VGZ Zorgverzekering 2024

Via de VGZ coöperatie worden diverse zorgverzekeringen van verschillende merken aangeboden. De VGZ zorgverzekering 2024 premie voor de budgetpolis is 139,95 euro per maand bij een standaard eigen risico. Met een verhoogd eigen risico van 500 euro krijgt u 15 euro korting op de basisverzekering.

Over VGZ zorgverzekeraar

Bij VGZ krijgt u een goedkope zorgverzekering met hoge vergoedingen en uitgebreide dekkingen. Bij VGZ zit u altijd goed. Of u nu veel zorg nodig hebt of niet. Zo kiest u zelf de basisverzekering die bij u past.

U kunt kiezen uit drie basisverzekeringen. Het verschil zit in de keuze van zorgaanbieders en de hoogte van de vergoedingen. Bij de goedkoopste basisverzekering heeft u bijvoorbeeld beperkte keuze uit gecontracteerde zorgaanbieders terwijl u bij de iets duurdere basisverzekering ruimte tot vrije keuze heeft.

De basisverzekering vergoedt alleen noodzakelijke medische kosten. Verwacht u kosten voor bijvoorbeeld fysiotherapie, een bril, contactlenzen of de tandarts? Kies dan een aanvullende verzekering. U kunt zelf uw aanvullende verzekering samenstellen door het kiezen van losse modules. U kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een module 'alternatieve zorg' of 'vaccinaties'.
Als u meer zekerheid wilt kunt u kiezen voor een alles-in-1 pakket. U krijgt dan veelvoorkomende aanvullende zorg vergoed. Er is altijd een pakket dat aansluit op uw situatie. Zo heeft Univé een gezinspakket en een jongerenpakket. Keuze genoeg dus!

Voor persoonlijk advies kunt u bellen met de zorgadviseurs. Zij beantwoorden al uw vragen over zorg en doen aan wachtlijstbemiddeling.

De voordelen van een VGZ zorgverzekering:

-Gratis VGZ Mindfulness app met meer dan 75 oefeningen en 5 programma's
-Online leefstijlprogramma bij een aanvullende verzekering
-Wachtlijstbemiddeling
-Skin Vision App voor controleren van plekken op de huid
-Snelle uitbetaling declaraties

VGZ Basisverzekering 2024

Voor de VGZ Basisverzekering 2024 kunt u kiezen uit drie polis typen: VGZ Basis Keuze (naturapolis), VGZ Ruime Keuze (naturapolis), VGZ Eigen Keuze (restitutie).

VGZ Basis Keuze:
Dit is een naturapolis waarbij u 100% vergoed krijgt bij zorgverleners waarmee VGZ afspraken heeft gemaakt over prijs en kwaliteit van zorg. U krijgt echter 70% vergoeding bij zorgverleners die geen afspraken hebben met VGZ. Vaak heeft u net zoveel keuze als bij een restitutiepolis. U heeft altijd complete basisdekking.

VGZ Ruime Keuze:
Ook dit is een naturapolis. U krijgt 100% vergoed bij zorgverleners waarmee VGZ afspraken heeft gemaakt over prijs en kwaliteit van zorg. U krijgt met deze polis 80% vergoeding bij zorgverleners die geen afspraken hebben met VGZ. Vaak heeft u net zoveel keuze als bij een restitutiepolis. U heeft altijd complete basisdekking.

VGZ Eigen Keuze:
Deze basisverzekering is een combinatiepolis geworden (was restitutiepolis t/m 2022). U heeft vrije zorgkeuze en weet dus zeker dat u overal terecht kunt. Een voordeel als u wat vaker zorg nodig hebt! U krijgt 100% vergoeding bij  alle zorgverlener. Uitzondering hierop bij zorgverleners zonder contract voor GGZ en verpleging en verzorging.

Het verschil tussen de basisverzekeringen zit hem in de vergoedingen die u krijgt bij zorgverleners die geen contract hebben met VGZ.

Wat moet u weten over de basisverzekering?

Een basisverzekering is in Nederland voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht. De overheid bepaalt welke vergoedingen in de basisverzekering zitten. Dit is een door de overheid samengesteld pakket met wettelijke vergoedingen voor allerlei zorgvormen. De basisverzekering bevat alle basiszorg waar u recht  op heeft zoals huisarts, ziekenhuiszorg, geneesmiddelen, spoedeisende hulp, kraamzorg, ouderenzorg, ziekenvervoer en psychologische hulp. Voor kinderen tot 18 jaar gelden speciale vergoedingen voor tandarts en fysiotherapie.

