Ditzo Zorgverzekering 2023

Ditzo biedt een goedkope zorgverzekering met vrije zorgkeuze voor ziekenhuizen en huisartsen. Er worden Ditzomet zoveel mogelijk zorgverleners afspraken gemaakt. Bij deze zorgverleners krijgt u uw zorgkosten volledig vergoed volgens het overeengekomen tarief.

Ditzo selecteert niet op leeftijd of gezondheid. Iedereen is welkom en kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd!

Over Ditzo Zorgverzekeraar

Ditzo is een kleine zorgverzekeraar in Nederland. Ditzo is een typisch label en maakt onderdeel uit van A.S.R. Nederland. Een echte prijsvechter dat zich al jaren één van de goedkoopste verzekeraars mag noemen met een vrije keuze uit ziekenhuizen.

Een Ditzo zorgverzekering staat voor gemak. U heeft direct alles goed geregeld en kunt terugvallen op heldere voorwaarden. De klantenservice is ook prima, want binnen 2 uur heeft u antwoord op al uw vragen. Dit wordt blijkbaar door veel mensen gewaardeerd want met een 8.2 als cijfer doen zij het goed. Dit is mede dankzij het gemak van de Ditzo Zorg App. En verder hoeven verzekerden nooit lang te wachten op het uitbetalen van vergoedingen. Binnen 10 dagen staat het geld al op uw rekening.

Samen met de Amersfoortse heeft Ditzo een marktaandeel van ca. 2,5% in Nederland.

Ditzo Basis zorgverzekering 2023

Een basisverzekering is in Nederland voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht. De overheid bepaalt welke vergoedingen in de basisverzekering zitten. Dit is een door de overheid samengesteld pakket met wettelijke vergoedingen voor allerlei zorgvormen. De basisverzekering bevat alle basiszorg waar u recht  op heeft zoals huisarts, ziekenhuiszorg, geneesmiddelen, spoedeisende hulp, kraamzorg, ouderenzorg, ziekenvervoer en psychologische hulp. Voor kinderen tot 18 jaar gelden speciale vergoedingen voor tandarts en fysiotherapie.

U krijgt geen vergoeding voor fysiotherapie, anticonceptie, tandzorg vanaf 18 jaar, brillen en lenzen of alternatieve geneeswijzen uit de basisverzekering. Hiervoor kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Met een naturapolis stimuleert de zorgverzekeraar om zorg af te nemen bij en zorgverlener dat een contract heeft afgesloten over prijs en kwaliteit van zorg. U moet dus naar een gecontracteerde zorgverlener toe anders moet u een deel zelf betalen. Bij een restitutiepolis heeft u 100% keuzevrijheid en wordt de zorgnota direct door de verzekeraar betaald.

Bij Ditzo kunt u kiezen uit twee soorten basis zorgverzekeringen:
1. Ditzo Goede Keuze - Naturapolis
2. Ditzo Vrije keuze - Combinatiepolis

Ditzo Basisverzekering Goede keuze

Met de Ditzo Goede Keuze naturapolis heeft u een zorgverzekering tegen een zeer scherpe premie en veel online gemak. De voordelen van een Ditzo Goede Keuze basisverzekering zijn de vrije keuze voor ziekenhuis en huisarts en een 100% vergoeding bij zorgverleners met contract.

Gaat u naar een zorgverlener met contract dan kunt u naast de 100% vergoeding ook een uitstekende kwaliteit en bereikbaarheid van zorg verwachten alsmede declaratiegemak. Uw rekening gaat direct naar Ditzo.

Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dat kan, maar dan krijgt u maximaal 75% van het gemiddeld gecontracteerde tarief vergoed, zijn er geen afspraken over kwaliteit van zorg en betaalt u de rekening eerst zelf en declareert u daarna zelf bij Ditzo.

Ditzo Basisverzekering Vrije Keuze

Als u overstapt raden wij aan om na te gaan of deze zorgverzekeraar bij u in de buurt actief is. Als dat niet zo is dan is de basisverzekering "Vrije Keuze" wellicht een goede keuze. U kunt dan kiezen naar welke zorgverlener u gaat.

