DSW Zorgverzekering 2024

Waarom DSW zorgverzekering?

DSW is een kleine en betrouwbare organisatie die een goedkope zorgverzekering biedt voor iedereen. DSW logo zorgverzekeraarDSW hanteert geen medische selectie en kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd, ook bij de aanvullende pakketten.

DSW is traditioneel de eerste zorgverzekeraar die de premies voor de zorgverzekering van het nieuwe jaar bekend maakt. Dit gebeurt altijd eind september.

De dekking van de basisverzekering is door de overheid vastgesteld en is voor iedereen gelijk. In de basisverzekering is de meest noodzakelijke zorg gedekt. Hierbij kunt u denken aan een bezoek aan de huisarts of ziekenhuisopname. U heeft volledig vrije keuze van zorgverlener.

DSW biedt vier aanvullende verzekeringen, waarvan één speciaal voor studenten. Zo is er dus altijd een pakket dat bij u past. Vergoedingen voor extra tandartskosten zijn verwerkt in de aanvullende pakketten. Een losse aanvullende tandartsverzekering is dus niet nodig!

Uw nota's kunt u online indienen of via de app. Declareren kan dus eenvoudig en snel. U heeft via de app ook meteen toegang tot het vergoedingenoverzicht. Ook is het mogelijk om uw zorgpas, een overzicht van uw betalingen en de actuele stand van het eigen risico in te zien. U heeft dus altijd al uw gegevens bij de hand.

Bij DSW staan er altijd medewerkers voor u klaar. U kunt uw vragen stellen via de telefoon of via de mail maar ook via chat, Facebook of Twitter.

Voordelen DSW Zorgverzekeraar:
-Geen medische selectie
-Vrije keuze zorgverlener
-Eenvoudig declareren via de app
-Uitstekende klantenservice

Basisverzekering DSW 2024

De basisverzekering 2024 van DSW is een combinatiepolis. Daarmee bent u vrij in de keuze van een zorgverlener. Maar DSW werkt zoveel mogelijk met zorgverleners waarbij afspraken zijn gemaakt over kwaliteit en prijs. DSW heeft een overeenkomst met alle ziekenhuizen en grote instellingen. Wanneer u naar een zorgverlener gaat zonder contract, dan krijgt u toch een "redelijk tarief" vergoed.

De premie van de basisverzekering DSW bedraagt 149 euro in 2024. Dit is een stijging van 11,50 per maand ten opzichte van vorig jaar. DSW laat in haar publicatie weten zich ernstige zorgen te maken over de toekomstige betaalbaarheid van de zorg. Dat mag dan zo zijn maar wat kunt u doen? Wel, start met vergelijken! Vul onder aan de pagina uw gegevens in en start met vergelijken. Of klik op de groene button "naar zorgvergelijker" om alle zorgverzekeringen o.b.v. dekking en premie te vergelijken.

Algemene info over de basisverzekering

Een basisverzekering is in Nederland voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht. De overheid bepaalt welke vergoedingen in de basisverzekering zitten. Dit is een door de overheid samengesteld pakket met wettelijke vergoedingen voor allerlei zorgvormen. De basisverzekering bevat alle basiszorg waar u recht  op heeft zoals huisarts, ziekenhuiszorg, geneesmiddelen, spoedeisende hulp, kraamzorg, ouderenzorg, ziekenvervoer en psychologische hulp. Voor kinderen tot 18 jaar gelden speciale vergoedingen voor tandarts en fysiotherapie.

U krijgt geen vergoeding voor fysiotherapie, anticonceptie, tandzorg vanaf 18 jaar, brillen en lenzen of alternatieve geneeswijzen uit de basisverzekering. Hiervoor kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Met een naturapolis stimuleert de zorgverzekeraar om zorg af te nemen bij en zorgverlener dat een contract heeft afgesloten over prijs en kwaliteit van zorg. U moet dus naar een gecontracteerde zorgverlener toe anders moet u een deel zelf betalen. Bij een restitutiepolis heeft u 100% keuzevrijheid en wordt de zorgnota direct door de verzekeraar betaald.

Een combinatiepolis betekent dat u een combinatie hebt tussen restitutiepolis en naturapolis. Voor de meeste zorgverleners heeft u een vrije zorgkeuze. Maar indien de zorgverzekeraar geen contract heeft met de zorgverlener, of niet het "normale tarief" rekent, dan moet u erop rekenen dat u niet alles vergoed krijgt.

Premie basisverzekering DSW 2024

DSW Zorgpremies
Jaar Natura Restitutie Combinatie
2024 - - €149,00
2023 - - €137,50
2022 - - €127,75
2021 - - €124,50
2020 - - €118,00
2019 - - €112,00
2018 - - €107,50
2017 - - €108,00
2016 - - €98,75
2015 - - €95,00

Eigen risico DWS 2024

Het verplicht eigen risico DSW 2024 verlaagd van 385 euro naar 375 euro. DSW zal dus 10 euro verplicht eigen risico niet bij u innen. Zij willen hiermee een statement maken naar de overheid en is daarmee een voorstander van een eerlijke verdeling van zorgkosten tussen chronische zieke en gezonde mensen.

Het verplicht eigen risico kan worden verhoogd met een vrijwillig eigen risico. Het vrijwillig eigen risico DSW 2024 kunt u maximaal verhogen tot 885 euro. Met een maximaal eigen risico van 885 euro krijgt u een korting van 15,00 euro op de basispremie.

