Zekur Zorgverzekering 2024

De goedkoopste ZEKUR zorgverzekering 2024 is een budgetpolis met een zorgpremie van 147,30 euro per maand. Met een combinatiepolis is de zorgpremie 160,15 per maand. Met een verhoogd eigen risico van 500 euro krijgt u 15 euro per maand korting op de zorgpremie. Naast de basisverzekering kunt u kiezen voor twee overzichtelijke aanvullende verzekeringen.

ZEKUR zorgverzekering 2024 voordelen

ZEKUR richt zich op mensen die hun verzekeringen zelf online willen aanvragen en is voor iedereen geschikt. Gewoon ZEKUR is de goedkoopste basisverzekering van Nederland dankzij de scherpe afspraken die gemaakt zijn met een aantal zorgaanbieders. Wilt u zélf uw zorgaanbieder kiezen, ga dan voor Gewoon ZEKUR Vrij. Zekur is een onderdeel van VGZ.

Uw basisverzekering breidt u gemakkelijk uit met een aanvullende verzekering. Als u zich minimaal wilt verzekeren, is de basisverzekering natuurlijk voldoende. Wilt u wat meer zekerheid? Kies dan voor een aanvullende verzekering. U kunt kiezen voor een aanvullend pakket waarin u voordelig in één keer verzekerd bent voor veelvoorkomende zorg. Denk hierbij aan fysiotherapie, zorg in het buitenland en tandheelkundige zorg. U kunt ook kiezen voor losse modules. Er zijn er drie: fysiotherapie, buitenland en tandzorg. Zo verzekert u alleen wat u nodig hebt. De keuze is aan u!

In uw persoonlijke zorgomgeving regelt u alles gemakkelijk online, wanneer het u uitkomt. U kunt uw zorgverzekering bekijken of wijzigen, een zorgnota declareren en uw zorgkosten inzien. ZEKUR heeft regelmatig acties waarvan u kunt profiteren. Houd dus de website in de gaten!

Voordelen van Zekur zorgverzekering:

-Scherpe basispremie
-Altijd naar uw eigen huisarts
-Gemakkelijk uw zorgnota declareren (binnen 4 dagen verwerkt)

Zekur Basisverzekering 2024

Bij Zekur zorgverzekeraar kunt kiezen uit twee typen basisverzekeringen namelijk Gewoon ZEKUR Zorg Basis (naturapolis) en Gewoon ZEKUR Zorg Plus (combinatiepolis). Lees hieronder de verschillen tussen de basisverzekeringen.

Gewoon ZEKUR Zorg Basis 2024

Deze basisverzekering is een naturapolis. Daarmee krijgt u krrijgt 100% vergoed bij een select aantal ziekenhuizen en zorgverleners waarmee Zekur een contract heeft. U mag natuurlijk ook zelf een zorgverlener kiezen maar dan krijgt u niet alles vergoed. U krijgt dan maximaal 80% vergoed. Voor spoedeisende hulp en bevallingen kunt u overal terecht.

Dit is de goedkoopste basisverzekering omdat u alles online regelt en er scherpe afspraken zijn gemaakt met zorgverleners.

Gewoon ZEKUR Zorg Plus 2024

Deze basisverzekering is een combinatiepolis. U heeft vrije keuze uit alle zorgverleners in Nederland. Met deze polis krijgt u 100% van het marktconform tarief vergoed. Bij GGZ en verpleging en verzorging geldt 90% vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgverlener.

Over de basisverzekering

Een basisverzekering is in Nederland voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht. De overheid bepaalt welke vergoedingen in de basisverzekering zitten. Dit is een door de overheid samengesteld pakket met wettelijke vergoedingen voor allerlei zorgvormen. De basisverzekering bevat alle basiszorg waar u recht  op heeft zoals huisarts, ziekenhuiszorg, geneesmiddelen, spoedeisende hulp, kraamzorg, ouderenzorg, ziekenvervoer en psychologische hulp. Voor kinderen tot 18 jaar gelden speciale vergoedingen voor tandarts en fysiotherapie.

