Zorgpremie 2022 De Friesland (berekenen)

Op 12 november moesten alle zorgpremies 2022 weer bekend zijn. De zorgpremie 2022 De Friesland is inmiddels ook bekend. Net zoals de meeste zorgverzekeraars heeft ook De Friesland haar zorgpremie 2022 verhoogd. De zorgpremie in 2021 was €113,00 voor de naturapolis en is gestegen naar €113,25 per maand. Door de overheid werd verwacht dat de zorgpremie gemiddeld met €2,60 per maand zou gaan stijgen. Daarmee zit De Friesland met haar premie onder de verwachting, en onder de gemiddelde stijging van een naturapolis wat zo’n €3,80 is. Daarmee behoort De Friesland nog wel tot de top 5 goedkoopste zorgverzekeringen voor 2022.

Over De Friesland zorgverzekering

De Friesland zorgverzekering maakt onderdeel uit van Achmea. Per 2018 zijn Zilveren Kruis en Achmea gefuseerd en bestaat nu uit één zorgdivisie. Onder dit concern vallen de labels Zilveren Kruis, Interpolis, ProLife, De Friesland en FBTO.

Bij de Friesland staat goede service voorop. U kunt dan ook alles online regelen via de website of de handige app. Telefonisch regelen kan ook. Met de Dokter Appke app kunt u raadplegen als u klachten hebt en twijfelt of u langs de huisarts moet gaan. U krijgt dan eerst antwoord van een medisch deskundige voordat u naar de huisarts gaat.

De Friesland premie zorgverzekering 2022

Benieuwd wat u gaat betalen voor de zorgverzekering van De Friesland in 2022? U leest het hier!

De Friesland biedt twee polissen aan voor de basisverzekering: De Friesland Zelf Bewust Polis en De Friesland Alles Verzorgd Polis.

De zorgpremie 2022 van de Zelf Bewust Polis is 113,25 euro per maand bij een standaard eigen risico van 385 euro. De Zelf Bewust Polis is een naturapolis waarbij u 100% vergoed krijgt bij zorgverleners die een contract hebben met De Friesland. U krijgt echter maximaal 75% vergoed op uw zorgnota bij zorgverleners die geen afspraken hebben gemaakt met De Friesland.

De Alles Verzorgd Polis is ook een naturapolis maar nu met ruime dekking. U krijgt 100% vergoed bij zorgverleners die een contract hebben met De Friesland. U krijgt echter maximaal 80% vergoed op uw zorgnota bij zorgverleners die geen afspraken hebben gemaakt met De Friesland. De zorgpremie voor deze basisverzekering is 131,45 euro per maand.

U kunt extra korting krijgen wanneer u zich via een collectief aanmeldt voor een zorgverzekering bij De Friesland.

De Friesland zorgpremie 2022 aanvullende zorgverzekering

Bij De Friesland heeft u de keuze uit 3 aanvullende zorgverzekeringen die horen bij de Zelf Bewust Polis en 5 aanvullende verzekeringen die horen bij de Alles Verzorgd Polis. Met een aanvullende zorgverzekering van De Friesland heeft u dekking voor belangrijke aanvullende zorg die buiten de basisverzekering valt zoals fysiotherapie, tandartskosten na ongeval en anticonceptie.

Wilt u zich uitgebreider indekken tegen onverwachte kosten? Sluit dan een Alles Verzorgd Polis af en kies een van de aanvullende verzekeringen. Daarmee bent u verzekerd voor onder andere fysiotherapie, alternatieve zorg en brillen & contactlenzen.

Wat zijn de zorgpremies 2022 van De Friesland aanvullende zorgverzekering? Uw zorgpremie 2022 De Friesland kunt u zelf berekenen via onze vergelijker of direct op de website van De Friesland. Klik dan op bovenstaande blauwe button.

De Friesland zorgpremie 2022 tandverzekering

Naast de aanvullende zorgverzekering kiest u ook voor een aanvullende tandartsverzekering. Ook hier hebt u ruime keuze uit aanvullende verzekeringen. Bij de Zelf Bewust Polis kunt u kiezen uit AV Tand Opstap en AV Tand Doorstap. Hierbij krijgt u 80% vergoeding voor de meeste tandartskosten. Dit kan tot 250 euro of tot 500 euro.

Bij de Alles Verzorgd Polis kunt u kiezen uit 3 aanvullende tandverzekeringen: AV Tand Standaard, AV Tand Extra en AV Tand Optimaal. Deze bieden 100% vergoeding tot een gekozen maximum bedrag. AV Tand Optimaal vergoed ook orthodontie vanaf 18 jaar. Een De Friesland zorgpremie 2022 tandverzekering is er al vanaf €11,50 per maand.

Zorgpremie 2022 De Friesland vergelijken

Misschien was u vorig jaar verzekerd bij De Friesland? Dat is niet verwonderlijk omdat zij nog altijd één van de goedkoopste basisverzekering aanbieden. Maar past deze basisverzekering nog wel bij uw situatie? Bedenk welke zorgkosten u volgend jaar of het jaar daarop gaat verwachten. Doe een inventarisatie en ga vervolgens vergelijken. Overstappen hoeft niet maar elk jaar een vergelijking maken houdt u wel scherp. En kan u soms tot honderden euro’s per jaar besparen!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]