Beste Beugelverzekering vergoeding 2024 (test)

Vrijwel elke kind heeft een beugel nodig. Elke ouder kan zich daarop voorbereiden door goed verzekerd te zijn. Orthodontie zit namelijk niet in de basisverzekering. Heeft uw kind een beugel nodig? Of heeft uw kind een beugel maar verwacht u nog veel kosten? Sluit hiervoor dan de beste beugelverzekering 2024 voor af! Welke beugelverzekering u moet kiezen hangt af van uw wensen. Wij bespreken hieronder de mogelijkheden.

Wij vergeleken de orthodontie vergoeding 100% tot €1000 per jaar, aangezien een beugel zo’n 3.000 euro kost en een behandeltraject 2 jaar duurt. Maar er geldt bij bijna alle verzekeraars een wachttijd van 1 jaar, met uitzondering van ONVZ waar de premie fors hoger uitvalt. Wel kunt u met acceptatievoorwaarden te maken krijgen.

Beste prijs/kwaliteit beugelverzekering 2024

Onderstaande verzekeraars bieden een optimale dekking tegen een scherpe premie. Bij andere combinaties van verzekeraars en vergoedingen schiet de prijs omhoog. Wij selecteerden verschillende vergoedingsmogelijkheden en onderstaande verzekeraars kwamen goed uit de bus. Bij alle drie deze verzekeraars geldt een wachttijd van 1 jaar!

Wil je de hoogste vergoeding voor orthodontie ontvangen? Dat kan, maar dan betaal je een hoge premie per maand. De maximale vergoeding bij verzekeraars is €2.500 eenmalig per kind met een wachttijd van 1 jaar. Bekijk onderstaande tabel maar eens hoe sterk de premies stijgen.

Hoogste vergoeding beugelverzekering 2024

Kies je voor de hoogste beugelvergoeding dan betaal je relatief veel premie. Maar wat ga je nu overhouden aan het einde van de rit? Er vanuit gaande dat de totale kosten voor orthodontie rond de 3.000 euro bedragen en de beugel in 2 jaar tijd wordt vergoed (rekening houdend met een wachttijd van 1 jaar). Hieronder een rekenvoorbeeld:

Univé Tand Best verzekering met hoogste vergoeding in 2024:
-Vergoeding aanvullende verzekering: 100% tot 2.500 euro
-Premie per maand: 54 euro
-Premie verzekeringsduur: 2*12*54=1.296 euro
-Geschatte kosten beugeltraject: 3.000 euro
-Restant kosten na vergoeding: 3.000-2.500=500 euro
Totale kosten beugeltraject: 1.296+500=1.796 euro

Welke verzekeraars vergoeden beugel zonder wachttijd?

Tot 500 euro vergoeding (eenmalig) bieden een aantal verzekeraars een orthodontie verzekering tot 18 jaar aan zonder wachttijd.

  1. FBTO – Zorgverzekering basis plus + Module Gezichtszorg & Orthodontie: €172,40 p/m
  2. ONVZ – Vrije Keuze Basisverzekering + Vrije Keuze Optifit: €198,15 p/m
  3. A.s.r. ik kies zelf – Goede Keuze + Ongevallendekking Fysio & Tand + ZorgBeter: €161,45 p/m

Bij het afsluiten van een orthodontie verzekering kunt u te maken krijgen met acceptatievragen. Eenmaal verzekerd kunt u wel direct gebruik maken van de vergoedingen die gelden in het pakket.

Wat houdt een wachttijd in?

Bij de meeste verzekeraars geldt een wachttijd voor een beugelvergoeding. Dit betekent dat u voor het aanvullende pakket eerst een jaar lang verzekerd moet zijn voordat u recht heeft op een vergoeding. In onze zorgvergelijker is goed te zien wanneer er een wachttijd geldt.

Zorgverzekering vergelijken 2024

Vergelijk alle vergoedingen en aanvullende (tand) verzekeringen via zorgverzekering-vergelijken.com! Voor een uitgebreide analsye over de orthodontievergoeding tot 18 jaar en boven 18 jaar verwijzen u graag naar de pagina over de beste orthodontievergoeding voor 2024>>

Ook interessant

BESTE ZORGVERZEKERING 2024 >>

GOEDKOOPSTE ZORGVERZEKERING 2024>>

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]