Bij DSW kunt u het verplicht eigen risico gespreid betalen. U betaalt dan in 10 termijnen het verplicht eigen risico. Het volgende jaar zal het verschil tussen wat u betaalt heeft en wat in rekening is gebracht terug gestort worden op uw rekening.

Wat houdt het eigen risico in?

Het eigen risico bestaat uit een verplicht deel en een vrijwillig deel. Voor zorg vanuit de basisverzekering betaalt u een verplicht eigen risico van 385 euro. Voor basiszorg uit de basisverzekering betaalt u geen eigen risico, soms wel een eigen bijdrage. Meeverzekerde kinderen vallen niet onder het eigen risico. Zij zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Het verplicht eigen risico van 385 euro kunt u vrijwillig verhogen met een vrijwillig eigen risico tot €885. In ruil hiervoor krijgt u een flinke korting op de basispremie. Dit kan interessant zijn als u het komende jaar weinig zorgkosten verwacht te maken.

DSW Aanvullende verzekering 2024

Wilt u extra dekking voor zorg dat onvoldoende vergoeding biedt voor uw zorgwensen? Dan kunt u bij DSW een aanvullende zorgverzekering of tandverzekering afsluiten. Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorg dat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. U heeft daarmee een stukje extra zekerheid. Dit zijn onder andere fysiotherapie, tandartskosten, bril of contactlenzen en kraamzorg. Voor de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Wel is het mogelijk dat een eigen bijdrage geldt voor zorg uit de basisverzekering. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico.

DSW biedt 4 aanvullende verzekeringen zodat er altijd 1 aanvullende verzekering is die bij u past. We tonen hieronder de meest belangrijke vergoedingen.

AV-Compact
-Fysiotherapie: 9 behandelingen per jaar
-Alternatieve geneeswijzen: max. €250 per jaar
-Anticonceptie
Premie €9,75 p/m

AV-Standaard
-Fysiotherapie: 12 behandelingen per jaar
-Tandartskosten >18 jaar: tot €250 vullingen | €37,24 foto's
-Alternatieve geneeswijzen: max. €450 per jaar
-Orthodontie: 75% tot max. €685 voor de duur van de verzekering
Premie 26,25 p/m

AV-Top
-Fysiotherapie: 27 behandelingen per jaar
-Tandartskosten >18 jaar: tot €350 (consult/vulling) | €55,85 foto's
-Alternatieve geneeswijzen: max. €450 per jaar
-Orthodontie: <18 jaar 75% tot max. €2.000 | 75% tot max. €1.000 >=18 jaar
-Anticonceptievergoeding 100% v.a. 21 jaar
Premie €46,00 p/m

AV-Student
-Fysiotherapie: 12 behandelingen per jaar
-Tandarts voor volwassenen: 100% vergoeding tot max. €150 per jaar
-Alternatieve geneeswijzen: max. €450 per jaar
-Orthodontie: 75% vergoeding tot max. €685 voor de duur van de verzekering
-Anticonceptie
Premie €17,50 p/m

Tandartskosten DSW 2024

Met een aanvullende tandverzekering krijgt u de kosten voor een bezoek aan de tandarts vergoed. Met een tandverzekering krijgt u periodieke controles vaak 100% vergoed. Voor overige tandzorg wordt vaak een lager percentage uitgekeerd. De verschillende tandverzekeringen vergoeden vaak tot een maximum bedrag. Kinderen krijgen bijna alle tandartskosten wel vergoed uit de basisverzekering. Indien uw kind een beugel nodig heeft is vaak een uitgebreidere zorgverzekering nodig en geldt vaak een wachttijd van 1 jaar. Met de aanvullende verzekering zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Bij DSW zijn de tandartskosten opgenomen in de aanvullende verzekering. Er is dus geen aparte tandverzekering bij DSW.

Kan uw zorgverzekering goedkoper?

Wilt u weten of uw huidige zorgverzekering het beste past bij uw situatie en het aankomende zorgjaar?  Op onze website kunt u eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken. Geef aan wat u belangrijk vindt in onderstaande vergelijker en de vergelijker toont welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past. Vul hieronder uw gegevens in en bekijken hoeveel u kunt besparen op uw huidige zorgverzekering. Vergelijken loont altijd! Elk jaar veranderen immers ook de voorwaarden van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Static Template

Top 5 Populaire zorgverzekeringen

 

Verzekeraar Basis Premie Premie (vanaf) Informatie
Zilveren Kruis ZieZo €139,95 €125,95 Bekijken
De Friesland €136,95 €126,95 Bekijken
FBTO €131,95 €126,95 Bekijken
Anderzorg €141,25 €123,75 Bekijken
Menzis €140,25 €122,75 Bekijken

Daarom overstappen via Zorgverzekering-vergelijken.com!

Al meer dan 5 zijn wij bezig om de vaste lasten voor consumenten in kaart te brengen. Daarmee besparen wij u veel tijd en geld waardoor u altijd de juiste keuze kunt maken en tot een keuze komt van welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past!

Dit doen wij door onafhankelijk prijzen van vaste lasten (o.a. zorgverzekering en autoverzekering) te vergelijken en een eerlijke opinie te geven. Wij blijven ons onafhankelijk inzetten en u van de best mogelijke informatie voorzien!

Blij en gezonde familie
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]