Univé Zorgverzekering 2024

Een Univé zorgverzekering sluit u snel goedkoop en online af. Uw zorgverzekering stelt u eenvoudig zelf samen. Zo verzekert u uw gezondheid precies op maat.

Voor elke leeftijdscategorie zijn er speciaal pakketten samengesteld zodat u niet lang hoeft te zoeken naar een dekking die bij u past. Heeft u meerdere verzekeringen bij Univé? Dan kunt u korting krijgen op uw zorgverzekering!

Bij Univé kunt u kiezen uit drie basisverzekeringen om uw gezondheid te verzekeren. Daarmee krijgt u veelvoorkomende zorg zoals een bezoek aan uw huisarts of ziekenhuiszorg vergoed. De meest eenvoudige basisverzekering, Zorg Select, kunt u uitbreiden met losse aanvullende modules. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit een module fysio of een module buitenland. U kiest alleen voor de modules die u nodig heeft.

De twee andere basisverzekeringen, Zorg Geregeld en Zorg Vrij, kunt u aanvullende met drie pakketten. Deze pakketten vergoeden onder andere fysiotherapie, vaccinaties of de aanschaf van een nieuwe bril. Als u wilt, kunt u deze basisverzekeringen ook uitbreiden met een tandartsverzekering. Een alternatief voor extra zorg is een totaalpakket dat exact aansluit op uw levensfase. Daarbij is tandheelkunde inbegrepen.

Wilt u weten bij welke zorgaanbieder u op basis van uw zorgverzekering terechtkunt? Kijk dan online om te zien met welke zorgaanbieders bij u de buurt Univé een contract heeft.

Voordelen van een Univé zorgverzekering:

-U kunt bij alle huisartsen en ziekenhuizen terecht
-Ruime dekkingen vanuit de aanvullende verzekering
-Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
-Declaraties binnen 6 dagen afgehandeld
-Klantenbeoordeling 8,2

Univé basisverzekering 2024

1.Basisverzekering Univé Zorg Select (budget naturapolis):

Met deze basisverzekering kunt u altijd naar uw eigen huisarts of dichtstbijzijnde ziekenhuis. Daarbij krijgt u volledige vergoeding bij alle zorgverleners die afspraken hebben gemaakt over kwaliteit en prijs met Univé. Kiest u toch voor een zorgverlener zonder contract met Univé? Dan krijgt u een vergoeding van 60%. Ook de meeste apotheken zijn gecontracteerd. Er is keuze uit 5 aanvullende verzekeringen incl. tandarts.

2.Basisverzekering Univé Zorg Basis (naturapolis)

Deze basisverzekering biedt volledige vergoeding gecontracteerde zorgverleners en 70% vergoeding niet-gecontracteerde hulpverleners. U kunt bij iedere huisarts terecht en spoedeisende hulp wordt altijd vergoed. Er is keuze uit 5 aanvullende verzekeringen en 4 tandartsverzekeringen.

3.Basisverzekering Univé Zorg Geregeld (naturapolis):

Met deze basisverzekering kunt u altijd naar uw eigen huisarts of dichtstbijzijnde ziekenhuis. Daarbij krijgt u volledige vergoeding bij alle zorgverleners die afspraken hebben gemaakt over kwaliteit en prijs met Univé. Kiest u toch voor een zorgverlener zonder contract met Univé? Dan krijgt u een vergoeding van 80%. Ook de meeste apotheken zijn gecontracteerd. Er is keuze uit 5 aanvullende verzekeringen en 4 tandartsverzekeringen.

4.Basisverzekering Univé Zorg Uitgebreid (combinatiepolis):

Met deze basisverzekering kunt u altijd naar uw eigen huisarts of dichtstbijzijnde ziekenhuis. Daarbij krijgt u volledige vergoeding bij alle zorgverleners die afspraken hebben gemaakt over kwaliteit en prijs met Univé. Ook bij zorgverleners die geen geen afspraken hebben gemaakt met Univé. Daarnaast heeft u vrije keuze van apotheek. Let op dat per 1 januari 2023 dit een combinatiepolis is waarbij niet-gecontracteerde zorg ook wordt vergoed m.u.v. GGZ, en wijkverpleging).

