Zorgpremie 2022 HEMA (berekenen)

Op 12 november was het dan eindelijk zover. Alle zorgpremies voor het aankomende zorgjaar moesten weer bekend zijn. Ook HEMA heeft haar zorgpremie voor het aankomende jaar bekend gemaakt. Benieuwd of ook HEMA haar zorgpremie 2022 heeft verhoogd? Lees verder!

De zorgpremie 2022 HEMA is 119,50 euro per maand geworden. Dit is 0,50 euro duurder dan de zorgpremie in 2021. Dus ondanks de stijgende zorgkosten heeft HEMA de zorgpremie 2022 stabiel weten te houden, in tegenstelling tot vele andere zorgverzekeraars. Door de overheid werd overigens verwacht dat de zorgpremie gemiddeld met €2,60 per maand zou gaan stijgen. Daarmee zit HEMA met haar premie ruim inder de verwachting van de overheid. Ook onder de gemiddelde stijging van alle polissen bij zorgverzekeraars voor 2022 welke zo’n 3,85 euro is.

Over HEMA zorgverzekering

HEMA biedt sinds 2014 zorgverzekeringen aan onder de paraplu van Menzis. Zij is risicodrager en uitvoerder en treedt op als bemiddelaar. Beide vallen onder de Achmea groep. HEMA doet alleen de klantenservice en communicatie rondom de zorgverzekering. Daarmee wil zij HEMA-klanten een extra service bieden. Niet alleen op zorgverzekering gebied maar ook in tal van andere verzekeringen. Lage premie en complete dekking zijn de kernwoorden. Klanten geven HEMA het cijfer 8,3. Misschien wel omdat veel klanten de 10% gelukskorting zo waarderen?

Zorgpremie 2022 HEMA basisverzekering

Benieuwd wat u gaat betalen voor de zorgverzekering van HEMA in 2022? U leest het hier!

HEMA biedt 1 polis aan voor de basisverzekering: De HEMA basisverzekering. De HEMA basisverzekering is een combinatiepolis. De combinatiepolis is een mix tussen een naturapolis en een restitutiepolis. In een combinatiepolis is sommige zorg wel gecontracteerd en andere zorg niet. In de polis staat omschreven voor welke zorg de vrije keuze geldt en voor welke zorg u alleen terecht kunt bij gecontracteerde zorgverleners. Bij gecontracteerde zorgverleners krijgt u 100% vergoed. Bij niet-gecontracteerde zorgverleners krijgt u 70% tot 100% vergoed.

De zorgpremie 2022 HEMA basisverzekering is 119,50 euro per maand. Daarmee heeft HEMA één van de goedkopere zorgverzekeringen van Nederland. Alle andere zorgpremies vindt u op de pagina premies zorgverzekering 2022.

Zorgpremie 2022 HEMA Aanvullend

Naast de basisverzekering heeft HEMA ook aanvullende verzekeringen voor zorg die niet vergoed wordt vanuit de basisverzekering. HEMA houdt het simpel met drie aanvullende verzekeringen. Zouden meer zorgverzekeraars moeten doen. De aanvullende verzekeringen van HEMA bieden vergoeding voor onder andere fysiotherapie, anticonceptie, spoedeisende zorg en gratis gebruik van diverse handige apps voor op u telefoon. Aanvullend 3 biedt ook vergoeding voor orthodontie.

Zorgpremie 2022 HEMA Tandarts

Ook voor dekking van tandartskosten biedt HEMA aanvullende verzekeringen: Tandarts 1, Tandarts 2 en Tandarts 3. Periodieke controle krijgt u 100% vergoed. Overige behandelingen 80%. Een aanvullende tandverzekering is er al vanaf 13,50 euro per maand.

Zorgpremie 2022 HEMA vergelijken

Een zorgverzekering afsluiten die het beste bij u past? Vergelijk de HEMA zorgpremie met die van andere zorgverzekeraars via onze vergelijker. Dan ziet u direct hoeveel u volgend jaar kunt besparen op uw zorgverzekering. Bedenk welke zorgkosten u volgend jaar of het jaar daarop gaat maken. Doe een inventarisatie en ga vervolgens vergelijken. U krijgt dan een overzicht met de beste zorgverzekeringen op basis van uw wensen en voorkeuren. Overstappen hoeft niet, maar elk jaar een vergelijking maken houdt u wel scherp. En kan u soms tot honderden euro’s per jaar besparen!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]