IZZ Zorgverzekering 2024

De IZZ Zorgverzekering 2024 is de zorgverzekering voor medewerkers in de zorg. IZZ biedt namens CZ en VGZ zorgverzekeringen aan. De zorgpremie voor de budgetpolis is 139,95 p/m, voor de naturapolis €146,95 p/m en voor de combinatiepolis €158,65 p/m. U kunt de basisverzekering IZZ afsluiten via VGZ of CZ.

Over IZZ Zorgverzekeraar

IZZ biedt een collectieve zorgverzekering voor mensen die werken in de zorg. Het doel van IZZ is het aanbieden van een eigen zorgverzekering voor zorgmedewerkers om zo bij te dragen aan hun gezondheid en inzetbaarheid.

De basisverzekering kent twee varianten. Het verschil zit in de premie en het aantal zorgaanbieders waar u naartoe kan. De basisverzekering vergoedt de belangrijkste zorg zoals huisartsenzorg en geneesmiddelen. Als werknemer in de zorg ontvangt u 10% korting op uw basisverzekering.

Wie in de zorg werkt, loopt extra risico op bepaalde gezondheidsproblemen. De aanvullende pakketten zijn daarom afgestemd op de behoeften van de zorgmedewerkers. Daarbij is rekening gehouden met de specifieke gezondheidsrisico's van het werken in de zorg. De aanvullende pakketten bieden bijvoorbeeld ruime vergoedingen voor psychologische zorg of fysiotherapie. U kunt in plaats van een pakket ook kiezen voor aanvullende modules. Zo kiest u heel gericht uw extra zorg en betaalt u nooit voor zorg die u niet nodig heeft.

Hebt u te maken met een wachtlijst voor uw behandeling? Als IZZ-verzekerde kunt u een beroep doen op wachtlijstbemiddeling. IZZ gaat dan voor u op zoek naar een mogelijkheid tot behandeling in een ander ziekenhuis.

U sluit de IZZ zorgverzekering af via VGZ of CZ.

De voordelen van IZZ Zorgverzekering:

-Geen medische selectie
-Uw werkgever deelt mee in de kosten
-Extra vergoeding voor mantelzorg en fysio

IZZ Basisverzekering 2024

IZZ werkt samen met twee zorgverzekeraars. De IZZ basisverzekering 2024 kunt u afsluiten via VGZ of CZ. De IZZ zorgverzekering via CZ is er vanaf €143,- p/m en de IZZ zorgverzekering via VGZ is er vanaf €138,95 p/m. De pakketten verschillen in vergoeding voor zorg bij zorgaanbieders waar geen contract mee is gesloten. Daarnaast heeft iedere verzekering haar eigen aanvullende verzekeringen. De IZZ collectieve zorgverzekering zijn de vergoedingen en voordelen afgestemd op uw werk in de zorg.

Via IZZ kiest u voor een basisverzekering van CZ of VGZ. Daarmee sluit u een basisverzekering met een aantal voordelen:

-scherp premie
-zorgverzekering afgestemd op medewerkers in de zorg
-ruime keuze bij 2 zorgverzekeraars

De Basisverzekering van CZ en VGZ bieden beide de keuze tussen een natura of een restitutiepolis. VGZ biedt de zorgverzekering aan tegen een scherpere premie maar daar tegenover staat wel dat u een lagere vergoeding krijgt bij zorgaanbieders zonder contract. Ook de restitutiepolis bij VGZ is behoorlijk goedkoper dan die van CZ.

Basisverzekering IZZ 2024 via CZ:

Zorgbewustpolis (natura)

 • 100% vergoed bij gecontracteerde zorgaanbieders
 • 70% vergoed bij zorgaanbieders zonder contract

Zorg-op-maatpolis (natura)

 • 100% vergoed bij gecontracteerde zorgaanbieders
 • 75% vergoed bij zorgaanbieders zonder contract

Zorgkeuzepolis (restitutie)

 • 100% vergoed bij gecontracteerde zorgaanbieders
 • 100% vergoed bij zorgaanbieders zonder contract o.b.v. (redelijke) marktconforme tarieven

Basisverzekering IZZ 2024 via VGZ:

