Interpolis zorgverzekering 2024

Interpolis biedt een scherp geprijsde, glasheldere basisverzekering met vrije zorgkeuze. U kiest dus zelf uw ziekenhuis of arts. U bent altijd welkom, of u nou 18 bent of 80.

95% van de zorgkosten worden betaald uit uw basisverzekering. Hieronder vallen kosten voor medicijnen of een consult bij de huisarts. Voor de dekking van aanvullende zorg kunt u kiezen uit drie aanvullende pakketten. U kunt dus zelf beslissen voor welke zorg u zich extra wilt verzekeren. Interpolis heeft een speciale regeling voor studenten. Zij krijgen via de Rabobank 15% korting op hun aanvullende verzekering.

Glashelder is meer dan een belofte: het is een houding waarin Interpolis zich wil onderscheiden. Klanten weten altijd direct waar ze aan toe zijn. U heeft altijd online toegang tot uw verzekering. U kunt online bijvoorbeeld uw zorgverbruik bijhouden, gegevens wijzigen of nota's declareren. Dit kunt u ook doen via de Zorgassistent app. Deze app kunt u gratis downloaden. Via deze app kunt u ook uw herhalingsrecepten doorgeven.

Interpolis werkt samen met BestDoctors. Dit is een netwerk van topartsen uit de hele wereld. U kunt Best Doctors om een second opinion vragen of vragen stellen over uw behandeling.

Interpolis is onderdeel van het Achmea-concern waaronder ook de labels Zilveren Kruis, Christelijke zorgverzekeraar, Avéro, OZF, De Friesland en FBTO vallen.

Voordelen Interpolis zorgverzekering:
-Ruime vergoeding tegen aantrekkelijke premie
-Volledige vergoeding bij alle ziekenhuizen
-Glashelder over wat wel en niet wordt vergoed

 

Interpolis basisverzekering 2024

Bij Interpolis kunt u kiezen uit een de basisverzekering ZorgCompact of ZorgActief. Beide zijn een basis zorgverzekering met een naturapolis.

Basisverzekering ZorgCompact:
-Volledige vergoeding bij alle ziekenhuizen
-Keuze uit 1 aanvullende verzekering met tanddekking en meest gebruikte zorg
-U regelt alles eenvoudig online
-Orthodontie niet meeverzekerd
Premie €139,95 p/m

Basisverzekering ZorgActief:
-Voor als u extra zorg nodig hebt en meer zekerheid wilt
-Keuze uit drie aanvullende verzekeringen en 3 tandverzekeringen
-Online gemak en persoonlijk contact
-Orthodontie tot 18 jaar kunt u meeverzekeren
Premie €147,45 p/m

Met de ZorgCompact basisverzekering bent u dus verzekerd voor de meest gebruikte zorg met daarin tanddekking. Met de basisverzekering ZorgActief hebt u meer keuze uit aanvullende verzekeringen en heeft u meer zekerheid.

Wat houdt de basisverzekering in?

Een basisverzekering is in Nederland voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht. De overheid bepaalt welke vergoedingen in de basisverzekering zitten. Dit is een door de overheid samengesteld pakket met wettelijke vergoedingen voor allerlei zorgvormen. De basisverzekering bevat alle basiszorg waar u recht  op heeft zoals huisarts, ziekenhuiszorg, geneesmiddelen, spoedeisende hulp, kraamzorg, ouderenzorg, ziekenvervoer en psychologische hulp. Voor kinderen tot 18 jaar gelden speciale vergoedingen voor tandarts en fysiotherapie.

U krijgt geen vergoeding voor fysiotherapie, anticonceptie, tandzorg vanaf 18 jaar, brillen en lenzen of alternatieve geneeswijzen uit de basisverzekering. Hiervoor kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Met een naturapolis stimuleert de zorgverzekeraar om zorg af te nemen bij en zorgverlener dat een contract heeft afgesloten over prijs en kwaliteit van zorg. U moet dus naar een gecontracteerde zorgverlener toe anders moet u een deel zelf betalen. Bij een restitutiepolis heeft u 100% keuzevrijheid en wordt de zorgnota direct door de verzekeraar betaald.