U krijgt geen vergoeding voor fysiotherapie, anticonceptie, tandzorg vanaf 18 jaar, brillen en lenzen of alternatieve geneeswijzen uit de basisverzekering. Hiervoor kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Met een naturapolis stimuleert de zorgverzekeraar om zorg af te nemen bij en zorgverlener dat een contract heeft afgesloten over prijs en kwaliteit van zorg. U moet dus naar een gecontracteerde zorgverlener toe anders moet u een deel zelf betalen. Bij een restitutiepolis heeft u 100% keuzevrijheid en wordt de zorgnota direct door de verzekeraar betaald.

Een combinatiepolis betekent dat u een combinatie hebt tussen restitutiepolis en naturapolis. Voor de meeste zorgverleners heeft u een vrije zorgkeuze. Maar indien de zorgverzekeraar geen contract heeft met de zorgverlener, of niet het "normale tarief" rekent, dan moet u erop rekenen dat u niet alles vergoed krijgt.

Vroeger waren zorgverzekeraars vooral actief in een bepaalde regio. Zij kennen hun gebied en hadden goede afspraken met zorgverleners in de regio. Vaak staat het hoofdkantoor ook nog in de plaats waar het bedrijf ooit begon. Tegenwoordig maken zorgverzekeraars afspraken met zorgverleners door het hele land. U kunt dus beter uw zorgverzekeraar kiezen op basis van premie, keuzevrijheid en dekking. Wel is het zo dat kleinere verzekeraars  (labels) meer binding hebben met een regio en daardoor betere afspraken maken over kwaliteit en prijs.

De basisverzekering is voor iedereen verplicht. Zorgverzekeraars mogen mensen niet weigeren voor de basisverzekering.

VGZ premie basisverzekering 2024

VGZ Zorgpremies 2024

Jaar Natura Restitutie Budget Combinatie
2024 €146,95 - €139,95 €158,65
2023 €141,95 - €132,95 €153,65
2022 €132,65 €142,40 €126,15
2021 €124,45 €132,20 €120,90
2020 €119,95 €127,70 -
2019 €120,95 €126,95 -
2018 €116,20 €122,20 -
2017 €112,95 €118,95 €104,95
2016 €107,95 €113,95 €99,95
2015 €107,95 €113,95 €95,95

Per 1 januari 2023 is de restitutiepolis een combinatiepolis geworden.

Eigen risico VGZ 2024

Het eigen risico 2024 VGZ kunt u met stappen van €100 verhogen tot €500,- In ruil daarvoor krijgt u een korting op de basispremie. Met een maximaal eigen risico krijgt u een korting van €15,- op de basispremie. U kunt het vrijwillig eigen risico aanpassen vanaf half november tot uiterlijk 31 januari.

Bij VGZ kunt u het verplicht eigen risico gespreid betalen. U betaalt dan in 10 termijnen het verplicht eigen risico. Het volgende jaar zal het verschil tussen wat u betaalt heeft en wat in rekening is gebracht terug gestort worden op uw rekening.

De hoogte van het vrijwillig eigen risico kunt u één keer per jaar aanpassen. De keuze voor het vrijwillig eigen risico gaat in op 1 januari.

Wat moet u weten over het eigen risico?

Het eigen risico bestaat uit een verplicht deel en een vrijwillig deel. Voor zorg vanuit de basisverzekering betaalt u een verplicht eigen risico van €385. Voor basiszorg uit de basisverzekering betaalt u geen eigen risico, soms wel een eigen bijdrage. Meeverzekerde kinderen vallen niet onder het eigen risico. Zij zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd. U betaalt bijvoorbeeld eigen risico voor bloedprikken, ziekenhuisopname, hoortoestellen en ambulancevervoer.

Het verplicht eigen risico van €385 kunt u vrijwillig verhogen met een vrijwillig eigen risico tot €885. In ruil hiervoor krijgt u een flinke korting op de basispremie. Dit kan interessant zijn als u het komende jaar weinig zorgkosten verwacht te maken. Maar u kiest er dan wel vrijwillig voor om een groter deel van medische kosten zelf te betalen.

VGZ Aanvullende verzekering 2024

Wilt u extra dekking voor zorg dat onvoldoende vergoeding biedt voor uw zorgwensen? Dan kunt u bij VGZ een aanvullende zorgverzekering of tandverzekering afsluiten. Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorg dat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. U heeft daarmee een stukje extra zekerheid. Dit zijn onder andere fysiotherapie, tandartskosten, bril of contactlenzen en kraamzorg. Voor de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Wel is het mogelijk dat een eigen bijdrage geldt voor zorg uit de basisverzekering. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico.

Wij noemen hieronder de meest gezochte vergoedingen. Voor alle vergoedingen raadpleeg de website of onze vergelijker.

