3 tips bij het afsluiten van uw zorgverzekering

U wilt een zorgverzekering die zoveel mogelijk op maat is voor u en uw omstandigheden. Daarbij is een aantal aspecten van wezenlijk belang. De kwaliteit van de zorgverlening, de soort en het aantal aanbieders van zorg waaruit u kunt kiezen, en natuurlijk de prijs die u voor uw zorgverzekering betaalt. Zorgverzekering-vergelijken.com geeft u hierover de informatie die u zoekt. Zoals de onderstaande 3 tips, die u zo heeft gelezen en waarmee u mogelijk heel duidelijk uw voordeel kunt doen.

TIP 1: Een collectiviteitskorting is er mogelijk óók voor u!
De volgende tip willen wij u niet onthouden. Heeft u al eens gedacht aan de mogelijkheid te profiteren van een collectiviteitskorting? Die is vaak al gauw 8 tot 10 procent (!). Denkt u hierbij niet zomaar dat u daarvoor niet in aanmerking komt. Bijna driekwart van de mensen kan gebruikmaken van zo’n korting, dus het loont de moeite dit eens goed te bekijken. Wist u dat het afsluiten van een zorgverzekering ook kan via bijvoorbeeld uw werkgever, vakbond of ANWB-lidmaatschap?

TIP 2: Een budgetpolis is voor velen het overwegen waard
Een budgetpolis of -verzekering is uiteraard een stuk voordeliger. Het nadeel is dat u met zo’n polis alleen de kosten vergoed krijgt van een beperkt aantal zorgaanbieders. U kunt dus bij minder zorgverleners terecht. Zo kunt u mogelijk niet zelf een ziekenhuis uitkiezen. Een ander kenmerk van een budgetverzekering is dat al het contact vaak alléén online verloopt. Zijn deze beperkende voorwaarden voor u geen (groot) probleem? Dan bent u ook meteen een stuk goedkoper uit!

TIP 3: Overstappen: niet te vroeg opzeggen
Overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Dan zorgt doorgaans uw nieuwe aanbieder voor het tijdig opzeggen van de huidige verzekering. Ga dit zekerheidshalve even na, of zorg anders dat uw nieuwe verzekering u heeft geaccepteerd vóór u de oude opzegt. Zo voorkomt u dat u in de tussentijd niet bent verzekerd. Overigens: een nieuwe verzekeraar kan u mogelijk een aanvullende verzekering ontzeggen. Regel daarom altijd eerst de nieuwe verzekering voordat u de andere al hebt opgezegd.

Ook deze informatie over eigen risico en aanvullende verzekeringen kan u van dienst zijn!
Het eigen risico in 2017: Wat is het en hoe werkt het?
Het eigen risico in 2017: Welke zorg valt er wel of niet onder?
Wel of niet in 2017 een aanvullende zorgverzekering?

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]