ONVZ Zorgverzekering 2023

Bij ONVZ krijgt u een goedkope zorgverzekering met hoge vergoedingen en een goede service. ONVZ verzekert u niet alleen van de beste zorg maar ook van vrije keuze. Zo bent u vrij om te bepalen naar welke arts of naar welk ziekenhuis u gaat. Het is immers uw leven, uw gezondheid. Daar maakt ONVZ zich elke dag sterk voor.

Ook qua verzekeringen heeft u bij ONZV veel keuze. Naast de voordelige basisverzekering die u verzekert tegen veel voorkomende medische kosten kunt u kiezen uit maar liefst zes aanvullende pakketten. Deze pakketten bieden ruime mogelijkheden, van een beperkte aanvulling tot een zeer uitgebreide. In het vergoedingenoverzicht kunt u per pakket precies zien welke kosten vergoed worden. Op deze manier kiest u eenvoudig een pakket dat bij uw situatie past.

Daarnaast heeft u de keuze uit vier tandartspakketten. Immers, als u 18 jaar of ouder bent worden tandartskosten niet meer vergoed uit de basisverzekering. Het is dus verstandig om in dat geval een tandartsverzekering af te sluiten. Ook hier geldt: keuze genoeg en dus altijd een aanvullende tandartsverzekering die bij u past.

ONZV maakt het u graag gemakkelijk. U kunt online simpel en snel uw persoonlijke verzekeringsgegevens bekijken of wijzigen en uw nota's digitaal indienen: 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Voordelen ONVZ Zorgverzekering:

-Zeer ruime vergoedingen
-Toegang tot Zorgconsulent
-Bij alle zorgverleners kunt u terecht

ONVZ Basisverzekering 2023

De ONVZ zorgverzekering biedt u veel keuzevrijheid; de basisverzekering is een combinatiepolis. Met een basisverzekering van ONVZ heeft u veel vrijheid om zelf u zorgverlener te kiezen en biedt de polis een zeer ruime dekking. Alleen bij ongecontracteerde zorgverleners in wijkverpleging en GGZ hanteert ONVZ sinds 1 januari 2021 maximale vergoedingen. En daarom is de basisverzekering een combinatiepolis. En met de zorgconsulent staat u er nooit alleen voor!

Als u een basisverzekering afsluit bij ONVZ dan kan dat ook via een collectief; werkgever- of sportvereniging, via het ZZP-collectief of via collectief voor mkb-werknemer. U krijgt dan 4% korting op de basisverzekering en 10% korting op aanvullende verzekering.

Met de basisverzekering van ONVZ maakt u zelf de keuze naar welke dokter of ziekenhuis u gaat. In een enkel geval wordt een maximale vergoeding vastgesteld.

Voordeel van een basisverzekering bij ONVZ is de ruime dekking, wachtlijstbemiddeling en toegang tot zorgconsulent.

Algemene info Basisverzekering

Een basisverzekering is in Nederland voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht. De overheid bepaalt welke vergoedingen in de basisverzekering zitten. Dit is een door de overheid samengesteld pakket met wettelijke vergoedingen voor allerlei zorgvormen. De basisverzekering bevat alle basiszorg waar u recht  op heeft zoals huisarts, ziekenhuiszorg, geneesmiddelen, spoedeisende hulp, kraamzorg, ouderenzorg, ziekenvervoer en psychologische hulp. Voor kinderen tot 18 jaar gelden speciale vergoedingen voor tandarts en fysiotherapie.

U krijgt geen vergoeding voor fysiotherapie, anticonceptie, tandzorg vanaf 18 jaar, brillen en lenzen of alternatieve geneeswijzen uit de basisverzekering. Hiervoor kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Met een naturapolis stimuleert de zorgverzekeraar om zorg af te nemen bij en zorgverlener dat een contract heeft afgesloten over prijs en kwaliteit van zorg. U moet dus naar een gecontracteerde zorgverlener toe anders moet u een deel zelf betalen. Bij een restitutiepolis heeft u 100% keuzevrijheid en wordt de zorgnota direct door de verzekeraar betaald.

Een combinatiepolis betekent dat u een combinatie hebt tussen restitutiepolis en naturapolis. Voor de meeste zorgverleners heeft u een vrije zorgkeuze. Maar indien de zorgverzekeraar geen contract heeft met de zorgverlener, of niet het "normale tarief" rekent, dan moet u erop rekenen dat u niet alles vergoed krijgt.

Vroeger waren zorgverzekeraars vooral actief in een bepaalde regio. Zij kennen hun gebied en hadden goede afspraken met zorgverleners in de regio. Vaak staat het hoofdkantoor ook nog in de plaats waar het bedrijf ooit begon. Tegenwoordig maken zorgverzekeraars afspraken met zorgverleners door het hele land. U kunt dus beter uw zorgverzekeraar kiezen op basis van premie, keuzevrijheid en dekking. Wel is het zo dat kleinere verzekeraars  (labels) meer binding hebben met een regio en daardoor betere afspraken maken over kwaliteit en prijs.

