Zorgpremie 2023 Stad Holland bekend

Naast DSW is nu ook Stad Holland met haar zorgpremie voor 2023 over de brug gekomen. Ook de zorgpremie van Stad Holland stijgt in 2023. De premie basisverzekering stijgt van 133 euro in 2022 naar 140,75 euro per maand in 2023.

Stad Holland valt onder het zorgconcern DSW Verzekeraar en is voornamelijk actief in de omgeving Den Haag en Rotterdam. Lees hier verder wat je moet weten over Stad Holland en de zorgverzekering 2023.

Basisverzekering 2023 Stad Holland

De basisverzekering van Stad Holland is een restitutiepolis, dat wil zeggen dat je vrij bent in de keuze van zorgverlener.

Stad Holland maakt met zoveel mogelijk verzekeraars afspraken over de kwaliteit en prijs van de zorg. Ook heeft Stad Holland met bijna alle zorgverleners een overeenkomst hierover, maar in elk geval alle grote ziekenhuizen in instellingen.

Als je door een gecontracteerde zorgverlener wordt behandeld krijg je de zorg volledig vergoed. Dit is mogelijk anders wanneer je naar een niet gecontracteerde zorgverlener gaat. Je ontvangt dan zelf de nota die je vervolgens moet indienen bij Stad Holland.

De basisverzekering vergoedt alle belangrijke zorg zoals ziekenhuishulp, huisarts en medicijnen, geestelijke gezondheidszorg, medische hulp in het buitenland en zorg voor kinderen tot 18 jaar.

Premie overzicht Stad Holland

Ook dit jaar is de premie basisverzekering van Stad Holland gelijk aan andere verzekeraars flink gestegen. De premie basisverzekering is gestegen met 7,75 euro tot 140,75 euro per maand. Dit is in tegenstelling tot de afgelopen jaren waarbij de premie bleef steken op 133 euro per maand in 2021 en 2022.

Ook de aanvullende verzekeringen van Stad Holland hebben te maken met een prijsverhoging.

Alle nieuwe zorgpremies 2023 vind je overzichtelijk op een aparte pagina.

Aanvullende verzekering 2023 Stad Holland

Voor zorg dat niet onder de basisverzekering valt kun jij je aanvullend verzekeren. Stad Holland biedt een aantal complete aanvullende verzekeringen met o.a. fysiotherapie en tandartsbehandelingen. Stad Holland heeft geen aparte aanvullende tandartsverzekering.

Alle aanvullende verzekeringen zijn het aankomende zorgjaar duurder geworden. Van 4,3% stijging voor Jongeren AV tot wel 6,8% stijging voor de meest uitgebreide aanvullende zorgverzekering.

Premie overzicht Stad Holland

Premies aanvullend
Zorgpolis 2022 2023 Verschil €
Compact €8,25 €8,75 €0,50
Jongeren AV €11,50 €12,00 €0,50
Standaard AV €23,25 €24,50 €1,25
Uitgebreide AV €42,50 €45,25 €2,75
Extra Uitgebreide AV €58,75 €62,75 €4,00

Aanvullende verzekering jongeren

Voor jongeren van 18 tot 27 jaar heeft Stad Holland een zeer aantrekkelijke aanvullende verzekering. De premie is slechts 12 euro per maand waarmee je verzekerd bent van onder andere fysio- en tandartskosten.

Over Stad Holland zorgverzekeraar

Stad Holland is een lokale en betrokken zorgverzekeraar. De verzekerden van Stad Holland wonen met name in de omgeving Den Haag en Rotterdam.

De betrokkenheid blijkt onder andere uit een onderzoek uitgevoerd door MarketResponse. De algemene ervaring en het gevoel goed verzekerd te zijn is de belangrijkste motivatie voor de loyaliteit van haar klantenbasis. Tevens zijn verzekerden enthousiast over de bereikbaarheid en houding/gedrag van medewerkers.

Verder is het gemak waarmee declaraties ingediend kunnen worden en vervolgens de snelheid van uitbetalen een sterk punt van Stad Holland volgens haar verzekerden. Daarmee krijgt ook de app een bovengemiddelde waardering.

Tot slot vinden verzekerden dat Stad Holland oprecht betrokken is. Dit blijkt uit de waardering voor het symbolisch verlagen van het verplicht eigen risico tot 375 euro en de oprechte aandacht bij telefonische vragen.

Zorgverzekering Stad Holland vergelijken

Je zorgverzekering vergelijken doe je hier op zorgverzekering-vergelijken.com. Wij hebben een zeer complete en transparante vergelijker waarmee jij veel tijd kunt besparen. Vergelijk de basisverzekering en aanvullende verzekering van alle verzekeraars.

Op 12 november moeten alle premies voor het aankomende zorgjaar bekend zijn. Via deze site kun je kosteloos en snel overstappen van zorgverzekering. Ook zie je via onze vergelijker direct alle belangrijke verschillen tussen zorgverzekeraars.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]