FBTO Zorgverzekering 2022

Uw kunt uw FBTO zorgverzekering snel en gemakkelijk online afsluiten. Bij FBTO betaalt u een scherpe premie voor uw basisverzekering. Met deze basisverzekering krijgt u toegang tot noodzakelijke zorg zoals ziekenhuisopname, medicijnen of een bezoek aan uw huisarts. Iedereen kan een zorgverzekering afsluiten bij FBTO. Er wordt dus geen medische selectie toegepast.

Met de basisverzekering kiest u uit een naturapolis of een restitutiepolis. Bij de naturapolis krijgt u 100% vergoed bij contracteerde zorgverleners en 75% bij zorgverleners zonder contract. Bij de restitutiepolis krijgt u in beide gevallen alle kosten vergoed.

Voor de kosten die niet uit de basisverzekering vergoed worden kunt u zich aanvullend verzekeren. Dit doet u door middel van het aanzetten van bepaalde modules. Zo is er bijvoorbeeld een module alternatieve geneeswijzen of een module gezinsplanning. U kunt de meeste modules het hele jaar door aanzetten. Zo betaalt u dus pas voor een module wanneer u deze nodig heeft. Daarbovenop zijn uw kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd voor alle modules die u afsluit!

Bij FBTO hoeft u uw nota' s niet voor te schieten. Huisartsen, ziekenhuizen en GGZ-zorgverleners kunnen hun nota' s direct opsturen. Als u toch een nota gekregen heeft kunt u deze declareren. Dit kan via de post maar ook online in MijnFBTO of via uw smartphone met de FBTO Zorgapp.

Voordelen FBTO:
-Veel keuze in aanvullende modules zodat u nooit teveel betaald
-Ruim aanbod aan mobiele apps om uw gezondheid te ondersteunen of te verbeteren
-Ruime ondersteuning met o.a. FBTO zorgteam

Basisverzekering FBTO 2022

Een basisverzekering is in Nederland voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht. De overheid bepaalt welke vergoedingen in de basisverzekering zitten. Dit is een door de overheid samengesteld pakket met wettelijke vergoedingen voor allerlei zorgvormen. De basisverzekering bevat alle basiszorg waar u recht  op heeft zoals huisarts, ziekenhuiszorg, geneesmiddelen, spoedeisende hulp, kraamzorg, ouderenzorg, ziekenvervoer en psychologische hulp. Voor kinderen tot 18 jaar gelden speciale vergoedingen voor tandarts en fysiotherapie.

U krijgt geen vergoeding voor fysiotherapie, anticonceptie, tandzorg vanaf 18 jaar, brillen en lenzen of alternatieve geneeswijzen uit de basisverzekering. Hiervoor kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Met een naturapolis stimuleert de zorgverzekeraar om zorg af te nemen bij en zorgverlener dat een contract heeft afgesloten over prijs en kwaliteit van zorg. U moet dus naar een gecontracteerde zorgverlener toe anders moet u een deel zelf betalen. Bij een restitutiepolis heeft u 100% keuzevrijheid en wordt de zorgnota direct door de verzekeraar betaald.

Een combinatiepolis betekent dat u een combinatie hebt tussen restitutiepolis en naturapolis. Voor de meeste zorgverleners heeft u een vrije zorgkeuze. Maar indien de zorgverzekeraar geen contract heeft met de zorgverlener, of niet het "normale tarief" rekent, dan moet u erop rekenen dat u niet alles vergoed krijgt.

Met een basisverzekering van FBTO kunt u bij alle ziekenhuizen in Nederland terecht. Er worden geen medische vragen gesteld en iedereen wordt geaccepteerd. De basisverzekering bij FBTO is een naturapolis. Deze polis vergoed 100% als u naar een zorgverlener gaat waarmee FBTO een contract heeft. Gaat u naar een zorgverlener zonder contract dan vergoed FBTO uw zorgnota voor 75%. Gelukkig heeft FBTO met veel zorgverleners een contract.

Met de module vrije keuze zorgverlener krijgt u 100% vergoed bij alle zorgverleners. Met of zonder contract bij FBTO.

Premie Basisverzekering FBTO 2022

FBTO Zorgpremies

Jaar Natura Restitutie Budget
2021 €122,50 €128,50 -
2020 €116,95 €122,50 -
2019 €109,95 €117,50 -
2018 €105,50 €109,95 -
2017 €103,50 €108,50 -
2016 €94,25 €99,95 -
2015 €92,00 €98,00 -

Eigen risico FBTO 2022

Het eigen risico bestaat uit een verplicht deel en een vrijwillig deel. Voor zorg vanuit de basisverzekering betaalt u een verplicht eigen risico van €385. Voor basiszorg uit de basisverzekering betaalt u geen eigen risico, soms wel een eigen bijdrage. Meeverzekerde kinderen vallen niet onder het eigen risico. Zij zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Het verplicht eigen risico van €385 kunt u vrijwillig verhogen met een vrijwillig eigen risico tot €885. In ruil hiervoor krijgt u een flinke korting op de basispremie. Dit kan interessant zijn als u het komende jaar weinig zorgkosten verwacht te maken.

