ZieZo Zorgverzekering 2024

Over ZieZo zorgverzekeraar

logo Zilveren KruisNaast de gewone basisverzekering van Zilveren Kruis Achmea, is er ook ZieZo van Zilveren Kruis. Dit is een compacte online zorgverzekering. Ook zijn de aanvullende verzekeringen veel simpeler. Daardoor is de premie laag.

Een afspraak met uw huisarts, het bestellen van medicijnen, een ziekenhuisopname; allemaal zorg die gedekt wordt vanuit de basisverzekering. Met ZieZo Basis bent u verzekerd van de goede zorg en service van Zilveren Kruis. Het is een naturapolis. U krijgt dus 100 % vergoeding bij alle gecontracteerde zorgverleners. Bij zorgverleners waar geen afspraken mee zijn, krijgt u 75 % van het gemiddeld afgesproken tarief.

Precies die dingen die u soms nodig heeft, maar die niet gedekt worden in uw basisverzekering. Daarvoor is er de ZieZo aanvullende verzekering. U kunt kiezen uit twee pakketten. De één wat uitgebreider dan de ander, maar de aanvullende verzekering is altijd compact. Alleen de meest gebruikte aanvullende zorg zit er in. Zo betaalt u nooit te veel.

Bij ZieZo regelt u bijna alles wat met zorg te maken heeft ook online. Niet alleen uw verzekeringszaken regelt u via Mijn Zilveren Kruis, maar ook uw medicijnen. Deze bestelt u gemakkelijk via de online apothekers.

Voordelen van een ZieZo Zorgverzekering:
-Zeer voordelige zorgverzekering
-Label van Zilveren Kruis
-Zorgzaken online regelen
-Altijd en overal toegang met de Zilveren Kruis-App
-Wachtlijstbemiddeling
-Zelf de maandelijkse afschrijfdatum bepalen

ZieZo Basisverzekering 2024

ZieZo zorgverzekeraar heeft per 1 januari 2023 nog maar één basisverzekering. Dit is ZieZo Basis. ZieZo Selectief is komen te vervallen. Dit pas ook wel bij ZieZo om online verzekeren zo gemakkelijk mogelijk te houden.

De basisverzekering van ZieZo heet ZieZo Basis en is een natura online polis. Daarmee heeft u ruime vergoeding (100%) bij alle gecontracteerde ziekenhuizen, 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners en 100% vergoeding wanneer hulpmiddelen online zijn besteld bij gecontracteerde leveranciers.

Gaat u toch naar niet gecontracteerde ziekenhuis of zorgverlener? Dan krijgt u maximaal een vergoeding van 75% van het gemiddeld gecontracteerd tarief. Of wanneer hulpmiddelen op een andere manier worden verkregen.

Over de basisverzekering

Een basisverzekering is voor iedereen verplicht. De inhoud van het basispakket bepaalt de overheid. Je kunt er daarmee vanuit gaan dat alle basiszorg waarom je recht hebt wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Dit zijn bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuiszorg, geneesmiddelen, spoedeisende hulp, kraamzorg, ouderenzorg, ziekenvervoer en psychologische hulp.

Met een naturapolis stimuleert de zorgverzekeraar om zorg af te nemen bij en zorgverlener dat een contract heeft afgesloten over prijs en kwaliteit van zorg. U moet dus naar een gecontracteerde zorgverlener toe anders moet u een deel zelf betalen. Bij een restitutiepolis heeft u 100% keuzevrijheid en wordt de zorgnota direct door de verzekeraar betaald.

Een combinatiepolis betekent dat u een combinatie hebt tussen restitutiepolis en naturapolis. Voor de meeste zorgverleners heeft u een vrije zorgkeuze. Maar indien de zorgverzekeraar geen contract heeft met de zorgverlener, of niet het "normale tarief" rekent, dan moet u erop rekenen dat u niet alles vergoed krijgt.