Een combinatiepolis betekent dat u een combinatie hebt tussen restitutiepolis en naturapolis. Voor de meeste zorgverleners heeft u een vrije zorgkeuze. Maar indien de zorgverzekeraar geen contract heeft met de zorgverlener, of niet het "normale tarief" rekent, dan moet u erop rekenen dat u niet alles vergoed krijgt.

Vroeger waren zorgverzekeraars vooral actief in een bepaalde regio. Zij kennen hun gebied en hadden goede afspraken met zorgverleners in de regio. Vaak staat het hoofdkantoor ook nog in de plaats waar het bedrijf ooit begon. Tegenwoordig maken zorgverzekeraars afspraken met zorgverleners door het hele land. U kunt dus beter uw zorgverzekeraar kiezen op basis van premie, keuzevrijheid en dekking. Wel is het zo dat kleinere verzekeraars  (labels) meer binding hebben met een regio en daardoor betere afspraken maken over kwaliteit en prijs.

Premie basisverzekering Interpolis 2024

Interpolis Zorgpremies
Jaar Natura Restitutie Budget
2024 €147,45 - 139,95
2023 €138,95 - 129,95
2022 €125,45 - N.B.
2021 €122,00 - €113,50
2020 €116,50 - €109,25
2019 €113,05 - €106,75
2018 €106,25 - €104,95
2017 €104,25 - -
2016 €98,50 - -
2015 €93,95 - -

Budget=natura(online)

Eigen risico Interpolis zorgverzekering 2024

Bij een ZorgCompact polis van Interpolis kunt u het verplicht eigen risico met met 500 euro verhogen tot maximaal 885 euro totaal eigen risico. U krijgt daarmee een korting van 15 euro op de basispremie.

Met een ZorgActief polis van Interpolis kunt u het eigen risico in stappen van €100 verhogen tot totaal €885 eigen risico. De korting op de basispremie loopt dan op van 4,00 euro met stappen van 4 euro tot 20 euro.

U kunt het verplicht eigen risico gespreid betalen in 10 termijnen. Ook kunt u een betalingsregeling treffen voor eigen risico en eigen bijdrage.

Het eigen risico bestaat uit een verplicht deel en een vrijwillig deel. Voor zorg vanuit de basisverzekering betaalt u een verplicht eigen risico van 385 euro. Voor basiszorg uit de basisverzekering betaalt u geen eigen risico, soms wel een eigen bijdrage. Meeverzekerde kinderen vallen niet onder het eigen risico. Zij zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Het verplicht eigen risico van 385 euro kunt u vrijwillig verhogen met een vrijwillig eigen risico tot 885 euro. In ruil hiervoor krijgt u een flinke korting op de basispremie. Dit kan interessant zijn als u het komende jaar weinig zorgkosten verwacht te maken.

Interpolis aanvullende verzekering 2023

Wilt u extra dekking voor zorg dat onvoldoende vergoeding biedt voor uw zorgwensen? Dan kunt u bij Interpolis een aanvullende zorgverzekering of tandverzekering afsluiten. Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorg dat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. U heeft daarmee een stukje extra zekerheid. Dit zijn onder andere fysiotherapie, tandartskosten, bril of contactlenzen en kraamzorg. Voor de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Wel is het mogelijk dat een eigen bijdrage geldt voor zorg uit de basisverzekering. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico.

Bij Interpolis kunt u bij een ZorgCompact polis 1 aanvullende verzekering kiezen. Bij een ZorgActief polis kunt u kiezen uit 3 aanvullende verzekeringen en 3 tandverzekeringen. We noemen hieronder de belangrijkste en meest gebruikte vergoedingen

ZorgCompact Plus:
-Fysiotherapie: 6 behandelingen per jaar
-1x per jaar tandartscontrole + gebitsreiniging
-Tandartskosten bij ongeval: €10.000
-Anticonceptie: 100% vanaf 21 jaar
-Spoedeisende zorg buitenland 100%
Premie ZorgCompact Plus is €9,95 p/m

Interpolis aanvullend Compact Plus 2024

Interpollis Aanvullend ZonderMeer
-Fysiotherapie: 6 behandelingen
-Spoedeisende zorg buitenland: 100% + €50 geneesmiddelen
-Anticonceptie vanaf 21 jaar
Premie €5,75 p/m

