VvAA Zorgverzekering 2024

De VvAA zorgverzekering 2024 is een combinatiepolis d.w.z.. dat u voor sommige zorgkosten recht hebt op zorg en voor andere zorgkosten recht hebt op een vergoeding. De zorgpremie van VvAA is in 2024 151,20 euro voor de combinatiepolis zonder eigen risico. Met een verhoogd eigen risico (alleen 500 euro verhoging mogelijk tot 885 euro) is de zorgpremie VvAA 2024 nu 131,20 euro.

Over VvAA zorgverzekeraar

VvAA biedt een scherp geprijsde collectieve zorgverzekering voor leden of voor eigen leden van geselecteerde beroepsverenigingen in de zorg. U krijgt hiermee 8% korting op uw basispremie en 10% korting op de aanvullende pakketten.

Inmiddels is VvAA uitgegroeid tot een zorgnetwerk van zorgprofessionals. Leden zijn professionals in loondienst, zelfstandig ondernemers, ZZP'ers, maar ook studenten en bestuurders van instellingen. Bij VvAA krijgt u dat voor een verrassend scherpe premie.

Met de zorgverzekering Basis bent u verzekerd voor alle kosten die door de overheid zijn opgenomen in de basisverzekering. Hierbij moet u denken aan kosten van ziekenhuisopname, kraamzorg, specialistische hulp, de huisarts en geneesmiddelen. De zorgverzekering is een zuivere restitutiepolis. U kunt dus bij elke zorgverlener terecht. De kosten van de behandeling worden volledig vergoed, mits ze marktconform zijn.

U kunt naast de basisverzekering kiezen uit maar liefst zes aanvullende pakketten. Als lid krijg u ook op de aanvullende pakketten korting. Elk pakket vergoedt weer andere aanvullende zorg. U kiest dus snel en gemakkelijk een pakket dat bij u past. Online vindt u een overzicht van alle pakketten en hun vergoedingen.

VvAA maakt het u graag gemakkelijk. U kunt uw zorgnota eenvoudig op drie manieren declareren: online, via het vertrouwde declaratieformulier of via de app.

Voordelen van VvAA zorgverzekering:

-Ruime vergoedingen in de aanvullende verzekeringen
-Compensatie eigen risico bij COVID-19
-Eenvoudig declareren met de App
-Binnen 5 dagen declaratie verwerkt

VvAA basisverzekering 2024

De basisverzekering VvAA 2024  is een collectieve zorgverzekering waaraan ruim 124.000 (para)medici deelnemen. VvAA maakt zich sterk op allerlei zorgthema's en ondersteunt u met kennis, advies en diensten afgestemd op uw situatie. VvAA biedt een collectieve basisverzekering met combinatiepolis. U heeft dus volledige keuzevrijheid wat makkelijk is al u wat vaker zorg nodig hebt. Zorg uit de basisverzekering wordt 100% vergoed. Alleen bij niet gecontracteerde zorgverleners in wijkverpleging en ggz hanteren we maximale vergoedingen. De zorgpremie basisverzekering VvAA 2024 is 151,20 euro per maand. Vergelijk deze zorgverzekering op dekking en premie met andere verzekeraars via onze vergelijker!

Wat moet u weten over de basisverzekering?

Een basisverzekering is in Nederland voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht. De overheid bepaalt welke vergoedingen in de basisverzekering zitten. Dit is een door de overheid samengesteld pakket met wettelijke vergoedingen voor allerlei zorgvormen. De basisverzekering bevat alle basiszorg waar u recht  op heeft zoals huisarts, ziekenhuiszorg, geneesmiddelen, spoedeisende hulp, kraamzorg, ouderenzorg, ziekenvervoer en psychologische hulp. Voor kinderen tot 18 jaar gelden speciale vergoedingen voor tandarts en fysiotherapie.

