - €119,95
2020 €107,90 - €114,95
2019 €107,90 - €109,95
2018 - - -
2017 - - -
2016 - - -
2015 - - -

Ditzo Eigen risico 2024

Het eigen risico bestaat uit een verplicht deel en een vrijwillig deel. Voor zorg vanuit de basisverzekering betaalt u een verplicht eigen risico van €385. Voor basiszorg uit de basisverzekering betaalt u geen eigen risico, soms wel een eigen bijdrage. Meeverzekerde kinderen vallen niet onder het eigen risico. Zij zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Het verplicht eigen risico van €385 kunt u vrijwillig verhogen met een vrijwillig eigen risico tot €885. In ruil hiervoor krijgt u een flinke korting op de basispremie. Dit kan interessant zijn als u het komende jaar weinig zorgkosten verwacht te maken.

Het eigen risico bij a.s.r. ik kies zelf kun je met stappen van 100 euro verhogen tot maximaal 885 euro. Check de a.s.r. pagina voor meer info over de korting bij een maximaal eigen risico.

Ditzo aanvullende zorgverzekering 2024

Bij Ditzo heb je nu via a.s.r. toegang tot drie verschillende aanvullende zorgverzekeringen: ZorgBasis, ZorgGoed, ZorgBeter. Daarmee ben je verzekerd voor zorg dat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. Daarmee heeft u een stukje extra zekerheid.

ZorgBasis
- Fysiotherapie tot 3 behandelingen per jaar
- 1x per jaar gezondheidscheck
- Mantelzorg €150 p/j
- Anticonceptie 100 p/j
Premie 4,25 p/j

ZorgGoed
- Fysiotherapie tot 9 behandelingen per jaar
- 1x per jaar gezondheidscheck
- Mantelzorg €600 p/j
- Anticonceptie 100 p/j
- kraamzorg €100 p/j
- Leefstijlcoaching €200 p/j
Premie 12,00 p/j

ZorgBeter
- Fysiotherapie tot 12 behandelingen per jaar
- 1x per jaar gezondheidscheck
- Mantelzorg €900 p/j
- Anticonceptie 200 p/j
- kraamzorg €125 p/j
- Leefstijlcoaching €300 p/j
- Orthodontie tot 18 jaar: 75% tot 500 p/j
Premie 19,95 p/j

Ditzo Tandverzekering 2024

De Ditzo tandverzekering sluit u nu af via a.s.r ik kies bewust. Ditzo is ondergebracht bij a.s.r. en zij bieden via de "ik kies zelf" zorgverzekering drie tandverzekeringen: TandBewust, TandGoed en TandBeter. U kiest daarbij voor het bedrag dat je vergoed wilt krijgen voor controle en veel voorkomende behandelingen.

Met een aanvullende tandverzekering krijgt u de kosten voor een bezoek aan de tandarts vergoed. Met een tandverzekering krijgt u periodieke controles vaak 100% vergoed. Voor overige tandzorg wordt vaak een lager percentage uitgekeerd. De verschillende tandverzekeringen vergoeden vaak tot een maximum bedrag. Kinderen krijgen bijna alle tandartskosten wel vergoed uit de basisverzekering. Indien uw kind een beugel nodig heeft is vaak een uitgebreidere zorgverzekering nodig en geldt vaak een wachttijd van 1 jaar. Met de aanvullende verzekering zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Mondzorgkosten kun je heel gemakkelijk declareren via de app van a.s.r. of via hun website. Declaraties worden meestal nog dezelfde dag verwerkt.

Wij noemen hieronder de meest gezochte vergoedingen. Voor alle vergoedingen raadpleeg de website of onze vergelijker.

a.s.r. TandBewust
-75% van behandelingen en uitgebreide behandelingen ingrepen. Vergoeding max. €250 per jaar. premie 9,95 p/m

a.s.r. TandGoed
-75% van behandelingen en ingrepen tot max. €250 per jaar. Premie €12,75 p/m

a.s.r. TandBeter
-Preventieve, diagnostische en eenvoudige behandelingen 100% vergoed (m.u.v. C91 en C92: 75%). Vergoeding tot max. €250 per jaar. Premie €16,75 p/m

Premies Ditzo tandverzekering 2022:

TandGoed: €11,95 p/m
TandBeter: €16,25 p/m
TandBest: €33,95 p/m

Premies Ditzo tandverzekering 2023:

TandBewust: €6,95 p/m
TandGoed: €12,95 p/m
TandBeter: €16,25 p/m

Premies stijgen elk jaar. Ga vergelijken en zie of je kunt besparen!

Ditzo orthodontie vanaf 18 jaar 2024

a.s.r. ik kies zelf (voorheen Ditzo)  biedt vanuit de aanvullende verzekering geen vergoeding voor orthodontie vanaf 18 jaar. Ga hiervoor naar de a.s.r. zorgverzekering met uitgebreide dekking. Voor orthodontie tot 18 jaar kiest u voor de aanvullende verzekering Zorg Beter. U krijgt 75% vergoed per behandeling met een maximum van €500 voor de gehele looptijd van de verzekering.

Kan uw zorgverzekering goedkoper?

Wilt u weten of uw huidige zorgverzekering het beste past bij uw situatie en het aankomende zorgjaar?  Op onze website kunt u eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken. Geef aan wat u belangrijk vindt in onderstaande vergelijker en de vergelijker toont welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past. Vul hieronder uw gegevens in en bekijken hoeveel u kunt besparen op uw huidige zorgverzekering. Vergelijken loont altijd! Elk jaar veranderen immers ook de voorwaarden van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Static Template

Top 5 Populaire zorgverzekeringen

 

Verzekeraar Basis Premie Premie (vanaf) Informatie
Zilveren Kruis ZieZo €139,95 €125,95 Bekijken
De Friesland €136,95 €126,95 Bekijken
FBTO €131,95 €126,95 Bekijken
Anderzorg €141,25 €123,75 Bekijken
Menzis €140,25 €122,75 Bekijken

Daarom overstappen via Zorgverzekering-vergelijken.com!

Al meer dan 5 zijn wij bezig om de vaste lasten voor consumenten in kaart te brengen. Daarmee besparen wij u veel tijd en geld waardoor u altijd de juiste keuze kunt maken en tot een keuze komt van welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past!

Dit doen wij door onafhankelijk prijzen van vaste lasten (o.a. zorgverzekering en autoverzekering) te vergelijken en een eerlijke opinie te geven. Wij blijven ons onafhankelijk inzetten en u van de best mogelijke informatie voorzien!

Blij en gezonde familie
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]