IZZ Zorgverzekering 2023

Over IZZ Zorgverzekeraar

IZZ biedt een collectieve zorgverzekering voor mensen die werken in de zorg. Het doel van IZZ is het aanbieden van een eigen zorgverzekering voor zorgmedewerkers om zo bij te dragen aan hun gezondheid en inzetbaarheid.

De basisverzekering kent twee varianten. Het verschil zit in de premie en het aantal zorgaanbieders waar u naartoe kan. De basisverzekering vergoedt de belangrijkste zorg zoals huisartsenzorg en geneesmiddelen. Als werknemer in de zorg ontvangt u 10% korting op uw basisverzekering.

Wie in de zorg werkt, loopt extra risico op bepaalde gezondheidsproblemen. De aanvullende pakketten zijn daarom afgestemd op de behoeften van de zorgmedewerkers. Daarbij is rekening gehouden met de specifieke gezondheidsrisico's van het werken in de zorg. De aanvullende pakketten bieden bijvoorbeeld ruime vergoedingen voor psychologische zorg of fysiotherapie. U kunt in plaats van een pakket ook kiezen voor aanvullende modules. Zo kiest u heel gericht uw extra zorg en betaalt u nooit voor zorg die u niet nodig heeft.

Hebt u te maken met een wachtlijst voor uw behandeling? Als IZZ-verzekerde kunt u een beroep doen op wachtlijstbemiddeling. IZZ gaat dan voor u op zoek naar een mogelijkheid tot behandeling in een ander ziekenhuis.

De voordelen van IZZ Zorgverzekering:

-Geen medische selectie
-Uw werkgever deelt mee in de kosten
-Extra vergoeding voor mantelzorg en fysio

IZZ Basisverzekering 2023

Een basisverzekering is in Nederland voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht. De overheid bepaalt welke vergoedingen in de basisverzekering zitten. Dit is een door de overheid samengesteld pakket met wettelijke vergoedingen voor allerlei zorgvormen. De basisverzekering bevat alle basiszorg waar u recht  op heeft zoals huisarts, ziekenhuiszorg, geneesmiddelen, spoedeisende hulp, kraamzorg, ouderenzorg, ziekenvervoer en psychologische hulp. Voor kinderen tot 18 jaar gelden speciale vergoedingen voor tandarts en fysiotherapie.

U krijgt geen vergoeding voor fysiotherapie, anticonceptie, tandzorg vanaf 18 jaar, brillen en lenzen of alternatieve geneeswijzen uit de basisverzekering. Hiervoor kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Met een naturapolis stimuleert de zorgverzekeraar om zorg af te nemen bij en zorgverlener dat een contract heeft afgesloten over prijs en kwaliteit van zorg. U moet dus naar een gecontracteerde zorgverlener toe anders moet u een deel zelf betalen. Bij een restitutiepolis heeft u 100% keuzevrijheid en wordt de zorgnota direct door de verzekeraar betaald.

Een combinatiepolis betekent dat u een combinatie hebt tussen restitutiepolis en naturapolis. Voor de meeste zorgverleners heeft u een vrije zorgkeuze. Maar indien de zorgverzekeraar geen contract heeft met de zorgverlener, of niet het "normale tarief" rekent, dan moet u erop rekenen dat u niet alles vergoed krijgt.

Vroeger waren zorgverzekeraars vooral actief in een bepaalde regio. Zij kennen hun gebied en hadden goede afspraken met zorgverleners in de regio. Vaak staat het hoofdkantoor ook nog in de plaats waar het bedrijf ooit begon. Tegenwoordig maken zorgverzekeraars afspraken met zorgverleners door het hele land. U kunt dus beter uw zorgverzekeraar kiezen op basis van premie, keuzevrijheid en dekking. Wel is het zo dat kleinere verzekeraars  (labels) meer binding hebben met een regio en daardoor betere afspraken maken over kwaliteit en prijs.

Bij IZZ kunt u kiezen uit de basisverzekering van CZ zorgverzekering of VGZ zorgverzekering. De IZZ collectieve zorgverzekering zijn de vergoedingen en voordelen afgestemd op uw werk in de zorg.