U krijgt geen vergoeding voor fysiotherapie, anticonceptie, tandzorg vanaf 18 jaar, brillen en lenzen of alternatieve geneeswijzen uit de basisverzekering. Hiervoor kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Met een naturapolis stimuleert de zorgverzekeraar om zorg af te nemen bij en zorgverlener dat een contract heeft afgesloten over prijs en kwaliteit van zorg. U moet dus naar een gecontracteerde zorgverlener toe anders moet u een deel zelf betalen. Bij een restitutiepolis heeft u 100% keuzevrijheid en wordt de zorgnota direct door de verzekeraar betaald.

Een combinatiepolis betekent dat u een combinatie hebt tussen restitutiepolis en naturapolis. Voor de meeste zorgverleners heeft u een vrije zorgkeuze. Maar indien de zorgverzekeraar geen contract heeft met de zorgverlener, of niet het "normale tarief" rekent, dan moet u erop rekenen dat u niet alles vergoed krijgt.

Vroeger waren zorgverzekeraars vooral actief in een bepaalde regio. Zij kennen hun gebied en hadden goede afspraken met zorgverleners in de regio. Vaak staat het hoofdkantoor ook nog in de plaats waar het bedrijf ooit begon. Tegenwoordig maken zorgverzekeraars afspraken met zorgverleners door het hele land. U kunt dus beter uw zorgverzekeraar kiezen op basis van premie, keuzevrijheid en dekking. Wel is het zo dat kleinere verzekeraars  (labels) meer binding hebben met een regio en daardoor betere afspraken maken over kwaliteit en prijs.

De basisverzekering is voor iedereen verplicht. Zorgverzekeraars mogen mensen niet weigeren voor de basisverzekering.

VvAA premie basisverzekering 2024

VvAA Zorgpremies exc. collectiviteit
Jaar Natura Restitutie Combinatie
2024 - - €151,20
2023 - - €142,50
2022 - - €134,50
2021 - - €134,50
2020 - - €126,35
2019 - €122,61 -
2018 - €112,24 -
2017 - €109,94 -
2016 - €101,15 -
2015 - €96,60 -

Eigen risico VvAA zorgverzekering 2024

Het eigen risico zorgverzekering VvAA 2024 kunt u verhogen met een vrijwillig eigen risico. U kunt een extra eigen risico nemen van 500 euro bovenop het verplicht eigen risico. Met dit maximaal eigen risico krijgt u een korting van 20 euro op de basispremie. U kunt het vrijwillig eigen risico aanpassen vanaf half november tot uiterlijk 31 januari.

Bij veel zorgverzekeraars kunt u het verplicht eigen risico gespreid betalen. U betaalt dan in 10 termijnen het verplicht eigen risico. Het volgende jaar zal het verschil tussen wat u betaalt heeft en wat in rekening is gebracht terug gestort worden op uw rekening.

De hoogte van het vrijwillig eigen risico kunt u één keer per jaar aanpassen. De keuze voor het vrijwillig eigen risico gaat in op 1 januari.

Wat moet u weten over het eigen risico?

Het eigen risico bestaat uit een verplicht deel en een vrijwillig deel. Voor zorg vanuit de basisverzekering betaalt u een verplicht eigen risico van 385 euro. Voor basiszorg uit de basisverzekering betaalt u geen eigen risico, soms wel een eigen bijdrage. Meeverzekerde kinderen vallen niet onder het eigen risico. Zij zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd. U betaalt bijvoorbeeld eigen risico voor bloedprikken, ziekenhuisopname, hoortoestellen en ambulancevervoer.

Het verplicht eigen risico van 385 euro kunt u vrijwillig verhogen met een vrijwillig eigen risico tot €885. In ruil hiervoor krijgt u een flinke korting op de basispremie. Dit kan interessant zijn als u het komende jaar weinig zorgkosten verwacht te maken. Maar u kiest er dan wel vrijwillig voor om een groter deel van medische kosten zelf te betalen.

VvAA Aanvullende verzekering 2024

Wilt u extra dekking voor zorg dat onvoldoende vergoeding biedt voor uw zorgwensen? Dan kunt u bij VvAA een aanvullende zorgverzekering of tandverzekering afsluiten. Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorg dat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. U heeft daarmee een stukje extra zekerheid. Dit zijn onder andere fysiotherapie, tandartskosten, bril of contactlenzen en kraamzorg. Voor de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Wel is het mogelijk dat een eigen bijdrage geldt voor zorg uit de basisverzekering. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico.

