Best Beoordeelde Zorgverzekeraars 2024 (top 3)

Het is tijd om je zorgverzekering te kiezen voor 2024. Kies je voor een lage premie, de beste prijs/kwaliteit of de best beoordeelde zorgverzekering? De geschikte keuze hangt af van je persoonlijke situatie en behoeften. Via deze website kun je gemakkelijk vergelijken op basis van deze opties. In deze blog lees je meer over de best beoordeelde zorgverzekeraars voor 2024.

Zorgverzekeraars met beste polis

De best beoordeelde zorgverzekeraars bieden een polis met uitstekende polisscore. Verzekeraars met een goede polisscore bieden meestal extra services zoals hulp bij gezonde lifestyle, trainingen, persoonlijke coach en extra diensten zoals een app, beweegprogramma’s, korting bij sportscholen etc…

CZDirect

Deze zorgverzekeraar is een prijsvechtersmerk van CZ, één van de grootste verzekeraars van Nederland. Bij CZDirect krijg je vele extra’s bij je zorgverzekering zoals:

 • Gratis deelname aan het Get Fit programma (tot 8 weken hulp bij afvallen met een persoonlijke plan, voedingsschema’s en sportoefeningen)
 • Gratis medisch advies met App de verpleegkundige (gratis gezondheidsvragen stellen aan een deskundige)
 • Gratis huidcheck in de SkinVison app

Verder scoort deze verzekeraar goed op wachtlijstbemiddeling en maatschappelijke betrokkenheid.

Alle voordelen gelden ook voor de CZ Zorgverzekering. Er is 100% vrije ziekenhuiskeuze.

ZieZo van Zilveren Kruis

zorgverzekering kiezen

ZieZo is een prijsvechtersmerk van Zilveren Kruis, één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. De zorgverzekering wordt gewaardeerd doordat je:

 • Zelf het moment kan kiezen waarop je de premie betaalt
 • Medicijnen kun je online bestellen bij gecontracteerde internethypotheken of bij één van de vele hypotheken in de buurt.
 • Gratis gezondheidschecks en tips om gezond en vitaal te blijven met TotaalCheck van ZieZo
 • Gratis actify-App met persoonlijke digitale vitaliteitscoach

Verder is deze verzekeraar actief en stimuleert sporten en bewegen, mentale gezondheid en financiële gezondheid. Dit doet zij door het aanbieden van services zoal e-learning. Er is 100% vrije ziekenhuiskeuze zodat je altijd onbezorgd naar de dichtstbijzijnde ziekenhuis kunt.

Menzis

Deze verzekeraar scoort zeer hoog op alle punten en wil echt het onderscheid maken. Als je overstapt zijn er een aantal voordelen zoals:

 • Gratis advies van de leefkrachtadviseur
 • Uitgebreide zorgvinder met informatie over contracten, ervaring van de patiënt en de wachttijd
 • De Menzis zorgadviseur staat voor je klaar voor bemiddeling
 • Menzis heeft samen met haar andere labels de meeste keuze in gecontracteerde GLI zorgverleners
 • Mogelijkheid om het verplicht eigen risico gespreid over 10 maanden te betalen (aanvragen voor 31-01-2024)

Tevens is er 100% vrije ziekenhuiskeuze zodat je de zorgkosten altijd 100% vergoed krijgt.

Best beoordeelde zorgverzekeraars bieden gratis extra’s

Zorgverzekeraars willen zich graag onderscheiden. Met alleen een lage premie en goede dekking kom je er als verzekeraar niet meer mee weg. Daarom bieden verzekeraars steeds meer gratis extra’s en services aan om tot de best beoordeelde zorgverzekeraars te horen. Hieronder een aantal voorbeelden:

 • Een app waarmee je contact kunt opnemen met een huisarts, coach of fysiotherapeut
 • Een tegoedbon voor gezonde producten
 • Preventie- of lifestyleprogramma’s
 • Aantrekkelijke kortingen op sportscholen
 • Een gezondheidscheck.

Verzekeraars gaan hier ook steeds verder in. Niet alleen om jou als klant binnen te halen maar ook omdat de aandacht steeds meer gaat naar preventieve zorg. De zorgkosten blijven maar stijgen en worden op termijn onhoudbaar. Dus ook zorgverzekeraars zullen een bijdrage moeten leveren om de stijgende zorgkosten een halt toe te roepen. Daarvoor hebben zij immers ook voldoende middelen in kas.

Op zoek naar een overzicht van alle zorgverzekeraars die een gratis cadeau, aanbieding of extra service bieden? Op onze pagina met zorgverzekeringen aanbiedingen tonen wij per zorgverzekeraar op welke extra´s je kunt rekenen. Misschien net dat extra zetje in de rug om toch naar die verzekeraar over te stappen. Want een aantal verzekeraars bieden extra´s of een cadeau bij overstappen waar je ook echt wat aan hebt.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]