Via IZZ kiest u voor een basisverzekering van CZ of VGZ. Daarmee sluit u een basisverzekering met een aantal voordelen:

-scherp premie
-zorgverzekering afgestemd op medewerkers in de zorg
-ruime keuze bij 2 zorgverzekeraars

De Basisverzekering van CZ en VGZ bieden beide de keuze tussen een natura of een restitutiepolis. VGZ biedt de zorgverzekering aan tegen een scherpere premie maar daar tegenover staat wel dat u een lagere vergoeding krijgt bij zorgaanbieders zonder contract. Ook de restitutiepolis bij VGZ is behoorlijk goedkoper dan die van CZ.

Voor een uitgebreid overzicht ga naar onze pagina van CZ of VGZ.

Premie basisverzekering IZZ 2023

IZZ Zorgpremies

Jaar Natura Restitutie Budget
2023 €141,95 €153,65 -
2022 €132,65 €142,40 -
2021 €124,45 €132,20 -
2020 €119,95 €127,70 -
2019 €120,95 €125,95 -
2018 €114,44 €119,44 -
2017 €109,94 €113,28 -
2016 €103,28 €107,72 -
2015 €103,28 €107,72 -

Eigen risico IZZ 2023

Het eigen risico bestaat uit een verplicht deel en een vrijwillig deel. Voor zorg vanuit de basisverzekering betaalt u een verplicht eigen risico van €385. Voor basiszorg uit de basisverzekering betaalt u geen eigen risico, soms wel een eigen bijdrage. Meeverzekerde kinderen vallen niet onder het eigen risico. Zij zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Het verplicht eigen risico van €385 kunt u vrijwillig verhogen met een vrijwillig eigen risico tot €885. In ruil hiervoor krijgt u een flinke korting op de basispremie. Dit kan interessant zijn als u het komende jaar weinig zorgkosten verwacht te maken.

Bij IZZ kunt u het verplicht eigen risico verhogen met een vrijwillig eigen risico. U krijgt daarmee een korting op de basispremie. Hoe hoog die korting is hangt af van welke verzekeraar u kiest via IZZ. Met een maximaal eigen risico krijgt u een flinke korting op de basispremie.

Bij veel verzekeraars kunt u het eigen risico gespreid betalen. U betaalt dan in 10 termijnen het verplicht eigen risico. Het volgende jaar zal het verschil tussen wat u betaalt heeft en wat in rekening is gebracht terug gestort worden op uw rekening.

De hoogte van het vrijwillig eigen risico kunt u één keer per jaar aanpassen. De keuze voor het vrijwillig eigen risico gaat in op 1 januari.

IZZ aanvullende verzekering 2023

Wilt u extra dekking voor zorg dat onvoldoende vergoeding biedt voor uw zorgwensen? Dan kunt u bij IZZ een aanvullende zorgverzekering of tandverzekering afsluiten. Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorg dat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. U heeft daarmee een stukje extra zekerheid. Dit zijn onder andere fysiotherapie, tandartskosten, bril of contactlenzen en kraamzorg. Voor de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Wel is het mogelijk dat een eigen bijdrage geldt voor zorg uit de basisverzekering. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico.

Bij IZZ kunt u via CZ of VGZ diverse aanvullende verzekeringen kiezen.

Aanvullende zorgverzekering CZ via IZZ:

-Zorg voor de Zorg: met o.a. fysiotherapie, mondzorg, mantelzorg, psychologische zorg, anticonceptie en preventie.
-Zorg voor de Zorg Compleet: met o.a. fysiotherapie, mondzorg, orthodontie, brillen en lenzen, alternatieve zorg en bevalling & Kraamzorg.
-ZorgGoed: met o.a. fysio, anticonceptie v.a. 21 jaar, buitenland zorg en mondzorg.

Bekijk voor de volledigheid onze pagina van CZ.