Wij noemen hieronder de meest gezochte vergoedingen. Voor alle vergoedingen raadpleeg de website of onze vergelijker.

VvAA Aanvullend Start:
-Fysiotherapie: 10 behandelingen
-Gezondheidscheck-up/sportcheck-up: 1x per jaar
-Buitenlandvaccinatie + preventieve geneesmiddelen: €75
Premie 2024: €8,66 p/m

VvAA Aanvullend Plus:
-Fysiotherapie: 16 behandelingen waarvan max. 9 manuele therapie
-Brillen en lenzen op sterkte: max. €75 per 2 kalenderjaren
-Alternatieve zorg: max. €350 per jaar en max. €40 per behandeling
-Anticonceptie voor vrouwen: vanaf 21 jaar 100%
-Bevalling en kraamzorg: wettelijke eigen bijdrage bevalling ziekenhuis en kraamzorg tot max. €250 per bevalling
-Gezondheidscheck-up/sportcheck-up: 1x per jaar
Premie 2024: €21,52 p/m

VvAA Aanvullend Optimaal:
-Fysiotherapie: 30 behandelingen waarvan max. 9 manuele therapie
-Brillen en lenzen op sterkte: max. €150 per 2 kalenderjaren
-Alternatieve zorg: max. €550 per jaar en max. €50 per behandeling
-Orthodontie: tot 18 jaar- 100% vergoeding tot max. €1.000 1e en 2e jaar
-Anticonceptie voor vrouwen: vanaf 21 jaar 100%
-Bevalling en kraamzorg: wettelijke eigen bijdrage bevalling ziekenhuis en kraamzorg tot max. €400 per bevalling
-Gezondheidscheck-up/sportcheck-up: 1x per jaar
Premie 2024: €44,42 p/m

VvAA Aanvullend Top:
-Fysiotherapie: 50 behandelingen waarvan max. 9 manuele therapie
-Brillen en lenzen op sterkte: max. €300 per 2 kalenderjaren
-Alternatieve zorg: max. €1.000 per jaar en max. €65 per behandeling
-Orthodontie: tot 18 jaar- 100% vergoeding tot max. €1.000 1e en 2e en 3e jaar
-Orthodontie vanaf 18 jaar: 100% tot max €500 per jaar
-Anticonceptie voor vrouwen: vanaf 21 jaar 100%
-Bevalling en kraamzorg: wettelijke eigen bijdrage bevalling ziekenhuis en kraamzorg tot max. €550 per bevalling
-Gezondheidscheck-up/sportcheck-up: 1x per jaar
Premie 2024: €70,40

VvAA Aanvullend Excelent:
-Fysiotherapie: 100% (geen max aantal dus) waarvan max. 18 manuele therapie
-Brillen en lenzen op sterkte: max. €300 per 2 kalenderjaren
-Alternatieve zorg: max. €1.500 per jaar en max. €75 per behandeling
-Tandartskosten: 100% tot max. €1.600 p/j w.o. controle, reiniging, wortelkanaalbeh. kronen,bruggen.
-Orthodontie: tot 18 jaar- 100% vergoeding
-Orthodontie vanaf 18 jaar: 100%
-Spoedeisende zorg buitenland: extra vergoeding bovenop basisverzekering voor max. 180 dagen.
-Anticonceptie voor vrouwen: vanaf 21 jaar 100%
-Bevalling en kraamzorg: wettelijke eigen bijdrage bevalling ziekenhuis en kraamzorg tot max. €550 p/b
-Gezondheidscheck-up/sportcheck-up: 1x per jaar
Premie 2024: €144,78 p/m

VvAA Zorgfit
Gratis bij een basis- en aanvullende verzekering met o.a. extra fysiobehandelingen, jaarlijks een gezondheidscheck en trainingen voor stressbestendigheid.

