Pro Life Zorgverzekeraar

Over Pro Life

Pro Life wil toegang verlenen tot goede zorg in het algemeen en tot christelijke identiteitsgebonden zorg in het bijzonder. Pro Life maakt christelijke zorg toegankelijk en zet zich in voor kwaliteit en betaalbaarheid.

Onder christelijke zorg wordt zorg verstaan die voortkomt vanuit de verwondering voor het leven. Door u te verzekeringen bij Pro Life maakt u christelijke zorg ook voor anderen mogelijk. Deze zorg wordt gegeven vanuit naastenliefde. U als mens staat hierin centraal.

De Pro Life zorgverzekering onderscheidt zich door alleen christelijk verantwoorde zorg te bieden en te ondersteunen. Zij vergoeden geen medische handelingen die het leven beëindigen of ingrijpend veranderen. Met haar visie en standpunten is Pro Life al jaren lang een zeer vertrouwde verzekeraar voor veel mensen, en dat is terug te zien in de hoge klanttevredenheid met een score van 8,4. Door een actieve samenwerking met gemeenten is goede zorg altijd dichtbij.

Pro Life is een onderdeel van Zilveren Kruis en daarmee bent u verzekert van landelijk goede zorg!

Voordelen van een Pro Life zorgverzekering:
-Christelijke verantwoorde zorg
-Hulp en advies: wachttijdbemiddeling, geboorteservice en zorgadvies
-Persoonlijke service

Pro Life Basisverzekering

Pro Life biedt verschillende basisverzekeringen aan. U hebt de keuze uit het Pro Life Principe Polis Budget en de Pro Life Principe Polis. De basisverzekering is in Nederland voor iedereen verplicht gesteld door de overheid. De polis bepaalt de keuzevrijheid tussen gecontracteerde of niet gecontracteerde zorgverleners. Pro Life sluit niemand uit. Iedereen kan een basisverzekering afsluiten.

Pro Life biedt twee basisverzekeringen aan met een naturapolis. De naturapolis geeft beperkte tot ruime keuze in zorgverleners en ziekenhuizen. De verzekeraar wil graag dat u naar een ziekenhuis of zorgverlener gaat waar zij een contract mee hebben. Op deze manier bent u wel verzekerd van kwalitatief goede zorg. Gaat u naar een zorgverlener zonder contract dan krijgt u een lagere vergoeding of moet u een deel van de kosten zelf betalen.

Daarnaast moet u er rekening mee houden dat Pro Life geen vergoeding biedt voor euthanasie, abortus, provocatus en geslachtsveranderende operaties. Dit past niet bij Pro Life. Wel biedt Pro Life in plaats daarvan meer aandacht voor christelijke kraamzorg, verpleging en palliatieve zorgverlening.

Vanuit de basisverzekering krijgt u wel vergoedingen voor bijvoorbeeld huisartsenzorg, ziekenhuiszorg, de meeste medicijnen, kraamzorg, en psychologische hulp.

Principe Polis Budget

De basisverzekering van Pro Life is een combinatiepolis. Bij een combinatiepolis is sommige zorg wel gecontracteerd en andere zorg niet. De polis geeft aan voor welke zorg vrije keuze geldt en voor welke zorg u alleen terecht kunt bij gecontracteerde zorgverleners.

Met het Principe Polis Budget van Pro Life krijgt u 100% vergoeding bij een deel van de ziekenhuizen met een contract en bij alle zorgverleners met contract.  U krijgt 75% vergoeding bij ziekenhuizen en zorgverleners zonder contract.

Principe Polis

Met de Pro Life Principe Polis krijgt u 100% vergoed bij alle ziekenhuizen met contract en bij alle zorgverleners met contact. Het Principe Polis is een naturaverzekering. Daarom krijgt u maar 75% vergoed bij ziekenhuizen en zorgverleners zonder contract.

De polis heeft veel weg van de combinatiepolis. Sommige zorg is wel gecontracteerd en andere zorg niet. In de polis staat vermeld voor welke zorg de vrije keuze geldt en voor welke zorg u alleen terecht kunt bij gecontracteerde zorgverleners. Het is verstandig om na te gaan of u voorkeur heeft voor bepaalde zorgverleners. U kunt dan vooraf opzoeken of u bij die zorgverlener terecht kunt.

Premie basisverzekering Pro Life

Pro Life Zorgpremies

Jaar Natura Restitutie Budget
2021 €128,45 - €120,95
2020 €125,45 - €115,95
2019 €126,95 €133,75 €114,95
2018 €119,45 €123,75 €105,95
2017 €117,45 €121,75 -
2016 €109,45 €113,25 -
2015 €102,45 €106,25 -

Pro Life aanvullende verzekering

Met een aanvullende zorgverzekering kunt u ook kiezen voor christelijke zorg. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld christelijke psychosociale hulpverlening.
Met een aanvullende verzekering van Pro Life heeft u extra dekking en daarmee een stukje extra zekerheid. Bij de Pro Life zorgverzekering 2022 kunt u een aanvullende verzekering afsluiten voor onder andere spoedzorg in het buitenland, relatiecursussen, eigen bijdrage kraamzorg, orthodontie tot 18 jaar en hospicezorg.