Algemene informatie over de basisverzekering

Een basisverzekering is in Nederland voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht. De overheid bepaalt welke vergoedingen in de basisverzekering zitten. Dit is een door de overheid samengesteld pakket met wettelijke vergoedingen voor allerlei zorgvormen. De basisverzekering bevat alle basiszorg waar u recht  op heeft zoals huisarts, ziekenhuiszorg, geneesmiddelen, spoedeisende hulp, kraamzorg, ouderenzorg, ziekenvervoer en psychologische hulp. Voor kinderen tot 18 jaar gelden speciale vergoedingen voor tandarts en fysiotherapie.

U krijgt geen vergoeding voor fysiotherapie, anticonceptie, tandzorg vanaf 18 jaar, brillen en lenzen of alternatieve geneeswijzen uit de basisverzekering. Hiervoor kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Met een naturapolis stimuleert de zorgverzekeraar om zorg af te nemen bij en zorgverlener dat een contract heeft afgesloten over prijs en kwaliteit van zorg. U moet dus naar een gecontracteerde zorgverlener toe anders moet u een deel zelf betalen. Bij een restitutiepolis heeft u 100% keuzevrijheid en wordt de zorgnota direct door de verzekeraar betaald.

Een combinatiepolis betekent dat u een combinatie hebt tussen restitutiepolis en naturapolis. Voor de meeste zorgverleners heeft u een vrije zorgkeuze. Maar indien de zorgverzekeraar geen contract heeft met de zorgverlener, of niet het "normale tarief" rekent, dan moet u erop rekenen dat u niet alles vergoed krijgt.

Vroeger waren zorgverzekeraars vooral actief in een bepaalde regio. Zij kennen hun gebied en hadden goede afspraken met zorgverleners in de regio. Vaak staat het hoofdkantoor ook nog in de plaats waar het bedrijf ooit begon. Tegenwoordig maken zorgverzekeraars afspraken met zorgverleners door het hele land. U kunt dus beter uw zorgverzekeraar kiezen op basis van premie, keuzevrijheid en dekking. Wel is het zo dat kleinere verzekeraars  (labels) meer binding hebben met een regio en daardoor betere afspraken maken over kwaliteit en prijs.

De basisverzekering is voor iedereen verplicht. Zorgverzekeraars mogen mensen niet weigeren voor de basisverzekering. Univé biedt 3 verschillende basisverzekeringen aan.

Univé premie basisverzekering 2024

Univé Zorgpremies
Jaar Natura Restitutie Budget Combinatie
2024 €147,30 - €138,95 €160,15
2023 €142,30 - €127,45 €155,15
2022 €133,00 €143,89 €114,90
2021 €124,75 €133,24 €110,90
2020 €119,95 €127,89 €107,95
2019 €120,95 €126,00 €105,85
2018 €116,50 €121,25 €100,95
2017 €113,25 €117,25 €98,75
2016 €107,00 €112,00 €89,95
2015 €107,00 €112,00 €85,00

Natura=Univé Zorg Geregeld, Budget= Univé Zorg Select, combinatiepolis=Univé Zorg Uitgebreid

Natura=Zorg Select, Restitutie=Zorg Vrij en Budget = Zorg Select. De Zorg Vrij polis is per 1 januari 2023 een combinatiepolis geworden. 

Eigen risico Univé 2024

Het eigen risico bestaat uit een verplicht deel en een vrijwillig deel. Voor zorg vanuit de basisverzekering betaalt u een verplicht eigen risico van €385. Voor basiszorg uit de basisverzekering betaalt u geen eigen risico, soms wel een eigen bijdrage. Meeverzekerde kinderen vallen niet onder het eigen risico. Zij zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd. U betaalt bijvoorbeeld eigen risico voor bloedprikken, ziekenhuisopname, hoortoestellen en ambulancevervoer.

Het verplicht eigen risico van €385 kunt u vrijwillig verhogen met een vrijwillig eigen risico tot €885. In ruil hiervoor krijgt u een flinke korting op de basispremie. Dit kan interessant zijn als u het komende jaar weinig zorgkosten verwacht te maken. Maar u kiest er dan wel vrijwillig voor om een groter deel van medische kosten zelf te betalen.

