ZieZo Zorgverzekering 2022

Naast de gewone basisverzekering van Zilveren Kruis Achmea, is er ook ZieZo van Zilveren Kruis. Dit is een compacte online zorgverzekering. Ook zijn de aanvullende verzekeringen veel simpeler. Daardoor is de premie laag.

Een afspraak met uw huisarts, het bestellen van medicijnen, een ziekenhuisopname; allemaal zorg die gedekt wordt vanuit de basisverzekering. Met ZieZo Basis bent u verzekerd van de goede zorg en service van Zilveren Kruis. Het is een naturapolis. U krijgt dus 100 % vergoeding bij alle gecontracteerde zorgverleners. Bij zorgverleners waar geen afspraken mee zijn, krijgt u 75 % van het gemiddeld afgesproken tarief.

Precies die dingen die u soms nodig heeft, maar die niet gedekt worden in uw basisverzekering. Daarvoor is er de ZieZo aanvullende verzekering. U kunt kiezen uit twee pakketten. De één wat uitgebreider dan de ander, maar de aanvullende verzekering is altijd compact. Alleen de meest gebruikte aanvullende zorg zit er in. Zo betaalt u nooit te veel.

Bij ZieZo regelt u bijna alles wat met zorg te maken heeft ook online. Niet alleen uw verzekeringszaken regelt u via Mijn Zilveren Kruis, maar ook uw medicijnen. Deze bestelt u gemakkelijk via de online apothekers.

Voordelen van een ZieZo Zorgverzekering:
-Zeer voordelige zorgverzekering
-Label van Zilveren Kruis
-Zorgzaken online regelen
-Altijd en overal toegang met de Zilveren Kruis-App
-Wachtlijstbemiddeling
-Zelf de maandelijkse afschrijfdatum bepalen

ZieZo Basisverzekering 2022

Een basisverzekering is in Nederland voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht. De overheid bepaalt welke vergoedingen in de basisverzekering zitten. Dit is een door de overheid samengesteld pakket met wettelijke vergoedingen voor allerlei zorgvormen. De basisverzekering bevat alle basiszorg waar u recht  op heeft zoals huisarts, ziekenhuiszorg, geneesmiddelen, spoedeisende hulp, kraamzorg, ouderenzorg, ziekenvervoer en psychologische hulp. Voor kinderen tot 18 jaar gelden speciale vergoedingen voor tandarts en fysiotherapie.

U krijgt geen vergoeding voor fysiotherapie, anticonceptie, tandzorg vanaf 18 jaar, brillen en lenzen of alternatieve geneeswijzen uit de basisverzekering. Hiervoor kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Met een naturapolis stimuleert de zorgverzekeraar om zorg af te nemen bij en zorgverlener dat een contract heeft afgesloten over prijs en kwaliteit van zorg. U moet dus naar een gecontracteerde zorgverlener toe anders moet u een deel zelf betalen. Bij een restitutiepolis heeft u 100% keuzevrijheid en wordt de zorgnota direct door de verzekeraar betaald.

Een combinatiepolis betekent dat u een combinatie hebt tussen restitutiepolis en naturapolis. Voor de meeste zorgverleners heeft u een vrije zorgkeuze. Maar indien de zorgverzekeraar geen contract heeft met de zorgverlener, of niet het "normale tarief" rekent, dan moet u erop rekenen dat u niet alles vergoed krijgt.

Vroeger waren zorgverzekeraars vooral actief in een bepaalde regio. Zij kennen hun gebied en hadden goede afspraken met zorgverleners in de regio. Vaak staat het hoofdkantoor ook nog in de plaats waar het bedrijf ooit begon. Tegenwoordig maken zorgverzekeraars afspraken met zorgverleners door het hele land. U kunt dus beter uw zorgverzekeraar kiezen op basis van premie, keuzevrijheid en dekking. Wel is het zo dat kleinere verzekeraars  (labels) meer binding hebben met een regio en daardoor betere afspraken maken over kwaliteit en prijs.