U krijgt geen vergoeding voor fysiotherapie, anticonceptie, tandzorg vanaf 18 jaar, brillen en lenzen of alternatieve geneeswijzen uit de basisverzekering. Hiervoor kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Met een naturapolis stimuleert de zorgverzekeraar om zorg af te nemen bij en zorgverlener dat een contract heeft afgesloten over prijs en kwaliteit van zorg. U moet dus naar een gecontracteerde zorgverlener toe anders moet u een deel zelf betalen. Bij een restitutiepolis heeft u 100% keuzevrijheid en wordt de zorgnota direct door de verzekeraar betaald.

Een combinatiepolis betekent dat u een combinatie hebt tussen restitutiepolis en naturapolis. Voor de meeste zorgverleners heeft u een vrije zorgkeuze. Maar indien de zorgverzekeraar geen contract heeft met de zorgverlener, of niet het "normale tarief" rekent, dan moet u erop rekenen dat u niet alles vergoed krijgt.

Vroeger waren zorgverzekeraars vooral actief in een bepaalde regio. Zij kennen hun gebied en hadden goede afspraken met zorgverleners in de regio. Vaak staat het hoofdkantoor ook nog in de plaats waar het bedrijf ooit begon. Tegenwoordig maken zorgverzekeraars afspraken met zorgverleners door het hele land. U kunt dus beter uw zorgverzekeraar kiezen op basis van premie, keuzevrijheid en dekking. Wel is het zo dat kleinere verzekeraars  (labels) meer binding hebben met een regio en daardoor betere afspraken maken over kwaliteit en prijs.

De basisverzekering is voor iedereen verplicht. Zorgverzekeraars mogen mensen niet weigeren voor de basisverzekering.

Zekur Premie Basisverzekering 2024

Zekur Zorgpremies

Jaar Combinatie Restitutie Natura
2024 €160,15 - €122,95
2023 €155,15 - €122,95
2022 - €136,70 €110,40
2021 - €126,75 €105,95
2020 - €121,50 €101,95
2019 - €113,40 €98,50
2018 - €109,12 €93,85
2017 - €105,53 €92,00
2016 - €100,80 €86,00
2015 - €100,80 €82,50

Zekur eigen risico 2024

Het eigen risico bij de ZEKUR zorgverzekering 2024 kunt u verhogen met een vrijwillig eigen risico van 100 euro of 500 euro. Daarmee krijgt u een korting op de zorgpremie 2024 van 4 euro bij 100 euro verhoging en 15 euro korting bij 500 euro verhoging. U kunt het vrijwillig eigen risico aanpassen vanaf half november tot uiterlijk 31 januari.

Bij sommige verzekeraars kunt u het verplicht eigen risico gespreid betalen. U betaalt dan in 10 ter mijnen het verplicht eigen risico. Het volgende jaar zal het verschil tussen wat u betaalt heeft en wat in rekening is gebracht terug gestort worden op uw rekening.

De hoogte van het vrijwillig eigen risico kunt u één keer per jaar aanpassen. De keuze voor het vrijwillig eigen risico gaat in op 1 januari.

Meer informatie over het verplicht en vrijwillig eigen risico

Het eigen risico bestaat uit een verplicht deel en een vrijwillig deel. Voor zorg vanuit de basisverzekering betaalt u een verplicht eigen risico van 385 euro. Voor basiszorg uit de basisverzekering betaalt u geen eigen risico, soms wel een eigen bijdrage. Meeverzekerde kinderen vallen niet onder het eigen risico. Zij zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd. U betaalt bijvoorbeeld eigen risico voor bloedprikken, ziekenhuisopname, hoortoestellen en ambulancevervoer.

Het verplicht eigen risico van 385 euro kunt u vrijwillig verhogen met een vrijwillig eigen risico tot €885. In ruil hiervoor krijgt u een flinke korting op de basispremie. Dit kan interessant zijn als u het komende jaar weinig zorgkosten verwacht te maken. Maar u kiest er dan wel vrijwillig voor om een groter deel van medische kosten zelf te betalen.

Zekur Aanvullende zorgverzekering 2024

Wilt u extra dekking voor zorg dat onvoldoende vergoeding biedt voor uw zorgwensen? Dan kunt u bij Zekur een aanvullende zorgverzekering of tandverzekering afsluiten. Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorg dat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. U heeft daarmee een stukje extra zekerheid. Dit zijn onder andere fysiotherapie, tandartskosten, bril of contactlenzen en kraamzorg. Voor de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Wel is het mogelijk dat een eigen bijdrage geldt voor zorg uit de basisverzekering. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico.