ZieZo Premie Basisverzekering 2024

ZieZo Zorgpremies
Jaar Natura Restitutie Budget
2024 n.b. - €139,95
2023 €142,30 - €127,45
2022 €112,25 - €108,25
2021 €112,25 - €109,25
2020 €108,75 - €105,25
2019 €105,95 - €101,95
2018 €102,50 - €96,95
2017 - - €93,95

ZieZo Eigen Risico 2024

Voor zorg vanuit de basisverzekering betaal je in 2024 een eigen risico van 385 euro. Dit geldt niet voor kinderen. Zijn zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd. Eigen risico betaalt u bijvoorbeeld voor bloedprikken, ziekenhuisopname, hoortoestellen en ambulancevervoer.

Het verplicht eigen risico kunt u bij ZieZo verhogen met een vrijwillig deel; het vrijwillig eigen risico. In ruil hiervoor krijgt u een korting op de maandpremie. Het vrijwillig eigen risico kunt u verhogen met 500 euro. Daarmee krijgt u een korting van 14 euro (was 17,50 euro in 2023) op de maandpremie.

Veel zorgverzekeraars bieden de mogelijkheid om het eigen risico gespreid te betalen. Meestal is dat mogelijk in 10 termijnen.

De hoogte van het vrijwillig eigen risico kunt u één keer per jaar aanpassen. De keuze voor het vrijwillig eigen risico gaat in op 1 januari.

ZieZo Aanvullende Verzekering 2024

Wilt u extra dekking voor zorg dat onvoldoende vergoeding biedt voor uw zorgwensen? Dan kunt u bij Ziezo een aanvullende zorgverzekering of tandverzekering afsluiten. Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorg dat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. U heeft daarmee een stukje extra zekerheid. Dit zijn onder andere fysiotherapie, tandartskosten, bril of contactlenzen en kraamzorg. Voor de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Wel is het mogelijk dat een eigen bijdrage geldt voor zorg uit de basisverzekering. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico.

Wij noemen hieronder de meest gezochte vergoedingen. Voor alle vergoedingen raadpleeg de website of onze vergelijker.

De aanvullende verzekeringen van ZieZo geven u de mogelijkheid om u extra te verzekeren zonder vele onnodige extra's. Slim aanvullend verzekeren betekent de mogelijkheid hebben om u aanvullend te verzekeren voor de meest voorkomende en meest gebruikelijke aanvullende zorg. U heeft de keus tussen ZieZo Werelddekking en ZieZo Aanvullend 1.

ZieZo Werelddekking

Dit is een slimme aanvullende zorgverzekering voor als je regelmatig op reis gaat. Met werelddekking is heeft u een prima dekking in geval van ongevallen:

-Aanvulling tot 100% voor kosten spoedeisende zorg in het buitenland
-Repatriëring: noodzakelijk vervoer vanuit buitenland na ziekte, letsel of overlijden

Premie 2024: €1,25 p/m

ZieZo Aanvullend 1

Zit u ook te wachten op vergoedingen in Nederland? Dan is ZieZo aanvullend 1 een goede aanvullende verzekering. Met o.a. fysio en tandheelkundige kosten na ongeval die worden vergoed.

-Fysiotherapie: 6 behandelingen p/j
-Anticonceptie vanaf 21 jaar: 100% vergoeding
-Tandheelkundige kosten na ongeval: €10.000
-Aanvulling tot 100% voor kosten spoedeisende zorg...
-Online check huidkanker via SkinVision:100% vergoeding

Premie 2024: €5,75 p/m

Kinderen tot 18 jaar zijn meeverzekerd in de basisverzekering én de aanvullende verzekering. Hiervoor betaalt u geen extra premie en geen eigen risico.

De premies voor 30 jarigen en ouder liggen hoger. Voor Aanvulllend 1 is de premie €6,75 p/m

Aanvullend 1 vergoed geen brillen en lenzen, orthodontie, alternatieve geneeswijzen of eigen bijdrage kraamzorg. Als u dit wel wilt ga dan via het menu naar onze Zilveren Kruis pagina.