De aanvullende verzekering vergoedt zorg dat niet uit door de basisverzekering gedekt is. Bij Pro Life heeft u de keuze uit 4 verschillende aanvullende zorgverzekeringen. Kinderen tot 18 jaar krijgen de de meest uitgebreide aanvullende verzekering die 1 van de ouders heeft afgesloten.

Hieronder de meest belangrijke vergoedingen per aanvullende verzekering. Voor een volledig overzicht klik op de groen button.

Smallpolis

- 9 behandelingen fysio- en oefentherapie (vanaf 18 jaar)
- Psychosociale hulp en relatietherapie: €250 per jaar
- Spoedzorg in het buitenland
- Zorg in hospice tot €65 per dag

Mediumpolis

- Vergoeding kraamzorg: maximaal €125 per zwangerschap
- 12 behandelingen fysio- en oefentherapie
- Alternatieve geneeswijzen: tot €320 per jaar
- Psychosociale hulp en relatietherapie: tot €250 per jaar
- Spoedzorg in het buitenland
- Brillen en lenzen tot 100 per 3 jaar
- Zorg in hospice: €65 per dag

Largepolis

- Vergoeding kraamzorg: 100%
- 27 behandelingen fysio- en oefentherapie
- Alternatieve geneeswijzen: tot €440 per jaar
- Psychosociale hulp en relatietherapie: tot €500 per jaar
- Spoedzorg in het buitenland
- Brillen en lenzen tot €150 per 3 jaar
- Zorg in hospice: €65 per dag

Extra Largepolis

- Vergoeding kraamzorg: 100%
- 36 behandelingen fysio- en oefentherapie
- Alternatieve geneeswijzen: tot €600 per jaar
- Psychosociale hulp en relatietherapie: tot €500 per jaar
- Spoedzorg in het buitenland
- Brillen en lenzen tot €250 per 3 jaar
- Zorg in hospice: €65 per dag

Pro Life Tandartsverzekering

Pro Life Tand Small - €250 vergoeding totaal

-Geen medische selectie
-Geen eigen risico
-Vergoeding voor consulten, second opinion, tandvleesbehandelingen, vullen, verdoven en trekken (100%)
-Overige behandelingen 75%
-Tandheelkundige zorg door ongeval: max. €2.000 per ongeval

Pro Life Tand Medium - €500 vergoeding totaal

-Consulten en second opinion
-Tandvleesbehandelingen, vullen, verdoven, trekken
-Overige behandelingen zoals mondhygiëne, kronen, bruggen en implantaten (75%)
-Tandheelkundige zorg bij ongevallen: Max: €2000 per ongeval
-Geen medische selectie
-Geen eigen risico

Pro Life Tand Large- €1.000 vergoeding totaal

-Consulten en second opinion
-Tandvleesbehandelingen, vullen, verdoven, trekken (100%)
-Overige behandelingen zoals mondhygiëne, kronen, bruggen en implantaten (75%)
-Tandheelkundige zorg bij ongevallen: Max: €2000 per ongeval
-Medische selectie
-Geen eigen risico

Collectiviteitskorting bij Pro Life

Bij de Pro Life zorgverzekering kunt u via uw werkgever, studentenvereniging, hogeschool of ledenorganisatie korting krijgen op een zorgverzekering bij Pro Life. Met een collectiviteitskorting krijgt u 5% korting op de basisverzekering.

Via de website van Pro Life kunt u zien welke werkgevers en ledenorganisaties een contract hebben met Pro Life waardoor u mogelijk recht heeft op collectiviteitskorting.

Eigen risico Pro Life

Voor zorg vanuit de basisverzekering betaalt u in 2021 een eigen risico van €385. Dit is het verplicht eigen risico. Dit geldt niet voor kinderen. Kinderen zijn tot 18 jaar gratis verzekerd. U kunt het eigen risico vrijwillig verhogen met een vrijwillig eigen risico in stappen van €100 tot totaal €885.

Met een vrijwillig eigen risico van €885 bespaart u €20 p/m bij een Principe Polis Budget en €17,50 bij een Principe Polis.

Pro Life zorgverzekering voor Jongeren en Studenten

Pro Life zet zich in om de zorgverzekering betaalbaar te houden voor jongeren en studenten. Alle studenten en jongeren krijgen korting bij Pro Life.

De korting op de basisverzekering is 5%. Op de aanvullende zorgverzekering kan een korting van 8% tot 15% verkregen worden.

Als student kunt u kiezen voor de goedkope basisverzekering; de Principe Polis Budget. Hiermee krijgt u alleen bij geselecteerde ziekenhuizen alle behandelingen 100% vergoed.

Naast de basisverzekering zijn er voldoende aanvullende verzekeringen voor fysio en tandarts. Bekijk alle keuzes op de website van Pro Life door op onderstaande groene button te klikken.

Goedkoper dan Pro Life?