Vrijwillig eigen risico

Hoe werkt het vrijwillig eigen risico?

Het verplicht eigen risico van de zorgverzekering is in 2016 omhoog gegaan van € 375,- naar € 385,-
Maar wat zijn de voordelen van een vrijwillig eigen risico? En welke zorgkosten tellen mee voor welk risico? Op deze vragen en meer geeft deze pagina antwoord.

Wettelijk verplicht eigen risico
Als verzekerde heb je te maken met een wettelijk verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. Dit bedrag moet door verzekerden betaald worden voordat er recht is op vergoeding voor zorg uit het basispakket.

Vrijwillig eigen risico
Naast het verplichte eigen risico kunt u ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico.

Naast het verplichte eigen risico kunt u ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Dit houdt in dat u vrijwillig (extra) eigen risico aanvaardt en dat een groter eerste deel van eventuele ziektekosten door uzelf betaald moeten worden.

Wanneer u kiest voor een vrijwillig eigen risico zal uw zorgpremie per maand dalen. U bent immers aantrekkelijk voor zorgverzekeraars omdat zij pas in een later stadium kosten moeten gaan vergoeden.

Het is verstandig om bij uw zorgverzekering na te gaan welke kosten in aanmerking komen voor uw vrijwillig risico. Er zijn immers ook kosten die vallen onder het verplicht eigen risico. Hierbij kunt u denken aan een bezoek aan uw huisarts.

Gebruik onze zorgvergelijker om te kijken of een hoger vrijwillig eigen risico voor u loont of niet.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]