Zorgpremie 2022 FBTO bekend (vergelijken)

Op 12 november moesten alle zorgpremies 2022 weer bekend zijn. De zorgpremie 2022 FBTO is inmiddels ook bekend. Net zoals andere zorgverzekeraars heeft ook FBTO haar zorgpremie 2022 moeten verhogen. De zorgpremie in 2021 was €122,50 voor de naturapolis en is gestegen naar €125,95 per maand. Daarmee is de stijging van de zorgpremie 2022 voor FBTO beperkt gebleven. Door de overheid werd overigens verwacht dat de zorgpremie gemiddeld met €2,60 per maand zou gaan stijgen. Daarmee zit FBTO met haar premie boven de verwachting van de overheid. en niet iets onder de gemiddelde stijging van een naturapolis wat zo’n €3,80 is.

Over FBTO zorgverzekering

FBTO is onderdeel van Achmea, de grootste verzekeringsgroep van Nederland. Bij FBTO stelt u zelf uw zorgverzekering samen. Alleen zoals jij dat wilt. Want met de aanvullende modules heeft u uw zorg zelf in de hand. FBTO wil u de vrijheid bieden om zelf te bepalen welke keuzes u maakt. En een eigen invullen aan het leven te geven. De nuchtere en optimistische FBTO-mentaliteit waarderen veel klanten. Met veel innovatieve producten willen zij voor vrijheid zorgen.

Zorgpremie 2022 FBTO basisverzekering

Benieuwd wat u gaat betalen voor de zorgverzekering van FBTO in 2022? U leest het hier!

FBTO biedt 3 polissen aan voor de basisverzekering: FBTO Basis, FBTO Basis Plus en FBTO Basis Vrij. De FBTO Basis en Basis Plus zijn een naturapolis. Met een naturapolis krijgt u 100% vergoed bij zorgverleners die afspraken hebben gemaakt met FBTO over prijs/kwaliteit van zorg. Bij niet gecontracteerde zorgverleners krijgt u resp. 65% of 75% van uw zorgnota vergoed. Met een Basis Plus zorgverzekering heeft u ruime keuze uit zorgverleners. Met de Basis Vrij basisverzekering krijgt u 100% vergoeding bij alle zorgverleners. Hiervoor betaalt u wel een hogere zorgpremie.

Benieuwd wat u gaat betalen voor de basisverzekering? Wel, voor FBTO Basis betaalt u 110,95 euro per maand, voor FBTO Basis Plus 125,95 euro per maand en voor de FBTO Basis Vrij polis 132,95 euro. Alle andere zorgpremies vindt u op de pagina premies zorgverzekering 2022.

FBTO Zorgpremie 2022 aanvullende zorgverzekering

FBTO biedt geen uitgebreide aanvullende pakketten aan. Zij laten u zelf de keuze maken welke aanvullende modules passen bij de zorg die u nodig hebt. U heeft de keuze uit 6 verschillende aanvullende modules. Zo kunt u kiezen uit
1.Tand, Spieren & Gewrichten
2.Gezichtszorg & Orthodontie
3.Zorg & Herstel

Deze modules sluit u af op het moment dat u een basisverzekering afsluit. Gedurende het jaar kunt u de modules Zorg in het buitenland en Tand ongeval aanzetten. De aanvullende module gaat dan in op de eerste van de volgende maand en zal eindigen 31 december van hetzelfde jaar.

Zorgpremie 2022 FBTO tandverzekering

Met de module Tand bent u extra verzekerd voor de meest voorkomende tandartskosten. Maar ook voor mondhygiëne. De meeste tandartskosten worden niet vergoed vanuit de basisverzekering en wel vanuit de aanvullende verzekering. Alle tandartskosten worden 100% vergoed tot het gekozen maximum bedrag. Bij mondhygiëne vergoed FBTO altijd 75% van de kosten. Orthodontie wordt niet vergoed. De module Tand heeft u al vanaf 11,95 euro per maand.

Zorgpremie 2022 FBTO vergelijken

Misschien was u vorig jaar verzekerd bij FBTO? En bent u benieuwd of uw zorgverzekering goedkoper kan? Of de zorgverzekering nog wel bij uw situatie past? Bedenk welke zorgkosten u volgend jaar of het jaar daarop gaat verwachten. Doe een inventarisatie en ga vervolgens vergelijken. Vul uw gegevens in onze vergelijker in en u krijgt direct een overzicht met de beste en goedkoopste zorgverzekering op basis van uw wensen en voorkeuren. Overstappen hoeft niet maar elk jaar een vergelijking maken houdt u wel scherp. En kan u soms tot honderden euro’s per jaar besparen!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]