Stad Holland zorgverzekering 2024

Over Stad Holland Zorgverzekering

Bij Stad Holland krijgt u een goedkope zorgverzekering met hoge vergoedingen en dekkingen. Stad Holland Zorgverzekeraar is een zelfstandige, kleine zorgverzekeraar. Dit maakt Stad Holland slagvaardig, betrokken, servicegericht. Iedereen betaalt dezelfde, lage premie voor de basisverzekering. U heeft volledige vrije keuze van zorgverlener en u hoeft uw nota bijna nooit voor te schieten. Stad Holland heeft contracten met bijna alle zorgverleners in Nederland.

De dekking van de basisverzekering is door de overheid vastgesteld en is voor iedereen gelijk. In de basisverzekering is de meest noodzakelijke zorg gedekt. Voor extra zekerheid kunt u kiezen uit één van de aanvullende pakketten. Deze aanvullende verzekeringen staan bekend om hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Door de ruime keuze in pakketten, is er altijd een pakket dat bij u past. Voor jongeren van 18 tot 26 jaar is er zelfs een speciaal jongerenpakket. In elke pakket zijn tandartskosten meeverzekerd, wel zo makkelijk!

Heeft u van uw zorgverlener toch een rekening ontvangen, dan kunt u deze bij ons declareren. U heeft hierbij de keuze om dit online te regelen of de rekening per post in te sturen.

Voor vragen of opmerkingen kunt u altijd contact opnemen. Dit kan telefonisch, via internet of via social media. Handig!

De voordelen van Stad Holland Zorgverzekering:

-Vrije zorgkeuze
-Kinderen gratis meeverzekerd
-Goede klantenservice
-Declaraties snel uitbetaalt

Stad Holland basisverzekering 2024

De basisverzekering is voor iedereen verplicht. Zorgverzekeraars mogen mensen niet weigeren voor de basisverzekering. De basisverzekering 2024 van Stad Holland is een combinatiepolis. Daarmee kunt u gedeeltelijk zelf beslissen naar welke zorgaanbieder u gaat en een gedeeltelijke vergoeding krijgen bij niet gecontracteerde zorgverleners. Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Wat houdt de basisverzekering precies in?

Een basisverzekering is in Nederland voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht. De overheid bepaalt welke vergoedingen in de basisverzekering zitten. Dit is een door de overheid samengesteld pakket met wettelijke vergoedingen voor allerlei zorgvormen. De basisverzekering bevat alle basiszorg waar u recht  op heeft zoals huisarts, ziekenhuiszorg, geneesmiddelen, spoedeisende hulp, kraamzorg, ouderenzorg, ziekenvervoer en psychologische hulp. Voor kinderen tot 18 jaar gelden speciale vergoedingen voor tandarts en fysiotherapie.

U krijgt geen vergoeding voor fysiotherapie, anticonceptie, tandzorg vanaf 18 jaar, brillen en lenzen of alternatieve geneeswijzen uit de basisverzekering. Hiervoor kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Met een naturapolis stimuleert de zorgverzekeraar om zorg af te nemen bij en zorgverlener dat een contract heeft afgesloten over prijs en kwaliteit van zorg. U moet dus naar een gecontracteerde zorgverlener toe anders moet u een deel zelf betalen. Bij een restitutiepolis heeft u 100% keuzevrijheid en wordt de zorgnota direct door de verzekeraar betaald.

Een combinatiepolis betekent dat u een combinatie hebt tussen restitutiepolis en naturapolis. Voor de meeste zorgverleners heeft u een vrije zorgkeuze. Maar indien de zorgverzekeraar geen contract heeft met de zorgverlener, of niet het "normale tarief" rekent, dan moet u erop rekenen dat u niet alles vergoed krijgt.

Vroeger waren zorgverzekeraars vooral actief in een bepaalde regio. Zij kennen hun gebied en hadden goede afspraken met zorgverleners in de regio. Vaak staat het hoofdkantoor ook nog in de plaats waar het bedrijf ooit begon. Tegenwoordig maken zorgverzekeraars afspraken met zorgverleners door het hele land. U kunt dus beter uw zorgverzekeraar kiezen op basis van premie, keuzevrijheid en dekking. Wel is het zo dat kleinere verzekeraars  (labels) meer binding hebben met een regio en daardoor betere afspraken maken over kwaliteit en prijs.

 

Stad Holland premie basisverzekering 2024

Stad Holland Zorgpremies

Jaar Combinatie Restitutie Budget
2024 €155,25 - -
2023 - €140,75 -
2022 - €133,00 -
2021 - €133,00 -
2020 - €128,50 -
2019 - €119,25 -
2018 - €110,50 -
2017 - €112,00 -
2016 - €102,00 -
2015 - €99,00 -

Eigen risico Stad Holland zorgverzekering 2024

Bij Stad Holland geldt een verplicht eigen risico van €375. Dit om een statement te maken naar de overheid voor een eerlijke verdeling van zorgkosten tussen chronisch zieken en gezonde mensen.