Aanvullende verzekeringen VGZ via IZZ:

-Zorg voor de Zorg: met o.a. fysiotherapie, mondzorg, mantelzorg, psychologische zorg, anticonceptie en preventie.
-Zorg voor de Zorg Extra 1: met o.a. fysiotherapie, mondzorg, orthodontie, brillen en lenzen, alternatieve zorg.
-Zorg voor de Zorg Extra 2: met o.a. fysiotherapie, mondzorg, orthodontie, brillen en lenzen, alternatieve zorg.
-Zorg voor de Zorg Extra 3: met o.a. fysiotherapie, mondzorg, orthodontie, brillen en lenzen, alternatieve zorg, voetbehandeling en ooglaseren & lensimplantatie.
-Instappakket: met o.a. fysio, tandongevallen, buitenland zorg en een preventiebudget.
-Bijzonder bewust: met o.a. fysio, mondzorg, brillen & lenzen en alternatieve bewegingstherapie.

In het Zorg voor de Zorg pakket is een werkgeversbijdrage opgenomen. Daardoor zijn deze pakketten scherp geprijsd voor mensen die in de zorg werken.

Bekijk voor de volledigheid onze pagina van VGZ.

IZZ tandverzekering 2023

Met een aanvullende tandverzekering krijgt u de kosten voor een bezoek aan de tandarts vergoed. Met een tandverzekering krijgt u periodieke controles vaak 100% vergoed. Voor overige tandzorg wordt vaak een lager percentage uitgekeerd. De verschillende tandverzekeringen vergoeden vaak tot een maximum bedrag. Kinderen krijgen bijna alle tandartskosten wel vergoed uit de basisverzekering. Indien uw kind een beugel nodig heeft is vaak een uitgebreidere zorgverzekering nodig en geldt vaak een wachttijd van 1 jaar. Met de aanvullende verzekering zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Wilt u de kosten voor jaarlijkse tandcontrole of overige behandelingen verzekeren via IZZ? Dan kunt u met een zorgverzekering van CZ en VGZ via IZZ via een aanvullende verzekering extra dekking krijgen voor tandartskosten.

VGZ heeft echter ook nog een aparte module Tand.

Gratis extra’s van IZZ

Voor zorgmedewerkers met een collectieve IZZ zorgverzekering biedt IZZ interessante extra's om uw gezondheid te versterken.
- Eigen risico bij COVID-19 besmetting
- Ledenvoordeel en korting
- Inzicht in uw gezondheid d.m.v. zelfscreen-test

Kinderen en partner meeverzekeren bij IZZ

Met een collectieve IZZ zorgverzekering kunt u kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekeren. Zij hebben naast de basisverzekering recht op dezelfde aanvullende verzekering als de hoofdverzekerde op de polis. Ook uw partner kunt u meeverzekeren.

Kan uw zorgverzekering goedkoper?

Wilt u weten of uw huidige zorgverzekering het beste past bij uw situatie en het aankomende zorgjaar?  Op onze website kunt u eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken. Geef aan wat u belangrijk vindt in onderstaande vergelijker en de vergelijker toont welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past. Vul hieronder uw gegevens in en bekijken hoeveel u kunt besparen op uw huidige zorgverzekering. Vergelijken loont altijd! Elk jaar veranderen immers ook de voorwaarden van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk vervolgens middels onze uitgebreide vergelijker!

Static Template

Top 5 Populaire Zorgverzekeringen

 

Verzekeraar Basis Premie Premie (vanaf) Informatie
Zilveren Kruis ZieZo €129,95 €112,45 Bekijken
De Friesland €130,95 €115,95 Bekijken
FBTO €126,95 €111,95 Bekijken
Anderzorg €134,75 €114,75 Bekijken
Menzis €134,50 €116,50 Bekijken

Daarom overstappen via Zorgverzekering-vergelijken.com!

Al meer dan 5 zijn wij bezig om de vaste lasten voor consumenten in kaart te brengen. Daarmee besparen wij u veel tijd en geld waardoor u altijd de juiste keuze kunt maken en tot een keuze komt van welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past!

Dit doen wij door onafhankelijk prijzen van vaste lasten (o.a. zorgverzekering en autoverzekering) te vergelijken en een eerlijke opinie te geven. Wij blijven ons onafhankelijk inzetten en u van de best mogelijke informatie voorzien!

Blij en gezonde familie