VGZ Aanvullend Instap
-Fysiotherapie: 6 behandelingen per jaar
-Tandartszorg na ongeval: €10.000 per jaar
-Preventie: €75 per jaar (o.a. leefstijlcheck, gewichtsconsulent, sportmedisch advies en stoppen met roken)
-Spoedeisende zorg buitenland: 100% vergoeding
-Logeerhuis bij ziekenhuisopname
Premie 2024: €6,25 p/m

VGZ Aanvullend Goed
-Fysiotherapie: 9 behandelingen per jaar
-Alternatieve Zorg: €200 per jaar, max. €40 per dag
-Vervangende mantelzorg: 5 dagen per jaar
-Preventie: €200 per jaar (o.a. leefstijlcheck, gewichtsconsulent, sportmedisch advies en stoppen met roken)
-Spoedeisende zorg buitenland: 100% vergoeding
-Reisvaccinaties: 100%
-Anticonceptie v.a. 21 jaar: 100% met soms eigen bijdrage
Premie 2024: €10,75 p/m

VGZ Aanvullend Beter
-Fysiotherapie en beweegzorg: 16 behandelingen per jaar
-Alternatieve zorg: €300 per jaar, max. €40 per dag
-Gewichtsconsulent: €100 per jaar
-Brillen en lenzen: €100 per 3 jaar
-Vervangende mantelzorg: 10 dagen
-Mantelzorgmaker: €500 per jaar
-Reisvaccinaties: vergoeding voor thuisvaccinatie en reisprik
-Spoedeisende zorg buitenland: kosten niet gedekt door basisverzekering
-Anticonceptie vanaf 21 jaar: volledig vergoeding van anticonceptiepil of spiraal (soms geldt eigen bijdrage)
-Preventie: €400 per jaar (o.a. leefstijlcheck, gewichtsconsulent, sportmedisch advies en stoppen met roken
-Bevalling in ziekenhuis: volledig vergoeding eigen bijdrage in ziekenhuis
-Kraamzorg thuis: €125 per bevalling
-Huidbehandelingen: €500 per jaar voor acne, camouflage en ontharen
-Voetbehandelingen: €300 per jaar voor podotherapie en voetbehandelingen
-Steunzolen: €125 per jaar voor steunzolen en therapiezolen
Premie 2024: 25,95 p/m

VGZ Aanvullend Best
-Fysiotherapie en beweegzorg: 20 behandelingen per jaar
-Alternatieve zorg: €500 per jaar, max. €40 per dag
-Brillen en lenzen: per 3 jaar vergoeding voor volledig bril uit basisassortiment van bekende opticiëncs
-Vervangende mantelzorg: 15 dagen
-Mantelzorgmaker: €750 per jaar
-Reisvaccinaties: vergoeding voor thuisvaccinatie en reisprik
-Spoedeisende zorg buitenland: kosten niet gedekt door basisverzekering
-Anticonceptie vanaf 21 jaar: volledig vergoeding van anticonceptiepil of spiraal (soms geldt eigen bijdrage)
-Preventie: €500 per jaar (o.a. leefstijlcheck, gewichtsconsulent, sportmedisch advies en stoppen met roken
-Bevalling in ziekenhuis: volledig vergoeding eigen bijdrage in ziekenhuis
-Huidbehandelingen: €700 per jaar voor acne, camouflage en ontharen
-Voetbehandelingen: €500 per jaar voor podotherapie en voetbehandelingen
-Steunzolen: €125 per jaar voor steunzolen en therapiezolen
Premie 2024: €43,60 p/m

U kunt de aanvullende verzekeringen ook handig vergelijken op de website van VGZ in de pakketvergelijker. Zo heeft u direct een overzicht van prijs per maand.

VGZ Tandverzekering 2024

Met een aanvullende tandverzekering krijgt u de kosten voor een bezoek aan de tandarts vergoed. Met een tandverzekering krijgt u periodieke controles vaak 100% vergoed. Voor overige tandzorg wordt vaak een lager percentage uitgekeerd. De verschillende tandverzekeringen vergoeden vaak tot een maximum bedrag. Kinderen krijgen bijna alle tandartskosten wel vergoed uit de basisverzekering. Indien uw kind een beugel nodig heeft is vaak een uitgebreidere zorgverzekering nodig en geldt vaak een wachttijd van 1 jaar. Met de aanvullende verzekering zijn kinderen tot 18 jaar meestal gratis meeverzekerd.

