PNOzorg zorgverzekering 2023

PNOzorg is een label van ONVZ sinds 1 januari 2010. Deze zorgverzekeraar richtte zich oorspronkelijk op zorgverzekeringen voor professionals die werkzaam zijn in de media en creatieve sector. Tegenwoordig maakt doelgroep of regio niet zoveel meer uit. Tegenwoordig kan iedereen een zorgverzekering afsluiten. Omdat PNOzorg een label is van ONVZ kunnen zij een zorgverzekering goedkoop aanbieden. zij hoeven immers zelf geen producten te ontwikkelen of reclame te maken.

De basisverzekering van PNOzorg biedt u een prima basis voor de vergoeding van uw ziektekosten. Zo kunt u zelf uw arts en ziekenhuis kiezen. U heeft hierin dus optimale vrijheid. Bij PNOzorg profiteert u altijd van korting, of u nu werkt bij een bedrijf dat een collectiviteitscontract heeft met PNOzorg of niet.

De basisverzekering vergoedt een groot deel van de kosten van noodzakelijke medische zorg zoals ziekenhuisopname, specialistische hulp, de huisarts en geneesmiddelen. Kinderen tot 18 jaar betalen geen premie voor de basisverzekering.

Is de basisverzekering voor u te beperkt en wilt u uitgebreidere dekking? Dan kunt een aanvullende zorgverzekering afsluiten. U kunt kiezen uit een beperkte aanvulling (Start) tot een zeer uitgebreide aanvulling (Compleet). Kortom, er is altijd een aanvullende verzekering die bij u past. Kinderen tot 18 jaar zijn altijd gratis aanvullend meeverzekerd op de meest uitgebreide verzekering van één van de ouders.

PNOzorg ziet graag dat u zo snel mogelijk een consult krijgt en vervolgens zo snel mogelijk wordt behandeld. Lukt dit niet, dan probeert een zorgconsulent voor u te bemiddelen. Ook kunt u met al uw medische vragen bij de zorgconsulenten terecht, ook buiten werktijden.

De voordelen van PNOzorg zorgverzekeraar zijn:

-Vrije zorgkeuze
-Bijstand door Zorgconsulent
-Altijd collectiviteitskorting
-Uitstekende klantenservic

 

PNOzorg Basisverzekering 2022

Een basisverzekering is in Nederland voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht. De overheid bepaalt welke vergoedingen in de basisverzekering zitten. Dit is een door de overheid samengesteld pakket met wettelijke vergoedingen voor allerlei zorgvormen. De basisverzekering bevat alle basiszorg waar u recht  op heeft zoals huisarts, ziekenhuiszorg, geneesmiddelen, spoedeisende hulp, kraamzorg, ouderenzorg, ziekenvervoer en psychologische hulp. Voor kinderen tot 18 jaar gelden speciale vergoedingen voor tandarts en fysiotherapie.

U krijgt geen vergoeding voor fysiotherapie, anticonceptie, tandzorg vanaf 18 jaar, brillen en lenzen of alternatieve geneeswijzen uit de basisverzekering. Hiervoor kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Met een naturapolis stimuleert de zorgverzekeraar om zorg af te nemen bij en zorgverlener dat een contract heeft afgesloten over prijs en kwaliteit van zorg. U moet dus naar een gecontracteerde zorgverlener toe anders moet u een deel zelf betalen. Bij een restitutiepolis heeft u 100% keuzevrijheid en wordt de zorgnota direct door de verzekeraar betaald.

Een combinatiepolis betekent dat u een combinatie hebt tussen restitutiepolis en naturapolis. Voor de meeste zorgverleners heeft u een vrije zorgkeuze. Maar indien de zorgverzekeraar geen contract heeft met de zorgverlener, of niet het "normale tarief" rekent, dan moet u erop rekenen dat u niet alles vergoed krijgt.