ONVZ premie basisverzekering 2023

ONVZ Zorgpremies

Jaar Natura Restitutie Combinatie
2023 - - €142,50
2022 - - €134,50
2021 - - €134,50
2020 - - €133,00
2019 - €129,98 -
2018 - €118,34 -
2017 - €115,91 -
2016 - €106,65 -
2015 - €101,85 -

Eigen risico ONVZ 2023

Het eigen risico bestaat uit een verplicht deel en een vrijwillig deel. Voor zorg vanuit de basisverzekering betaalt u een verplicht eigen risico van €385. Voor basiszorg uit de basisverzekering betaalt u geen eigen risico, soms wel een eigen bijdrage. Meeverzekerde kinderen vallen niet onder het eigen risico. Zij zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Het verplicht eigen risico van €385 kunt u vrijwillig verhogen met een vrijwillig eigen risico tot €885. In ruil hiervoor krijgt u een flinke korting op de basispremie. Dit kan interessant zijn als u het komende jaar weinig zorgkosten verwacht te maken.

Bij ONVZ kunt u het verplicht eigen risico verhogen met een vrijwillig eigen risico van €500 verhogen. U krijgt daarmee €20,- korting op de basispremie. Dit is tevens ook het maximale eigen risico.

Bij veel verzekeraars kunt u het verplicht eigen risico gespreid betalen. U betaalt dan in 10 termijnen het verplicht eigen risico. Het volgende jaar zal het verschil tussen wat u betaalt heeft en wat in rekening is gebracht terug gestort worden op uw rekening.

De hoogte van het vrijwillig eigen risico kunt u één keer per jaar aanpassen. De keuze voor het vrijwillig eigen risico gaat in op 1 januari.

ONVZ aanvullende verzekering 2023

Wilt u extra dekking voor zorg dat onvoldoende vergoeding biedt voor uw zorgwensen? Dan kunt u bij ONVZ een aanvullende zorgverzekering of tandverzekering afsluiten. Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorg dat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. U heeft daarmee een stukje extra zekerheid. Dit zijn onder andere fysiotherapie, tandartskosten, bril of contactlenzen en kraamzorg. Voor de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Wel is het mogelijk dat een eigen bijdrage geldt voor zorg uit de basisverzekering. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico.

ONVZ heeft 4 aanvullende verzekeringen waaruit u kunt kiezen. Voor de aanvullende verzekeringen met orthodontie is een gezondheidsverklaring nodig. De antwoorden bepalen of ONVZ direct iemand accepteert of dat er naar een andere oplossing wordt gekeken. Alternatieve geneeswijzen worden gewaardeerd door ONVZ.

Wij noemen hieronder de meest gezochte vergoedingen. Voor alle vergoedingen raadpleeg de website of onze vergelijker.

ONVZ Startfit:

-Alleen belangrijke vergoedingen tegen een scherpe premie
-Alternatieve geneeswijzen en beweegzorg: €30 per dag tot €100
-Fyisotherapie- en oefentherapie vanaf 18 jaar: 10 behandelingen waarvan max. 9 voor manuele therapie
-Gezondheidscheck-up/sportcheck-up: 1x per jaar via Zorgconsulent

Premie Startfit 2022: €7,90 p/m | 2023: €8,23

ONVZ Benfit:

-Breed aanbod aan vergoedingen tegen een aantrekkelijke premie
-Alternatieve geneeswijzen en beweegzorg: €40 per dag tot €350
-Anticonceptie 100% vanaf 21 jaar
-Bril en contactlenzen: €75 per 2 aansluitende kalenderjaren
-Eigen bijdrage geneesmiddelen basisverzekering
-Fysio: 16 behandelingen waarvan 9 manuele therapie

Premie Benfit 2022: €20,60 p/m | 2023: €21,16

 

ONVZ Optifit:

-Uitgebreide aanvullende dekking. Interessant voor gezinnen met kinderen
-Vooraf goedkeuring vereist
-Alternatieve geneeswijzen: €50 p/d tot max €550
-Bril en lenzen: €150 per 2 aansluitende jaren
-Fysio vanaf 18 jaar: 30 behandelingen waarvan max. 9 voor manuele therapie
-Eigen bijdrage geneesmiddelen
-Orthodontie <18 jaar: 1e 12 maanden max. €1000. 2e 12mnd ook

Premie Optifit 2022: €43,01 p/m  | 2023: €44,41

 

ONVZ Topfit:

-Zeer uitgebreide aanvullende dekking. Altijd uitstekend verzekerd.
-Vooraf goedkeuring vereist
-Alternatieve geneeswijzen: €65 per dag tot max. €1.000 per kalenderjaar
-Fysiotherapie/oefentherapie vanaf 18 jaar: 50 behandelingen waarvan max. 9 voor manuele therapie
-Orthodontie tot 18 jaar:  Vanaf start behandeling - 1e 12 maanden max. €1.000  - 2e 12 maanden max. €1.000  - 3e 12 maanden max. €1.000
-Orthodontie vanaf 18 jaar: €500 per kalenderjaar
-Preventiecursussen: 75% cursussen eerste hulp en 100% overige tot max. €250

Premie Topfit 2022: €64,87 p/m  | 2023: €67,66

U kunt uw kinderen meeverzekeren met een aanvullende verzekering. Als u meer dan 2 meeverzekerde kinderen hebt dan betaalt u bij Topfit voor hoogstens 2 kinderen onder de 18 jaar.

