Promovendum Zorgverzekering via VGZ 2022

Vanaf 1 januari 2022 regel jij al jouw verzekeringszaken direct met VGZ. Al in 2021 werkte Promovendum samen met VGZ, waarbij zij als risicodrager of uitvoerder van jouw zorgverzekering optraden. De polisvoorwaarden, inhoud van het pakket en contractafspraken met zorgverleners werden in 2021 ook al door VGZ gemaakt.

Over Promovendum

Promovendum richt zich op hbo'ers, academici, en middelbaar en hoger personeel en biedt hen kwaliteit op het gebied van verzekeringen. Met haar verzekeringen is Promovendum een zeer voordelige verzekeraar en behoort tot de goedkoopste. Daarnaast bieden zij uitstekende service en dekkingen en is er een uitstekende klantenservice.

Zorgverzekering Promovendum 2022 via VGZ

In 2022 biedt Promovendum geen zorgverzekering meer aan. De lopende polissen zijn ondergebracht bij VGZ. Vanaf 1 januari 2022 is het wel mogelijk op de Promovendum (studenten) zorgverzekering af te sluiten bij VGZ.

Promovendum Studentenzorgverzekering via VGZ

De Promovendum zorgverzekering is niet meer af te sluiten. De bestaande polissen zijn overgenomen door VGZ. Nieuwe zorgverzekering kun je afsluiten via VGZ.

Wij communiceren de belangrijkste (aanvullende) zorgverzekeringen. Voor een meer volledig overzicht ga je naar de pagina van VGZ op deze website via het menu.

Promovendum Basisverzekering via VGZ

VGZ Basis Keuze: Naturaverzekering met 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners en 70% vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgverleners. Premie 2022: €119,84*
VGZ Ruime Keuze: Naturaverzekering met 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners en 80% vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgverleners. Premie 2022: €126,02*
VGZ Eigen Keuze: Naturaverzekering met 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners en 100% vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgverleners. Premie 2022: €135,28*

*premies incl. 5% collectiviteitskorting.

Aanvullend Promovendum Studenten via VGZ

Wilt u extra dekking voor zorg dat onvoldoende vergoeding biedt voor uw zorgwensen? Dan kunt u bij <verzekeraar> een aanvullende zorgverzekering of tandverzekering afsluiten. Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorg dat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. U heeft daarmee een stukje extra zekerheid. Dit zijn onder andere fysiotherapie, tandartskosten, bril of contactlenzen en kraamzorg. Voor de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Wel is het mogelijk dat een eigen bijdrage geldt voor zorg uit de basisverzekering. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico.

Wij noemen hieronder de meest gezochte vergoedingen. Voor alle vergoedingen raadpleeg de website of onze vergelijker.

VGZ Aanvullend Instap: 6 fysiobehandelingen. Premie €5,95 p/m
VGZ Aanvullend Goed: 9 fysiobehandelingen, €200 voor alternatieve zorg. Premie 11,60 p/m
VGZ Aanvullend Beter: 16 fysiobehandelingen, €300 voor alternatieve zorg, 10 dagen vervangende mantelzorg, €100 voor brillen en lenzen per 3 jaar. Premie 23,65 p/m
VGZ Aanvullend Best: 20 fysiobehandelingen, €500 voor alternatieve zorg, 15 dagen vervangende mantelzorg, €125 voor brillen en lenzen per 3 jaar. Premie 40,50 p/m

Aanvullend Tand Promovendum via VGZ

Met een aanvullende tandverzekering krijgt u de kosten voor een bezoek aan de tandarts vergoed. Met een tandverzekering krijgt u periodieke controles vaak 100% vergoed. Voor overige tandzorg wordt vaak een lager percentage uitgekeerd. De verschillende tandverzekeringen vergoeden vaak tot een maximum bedrag. Kinderen krijgen bijna alle tandartskosten wel vergoed uit de basisverzekering. Indien uw kind een beugel nodig heeft is vaak een uitgebreidere zorgverzekering nodig en geldt vaak een wachttijd van 1 jaar. Met de aanvullende verzekering zijn kinderen tot 18 jaar meestal gratis meeverzekerd.

Wij noemen hieronder de meest gezochte vergoedingen. Voor alle vergoedingen raadpleeg de website of onze vergelijker.

-VGZ Tand Goed: €250 tandartszorg per jaar. Premie €15,50 p/m
-VGZ Tand Beter: €500 tandartszorg per jaar. €1.500 orthodontie tot 18 jaar (looptijd). Premie €25 p/m
-VGZ Tand Goed: €1.000 tandartszorg per jaar. €2.500 orthodontie tot 18 jaar (looptijd). €1.500 voor orthodontie vanaf 18 jaar (looptijd) Premie €49,00 p/m

Eigen Risico Promovendum via VGZ

Het eigen risico bestaat uit een verplicht deel en een vrijwillig deel. Voor zorg vanuit de basisverzekering betaalt u een verplicht eigen risico van €385. Voor basiszorg uit de basisverzekering betaalt u geen eigen risico, soms wel een eigen bijdrage. Meeverzekerde kinderen vallen niet onder het eigen risico. Zij zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd. U betaalt bijvoorbeeld eigen risico voor bloedprikken, ziekenhuisopname, hoortoestellen en ambulancevervoer.

Het verplicht eigen risico van €385 kunt u vrijwillig verhogen met een vrijwillig eigen risico tot €885. In ruil hiervoor krijgt u een flinke korting op de basispremie. Dit kan interessant zijn als u het komende jaar weinig zorgkosten verwacht te maken. Maar u kiest er dan wel vrijwillig voor om een groter deel van medische kosten zelf te betalen.

Bij VGZ kunt u het verplicht eigen risico verhogen met een vrijwillig eigen risico. U kunt met stappen van €100 verhogen tot €500,-. In ruil daarvoor krijgt u een korting op de basispremie. Met een maximaal eigen risico krijgt u een korting van €15,- op de basispremie. U kunt het vrijwillig eigen risico aanpassen vanaf half november tot uiterlijk 31 januari.

Top 5 Populaire Zorgverzekeringen

 

Verzekeraar Basis Premie Premie (vanaf) Informatie
Zilveren Kruis ZieZo €139,95 €125,95 Bekijken
De Friesland €136,95 €126,95 Bekijken
FBTO €131,95 €126,95 Bekijken
Anderzorg €141,25 €123,75 Bekijken
Menzis €140,25 €122,75 Bekijken

Daarom overstappen via Zorgverzekering-vergelijken.com!

Al meer dan 5 zijn wij bezig om de vaste lasten voor consumenten in kaart te brengen. Daarmee besparen wij u veel tijd en geld waardoor u altijd de juiste keuze kunt maken en tot een keuze komt van welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past!

Dit doen wij door onafhankelijk prijzen van vaste lasten (o.a. zorgverzekering en autoverzekering) te vergelijken en een eerlijke opinie te geven. Wij blijven ons onafhankelijk inzetten en u van de best mogelijke informatie voorzien!

Blij en gezonde familie
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]