Eigen risico Univé

Bij Univé kunt u het verplicht eigen risico in stappen van €100 verhogen tot maximaal €500,- Dit is het  vrijwillig eigen risico. In ruil daarvoor krijgt u een korting op de basispremie. Met een maximaal eigen risico krijgt u een korting van €15,- (€20 i.c.m. Zorg Select) op de basispremie. U kunt het vrijwillig eigen risico aanpassen vanaf half november tot uiterlijk 31 januari.

Bij Univé kunt u het verplicht eigen risico gespreid betalen. U betaalt dan in 10 termijnen het verplicht eigen risico. Het volgende jaar zal het verschil tussen wat u betaalt heeft en wat in rekening is gebracht terug gestort worden op uw rekening.

De hoogte van het vrijwillig eigen risico kunt u één keer per jaar aanpassen. De keuze voor het vrijwillig eigen risico gaat in op 1 januari.

Aanvullende verzekering 2024 Univé

Wilt u extra dekking voor zorg dat onvoldoende vergoeding biedt voor uw zorgwensen? Dan kunt u bij Univé een aanvullende zorgverzekering of tandverzekering afsluiten. Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorg dat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. U heeft daarmee een stukje extra zekerheid. Dit zijn onder andere fysiotherapie, tandartskosten, bril of contactlenzen en kraamzorg. Voor de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Wel is het mogelijk dat een eigen bijdrage geldt voor zorg uit de basisverzekering. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico.

Wij noemen hieronder de meest gezochte vergoedingen. Voor alle vergoedingen raadpleeg de website of onze vergelijker.

Bij de Univé Zorg Select basisverzekering kunt u kiezen uit twee aanvullende verzekeringen: Zorg Budget Pakket en Zorg Budget Plus Pakket.

ZorgSelect Aanvullende verzekeringen

Er zin twee aanvullende verzekeringen mogelijk behorende bij de basisverzekering Zorg Select.

Zorg Budget Pakket

-Fysiotherapie: 4 behandelingen
-Preventiebudget: €75
-Geen vergoeding tandheelkunde

Premie 2024: €4,00

Zorg Budget Plus Pakket

-Fysiotherapie: 6 behandelingen
-Preventiebudget: €75
-Tandheelkunde: 75% tot €250

Premie 2024: €15,00

Aanvullende verzekering bij overige basisverzekeringen

Wij noemen hieronder de meest voorkomende vergoedingen. Voor de volledigheid check de vergoedingen bij de verzekeraar.

Univé Aanvullend Goed

-fysiotherapie: 9 behandelingen
-Alternatieve zorg: €200 per jaar
-Anticonceptie: 100% vanaf 21 jaar
-Reisvaccinatie en spoedeisende hulp: 100%
-Preventiebudget: €200 p/j

Premie 2024: €11,00 p/m

Univé Aanvullend Beter

-fysiotherapie: 16 behandelingen
-Alternatieve zorg: €300 per jaar
-Anticonceptie: 100% vanaf 21 jaar
-Zwangerschapscursus €100 p/j
-Reisvaccinatie en spoedeisende hulp: 100%
-Brillen en lenzen: max. €100 per 3 jaar uit basisassortiment
-Eigen bijdrage kraamzorg €125 en volledige vergoeding niet
medisch noodzakelijke bevalling in het ziekenhuis
-Budget hulpmiddelen: €250 per jaar

Premie 2024: €28,00 p/m

Univé Aanvullend Best

-fysiotherapie: 20 behandelingen
-Alternatieve zorg: €500 per jaar
-Anticonceptie: 100% vanaf 21 jaar
-Reisvaccinatie en spoedeisende hulp: 100%
-Brillen en lenzen: max. €125 per 3 jaar uit uitgebreid assortiment
-Volledige vergoeding eigen bijdrage kraamzorg en niet
-Medisch noodzakelijke bevalling in het ziekenhuis
-Budget Hulpmiddelen: €500 per jaar
-Preventiebudget: €500 per jaar