Bewuzt (natura)

 • 100% vergoed bij gecontracteerde zorgaanbieders
 • 60% vergoed bij zorgaanbieders zonder contract

Basis (natura)

 • 100% vergoed bij gecontracteerde zorgaanbieders
 • 70% vergoed bij zorgaanbieders zonder contract

Natura

 • 100% vergoed bij gecontracteerde zorgaanbieders
 • 80% vergoed bij zorgaanbieders zonder contract

Combinatie

 • 100% vergoed bij alle zorgaanbieders o.b.v. (redelijke) marktconforme tarieven
 • GGZ en Verzorging & Verpleging 90% vergoed o.b.v. gemiddeld gecontracteerde tarieven

 

Premie basisverzekering IZZ 2024

IZZ Zorgpremies
Jaar Natura Restitutie Budget
2024 €146,95 €158,65 €139,95
2023 €141,95 €153,65 -
2022 €132,65 €142,40 -
2021 €124,45 €132,20 -
2020 €119,95 €127,70 -
2019 €120,95 €125,95 -
2018 €114,44 €119,44 -
2017 €109,94 €113,28 -
2016 €103,28 €107,72 -
2015 €103,28 €107,72 -

Eigen risico IZZ 2024

Bij IZZ kunt u het verplicht eigen risico verhogen met een vrijwillig eigen risico. U krijgt daarmee een korting op de basispremie. Hoe hoog die korting is hangt af van welke verzekeraar u kiest via IZZ. Met een maximaal eigen risico krijgt u een flinke korting op de basispremie.

Bij veel verzekeraars kunt u het eigen risico gespreid betalen. U betaalt dan in 10 termijnen het verplicht eigen risico. Het volgende jaar zal het verschil tussen wat u betaalt heeft en wat in rekening is gebracht terug gestort worden op uw rekening.

Wat moet u weten over het eigen risico?

De hoogte van het vrijwillig eigen risico kunt u één keer per jaar aanpassen. De keuze voor het vrijwillig eigen risico gaat in op 1 januari.

Het eigen risico bestaat uit een verplicht deel en een vrijwillig deel. Voor zorg vanuit de basisverzekering betaalt u een verplicht eigen risico van €385. Voor basiszorg uit de basisverzekering betaalt u geen eigen risico, soms wel een eigen bijdrage. Meeverzekerde kinderen vallen niet onder het eigen risico. Zij zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Het verplicht eigen risico van €385 kunt u vrijwillig verhogen met een vrijwillig eigen risico tot €885. In ruil hiervoor krijgt u een flinke korting op de basispremie. Dit kan interessant zijn als u het komende jaar weinig zorgkosten verwacht te maken.

IZZ aanvullende verzekering 2024

Wilt u extra dekking voor zorg dat onvoldoende vergoeding biedt voor uw zorgwensen? Dan kunt u bij IZZ een aanvullende zorgverzekering of tandverzekering afsluiten. Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorg dat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. U heeft daarmee een stukje extra zekerheid. Dit zijn onder andere fysiotherapie, tandartskosten, bril of contactlenzen en kraamzorg. Voor de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Wel is het mogelijk dat een eigen bijdrage geldt voor zorg uit de basisverzekering. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico.

Bij IZZ kunt u via CZ of VGZ diverse aanvullende verzekeringen kiezen.

Aanvullende zorgverzekering CZ via IZZ:

-Zorg voor de Zorg: met o.a. fysiotherapie, mondzorg, mantelzorg, psychologische zorg, anticonceptie en preventie.
-Zorg voor de Zorg Compleet: met o.a. fysiotherapie, mondzorg, orthodontie, brillen en lenzen, alternatieve zorg en bevalling & Kraamzorg.
-ZorgGoed: met o.a. fysio, anticonceptie v.a. 21 jaar, buitenland zorg en mondzorg.

Bekijk voor de volledigheid onze pagina van CZ.

