Geen eigen risico bij voorkeursmedicijnen

Zoals u op de pagina Preferentiebeleid hebt kunnen lezen, zijn er veel verzekeraars die een voorkeursbeleid hanteren ten aanzien van zorgverleners en geneesmiddelen. Bij bepaalde zorgverzekeraars vallen deze voorkeursmedicijnen dus niet onder het eigen risico. Dit betekent dat u, wanneer u deze voorkeursgeneesmiddelen gebruikt, niet eerst de kosten hiervan hoeft te betalen vanuit uw eigen risico maar dat de zorgverzekeraar deze sowieso vergoed. Slechts een aantal verzekeraars doet dit. Mocht dit voor u interessant zijn, dan is het de moeite waard om op zoek te gaan naar een zorgverzekering waarbij de preferente geneesmiddelen vrijgesteld zijn van het eigen risico.

Hieronder volgt een lijst met zorgverzekeraars waarbij geen eigen risico geldt voor voorkeursmedicijnen. Dit overzicht kan aan verandering onderhevig zijn, dus controleert u altijd zelf goed de voorwaarden van uw zorgverzekering, of van de zorgverzekeraar waar u mogelijk naar wilt overstappen. U kunt op de links klikken voor meer informatie.

Verzekeraars waarbij geen eigen risico geldt voor voorkeursmedicijnen:
– VGZ
Bewuzt
De Goudse
UMC
IZA
– IZZ
Univé
Zekur

Daarnaast zijn er ook zorgverzekeringen die niet het eigen risico aanspreken bij het gebruik van anticonceptie via een gecontracteerde apotheek.
Verzekeraars waarbij dit geldt zijn:
Energiek
– Zorg en Zekerheid

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]