ONVZ Tandverzekering 2023

Met een aanvullende tandverzekering krijgt u de kosten voor een bezoek aan de tandarts vergoed. Met een tandverzekering krijgt u periodieke controles vaak 100% vergoed. Voor overige tandzorg wordt vaak een lager percentage uitgekeerd. De verschillende tandverzekeringen vergoeden vaak tot een maximum bedrag. Kinderen krijgen bijna alle tandartskosten wel vergoed uit de basisverzekering. Indien uw kind een beugel nodig heeft is vaak een uitgebreidere zorgverzekering nodig en geldt vaak een wachttijd van 1 jaar. Met de aanvullende verzekering zijn kinderen tot 18 jaar meestal gratis meeverzekerd.

ONVZ Tandfit Preventief

-Op preventie gerichte tandartsverzekering
-1 gratis elektrische tandenborstel per 3 jaar, 1 opzetborstel per kwartaal
-Tandheelkundige zorg na ongeval: €10.000
-Controle en preventie volledig
-Andere tandheelkundige zorg: €2.000 waarrvan max. €300 voor vullingen en tandvleesbehandelingen samen
-Geen vergoeding voor kronen, bruggen, wortelkanaalbehandelingen, implantaten en prothesen

Premie Tandfit 2022: €30,92 p/m  | 2023: €32,50

ONVZ TandFit A

-Goed verzekerd voor halfjaarlijkse controle of mondhygiënist
-Tandheelkundige zorg na ongeval: €10.000
-75% tot €200 voor preventieve mondzorg (m-codes) per kalenderjaar

Premie tandfit A: €12,69 p/m  | 2023: €13,25

ONVZ Tandfit B:

-Ruime vergoedingen voor tandarts of mondhygiënist
-€500 vergoeding waarvan max. €150 preventief (M-codes)
-Tandheelkundige zorg na ongeval: €5.000 per kalenderjaar

Premie Tandfit B 2022: €28,97 p/m  | 2023: €30,22

ONVZ Tandfit C:

-Zeer ruime vergoedingen voor tandarts of mondhygiënist
-Tot €1.250 per jaar waarvan max. €250 preventieve mondzorg (M-codes) per kalenderjaar

Premie Tandfit C: 39,52 p/m  | 2023: €41,80

ONVZ Ontzorg plus

Bij onverwachte hoge kosten als gevolg van een ernstig ongeluk is er OntzorgPlus. Voor kosten die niet direct met zorg te maken hebben of die niet door de basisverzekering gedekt worden. In een noodsituatie komt er veel op u af. ONVZ regelt het voor u!

Premie Ontzorgplus 2022: 4,18 p/m

ONVZ Wereldfit

Zorgkosten in het buitenland kunnen hoog oplopen. Met Wereldfit bent u uitstekend verzekerd voor onverwachte en spoedeisende hulp in het buitenland. Zoals voor repatriëring, eerder terugkomen, opsporing en redding.

Premie wereldfit 2022: €3,49 p/m  | 2023: onbekend

ONVZ Zorgadvies

De zorgconsulenten van ONVZ voorzien u graag van het juiste advies omtrent uw zorgvraag. Daar waar het gaat om wachtlijstbemiddeling, second opinion, mantelzorg of vragen omtrent het coronavirus. De zorgconsulent bekijkt uw persoonlijke situatie en zoekt uit wat de best mogelijk oplossing is.

Kan uw zorgverzekering goedkoper?

Wilt u weten of uw huidige zorgverzekering het beste past bij uw situatie en het aankomende zorgjaar?  Op onze website kunt u eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken. Geef aan wat u belangrijk vindt in onderstaande vergelijker en de vergelijker toont welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past. Vul hieronder uw gegevens in en bekijken hoeveel u kunt besparen op uw huidige zorgverzekering. Vergelijken loont altijd! Elk jaar veranderen immers ook de voorwaarden van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk vervolgens middels onze uitgebreide vergelijker!

Static Template

Top 5 Populaire Zorgverzekeringen

 

Verzekeraar Basis Premie Premie (vanaf) Informatie
Zilveren Kruis ZieZo €129,95 €112,45 Bekijken
De Friesland €130,95 €115,95 Bekijken
FBTO €126,95 €111,95 Bekijken
Anderzorg €134,75 €114,75 Bekijken
Menzis €134,50 €116,50 Bekijken

Daarom overstappen via Zorgverzekering-vergelijken.com!

Al meer dan 5 zijn wij bezig om de vaste lasten voor consumenten in kaart te brengen. Daarmee besparen wij u veel tijd en geld waardoor u altijd de juiste keuze kunt maken en tot een keuze komt van welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past!

Dit doen wij door onafhankelijk prijzen van vaste lasten (o.a. zorgverzekering en autoverzekering) te vergelijken en een eerlijke opinie te geven. Wij blijven ons onafhankelijk inzetten en u van de best mogelijke informatie voorzien!

Blij en gezonde familie