ZieZo aanvullende tandverzekering 2024

Met een aanvullende tandverzekering krijgt u de kosten voor een bezoek aan de tandarts vergoed. Met een tandverzekering krijgt u periodieke controles vaak 100% vergoed. Voor overige tandzorg wordt vaak een lager percentage uitgekeerd. De verschillende tandverzekeringen vergoeden vaak tot een maximum bedrag. Kinderen krijgen bijna alle tandartskosten wel vergoed uit de basisverzekering. Indien uw kind een beugel nodig heeft is vaak een uitgebreidere zorgverzekering nodig en geldt vaak een wachttijd van 1 jaar. Met de aanvullende verzekering zijn kinderen tot 18 jaar meestal gratis meeverzekerd.

ZieZo Tand 1
-100% vergoeding C-codes en 2nd opinion
-75% vergoeding: vullingen, trekken, verdoven, foto's
-maximaal €250 per jaar
Premie 2024: €11,25 p/m

ZieZo Tand 2
-100% vergoeding C-codes en 2nd opinion
-75% vergoeding: vullingen, trekken, verdoven, foto's
-maximaal €500 per jaar
Premie 2024: €22,25 p/m

Premies voor 30 jarigen en ouder zijn afwijkend namelijk voor ZieZo tand 1: €14,25 p/m en voor ZieZo tand 2 €26,50 p/m

Verschil tussen ZieZo en Zilveren Kruis

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen ZieZo en Zilveren Kruis zorgverzekering. We zetten de  verschillen op een rij:

  1. ZieZo biedt een naturapolis aan terwijl bij Zilveren Kruis een een natura en restitutiepolis afgesloten kan worden. Bij Zilveren Kruis bepaal je zelf of je beperkte of vrije ruimte wilt hebben in de keuze van zorgverlener. Met een ZieZo zorgverzekering kun je alleen naar gecontracteerde zorgverleners.
  2. Hulpmiddelen en medicijnen bestel je met een ZieZo zorgverzekering voornamelijk online. Met een polis bij Zilveren Kruis mag dat ook in de winkel zijn.
  3. Bij Zilveren Kruis heeft u een ruime keuze in aanvullende verzekeringen. Bij ZieZo is er juist bekrompen in het aanbod om de kosten laag te houden.
  4. Via Zilveren Kruis kunt u zich verzekeren via een collectief

Kan uw zorgverzekering goedkoper?

Wilt u weten of uw huidige zorgverzekering het beste past bij uw situatie en het aankomende zorgjaar?  Op onze website kunt u eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken. Geef aan wat u belangrijk vindt in onderstaande vergelijker en de vergelijker toont welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past. Vul hieronder uw gegevens in en bekijken hoeveel u kunt besparen op uw huidige zorgverzekering. Vergelijken loont altijd! Elk jaar veranderen immers ook de voorwaarden van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk vervolgens middels onze uitgebreide vergelijker!

Static Template

Top 5 Populaire Zorgverzekeringen

 

Verzekeraar Basis Premie Premie (vanaf) Informatie
Zilveren Kruis ZieZo €139,95 €125,95 Bekijken
De Friesland €136,95 €126,95 Bekijken
FBTO €131,95 €126,95 Bekijken
Anderzorg €141,25 €123,75 Bekijken
Menzis €140,25 €122,75 Bekijken

Daarom overstappen via Zorgverzekering-vergelijken.com!

Al meer dan 5 zijn wij bezig om de vaste lasten voor consumenten in kaart te brengen. Daarmee besparen wij u veel tijd en geld waardoor u altijd de juiste keuze kunt maken en tot een keuze komt van welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past!

Dit doen wij door onafhankelijk prijzen van vaste lasten (o.a. zorgverzekering en autoverzekering) te vergelijken en een eerlijke opinie te geven. Wij blijven ons onafhankelijk inzetten en u van de best mogelijke informatie voorzien!

Blij en gezonde familie
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]