Vroeger waren zorgverzekeraars vooral actief in een bepaalde regio. Zij kennen hun gebied en hadden goede afspraken met zorgverleners in de regio. Vaak staat het hoofdkantoor ook nog in de plaats waar het bedrijf ooit begon. Tegenwoordig maken zorgverzekeraars afspraken met zorgverleners door het hele land. U kunt dus beter uw zorgverzekeraar kiezen op basis van premie, keuzevrijheid en dekking. Wel is het zo dat kleinere verzekeraars  (labels) meer binding hebben met een regio en daardoor betere afspraken maken over kwaliteit en prijs.

PNOzorg biedt een basisverzekering met vrije zorgkeuze (restitutiepolis). U hoeft zich dus geen zorgen te maken over zorgverleners die geen contract hebben met PNOzorg. U kunt gerust bij elke zorgverlener terecht. Uw keuze voor een zorgverlener heeft geen effect op uw vergoeding. Bij PNOzorg staat vrije zorgkeuze voorop.

Wat betaalt u zelf? Iedereen in Nederland betaalt een deel van zijn of haar medische kosten zelf. Dit is het verplicht eigen risico. Daarnaast moet u een deel van sommige medische kosten  zelf betalen. Dit heeft een eigen bijdrage.

PNOzorg premie basisverzekering 2022

PNOzorg Zorgpremies

Jaar Natura Restitutie Combinatie
2022 - - €134,50
2021 - - €134,50
2020 - - €133,00
2019 - €129,98 -
2018 - €112,24 -
2017 - €109,94 -
2016 - €101,15 -
2015 - €96,60 -

Eigen risico PNOzorg 2022

Het eigen risico bestaat uit een verplicht deel en een vrijwillig deel. Voor zorg vanuit de basisverzekering betaalt u een verplicht eigen risico van €385. Voor basiszorg uit de basisverzekering betaalt u geen eigen risico, soms wel een eigen bijdrage. Meeverzekerde kinderen vallen niet onder het eigen risico. Zij zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Het verplicht eigen risico van €385 kunt u vrijwillig verhogen met een vrijwillig eigen risico tot €885. In ruil hiervoor krijgt u een flinke korting op de basispremie. Dit kan interessant zijn als u het komende jaar weinig zorgkosten verwacht te maken.

Bij PNOzorg kunt u het verplicht eigen risico met  verhogen met een vrijwillig eigen risico van €500. In ruil daarvoor krijgt u een flinke korting op de basispremie van wel €20,- Dit is dan ook het maximale eigen risico.

Bij veel zorgverzekeraars kunt u het verplicht eigen risico gespreid betalen. U betaalt dan in 10 termijnen het verplicht eigen risico. Het volgende jaar zal het verschil tussen wat u betaalt heeft en wat in rekening is gebracht terug gestort worden op uw rekening.

De hoogte van het vrijwillig eigen risico kunt u één keer per jaar aanpassen. De keuze voor het vrijwillig eigen risico gaat in op 1 januari.

PNOzorg aanvullende verzekering 2022

Wilt u extra dekking voor zorg dat onvoldoende vergoeding biedt voor uw zorgwensen? Dan kunt u bij <verzekeraar> een aanvullende zorgverzekering of tandverzekering afsluiten. Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorg dat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. U heeft daarmee een stukje extra zekerheid. Dit zijn onder andere fysiotherapie, tandartskosten, bril of contactlenzen en kraamzorg. Voor de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Wel is het mogelijk dat een eigen bijdrage geldt voor zorg uit de basisverzekering. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico.

Wij noemen hieronder de meest gezochte vergoedingen. Voor alle vergoedingen raadpleeg de website of onze vergelijker. Kinderen tot 18 jaar zijn altijd gratis meeverzekerd voor de meest uitgebreide aanvullende verzekering.

