Eerste Zorgpremie 2022 (DSW) later bekend

Traditiegetrouw komt DSW een week na Prinsjesdag met de nieuwe zorgpremie voor het aankomende jaar. Maar dit jaar zal deze lange traditie breken. Hoe dat komt? U dacht het al… De kosten voor coronazorg. In dit artikel meer informatie hierover.

Eerste zorgpremie uitgesteld

Want wat is er aan de hand? Waarom wordt de zorgpremie pas later bekend gemaakt door DSW? En waarom wordt deze jarenlange traditie nu plotseling gebroken? Wel, dit heeft alles te maken met de kosten voor de coronazorg die nog niet (volledig) bekend zijn over de periode juni -september.

De kosten zijn zo belangrijk omdat de overheid zorgverzekeraars compenseert voor corona gerelateerde kosten. Verzekeraars gebruiken deze kosten om hun reserves te versterken en de premiestijging te drukken. Nu nog is onbekend hoe hoog de zorgkosten voor corona gaan uitvallen. Wij verwachten dat de premies harder gaan stijgen door toegenomen kosten.

Verwachting eerste zorgpremie DSW

Onlangs heeft Aad de Groot – Bestuursvoorzitter DSW) bekend gemaakt dat zij verwachten dat de premie in het ergste geval met 5 tot 6 euro per maand gaat stijgen. Maar dit hangt dus volledig af van de corona-compensatie door de overheid aan zorgverzekeraars.

Wanneer wordt dan de eerste zorgpremie verwacht?

In de tweede helft van oktober verwacht DSW alsnog meer duidelijkheid te hebben omtrent de zorgpremie 2022. De bestuursvoorzitter van DSW verwacht dat zij ondanks het uitstel alsnog als eerste de nieuwe zorgpremie voor 2022 bekend gaan maken. .

Natuurlijk heeft niet alleen DSW met dit probleem te maken. Ook de overige zorgverzekeraars wachten op meer duidelijkheid omtrent de laatste inzichten in de zorgkosten.

Wij verwachten dat de meeste zorgverzekeraars tot het laatste moment zullen wachten met bekendmaken van de nieuwe zorgpremie. De deadline hiervoor is 12 november 2021.

Premie basisverzekering 2022 gaat stijgen

Ondanks alle verwachtingen gaan wij er gewoon vanuit dat de premie basisverzekering volgend jaar gaat stijgen. De overheid verwacht dat de basispremie met totaal 31 Euro gaat stijgen. Nog niet bekend is of de hogere salarissen in de zorg doorberekend gaan worden aan de burger. Anders kan dit bedrag nog zo’n 15 Euro hoger uitvallen…!

Wij houden rekening met een extra stijging door coronakosten in de afgelopen maanden… Verzekeraars zullen hun reserves moeten aanspreken. In hoeverre gaat dit voor een verdere stijging van de premie zorgen? Wij zien het somber in. Binnenkort weten wij het…

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Plaats een reactie