U hebt de keuze uit drie aanvullende tandverzekeringen bij VGZ:

VGZ Tand Goed
-100% vergoeding voor periodieke controle en 80% voor overige behandelingen tot maximaal €250 p/j
-Kinderen tot 18 jaar: 80% voor algemene mondzorg en 80% overige behandelingen tot max. €250
-Volwassenen: 100% voor controles en 80% voor overige behandelingen tot max. €250
-Tandartskosten na ongeval: max. €10.000
-Vergoeding eigen bijdrage kunstgebit. 80% voor gedeeltelijke kunstgebit (in 2022 volledig)
-Klikgebit: volledige vergoeding van eigen bijdrage
Premie 2024: €15,75 p/m

VGZ Tand Beter
-100% vergoeding voor periodieke controle en 80% voor overige behandelingen tot maximaal €500 p/j
-Kinderen tot 18 jaar: 80% voor algemene mondzorg en 80% overige behandelingen tot max. €500
-Volwassenen: 100% voor controles en 80% voor overige behandelingen tot max. €500
-Orthodontie tot 18 jaar: 100% tot max. €1.500 voor duur zorgverzekering (1 jaar wachttijd)
-Orthodontie vanaf 18 jaar: 100% tot max. €500 voor duur zorgverzekering
-Tandartskosten na ongeval: max. €10.000
-Vergoeding eigen bijdrage kunstgebit: (volledig, maar 80% tot €500 voor gedeeltelijke kunstgebit). --In 2022 volledig vergoeding eigen bijdrage.
-Klikgebit: volledige vergoeding van eigen bijdrage
Premie 2024: €28,25 p/m

VGZ Tand Best
-100% vergoeding voor periodieke controle en 80% voor overige behandelingen tot maximaal €1.000 p/j
-Kinderen tot 18 jaar: 80% voor algemene mondzorg en 80% overige behandelingen tot max. €1.000
-Volwassenen: 100% voor controles en 80% voor overige behandelingen tot max. €1.000
-Orthodontie tot 18 jaar: 100% tot max. €2.500 voor duur zorgverzekering (1 jaar wachttijd)
-Orthodontie vanaf 18 jaar: 100% tot max. €1.500 voor duur zorgverzekering (1 jaar wachttijd)
-Tandartskosten na ongeval: max. €10.000
-Vergoeding eigen bijdrage kunstgebit: volledig, maar 80% tot €1.000 voor gedeeltelijke kunstgebit
-Gedeeltelijke kunstgebit: 80% tot €1.000 per jaar
-Klikgebit: volledige vergoeding van eigen bijdrage
Premie 2024: €56,00 p/m
Wachttijd van 1 jaar voor kronen, bruggen, implantaten, gedeeltelijke prothese en orthodontie.

Met een aanvullende tandverzekering van VGZ kunt u naar een tandarts naar keuze, ook voor een gebitsreiniging of mondhygiënist.

VGZ Zorgverzekering kinderen meeverzekeren

Bij VGZ kunt u kinderen gratis meeverzekeren met de basisverzekering en aanvullende verzekering. Tot 18 jaar worden veel zorgkosten vanuit de basisverzekering vergoed. Hiervoor hoeft u geen eigen risico te betalen. Voor orthodontie moet wel een aanvullende verzekering worden afgesloten. U kind is meeverzekerd bij de ouder met de meest uitgebreide tandartsverzekering.

VGZ declareren

Bij VGZ kunt u eenvoudig uw zorgnota declareren. U stuurt uw zorgnota eenvoudig en snel via Mijn VGZ of de VGZ Zorg App. Binnen 4 dagen staat het bedrag op uw rekening. Om online uw zorgnota te declareren dient u een DigiD account te hebben. Als u per post declareert dan duurt het waarschijnlijk wel langer voordat u uw vergoeding tegemoet kunt zien.

Kan uw zorgverzekering goedkoper?

Wilt u weten of uw huidige zorgverzekering het beste past bij uw situatie en het aankomende zorgjaar?  Op onze website kunt u eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken. Geef aan wat u belangrijk vindt in onderstaande vergelijker en de vergelijker toont welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past. Vul hieronder uw gegevens in en bekijken hoeveel u kunt besparen op uw huidige zorgverzekering. Vergelijken loont altijd! Elk jaar veranderen immers ook de voorwaarden van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk vervolgens middels onze uitgebreide vergelijker!

Static Template

Top 5 Populaire Zorgverzekeringen

 

Verzekeraar Basis Premie Premie (vanaf) Informatie
Zilveren Kruis ZieZo €139,95 €125,95 Bekijken
De Friesland €136,95 €126,95 Bekijken
FBTO €131,95 €126,95 Bekijken
Anderzorg €141,25 €123,75 Bekijken
Menzis €140,25 €122,75 Bekijken

Daarom overstappen via Zorgverzekering-vergelijken.com!

Al meer dan 5 zijn wij bezig om de vaste lasten voor consumenten in kaart te brengen. Daarmee besparen wij u veel tijd en geld waardoor u altijd de juiste keuze kunt maken en tot een keuze komt van welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past!

Dit doen wij door onafhankelijk prijzen van vaste lasten (o.a. zorgverzekering en autoverzekering) te vergelijken en een eerlijke opinie te geven. Wij blijven ons onafhankelijk inzetten en u van de best mogelijke informatie voorzien!

Blij en gezonde familie
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]