Aanvullend PNO Start:

-Voor weinig aanvullende zorg maar net dat beetje extra
-Fysiotherapie: max. 10 behandelingen waarvan max. 9 voor manuele therapie
-Alternatieve zorg: max. €100 per jaar en max. €30 per dag
-Anticonceptie voor vrouwen van 21 t/m 30: 100%
-Gezondheidscheck

Premie PNO Start 2022: €7,90 p/m

Aanvullend PNO Plus:

-Breed aanbod vergoedingen tegen een aantrekkelijke premie
-Fysiotherapie: max. 16 behandelingen waarvan max. 9 voor manuele therapie
-Alternatieve zorg: max. €350 per jaar en max. €40 per behandeldag
-Anticonceptie voor vrouwen van 21 jaar en ouder:  100%
-Brillen en lenzen: max. €75 per 2 aansluitende kalenderjaren
-Bevalling en kraamzorg: vergoeding wettelijke eigen bijdrage
-Gezondheidscheck

Premie PNO Plus 2022: €20,60 p/m

Aanvullend PNOzorg Optimaal:

-Uitgebreide aanvullende dekkingen
-Fysiotherapie: max. 30 behandelingen waarvan max. 9 voor manuele therapie
-Brillen en contactlenzen: max. €150 per 2 aansluitende jaren
-Alternatieve zorg: max. €550 per jaar en max. €50 per behandeldag
-Orthodontie: max. €1.000 in de 1e 12 maanden, max. €1.000 in de 2e 12 maanden
-Anticonceptie voor vrouwen van 21 jaar en ouder:  100%
-Bevalling en kraamzorg: vergoeding wettelijke eigen bijdrage
-Gezondheidscheck

Premie PNO Optimaal 2022: €43,01 p/m

Aanvullend PNO TOP:

-Uitgebreide aanvullende dekkingen
-Fysiotherapie: max. 50 behandelingen waarvan max. 9 voor manuele therapie
-Brillen en contactlenzen: max. €300 per 2 aansluitende jaren
-Alternatieve zorg: max. €1.000 per jaar en max. €65 per behandeldag
-Orthodontie tot 18 jaar: max. €1.000 in de 1e 12 maanden, max. €1.000 in de 2e 12 maanden, max. €1.000 in de 3e 12 maanden
-Orthodontie vanaf 18 jaar: 100% tot max. €500 per kalenderjaar
-Anticonceptie voor vrouwen van 21 jaar en ouder:  100%
-Bevalling en kraamzorg: vergoeding wettelijke eigen bijdrage
-Gezondheidscheck

Premie PNO Top 2022: €64,87 p/m

Aanvullend PNO OntzorgPlus:

-Tijdelijk extra zorg bij noodsituaties
-Aanvullende zorgdiensten
-Vervoer en verblijf
-Aanvullende zorg bij kanker
-Tandheelkundige zorg na ongeval

Premie Ontzorgplus in 2022: €4,18 p/m

PNOzorg tandartsverzekering 2022

Met een aanvullende tandverzekering krijgt u de kosten voor een bezoek aan de tandarts vergoed. Met een tandverzekering krijgt u periodieke controles vaak 100% vergoed. Voor overige tandzorg wordt vaak een lager percentage uitgekeerd. De verschillende tandverzekeringen vergoeden vaak tot een maximum bedrag. Kinderen krijgen bijna alle tandartskosten wel vergoed uit de basisverzekering. Indien uw kind een beugel nodig heeft is vaak een uitgebreidere zorgverzekering nodig en geldt vaak een wachttijd van 1 jaar. Met de aanvullende verzekering zijn kinderen tot 18 jaar meestal gratis meeverzekerd.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste vergoeding per aanvullende tandverzekering:

Aanvullend Tandplus A:

-Goed verzekerd voor uw halfjaarlijkse controle bij tandarts of mondhygiënist
-Vergoeding: 100% tot max. €200 per jaar
-Controle bij tandarts, gebitsreiniging, wortelkanaalbehandeling, kronen en bruggen. Ook eigen bijdrage voor kunstgebit of bijzondere tandheelkunde.
-Preventieve mondzorg: max. €75 van €200