De Ditzo Vrije Keuze zorgverzekering is een combinatieverzekering en dus geen restitutieverzekering. Het voordeel van deze polis is u zowel bij contracteerde als niet gecontracteerde aanbieders een 100% vergoeding krijgt.

Wel blijft nog steeds gelden dat een behandeling bij een gecontracteerde zorgverlener de rekening direct naar Ditzo gaat terwijl de rekening van een niet-gecontracteerde aanbieder door u voorgeschoten moet worden en daarna gedeclareerd kan worden.

Ook deze basisverzekering dekt de kosten voor een behandeling in het ziekenhuis, ziekenhuiszorg en geneesmiddelen. Voor extra aanvullende vergoedingen kiest u voor Pechvogelhulp Plus, een aanvullende verzekering, bril en lenzen module of een tandartsverzekering.

Ditzo premie basisverzekering 2023

Ditzo Zorgpremies

Jaar Natura Restitutie Combinatie
2023 €128,95 - €144,50
2022 €115,50 - €133,50
2021 €109,85 - €119,95
2020 €107,90 - €114,95
2019 €107,90 - €109,95
2018 - - -
2017 - - -
2016 - - -
2015 - - -

Ditzo Eigen risico 2023

Het eigen risico bestaat uit een verplicht deel en een vrijwillig deel. Voor zorg vanuit de basisverzekering betaalt u een verplicht eigen risico van €385. Voor basiszorg uit de basisverzekering betaalt u geen eigen risico, soms wel een eigen bijdrage. Meeverzekerde kinderen vallen niet onder het eigen risico. Zij zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Het verplicht eigen risico van €385 kunt u vrijwillig verhogen met een vrijwillig eigen risico tot €885. In ruil hiervoor krijgt u een flinke korting op de basispremie. Dit kan interessant zijn als u het komende jaar weinig zorgkosten verwacht te maken.

Bij Ditzo kunt u het verplicht eigen risico met 5 stappen van €100 verhogen. Met een maximaal eigen risico krijgt u een korting van €17,50 op de basispremie. Met €200 extra eigen risico (dus €585 totaal) krijgt u €8,33,- korting per maand. Dit geldt voor de naturapolis. Met de combinatiepolis krijgt u  20,- per maand korting bij een maximaal eigen risico. Korting bij lager eigen risico is gelijk aan die van de naturapolis.

Ditzo Pechvolgelhulp Plus

Als u regelmatig iets "overkomt" dan kan de Ditzo Pechvogelhulp een welkome aanvulling zijn op uw basisverzekering. Met deze module bent u extra verzekerd voor medische kosten na een ongeval die niet in de basisverzekering zitten.

De Pechvogelhulp module biedt extra dekking voor medische kosten zoals mondzorg of fysiotherapie to €10.000 na een ongeval in Nederland. Met de Pechvogelhulp Plus heeft u een iets uitgebreidere dekking.

De Pechvogelhulp vergoedt niet een vervanging of beschadiging van bril of lenzen en hoortoestellen en het eigen risico.

Ditzo aanvullende zorgverzekering 2023

Wilt u extra dekking voor zorg dat onvoldoende vergoeding biedt voor uw zorgwensen? Dan kunt u bij Ditzo een aanvullende zorgverzekering of tandverzekering afsluiten. Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorg dat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. U heeft daarmee een stukje extra zekerheid. Dit zijn onder andere fysiotherapie, tandartskosten, bril of contactlenzen en kraamzorg. Voor de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Wel is het mogelijk dat een eigen bijdrage geldt voor zorg uit de basisverzekering. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico.

Hieronder een beschrijving van de aanvullende verzekeringen bij Ditzo.

Wij noemen hieronder de meest gezochte vergoedingen. Voor alle vergoedingen raadpleeg de website of onze vergelijker.

In 2022 was er de aanvullende verzekering Zorgbewust, ZorgGoed en ZorgBeter. In 2023 zijn dit Zorgbasis, Zorgbewust en ZorgBeter.

