Ditzo

Ditzo

Ditzo biedt een goedkope zorgverzekering met vrije zorgkeuze voor ziekenhuizen en huisartsen. Er worden met zoveel mogelijk zorgverleners afspraken gemaakt. Bij deze zorgverleners krijgt u uw zorgkosten volledig vergoed volgens het overeengekomen tarief.

Ditzo selecteert niet op leeftijd of gezondheid. Iedereen is welkom en kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd!

Over Ditzo zorgverzekeraar

Ditzo is een kleine zorgverzekeraar in Nederland. Ditzo is een typisch label en maakt onderdeel uit van A.S.R. Nederland. Een echte prijsvechter dat zich al jaren één van de goedkoopste verzekeraars mag noemen met een vrije keuze uit ziekenhuizen.

Een Ditzo zorgverzekering staat voor gemak. U heeft direct alles goed geregeld en kunt terugvallen op heldere voorwaarden. De klantenservice is ook prima, want binnen 2 uur heeft u antwoord op al uw vragen. Dit wordt blijkbaar door veel mensen gewaardeerd want met een 8.2 als cijfer doen zij het goed. Dit is mede dankzij het gemak van de Ditzo Zorg App. En verder hoeven verzekerden nooit lang te wachten op het uitbetalen van vergoedingen. Binnen 10 dagen staat het geld al op uw rekening.

Samen met de Amersfoortse heeft Ditzo een marktaandeel van ca. 2,5% in Nederland.

Ditzo Basis Zorgverzekering

Bij Ditzo kunt u kiezen uit twee soorten basis zorgverzekeringen:
1. Ditzo Goede Keuze – Naturapolis
2. Ditzo Vrije keuze – Combinatiepolis

Met de basisverzekering bent u onder andere verzekerd voor ziekenhuisopname en zorg door een huisarts. U bent dus verzekerd voor de meest noodzakelijke medische kosten. Wilt u extra vergoedingen voor fysiotherapie, zorg in het buitenland, brillen en lenzen of tandarts? Kies dan voor Pechvogelhulp Plus, een aanvullende verzekering, bril en lenzen module of een tandartsverzekering.

Jaar RestitutieNaturaBudgetCombinatie
2021€109,85€119,95
2020€107,90€114,95
2019€107,90€109,95
Premie Zorgverzekering Ditzo

Ditzo Basisverzekering Goede keuze

Met de Ditzo Goede Keuze naturapolis heeft u een zorgverzekering tegen een zeer scherpe premie en veel online gemak. De voordelen van een Ditzo Goede Keuze basisverzekering zijn de vrije keuze voor ziekenhuis en huisarts en een 100% vergoeding bij zorgverleners met contract.

Gaat u naar een zorgverlener met contract dan kunt u naast de 100% vergoeding ook een uitstekende kwaliteit en bereikbaarheid van zorg verwachten alsmede declaratiegemak. Uw rekening gaat direct naar Ditzo.

Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dat kan, maar dan krijgt u maximaal 75% van het gemiddeld gecontracteerde tarief vergoed, zijn er geen afspraken over kwaliteit van zorg en betaalt u de rekening eerst zelf en declareert u daarna zelf bij Ditzo.

Ditzo Basisverzekering Vrije Keuze

Als u overstapt raden wij aan om na te gaan of deze zorgverzekeraar bij u in de buurt actief is. Als dat niet zo is dan is de basisverzekering “Vrije Keuze” wellicht een goede keuze. U kunt dan kiezen naar welke zorgverlener u gaat.

De Ditzo Vrije Keuze zorgverzekering is een combinatieverzekering en dus geen restitutieverzekering. Het voordeel van deze polis is u zowel bij contracteerde als niet gecontracteerde aanbieders een 100% vergoeding krijgt.

Wel blijft nog steeds gelden dat een behandeling bij een gecontracteerde zorgverlener de rekening direct naar Ditzo gaat terwijl de rekening van een niet-gecontracteerde aanbieder door u voorgeschoten moet worden en daarna gedeclareerd kan worden.

Ook deze basisverzekering dekt de kosten voor een behandeling in het ziekenhuis, ziekenhuiszorg en geneesmiddelen. Voor extra aanvullende vergoedingen kiest u voor Pechvogelhulp Plus, een aanvullende verzekering, bril en lenzen module of een tandartsverzekering.

Ditzo Pechvogelhulp Plus

Als u regelmatig iets “overkomt” dan kan de Ditzo Pechvogelhulp een welkome aanvulling zijn op uw basisverzekering. Met deze module bent u extra verzekerd voor medische kosten na een ongeval die niet in de basisverzekering zitten.