Bij FBTO kunt u het verplicht eigen risico met €200 of met €500 verhogen. U krijgt daarmee per afhankelijk het soort polis een korting op de basispremie. Met een maximaal eigen risico krijgt u een korting van €10,- per maand bij een naturapolis of een korting van €25 per maand bij een restitutiepolis.

Bij FBTO kunt u het eigen risico gespreid betalen. U betaalt dan in gelijke termijnen het eigen risico. Het volgende jaar zal het verschil tussen wat u betaalt heeft en wat in rekening is gebracht terug gestort worden op uw rekening.

De hoogte van het vrijwillig eigen risico kunt u één keer per jaar aanpassen. De keuze voor het vrijwillig eigen risico gaat in op 1 januari.

Aanvullende verzekering FBTO 2022

Wilt u extra dekking voor zorg dat onvoldoende vergoeding biedt voor uw zorgwensen? Dan kunt u bij FBTO een aanvullende zorgverzekering of tandverzekering afsluiten. Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorg dat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. U heeft daarmee een stukje extra zekerheid. Dit zijn onder andere fysiotherapie, tandartskosten, bril of contactlenzen en kraamzorg. Voor de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Wel is het mogelijk dat een eigen bijdrage geldt voor zorg uit de basisverzekering. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico.

Bij FBTO kunt u kiezen uit 4 aanvullende verzekeringen en daarnaast nog 2 extra modules.

FBTO Aanvullend Tand
-Vergoeding voor kosten tandarts en mondhygiëne
-Premie afhankelijk van uw leeftijd
-Kies maximale vergoeding van €250 of €500 of €750 en krijg tot 100% vergoeding m.u.z. tandsteen verwijderen, mondhygiëniste en parodontologische behandelingen; deze worden voor 75% vergoed

Tanden bleken, orthodontie, niet nagekomen afspraken en botox behandelingen worden niet vergoed.

FBTO Aanvullend Spieren & Gewrichten
-Max. €350 per verzekerde of €200 per kalenderjaar. U kiest daarmee voor 10 of 6 behandelingen.
-U kiest dus zelf uw maximale vergoeding
-Fysiotherapie, oefentherapie, manuele therapie en kinderfysiotherapie

FBTO Aanvullend gezichtszorg & Orthodontie
-Acne, elektrische epilatie gezichtsbeharing, eigen bijdrage gehoorapparaat en pruik
-Tezamen met module gezichtszorg korting bij specsavers
-Max. €500 per jaar/per verzekerde kind tot 18 jaar vergoeding voor beugel
-Hoortoestellen: max. €250 per verzekerde en per kalenderjaar voor verschil tussen aanschafprijs en vergoeding uit de basisverzekering.

FBTO Aanvullend Zorg & Herstel
-Eigen bijdrage logeerhuis
-Hardloopcoaching bij blessure
-Sport- of koelbrace
-Training mindfullness
-Online EHBO-cursus bij het Rode Kruis

FBTO e-health toepassingen

Met een FBTO zorgverzekering kunt u gebruik maken van verschillende e-health toepassingen en apps zonder extra kosten. Hiermee kunt u uw gezondheid extra ondersteunen of verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan de Dokter op Zak app, FBTO Online Fysio app, tweede arts online, Juist2bFit etc.

FBTO Zorgadvies

Het FBTO Zorgteam staat altijd klaar zodat u niet alles zelf moet uitzoeken. Op zoek naar de juiste zorgverlener of hulp nodig bij bepaalde zorg? Vragen over hulpmiddelen? U kunt met al uw vragen hier terecht. Denk ook aan wachtlijstbemiddeling, second opinion en langdurige zorg. Neem eenvoudig en snel telefonisch contact op of vul het online formulier in als u teruggebeld wilt worden.

Top 5 Populaire Zorgverzekeringen 2022

 

Verzekeraar Max. risico Verplicht risico Informatie
Zilveren Kruis ZieZo €86,25 €108,25 Bekijken
Ditzo €98,00 €115,50 Bekijken
FBTO €88,95 €110,95 Bekijken
Anderzorg €90,00 €114,00 Bekijken
Zorg en Zekerheid €88,85 €116,85 Bekijken

Daarom overstappen via Zorgverzekering-vergelijken.com!

Al meer dan 5 zijn wij bezig om de vaste lasten voor consumenten in kaart te brengen. Daarmee besparen wij u veel tijd en geld waardoor u altijd de juiste keuze kunt maken en tot een keuze komt van welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past!

Dit doen wij door onafhankelijk prijzen van vaste lasten (o.a. zorgverzekering en autoverzekering) te vergelijken en een eerlijke opinie te geven. Wij blijven ons onafhankelijk inzetten en u van de best mogelijke informatie voorzien!

zorgverzekering 2022