Ditzo ZorgBasis
-Fysiotherapie, oefentherapie, manuele therapie: 3 behandelingen totaal
-Spoedeisende zorg buitenland: extra vergoeding bovenop de basisverzekering
-Anticonceptie voor vrouwen vanaf 21 jaar: tot max. €100 per jaar met o.a. anticonceptiepil, koperspiraal, hormoonspiraal, hormoonstaaf, pessarium, prikpil en vaginale ring.
- Bevalling en kraamzorg: vergoeding van 100% van wettelijke eigen bijdrage bij poliklinische bevalling en kraamzorg thuis, in hotel of in ziekenhuis zonder medische noodzaak.

Ditzo ZorgBewust
-Fysiotherapie, oefentherapie, manuele therapie en andere: 6 behandelingen per jaar. En gebruik maken van online fysio via Thuisfysio van a.s.r.
-Spoedeisende zorg buitenland: Wereldwijd; extra vergoeding bovenop de basisverzekering
-Anticonceptie voor vrouwen vanaf 21 jaar: tot max. €200 per jaar. Vergoeding voor alle geneesmiddelen die bekend staan als anticonceptie.
- Bevalling en kraamzorg: vergoeding van 100% van de wettelijke eigen bijdrage. Kraamzorg indien thuis, kraamhotel of in ziekenhuis zonder medische noodzaak. Gratis kraampakket indien verzekerd bij zwangerschap tussen 5e en 7e maand
-Leefstijlcoach: 75% vergoeding tot max. €100 per kalenderjaar.

Ditzo ZorgBeter
-Fysiotherapie, oefentherapie, manuele therapie en andere: 9 behandelingen per jaar. Daarnaast kun je gebruik maken van online fysio door Thuisfysio van a.s.r.
- Orthodontie: vergoeding van 75% tot maximaal 500 per persoon gedurende verzekeringsduur.
-Anticonceptie voor vrouwen vanaf 21 jaar: tot max. €200 per jaar. Vergoeding voor alle geneesmiddelen en hulpmiddelen die geregistreerd staan als anticonceptie.
- Reisvaccinaties: tot max. €100 per jaar
- Bevalling en kraamzorg: vergoeding van 100% van de wettelijke eigen bijdrage. Kraamzorg = kraamzorg thuis, in kraamhotel of in ziekenhuis zonder medische noodzaak. Gratis kraampakket indien verzekerd tussen 5e en 7e maand van de zwangerschap.
-Vergoeding eigen bijdrage: wettelijke eigen bijdrage basisverzekering. Hulpmiddelen 100% van de web.

Veranderingen:

Ditzo Zorg Goed: van 6 naar 9 fysiobehandelingen in 2022
Voor 2023 is het aantal fysiobehandeling beperkt en daarnaast enkele vergoedingen aangepast of geschrapt.

Premies aanvullend 2022:

ZorgBewust: €6,25 p/m
ZorgGoed: €8,95 p/m
ZorgBeter: €10,95 p/m

Premies aanvullend 2023:

ZorgBasis: €3,50 p/m
ZorgBewust: €6,95 p/m
ZorgBeter: €11,95 p/m

Ditzo Bril en Lenzen module 2023

Met de bril en lenzenmodule van Ditzo krijgt u voor maar €3,75 per maand bij aankoop van lenzen of een complete bril:
1. Contactlenzen: €100 korting bij een jaar- of halfjaarpakket zachte dag-, week-, of maand lenzen in een Pearl of Eye Wish winkel.
2. Enkelvoudige bril: €100 korting bij aankoop van een enkelvoudige birl met dunne glazen.
3. Multifocale bril: €100 korting bij aankoop van een multifocale bril met dunne glazen.

Kortingen zijn enkel in de winkel van toepassing en niet online en geldt niet voor een bril zonder glazen op sterkte. Korting is éénmaal per jaar geldig. Kinderen tot 12 jaar krijgen een gratis kindermontuur ter waarde van maximaal €100,- Bekijk alle overige voorwaarden op de website van Ditzo.