De Pechvogelhulp module biedt extra dekking voor medische kosten zoals mondzorg of fysiotherapie to €10.000 na een ongeval in Nederland. Met de Pechvogelhulp Plus heeft u een iets uitgebreidere dekking.

De Pechvogelhulp vergoedt niet een vervanging of beschadiging van bril of lenzen en hoortoestellen en het eigen risico.

Ditzo Aanvullende Zorgverzekering

Wilt u zich extra verzekeren dan kunt u een aanvullende verzekering afsluiten. De aanvullende pakketten dekken bijvoorbeeld kosten bij fysiotherapie of hulp in het buitenland. U kunt kiezen uit drie aanvullende pakketten, afhankelijk van uw wensen en situatie. Ook kunt u kiezen voor een unieke Eye Wish bril en lenzen module. Hiermee kunt u exclusief bij Eye Wish Opticiens korting krijgen.

Ditzo ZorgBewust: Vergoedingen voor veel voorkomende medische kosten die niet onder de basisverzekering vallen waaronder 6 fysio behandelingen, anticonceptie en hulp in het buitenland.
Ditzo ZorgGoed: Extra dekkingen en uitgebreide vergoedingen t.o.v. ZorgBewust.
Ditzo ZorgBeter: De meest gekozen aanvullende zorgverzekering want: extra vergoedingen rondom zwangerschap, reizigersvaccinaties, mantelzorg en orthodontie.

Als u nog meer aanvullende vergoedingen wenst dan kiest u voor een extra tandartsverzekering of een Pearle & Eye Wish bril en lenzen module…

Ditzo Aanvullende Tandverzekering

Tandartskosten nemen een steeds groter deel van de zorgkosten in. Daarom is het belangrijk om goed te overdenken hoe u verzekerd wilt zijn.

Bij Ditzo krijgt u met een tandverzekering vergoedingen voor de kosten rondom controles, maar ook een wortelkanaalbehandeling of een kroon.

Ditzo TandGoed: 75% van de behandelingen en ingrepen zoals wortelkanaalbehandeling of bruggen tot €250 per jaar.
Ditzo TandBeter: Vergoedt 100% van de behandelingen en ingrepen tot €250 per jaar. Dit is de meest gekozen aanvullende tandverzekering.
Ditzo TandBest: Vergoedt kosten voor tandarts en mondhygiënist. Kosten voor preventie, diagnostische en eenvoudige behandelingen worden 100% vergoed (m.u.v. M-codes 75%) en uitgebreide behandeling 75% tot €500.

Met en Ditzo verzekering kunt u bij elke mondzorger terecht. Met Pechvogelhulp bent u gedekt voor onvoorziene kosten zoals het herstel van een gebit na een ongeval.

Ditzo Orthodontie vanaf 18 jaar

Ditzo biedt vanuit de aanvullende verzekering geen vergoeding voor orthodontie vanaf 18 jaar. Voor orthodontie tot 18 jaar kiest u voor de aanvullende verzekering Zorg Beter. U krijgt 75% vergoed per behandeling met een maximum van €500 voor de gehele looptijd van de verzekering.

Ditzo bril & lenzen module

Met de bril en lenzenmodule van Ditzo krijgt u voor maar €3,75 per maand bij aankoop van lenzen of een complete bril:
1. Contactlenzen: €100 korting bij een jaar- of halfjaarpakket zachte dag-, week-, of maand lenzen in een Pearl of Eye Wish winkel.
2. Enkelvoudige bril: €100 korting bij aankoop van een enkelvoudige birl met dunne glazen.
3. Multifocale bril: €100 korting bij aankoop van een multifocale bril met dunne glazen.

Kortingen zijn enkel in de winkel van toepassing en niet online en geldt niet voor een bril zonder glazen op sterkte. Korting is éénmaal per jaar geldig. Kinderen tot 12 jaar krijgen een gratis kindermontuur ter waarde van maximaal €100,- Bekijk alle overige voorwaarden op de website van Ditzo.

Bij Ditzo krijgt u direct toegang tot Mijn Zorgverzekering. Hier kunt u 24 uur per dag uw zorgkosten inzien. Zo weet u altijd waar u aan toe bent. Uw declaraties kunt u gemakkelijk online indienen of via de Declaratie app. U kunt met uw vragen of zorgen altijd bij Ditzo terecht. Niet alleen telefonisch, maar ook via sociale media.

Goedkoper dan Ditzo?

Kan uw zorgverzekering goedkoper dan die van Ditzo? Bekijk het in onderstaand overzicht.
 

Alle genoemde tarieven in de zorgvergelijker zijn inclusief BTW.