Premie TandPlus A in 2022: €12,69 p/m

Aanvullend Tandplus B:

-Goed verzekerd voor uw halfjaarlijkse controle bij tandarts of mondhygiënist
-Vergoeding: 100% tot max. €500 per jaar
-Controle bij tandarts, gebitsreiniging, wortelkanaalbehandeling, kronen en bruggen. Ook eigen bijdrage voor kunstgebit of bijzondere tandheelkunde.
-Preventieve mondzorg: max. €150 van €200
-Tandartskosten na ongeval: max. €5.000 en max. 1 ongeval per jaar

Premie TandPlus B in 2022: €28,97 p/m

Aanvullend Tandplus C:

-Zeer ruime vergoeding voor tandarts of mondhygiënist
-Vergoeding: 100% tot max. €1.250 per jaar
-Controle bij tandarts, gebitsreiniging, wortelkanaalbehandeling, kronen en bruggen. Ook eigen bijdrage voor kunstgebit of bijzondere tandheelkunde.
-Preventieve mondzorg: max. €250 van €1.250
-Tandartskosten na ongeval: max. €5.000 en max. 1 ongeval per kalenderjaar

Premie TandPlus C in 2022: €39,52 p/m

Aanvullend Tandplus Preventief:

-Volledig op preventie gericht
-Vergoeding: 100% tot max. €2.000 per jaar, waarvan max. €300 voor vullingen en tandvleesbehandelingen samen.
-Van elke rekening krijgt u 100% vergoed voor controle en preventie
-Tandartskosten na ongeval: max. €10.000
-Eens per 3 jaar een elektrische tandenborstel en elk kwartaal een opzetborstel

Premie TandPlus Preventief in 2022: €30,92 p/m

Kinderen meeverzekeren bij PNOzorg

Voor kinderen tot 18 jaar betaalt u geen premie voor de basisverzekering. Ook zijn zij altijd gratis meeverzekerd voor de aanvullende verzekering (Top en Excellent uitgezonderd).

Collectiviteitskorting bij PNOzorg

Via uw werkgever of vereniging kunt u profiteren van collectiviteitskorting bij PNOzorg. U krijgt maximaal 5% korting op de premie van uw basisverzekering. Bekijk via de website van PNO of u zich via een collectief kunt aansluiten.

Kan uw zorgverzekering goedkoper?

Wilt u weten of uw huidige zorgverzekering het beste past bij uw situatie en het aankomende zorgjaar?  Op onze website kunt u eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken. Geef aan wat u belangrijk vindt in onderstaande vergelijker en de vergelijker toont welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past. Vul hieronder uw gegevens in en bekijken hoeveel u kunt besparen op uw huidige zorgverzekering. Vergelijken loont altijd! Elk jaar veranderen immers ook de voorwaarden van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk vervolgens middels onze uitgebreide vergelijker!

Static Template

Top 5 Populaire Zorgverzekeringen

 

Verzekeraar Basis Premie Premie (vanaf) Informatie
Zilveren Kruis ZieZo €139,95 €125,95 Bekijken
De Friesland €136,95 €126,95 Bekijken
FBTO €131,95 €126,95 Bekijken
Anderzorg €141,25 €123,75 Bekijken
Menzis €140,25 €122,75 Bekijken

Daarom overstappen via Zorgverzekering-vergelijken.com!

Al meer dan 5 zijn wij bezig om de vaste lasten voor consumenten in kaart te brengen. Daarmee besparen wij u veel tijd en geld waardoor u altijd de juiste keuze kunt maken en tot een keuze komt van welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past!

Dit doen wij door onafhankelijk prijzen van vaste lasten (o.a. zorgverzekering en autoverzekering) te vergelijken en een eerlijke opinie te geven. Wij blijven ons onafhankelijk inzetten en u van de best mogelijke informatie voorzien!

Blij en gezonde familie
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]