Het vrijwillig eigen risico geeft u een interessante korting op de basispremie. U kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico van €100,- tot zelfs €500,- Daarmee verkrijgt u een korting op de basispremie van €2,75 tot wel €15,00 per maand! Het maximaal eigen risico is €885,-

Bij veel zorgverzekeraars kunt u het verplicht eigen risico gespreid betalen. U betaalt dan in 10 termijnen het verplicht eigen risico. Het volgende jaar zal het verschil tussen wat u betaalt heeft en wat in rekening is gebracht terug gestort worden op uw rekening.

De hoogte van het vrijwillig eigen risico kunt u één keer per jaar aanpassen. De keuze voor het vrijwillig eigen risico gaat in op 1 januari.

Het eigen risico bestaat uit een verplicht deel en een vrijwillig deel. Voor zorg vanuit de basisverzekering betaalt u een verplicht eigen risico van €385. Voor basiszorg uit de basisverzekering betaalt u geen eigen risico, soms wel een eigen bijdrage. Meeverzekerde kinderen vallen niet onder het eigen risico. Zij zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Het verplicht eigen risico van €385 kunt u vrijwillig verhogen met een vrijwillig eigen risico tot €885. In ruil hiervoor krijgt u een flinke korting op de basispremie. Dit kan interessant zijn als u het komende jaar weinig zorgkosten verwacht te maken. Maar u kiest er dan wel vrijwillig voor om een groter deel van medische kosten zelf te betalen.

Stad Holland aanvullende verzekering 2024

Wilt u extra dekking voor zorg dat onvoldoende vergoeding biedt voor uw zorgwensen? Dan kunt u bij <verzekeraar> een aanvullende zorgverzekering of tandverzekering afsluiten. Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorg dat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. U heeft daarmee een stukje extra zekerheid. Dit zijn onder andere fysiotherapie, tandartskosten, bril of contactlenzen en kraamzorg. Voor de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Wel is het mogelijk dat een eigen bijdrage geldt voor zorg uit de basisverzekering. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico.

Wij noemen hieronder de meest gezochte vergoedingen. Voor alle vergoedingen raadpleeg de website of onze vergelijker.

Stad Holland Compact AV

-Fysiotherpie: 9 behandelingen
-Alternatieve geneeswijzen: €25 per behandeldatum tot max €250
-Spoedeisende hulp buitenland
-Anticonceptie
-Kraampakketvergoeding bij zwangerschap
-Kraamzorg 50% vergoeding eigen bijdrage
-Rollator 50% vergoeding
-Geen tandarts en orthodontie
Premie 2024: €9,75 p/m

Stad Holland Standaard AV
-Fysiotherapie:12 behandelingen
-Tandartskosten volwassenen: max. €250 per kalenderjaar
-Alternatieve geneeswijzen: €25 per behandeldatum tot max €450 per kalenderjaar
-Spoedeisende hulp buitenland (Europa) incl. spoedeisende tandheelkundige hulp
-Orthodontie: 75% vergoeding tot max. €685 voor duur verzekering
-Bril & lenzen: max. €70 p/j en max. €35 lenzen
-Kraampakket vergoeding
-Kraamzorg 50% eigen bijdrage
-Geen anticonceptie
Premie 2024: €26,25 p/m

Stad Holland Jongeren AV

-Voor jongeren tussen 18 en 27 jaar
-Fysiotherapie: 6 behandelingen per kalenderjaar
-Alternatieve geneeswijzen: €25 per behandeldatum - max.€400
-Spoedeisende hulp (werelddekking)
-Anticonceptie
-Tandartskosten voor volwassenen: max. €75 per kalenderjaar
-Orthodontie: 75% tot max. €500 voor duur verzekering
-Brillen en glazen max. €75 per 2 jaar
Premie 2024: €12,75 p/m

Stad Holland Uitgebreide AV

-Fysiotherapie: 27 behandelingen per kalenderjaar
-Tandartskosten voor volwassenen: 100% tot €350 per kalenderjaar
-Alternatieve geneeswijzen: €30 per behandeldatum - max.€450
-Spoedeisende hulp (werelddekking) incl. spoedeisende tandheelkundige hulp
-Anticonceptie
-Orthodontie: 75% tot max. €2.000 voor verzekerden tot 18 jaar en max. €1.000 voor verzekerden vanaf 18 jaar voor de duur van de verzekering
-Kraamzorg 100% eigen bijdrage
-Vergoeding kraampakket bij zwangerschap
Premie 2024: €48,75 p/m
-

