Wat zijn de 5 goedkoopste zorgverzekeringen 2023?

U heeft het vast wel gemerkt, alles is duurder geworden. Niet alleen uw boodschappen zijn duurder maar ook de energiekosten stijgen de pan uit. Helaas merken we die stijgende prijzen dit jaar ook in de premie van onze zorgverzekering. Zowel de premies van de basisverzekering als van de aanvullende verzekeringen stijgen volgend jaar. Wij hebben daarom voor u gezocht naar de goedkoopste zorgverzekeringen op basis van eigen risico, korting bij jaarbetaling, met aanvullende tandverzekering en fysio.

Wij gebruikten hiervoor onze vergelijker geselecteerd op laagste prijs.

5 Goedkoopste zorgverzekeringen met max. eigen risico in 2023

Benieuwd naar wat de 5 goedkoopste zorgverzekeringen zijn met een maximaal eigen risico van €885,- op jaarbasis? In onderstaande tabel noemen wij de 5 goedkoopste zorgverzekeringen met ruime ziekenhuiskeuze. U kunt daarmee altijd terecht bij een ziekenhuis in uw buurt.

VerzekeraarPolisPremie p/mMeer info
UnivéUnivé Zorg Select (natura)€107,45
United ConsumersUC Bewuste Keuze (natura)€107,45
Nationale NederlandenZorg Voordelig (natura)€108,30
SallandBasispolis (natura)€109,90
DitzoGoede Keuze (natura)€111,45

Wij hebben hierboven de zorgverzekeringen geselecteerd die ook ruime ziekenhuizenkeuze hebben. Wel verrassend dat er dit jaar totaal andere zorgverzekeraars in deze top 5 boven komen drijven. Wil je een goedkope zorgverzekering in 2023? Sluit dan een zorgverzekering af met een verhoogd eigen risico. Daardoor is uw maandelijkse premie een stuk lager!

Wilt u geen verhoogd eigen risico? Dan is onderstaande top 5 wellicht voor u. Een basisverzekering met alleen het verplicht eigen risico en een ruime ziekenhuiskeuze.

5 Goedkoopste zorgverzekeringen zonder eigen risico in 2023

In 2023 bieden deze zorgverzekeraars een scherpe premie zonder dat u met een verhoogd eigen risico te maken heeft. Klik op de button om direct naar de betreffende zorgverzekeraar te gaan. Onderstaande verzekeraars bieden zeer ruime ziekenhuiskeuze.

VerzekeraarPolisPremie p/mMeer info
VinkVinkBasisverzekering (combinatie)€125,00
FBTOZorgverzekering basis (natura)€126,95
UnivéUnivé Zorg Select (natura)€127,45
United ConsumersUC Bewuste Keuze (natura)€127,45
Nationale NederlandenZorg Voordelig (natura)€128,30

U ziet dat zonder een vrijwillig eigen risico de premies per maand behoorlijk hoog oplopen. Kijk daarom goed naar uw zorgkosten van het afgelopen jaar en bedenk of een aanvullende verzekering echt nodig is. Een basisverzekering is in elk geval verplicht!

Top 5 Goedkoopste zorgverzekeringen op basis van jaarbetaling in 2023

Kunt u uw zorgverzekering voor een jaar vooruitbetalen? Mooi! U bespaart daarmee tot maximaal 2,1% op de basisverzekering. Maar dat is echter niet bij elke zorgverzekeraar het geval! Een aantal zorgverzekeraar bieden 2% betalingskorting en het overgrote deel 1% betalingskorting. Door de lage rente was dit vorig jaar geen issue, maar nu de rente weer stijgt is de korting het overwegen waard!

De Zorgverzekeraars die 2% betalingskorting aanbieden zijn o.a. Jaaah., Nationale Nederlanden, Just, Ohra en ONVZ. De zorgverzekeraars die 1,5% betalingskorting aanbieden zijn o.a. Zorg en Zekerheid, UMC, en AZVZ.

VerzekeraarPremie bij jaarbetalingMeer info
VinkVink€1500,00
FBTO€1508,17
Nationale Nederlanden€1508,76
Univé€1514,16
United Consumers€1529,40

Een jaarbetaling heeft voordelen. Zo bespaart direct geld. Maar daarnaast heeft u geen gedoe meer met maandelijkse betalingen indien u dit nog steeds handmatig doet. Automatische incasso kan natuurlijk ook. Het is wel een groot bedrag ineens dus veel mensen zullen overgaan tot een maandelijkse betaling. Bekijk dan of u ook op andere manieren kunt besparen op uw zorgverzekering.

Top 5 Goedkoopste zorgverzekeringen + Tand + fysio in 2023

Hieronder tot slot een top 5 met de 5 goedkoopste zorgverzekeringen met aanvullend fysio (4 behandelingen) en aanvullend tand (75% tot max. €250). Dit zijn namelijk de meest gekozen aanvullende zorgverzekeringen.

VerzekeraarPolisPremie p/mMeer info
UnivéUnivé Zorg Select + Zorgbudget Plus Pakket€142,45
DitzoGoede Keuze +ZorgBewust en TandBewust€142,85
Nationale NederlandenZorg Voordelig + Zorg Zeker en Zorg Tand€143,40
United ConsumersUC Bewuste Keuze + UC ZorgCombi€127,45
Zorg en ZekerheidZorg Gemak Polis + AV Gemak Regio€144,65

Met een aanvullende zorgverzekering voor fysio en tand bent u goed verzekerd tegen onverwachte meest voorkomende kosten die niet vergoed worden vanuit de basisverzekering.

Alle zorgverzekeringen 2023 Vergelijken?

Wilt u alle zorgverzekeringen 2023 vergelijken? Klik dan op onderstaande button om naar onze zorgvergelijker te gaan. Hier kunt u precies aangegeven wat uw dekkingswensen zijn. Op basis daarvan worden alle zorgverzekeringen met elkaar vergeleken. De goedkoopste komt dan automatisch bovenaan te staan. Gebruik ook zeker de optie “wijzig zorgverlener” om te zien of uw zorgverlener gecontracteerd is met de zorgverzekeraar waar u een zorgverzekering wilt afsluiten.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]