Premie 2022: €3,75 p/m
Premie 2023: €3,75 p/m

Let op! Er gelden wel een aantal voorwaarden.

Ditzo Tandverzekering 2023

Met een aanvullende tandverzekering krijgt u de kosten voor een bezoek aan de tandarts vergoed. Met een tandverzekering krijgt u periodieke controles vaak 100% vergoed. Voor overige tandzorg wordt vaak een lager percentage uitgekeerd. De verschillende tandverzekeringen vergoeden vaak tot een maximum bedrag. Kinderen krijgen bijna alle tandartskosten wel vergoed uit de basisverzekering. Indien uw kind een beugel nodig heeft is vaak een uitgebreidere zorgverzekering nodig en geldt vaak een wachttijd van 1 jaar. Met de aanvullende verzekering zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Mondzorgkosten kun je heel gemakkelijk declareren via MijnZorgverzekering (Ditzo website) of de Ditzo Zorg App. Declaraties worden meestal nog dezelfde dag verwerkt.

Wij noemen hieronder de meest gezochte vergoedingen. Voor alle vergoedingen raadpleeg de website of onze vergelijker.

Ditzo TandBewust
-75% van behandelingen en uitgebreide behandelingen ingrepen. Vergoeding max. €250 per jaar

Ditzo TandGoed
-75% van behandelingen en ingrepen tot max. €250 per jaar

Ditzo TandBeter
-Preventieve, diagnostische en eenvoudige behandelingen 100% vergoed (m.u.v. C91 en C92: 75%). Vergoeding tot max. €250 per jaar

Met en Ditzo verzekering kunt u bij elke mondzorger terecht. Met Pechvogelhulp bent u gedekt voor onvoorziene kosten zoals het herstel van een gebit na een ongeval.
Ditzo TandBest lijkt te zijn vervallen.

Premies tandverzekering 2022:

TandGoed: €11,95 p/m
TandBeter: €16,25 p/m
TandBest: €33,95 p/m

Premies tandverzekering 2023:

TandBewust: €6,95 p/m
TandGoed: €12,95 p/m
TandBeter: €16,25 p/m

Ditzo orthodontie vanaf 18 jaar 2023

Orthodontie is verzekerd via de aanvullende verzekering ZorgBeter

Ditzo biedt vanuit de aanvullende verzekering geen vergoeding voor orthodontie vanaf 18 jaar. Voor orthodontie tot 18 jaar kiest u voor de aanvullende verzekering Zorg Beter. U krijgt 75% vergoed per behandeling met een maximum van €500 voor de gehele looptijd van de verzekering.

Kan uw zorgverzekering goedkoper?

Wilt u weten of uw huidige zorgverzekering het beste past bij uw situatie en het aankomende zorgjaar?  Op onze website kunt u eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken. Geef aan wat u belangrijk vindt in onderstaande vergelijker en de vergelijker toont welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past. Vul hieronder uw gegevens in en bekijken hoeveel u kunt besparen op uw huidige zorgverzekering. Vergelijken loont altijd! Elk jaar veranderen immers ook de voorwaarden van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Static Template

Top 5 Populaire zorgverzekeringen

 

Verzekeraar Basis Premie Premie (vanaf) Informatie
Zilveren Kruis ZieZo €129,95 €112,45 Bekijken
De Friesland €130,95 €115,95 Bekijken
FBTO €126,95 €111,95 Bekijken
Anderzorg €134,75 €114,75 Bekijken
Menzis €134,50 €116,50 Bekijken

Daarom overstappen via Zorgverzekering-vergelijken.com!

Al meer dan 5 zijn wij bezig om de vaste lasten voor consumenten in kaart te brengen. Daarmee besparen wij u veel tijd en geld waardoor u altijd de juiste keuze kunt maken en tot een keuze komt van welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past!

Dit doen wij door onafhankelijk prijzen van vaste lasten (o.a. zorgverzekering en autoverzekering) te vergelijken en een eerlijke opinie te geven. Wij blijven ons onafhankelijk inzetten en u van de best mogelijke informatie voorzien!

Blij en gezonde familie