Aanvullende verzekeringen VGZ via IZZ:

-Zorg voor de Zorg: met o.a. fysiotherapie, mondzorg, mantelzorg, psychologische zorg, anticonceptie en preventie.
-Zorg voor de Zorg Extra 1: met o.a. fysiotherapie, mondzorg, orthodontie, brillen en lenzen, alternatieve zorg.
-Zorg voor de Zorg Extra 2: met o.a. fysiotherapie, mondzorg, orthodontie, brillen en lenzen, alternatieve zorg.
-Zorg voor de Zorg Extra 3: met o.a. fysiotherapie, mondzorg, orthodontie, brillen en lenzen, alternatieve zorg, voetbehandeling en ooglaseren & lensimplantatie.
-Instappakket: met o.a. fysio, tandongevallen, buitenland zorg en een preventiebudget.
-Bijzonder bewust: met o.a. fysio, mondzorg, brillen & lenzen en alternatieve bewegingstherapie.

In het Zorg voor de Zorg pakket is een werkgeversbijdrage opgenomen. Daardoor zijn deze pakketten scherp geprijsd voor mensen die in de zorg werken.

Bekijk voor de volledigheid onze pagina van VGZ.

IZZ tandverzekering 2024

Met een aanvullende tandverzekering krijgt u de kosten voor een bezoek aan de tandarts vergoed. Met een tandverzekering krijgt u periodieke controles vaak 100% vergoed. Voor overige tandzorg wordt vaak een lager percentage uitgekeerd. De verschillende tandverzekeringen vergoeden vaak tot een maximum bedrag. Kinderen krijgen bijna alle tandartskosten wel vergoed uit de basisverzekering. Indien uw kind een beugel nodig heeft is vaak een uitgebreidere zorgverzekering nodig en geldt vaak een wachttijd van 1 jaar. Met de aanvullende verzekering zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Wilt u de kosten voor jaarlijkse tandcontrole of overige behandelingen verzekeren via IZZ? Dan kunt u met een zorgverzekering van CZ en VGZ via IZZ via een aanvullende verzekering extra dekking krijgen voor tandartskosten.

VGZ heeft echter ook nog een aparte module Tand.

Gratis extra’s van IZZ

Voor zorgmedewerkers met een collectieve IZZ zorgverzekering biedt IZZ interessante extra's om uw gezondheid te versterken.
- Eigen risico bij COVID-19 besmetting
- Ledenvoordeel en korting
- Inzicht in uw gezondheid d.m.v. zelfscreen-test

Kinderen en partner meeverzekeren bij IZZ

Met een collectieve IZZ zorgverzekering kunt u kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekeren. Zij hebben naast de basisverzekering recht op dezelfde aanvullende verzekering als de hoofdverzekerde op de polis. Ook uw partner kunt u meeverzekeren.

Kan uw zorgverzekering goedkoper?

Wilt u weten of uw huidige zorgverzekering het beste past bij uw situatie en het aankomende zorgjaar?  Op onze website kunt u eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken. Geef aan wat u belangrijk vindt in onderstaande vergelijker en de vergelijker toont welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past. Vul hieronder uw gegevens in en bekijken hoeveel u kunt besparen op uw huidige zorgverzekering. Vergelijken loont altijd! Elk jaar veranderen immers ook de voorwaarden van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk vervolgens middels onze uitgebreide vergelijker!

Static Template

Top 5 Populaire Zorgverzekeringen

 

Verzekeraar Basis Premie Premie (vanaf) Informatie
Zilveren Kruis ZieZo €139,95 €125,95 Bekijken
De Friesland €136,95 €126,95 Bekijken
FBTO €131,95 €126,95 Bekijken
Anderzorg €141,25 €123,75 Bekijken
Menzis €140,25 €122,75 Bekijken

Daarom overstappen via Zorgverzekering-vergelijken.com!

Al meer dan 5 zijn wij bezig om de vaste lasten voor consumenten in kaart te brengen. Daarmee besparen wij u veel tijd en geld waardoor u altijd de juiste keuze kunt maken en tot een keuze komt van welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past!

Dit doen wij door onafhankelijk prijzen van vaste lasten (o.a. zorgverzekering en autoverzekering) te vergelijken en een eerlijke opinie te geven. Wij blijven ons onafhankelijk inzetten en u van de best mogelijke informatie voorzien!

Blij en gezonde familie
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]