VvAA Tandartsverzekering 2024

Met een aanvullende tandverzekering krijgt u de kosten voor een bezoek aan de tandarts vergoed. Met een tandverzekering krijgt u periodieke controles vaak 100% vergoed. Voor overige tandzorg wordt vaak een lager percentage uitgekeerd. De verschillende tandverzekeringen vergoeden vaak tot een maximum bedrag. Kinderen krijgen bijna alle tandartskosten wel vergoed uit de basisverzekering. Indien uw kind een beugel nodig heeft is vaak een uitgebreidere zorgverzekering nodig en geldt vaak een wachttijd van 1 jaar. Met de aanvullende verzekering zijn kinderen tot 18 jaar meestal gratis meeverzekerd.

Hieronder een beschrijving van de aanvullende tandverzekeringen bij VvAA en de belangrijkste vergoedingen.

VvAA Aanvullend TandPlus A:
-Vergoeding 100% tot max. €200 waarvan max. €75 preventieve mondzorg
-Tandheelkundige zorg na ongeval €2.500
-Vergoeding voor controles en uitgebreide behandelingen
Premie 2024: €13,16 p/m

VvAA Aanvullend TandPlus B:
-Vergoeding 100% tot max. €500 waarvan max. €150 preventieve mondzorg
-Tandheelkundige zorg na ongeval €5.000
-Vergoeding voor controles en uitgebreide behandelingen
Premie 2024: €31,46 p/m

VvAA Aanvullend TandPlus C:
-Vergoeding 100% tot max. €1.250 waarvan max. €250 preventieve mondzorg
-Tandheelkundige zorg na ongeval €5.000
-Vergoeding voor controles en uitgebreide behandelingen
Premie 2022: €43,52 p/m

VvAA Aanvullend Tand Preventief:
-Vergoeding:  100% tot max. €2.000 waarvan max. €300 voor vullingen en tandvleesbehandelingen
-Tandheelkundige zorg na ongeval €10.000
-Vergoeding voor controles en uitgebreide behandelingen
-Elektrische tandenborstel: 1x per drie jaar. Elke kwartaal een opzetborstel
Premie 2024: €33,83 p/m

Opzeggen VvAA zorgverzekering

U kunt zowel schriftelijk als digitaal uw zorgverzekering bij VvAA opzeggen. U kunt uw verzekering opzeggen voor 31 december van het huidige jaar. Digitaal opzeggen? vul dan het contactformulier op de contactpagina in. Per post? Bekijk de contactpagina van VvAA zorgverzekering voor het adres.

Kan uw zorgverzekering goedkoper?

Wilt u weten of uw huidige zorgverzekering het beste past bij uw situatie en het aankomende zorgjaar?  Op onze website kunt u eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken. Geef aan wat u belangrijk vindt in onderstaande vergelijker en de vergelijker toont welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past. Vul hieronder uw gegevens in en bekijken hoeveel u kunt besparen op uw huidige zorgverzekering. Vergelijken loont altijd! Elk jaar veranderen immers ook de voorwaarden van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk vervolgens middels onze uitgebreide vergelijker!

Static Template

Top 5 Populaire Zorgverzekeringen

 

Verzekeraar Basis Premie Premie (vanaf) Informatie
Zilveren Kruis ZieZo €139,95 €125,95 Bekijken
De Friesland €136,95 €126,95 Bekijken
FBTO €131,95 €126,95 Bekijken
Anderzorg €141,25 €123,75 Bekijken
Menzis €140,25 €122,75 Bekijken

Daarom overstappen via Zorgverzekering-vergelijken.com!

Al meer dan 5 zijn wij bezig om de vaste lasten voor consumenten in kaart te brengen. Daarmee besparen wij u veel tijd en geld waardoor u altijd de juiste keuze kunt maken en tot een keuze komt van welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past!

Dit doen wij door onafhankelijk prijzen van vaste lasten (o.a. zorgverzekering en autoverzekering) te vergelijken en een eerlijke opinie te geven. Wij blijven ons onafhankelijk inzetten en u van de best mogelijke informatie voorzien!

Blij en gezonde familie
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]