De basisverzekering is voor iedereen verplicht. Zorgverzekeraars mogen mensen niet weigeren voor de basisverzekering.

De ZieZo basisverzekering is een naturapolis. Met een naturapolis heeft u beperkte tot ruime keuze uit zorgverleners waar ZieZo afspraken mee heeft gemaakt. Bij niet gecontracteerde zorgverleners betaalt u een deel van de kosten zelf.

ZieZo Selectief Basisverzekering: Dit is een verzekering met een naturapolis. U krijgt 100% vergoedt bij een beperkt aantal geselecteerde ziekenhuizen en alle zorgverleners met contract. Bij zorgverleners zonder contract en niet geselecteerde ziekenhuizen krijgt u 75% van de kosten vergoed. Hulpmiddelen dient u online te bestellen.

ZieZo Basis Basisverzekering: Dit is een verzekering met een naturapolis. U krijgt 100% vergoedt bij een alle ziekenhuizen en alle andere zorgverleners met contract. Bij zorgverleners zonder contract en niet geselecteerde ziekenhuizen krijgt u 75% van de kosten vergoed. Hulpmiddelen dient u online te bestellen.

Ziezo Selectief kent een lagere maandpremie dan ZieZo Basis.

ZieZo Premie Basisverzekering 2022

ZieZo Zorgpremies

Jaar Natura Restitutie Budget
2022 €112,25 - €108,25
2021 €112,25 - €109,25
2020 €108,75 - €105,25
2019 €105,95 - €101,95
2018 €102,50 - €96,95
2017 - - €93,95
2016 - - -
2015 - - -

ZieZo Eigen Risico 2022

Het eigen risico bestaat uit een verplicht deel en een vrijwillig deel. Voor zorg vanuit de basisverzekering betaalt u een verplicht eigen risico van €385. Voor basiszorg uit de basisverzekering betaalt u geen eigen risico, soms wel een eigen bijdrage. Meeverzekerde kinderen vallen niet onder het eigen risico. Zij zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd. U betaalt bijvoorbeeld eigen risico voor bloedprikken, ziekenhuisopname, hoortoestellen en ambulancevervoer.

Het verplicht eigen risico van €385 kunt u vrijwillig verhogen met een vrijwillig eigen risico tot €885. In ruil hiervoor krijgt u een flinke korting op de basispremie. Dit kan interessant zijn als u het komende jaar weinig zorgkosten verwacht te maken. Maar u kiest er dan wel vrijwillig voor om een groter deel van medische kosten zelf te betalen.

Bij ZieZo kunt u het verplicht eigen risico verhogen met een vrijwillig eigen risico. Een vrijwillig eigen risico kunt u afsluiten als u weinig zorgkosten verwacht. Voor onder andere kraamzorg, huisarts en zorg voor uw kind onder 18 jaar betaalt u geen eigen risico. Het eigen risico kunt u verhogen met €500 tot €885. Met  ZieZo Selectief krijgt u dan €22,- korting per maand (in 2021 was dit €10,- p/m)   en met ZieZo Basis ook (in 2021 was dit €15,- per maand). U kunt het vrijwillig eigen risico aanpassen vanaf half november tot uiterlijk 31 januari.

Bij ZieZo kunt u het verplicht eigen risico gespreid betalen. U betaalt dan in 10 termijnen het verplicht eigen risico. Het volgende jaar zal het verschil tussen wat u betaalt heeft en wat in rekening is gebracht terug gestort worden op uw rekening.

De hoogte van het vrijwillig eigen risico kunt u één keer per jaar aanpassen. De keuze voor het vrijwillig eigen risico gaat in op 1 januari.

ZieZo Aanvullende Verzekering 2022

Wilt u extra dekking voor zorg dat onvoldoende vergoeding biedt voor uw zorgwensen? Dan kunt u bij Ziezo een aanvullende zorgverzekering of tandverzekering afsluiten. Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorg dat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. U heeft daarmee een stukje extra zekerheid. Dit zijn onder andere fysiotherapie, tandartskosten, bril of contactlenzen en kraamzorg. Voor de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Wel is het mogelijk dat een eigen bijdrage geldt voor zorg uit de basisverzekering. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico.