 

Stad Holland Extra Uitgebreide AV

-Fysiotherapie: 36 behandelingen per kalenderjaar
-Tandartskosten voor volwassenen: max. €450 per kalenderjaar
-Alternatieve geneeswijzen: €40 per behandeldatum - max.€450
-Spoedeisende hulp (werelddekking)
-Anticonceptie
-Orthodontie: 80% tot max. €2.250 voor verzekerden tot 18 jaar en max. €1.250 voor verzekerden vanaf 18 jaar voor de duur van de verzekering
Premie 2024: €67,75 p/m

Stad Holland tandartsverzekering 2024

Met een aanvullende tandverzekering krijgt u de kosten voor een bezoek aan de tandarts vergoed. Met een tandverzekering krijgt u periodieke controles vaak 100% vergoed. Voor overige tandzorg wordt vaak een lager percentage uitgekeerd. De verschillende tandverzekeringen vergoeden vaak tot een maximum bedrag. Kinderen krijgen bijna alle tandartskosten wel vergoed uit de basisverzekering. Indien uw kind een beugel nodig heeft is vaak een uitgebreidere zorgverzekering nodig en geldt vaak een wachttijd van 1 jaar. Met de aanvullende verzekering zijn kinderen tot 18 jaar meestal gratis meeverzekerd.

Bij Stad Holland is de tandverzekering verwerkt in de aanvullende verzekering. Afhankelijk van het pakket dat wordt gekozen krijgt u een bepaalde vergoeding. U kiest zelf het pakket dat bij uw wensen past. Elk aanvullende verzekering vergoed een ander bedrag per jaar voor tandartskosten en/of orthodontie.

Stad Holland App en persoonlijke omgeving

Bij Stad Holland kunt u via de website inloggen in een persoonlijke omgeving. Dit kan alleen met DigiD of met eHerkenning. Inloggen met DigiD is een veilige manier om uw gegevens te beheren. Nadat u bent ingelogd kunt u het eigen risico, uw declaraties indienen en inzien en tot slot uw zorgverbruik bekijken.

Uw zorgnota kunt u declareren via de website en via de Stad Holland App. Deze installeert u eenvoudig op uw telefoon. Ook via de App heeft u inzicht in eigen risico, declaraties en uw zorgverbruik.

Declareren bij Stad Holland

Bij Stad Holland kunt u uw zorgnota declareren via de Mijn Stad Holland App, online via uw account op de website van Stad Holland en per post. Als u online declareert dan verstuurt u eenvoudig uw zorgnota digitaal via de app of of online en Stad Holland doet de rest.

Stad Holland zal zoveel als mogelijk zorg dragen voor de afhandeling van uw zorgnota met de zorgverlener. Zodat u er geen omkijken naar heeft. Indien Stad Holland geen afspraken heeft gemaakt met de betreffende zorgverlener dan krijgt u eerst de rekening van de zorgverlener. Vervolgens declareert u via de online omgeving of via de app.

Kan uw zorgverzekering goedkoper?

Wilt u weten of uw huidige zorgverzekering het beste past bij uw situatie en het aankomende zorgjaar?  Op onze website kunt u eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken. Geef aan wat u belangrijk vindt in onderstaande vergelijker en de vergelijker toont welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past. Vul hieronder uw gegevens in en bekijken hoeveel u kunt besparen op uw huidige zorgverzekering. Vergelijken loont altijd! Elk jaar veranderen immers ook de voorwaarden van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk vervolgens middels onze uitgebreide vergelijker!

Static Template

Top 5 Populaire Zorgverzekeringen

 

Verzekeraar Basis Premie Premie (vanaf) Informatie
Zilveren Kruis ZieZo €139,95 €125,95 Bekijken
De Friesland €136,95 €126,95 Bekijken
FBTO €131,95 €126,95 Bekijken
Anderzorg €141,25 €123,75 Bekijken
Menzis €140,25 €122,75 Bekijken

Daarom overstappen via Zorgverzekering-vergelijken.com!

Al meer dan 5 zijn wij bezig om de vaste lasten voor consumenten in kaart te brengen. Daarmee besparen wij u veel tijd en geld waardoor u altijd de juiste keuze kunt maken en tot een keuze komt van welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past!

Dit doen wij door onafhankelijk prijzen van vaste lasten (o.a. zorgverzekering en autoverzekering) te vergelijken en een eerlijke opinie te geven. Wij blijven ons onafhankelijk inzetten en u van de best mogelijke informatie voorzien!

Blij en gezonde familie
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]