Premie 2024: €41,00 p/m

Univé tandartsverzekering 2024

Met een aanvullende tandverzekering krijgt u de kosten voor een bezoek aan de tandarts vergoed. Met een tandverzekering krijgt u periodieke controles vaak 100% vergoed. Voor overige tandzorg wordt vaak een lager percentage uitgekeerd. De verschillende tandverzekeringen vergoeden vaak tot een maximum bedrag. Kinderen krijgen bijna alle tandartskosten wel vergoed uit de basisverzekering. Indien uw kind een beugel nodig heeft is vaak een uitgebreidere zorgverzekering nodig en geldt vaak een wachttijd van 1 jaar. Met de aanvullende verzekering zijn kinderen tot 18 jaar meestal gratis meeverzekerd.

Let op! In combinatie met de basisverzekering Zorg Select is geen aanvullende tandverzekering mogelijk!

Univé Tand Goed
-Periodieke controle 100%
-80% vergoeding voor overige behandelingen
-Tot max. €250 per jaar
-Tand ongevallen: tot €10.000 per jaar
Premie €15,95 p/m

Univé Tand Beter
-Periodieke controle 100%
-80% vergoeding voor overige behandelingen
-Tot max. €500 per jaar
-Tand ongevallen: tot €10.000 per jaar
-Orthodontie tot 18 jaar: €1500 eenmalig
-Orthodontie vanaf 18 jaar: €500 eenmalig
Premie €35,95 p/m

Univé Tand Best
-Periodieke controle 100%
-80% vergoeding voor overige behandelingen
-Tot max. €1.000 per jaar
-Tand ongevallen: tot €10.000 per jaar
-Orthodontie tot 18 jaar: €2.500 eenmalig
-Orthodontie vanaf 18 jaar: €1.500 eenmalig
Premie 54,- p/m

Univé zorgnota declareren

Bij Univé kunt u uw zorgnota declareren via de Univé App., online via Mijn Univé Zorg of per post. uw . Als u online declareert dan verstuurt u eenvoudig uw zorgnota digitaal via de app of of online via de website en Univé doet de rest.
Univé zal zoveel als mogelijk zorg dragen voor de afhandeling van uw zorgnota met de zorgverlener. Zodat u er geen omkijken naar heeft. Indien Univé geen afspraken heeft gemaakt met de betreffende zorgverlener dan krijgt u eerst de rekening van de zorgverlener. Vervolgens declareert u via de online omgeving of via de app.

Kan uw zorgverzekering goedkoper?

Ook bij Univé zijn de premies van de aanvullende verzekeringen gestegen. Ga daarom vergelijken om te zien of je een goedkopere verzekering kunt afsluiten!

Wilt u weten of uw huidige zorgverzekering het beste past bij uw situatie en het aankomende zorgjaar?  Op onze website kunt u eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken. Geef aan wat u belangrijk vindt in onderstaande vergelijker en de vergelijker toont welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past. Vul hieronder uw gegevens in en bekijken hoeveel u kunt besparen op uw huidige zorgverzekering. Vergelijken loont altijd! Elk jaar veranderen immers ook de voorwaarden van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk vervolgens middels onze uitgebreide vergelijker!

Static Template

Top 5 Populaire Zorgverzekeringen

 

Verzekeraar Basis Premie Premie (vanaf) Informatie
Zilveren Kruis ZieZo €139,95 €125,95 Bekijken
De Friesland €136,95 €126,95 Bekijken
FBTO €131,95 €126,95 Bekijken
Anderzorg €141,25 €123,75 Bekijken
Menzis €140,25 €122,75 Bekijken

Daarom overstappen via Zorgverzekering-vergelijken.com!

Al meer dan 5 zijn wij bezig om de vaste lasten voor consumenten in kaart te brengen. Daarmee besparen wij u veel tijd en geld waardoor u altijd de juiste keuze kunt maken en tot een keuze komt van welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past!

Dit doen wij door onafhankelijk prijzen van vaste lasten (o.a. zorgverzekering en autoverzekering) te vergelijken en een eerlijke opinie te geven. Wij blijven ons onafhankelijk inzetten en u van de best mogelijke informatie voorzien!

Blij en gezonde familie
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]