Wij noemen hieronder de meest gezochte vergoedingen. Voor alle vergoedingen raadpleeg de website of onze vergelijker.

ZieZo Werelddekking
-Spoedeisende hulp buitenland
-Noodzakelijk vervoer uit buitenland

ZieZo Aanvullend 1
-6 behandelingen fysiotherapie
-Anticonceptie vanaf 21 jaar volledig vergoed
-Tandheelkunde na ongeval max. €10.000
-Spoedeisende zorg buitenland
-Noodzakelijk vervoer uit buitenland

Premies aanvullend 2022:

ZieZo Werelddekking: €1,25 p/m
ZieZo Aanvullend 1: €6,25 p/m

Aanvullend 1 vergoed geen brillen en lenzen, orthodontie, alternatieve geneeswijzen of eigen bijdrage kraamzorg. Als u dit wel wilt ga dan via het menu naar onze Zilveren Kruis pagina.

Kinderen tot 18 jaar zijn meeverzekerd in de basisverzekering én de aanvullende verzekering. Hiervoor betaalt u geen extra premie en geen eigen risico.

ZieZo Tandartsverzekering 2022

Met een aanvullende tandverzekering krijgt u de kosten voor een bezoek aan de tandarts vergoed. Met een tandverzekering krijgt u periodieke controles vaak 100% vergoed. Voor overige tandzorg wordt vaak een lager percentage uitgekeerd. De verschillende tandverzekeringen vergoeden vaak tot een maximum bedrag. Kinderen krijgen bijna alle tandartskosten wel vergoed uit de basisverzekering. Indien uw kind een beugel nodig heeft is vaak een uitgebreidere zorgverzekering nodig en geldt vaak een wachttijd van 1 jaar. Met de aanvullende verzekering zijn kinderen tot 18 jaar meestal gratis meeverzekerd.

ZieZo Tand 1
-100% vergoeding voor consulten, vullingen, trekken van tanden en kiezen, verdovingen en foto's.
-Overige tandheelkundige behandelingen 75% vergoeding
-Maximaal €250 vergoed per jaar.
ZieZo Tand 2 kan niet meer afgesloten worden.

Premies aanvullend tand 2022:
-Ziezo Tand 1: €13,75 p/m

Kan uw zorgverzekering goedkoper?

Wilt u weten of uw huidige zorgverzekering het beste past bij uw situatie en het aankomende zorgjaar?  Op onze website kunt u eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken. Geef aan wat u belangrijk vindt in onderstaande vergelijker en de vergelijker toont welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past. Vul hieronder uw gegevens in en bekijken hoeveel u kunt besparen op uw huidige zorgverzekering. Vergelijken loont altijd! Elk jaar veranderen immers ook de voorwaarden van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk vervolgens middels onze uitgebreide vergelijker!

Static Template

Top 5 Populaire Zorgverzekeringen

 

Verzekeraar Max. risico Verplicht risico Informatie
Zilveren Kruis ZieZo €86,25 €108,25 Bekijken
Ditzo €98,00 €115,50 Bekijken
FBTO €88,95 €110,95 Bekijken
Anderzorg €90,00 €114,00 Bekijken
Zorg en Zekerheid €88,85 €116,85 Bekijken

Daarom overstappen via Zorgverzekering-vergelijken.com!

Al meer dan 5 zijn wij bezig om de vaste lasten voor consumenten in kaart te brengen. Daarmee besparen wij u veel tijd en geld waardoor u altijd de juiste keuze kunt maken en tot een keuze komt van welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past!

Dit doen wij door onafhankelijk prijzen van vaste lasten (o.a. zorgverzekering en autoverzekering) te vergelijken en een eerlijke opinie te geven. Wij blijven ons onafhankelijk inzetten en u van de best mogelijke informatie voorzien!

zorgverzekering 2022