Wij noemen hieronder de meest gezochte vergoedingen. Voor alle vergoedingen raadpleeg de website of onze vergelijker. Goed om te weten dat u bij ZEKUR losse aanvullende verzekering kunt afsluiten. Of u kiest voor een alles-in-één pakket "Extra ZEKUR".

Zekur Tandmodule:
-Vergoeding: 75% tot max. €250. Controles worden volledig vergoed.
-Algehele narcose en orthodontie niet verzekerd
Premie 2024: €15,95 p/m

Zekur Fysio module:
-Vergoeding tot max. 9 behandelingen per jaar
Premie 2023: €15,95 p/m

Zekur Buitenland module:
-Vergoeding spoedeisende zorg buitenland en reisverzekering voor max. 180 dagen (niet meer beschikbaar)
Premie 2023: €4,50 p/m

Zekur Ongevallenverzekering:
-Uitkering bij blijvende invaliditeit: max. €50.000
-Vergoeding voor tandartskosten: max. €10.000
-Bij overlijden: éénmalig €3.500
-Vergoeding verplicht eigen risico indien meerdere verzekeringen afgesloten

Extra Zekur Pakket:
-Vergoeding: 75% tot max. €500. Controles worden volledig vergoed.
-Algehele narcose en orthodontie niet verzekerd
-Fysio: max. 12 behandelingen waarvan max. 9 voor manuele therapie
-Reis- en annuleringsverzekering
-Brillen en lenzen: max. €100 per 3 kalenderjaren
-Anticonceptie: volledig vanaf 21 jaar
-Verloskunde en kraamzorg: vergoeding eigen bijdrage
-Alternatieve geneeswijzen: max €25 per behandeling tot max. €250 per jaar
Premie 2023: €37,95 p/m

Zorgtoeslag aanvragen

Voor jongeren is zorgtoeslag een welkome aanvulling op de premie basisverzekering. Dit maakt de premie basisverzekering voor veel jongeren enigszins betaalbaar. De hoogte van zorgtoeslag is afhankelijk van uw inkomen.

Om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag moet u 18 jaar of ouder zijn, een basisverzekering hebben, modaal inkomen hebben en een Nederlandse nationaliteit hebben.

Zekur Zorgnota Declareren

Bij Zekur kunt u heel eenvoudig uw zorgnota declareren. Download de Mijn Zekur App en upload jouw rekening. Ook kunt u te allen tijde uw zorgkosten inzien en nagaan of het bedrag al is overgemaakt op uw rekening.

Kan uw zorgverzekering goedkoper?

Wilt u weten of uw huidige zorgverzekering het beste past bij uw situatie en het aankomende zorgjaar?  Op onze website kunt u eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken. Geef aan wat u belangrijk vindt in onderstaande vergelijker en de vergelijker toont welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past. Vul hieronder uw gegevens in en bekijken hoeveel u kunt besparen op uw huidige zorgverzekering. Vergelijken loont altijd! Elk jaar veranderen immers ook de voorwaarden van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk vervolgens middels onze uitgebreide vergelijker!

Static Template

Top 5 Populaire Zorgverzekeringen

 

Verzekeraar Basis Premie Premie (vanaf) Informatie
Zilveren Kruis ZieZo €139,95 €125,95 Bekijken
De Friesland €136,95 €126,95 Bekijken
FBTO €131,95 €126,95 Bekijken
Anderzorg €141,25 €123,75 Bekijken
Menzis €140,25 €122,75 Bekijken

Daarom overstappen via Zorgverzekering-vergelijken.com!

Al meer dan 5 zijn wij bezig om de vaste lasten voor consumenten in kaart te brengen. Daarmee besparen wij u veel tijd en geld waardoor u altijd de juiste keuze kunt maken en tot een keuze komt van welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past!

Dit doen wij door onafhankelijk prijzen van vaste lasten (o.a. zorgverzekering en autoverzekering) te vergelijken en een eerlijke opinie te geven. Wij blijven ons onafhankelijk inzetten en u van de best mogelijke informatie voorzien!

Blij en gezonde familie
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]