Interpollis Aanvullend MeerZeker
-Fysiotherapie: 12 p.p. per jaar of 24 totaal met uw partner
-Spoedeisende zorg buitenland: 100%
-Anticonceptie vanaf 21 jaar
-Hulp bij mantelzorg
-Orthodontie tot 18 jaar: €1250 gehele verzekeringsduur(wachttijd 1 jaar)
-Eigen bijdrage bevalling en 24u kraamzorg
Premie € 15,75 p/m

Interpollis Aanvullend ZonderZorgen
-Fysiotherapie: 20 p.p. per jaar of 40 totaal met uw partner
-Spoedeisende zorg buitenland: 100%
-Anticonceptie vanaf 21 jaar
-hulp bij mantelzorg
-Orthodontie tot 18 jaar: €1500 gehele verzekeringsduur(wachttijd 1 jaar)
-Eigen bijdrage bevalling en 24u kraamzorg
-Beweegzorg: €40 per dag, tot max. €550
Premie €31,75 p/m

Interpolis heeft kortingsafspraken gemaakt met met Specsavers. Op vertoon van uw Interpolis zorgpas krijgt u korting.

Interpolis tandverzekering 2024

Deze aanvullende tandverzekeringen zijn alleen af te sluiten bij de ZorgActief basisverzekering. u kunt kiezen uit 3 tandverzekeringen. Alleen voor GebitActief geldt geen medische acceptatie. Let op dat er andere premies gelden als u 30 jaar of ouder bent!

Interpolis GebitActief €250
-Maximale vergoeding €250
-Reguliere tandartskosten 100%
-Mondhygiëne 75%
-Overige behandelingen 75%
-Tandartskosten na ongeval €10.000
Premie €11,50 p/m

Interpolis GebitActief €500
-Maximale vergoeding €500
-Reguliere tandartskosten 100%
-Mondhygiëne 75%
-Overige behandelingen 75%
-Tandartskosten na ongeval €10.000
Premie €20,75 p/m

Interpolis GebitActief €1000
-Maximale vergoeding €1.000
-Reguliere tandartskosten 100%
-Mondhygiëne 75%
-Overige behandelingen 75%
-Tandartskosten na ongeval €10.000
Premie €39,25 p/m

Met een aanvullende tandverzekering krijgt u de kosten voor een bezoek aan de tandarts vergoed. Met een tandverzekering krijgt u periodieke controles vaak 100% vergoed. Voor overige tandzorg wordt vaak een lager percentage uitgekeerd. De verschillende tandverzekeringen vergoeden vaak tot een maximum bedrag. Kinderen krijgen bijna alle tandartskosten wel vergoed uit de basisverzekering. Indien uw kind een beugel nodig heeft is vaak een uitgebreidere zorgverzekering nodig en geldt vaak een wachttijd van 1 jaar. Met de aanvullende verzekering zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Kan uw zorgverzekering goedkoper?

Wilt u weten of uw huidige zorgverzekering het beste past bij uw situatie en het aankomende zorgjaar?  Op onze website kunt u eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken. Geef aan wat u belangrijk vindt in onderstaande vergelijker en de vergelijker toont welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past. Vul hieronder uw gegevens in en bekijken hoeveel u kunt besparen op uw huidige zorgverzekering. Vergelijken loont altijd! Elk jaar veranderen immers ook de voorwaarden van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk vervolgens middels onze uitgebreide vergelijker!

Static Template

Top 5 Populaire Zorgverzekeringen

 

Verzekeraar Basis Premie Premie (vanaf) Informatie
Zilveren Kruis ZieZo €139,95 €125,95 Bekijken
De Friesland €136,95 €126,95 Bekijken
FBTO €131,95 €126,95 Bekijken
Anderzorg €141,25 €123,75 Bekijken
Menzis €140,25 €122,75 Bekijken

Daarom overstappen via Zorgverzekering-vergelijken.com!

Al meer dan 5 zijn wij bezig om de vaste lasten voor consumenten in kaart te brengen. Daarmee besparen wij u veel tijd en geld waardoor u altijd de juiste keuze kunt maken en tot een keuze komt van welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past!

Dit doen wij door onafhankelijk prijzen van vaste lasten (o.a. zorgverzekering en autoverzekering) te vergelijken en een eerlijke opinie te geven. Wij blijven ons onafhankelijk inzetten en u van de best mogelijke informatie voorzien!

Blij en gezonde familie
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]