Beste dekking voor fysiotherapie in 2024

Fysiotherapie is naast tand de meest gekozen aanvullende zorgverzekering. Daarom hebben wij uitgezocht wat de goedkoopste en beste dekking voor fysiotherapie 2024 is. Wat we zien is dat de premies voor de uitgebreide aanvullende verzekeringen – waarin ook vaak fysiotherapie is opgenomen – behoorlijk zijn gestegen. Wat zijn de beste zorgverzekeringen met fysiotherapie en waar betaal je de laagste premie? Bekijk hieronder of jouw verzekeraar je een gunstige zorgverzekering kan aanbieden. En anders ga je gewoon even vergelijken via onze zorgvergelijker!

Goedkoopste dekking fysiotherapie

Hieronder hebben wij de gegevens verzameld van verzekeraars die – afhankelijk van het aantal gekozen behandelingen – als beste uit de bus komen. Wij vergeleken verzekeraars op basis van 6,9,12 en 18 behandelingen. Daarboven geldt vaak een wachttijd.

Fysiotherapie 6 behandelingen

Hieronder zie je een top 3 verzekeraars op basis van 6 behandelingen fysiotherapie. Hiermee kun je meestal wel uit de voeten als je weinig of nooit geen fysio nodig hebt maar toch wat achter de hand wilt hebben.

VerzekeraarBasisverzekeringAanvullendPremie p/mNaar zorgverzekeraar
FBTOBasisModule Spieren en gewrichten 200€139,20Bekijken
De FrieslandZelf Bewust PolisAV Opstap€143,45Bekijken
Zilveren Kruis ZieZoZieZo BasisZieZo Aanvullend 1€146,70Bekijken

Fysiotherapie 9 behandelingen

Kom je zo af en toe wel eens bij de fysiotherapeut? Sport je regelmatig en heb je een inspannend beroep? Dan zou je kunnen kiezen voor 9 behandelingen als je nog geen 50 jaar bent.

VerzekeraarBasisverzekeringAanvullendPremie p/mNaar zorgverzekeraar
De FrieslandZelf Bewust PolisAV Doorstap€148,90Bekijken
De Christelijke ZorgverzekeraarPrincipe Polis BudgetSmallpolis€149,20Bekijken
Zilveren KruisBasis BudgetZieZo Aanvullend 1€149,40Bekijken

Fysiotherapie 12 behandelingen

Voor wie een uitgebreider aantal fyisobehandelingen nodig heeft vergeleken wij ook de verzekeraars die 12 behandelingen in een pakket aanbieden. Onderstaande verzekeraars kwamen als beste uit de bus.

VerzekeraarBasisverzekeringAanvullendPremie p/mNaar zorgverzekeraar
FBTOBasis PlusAV Module Spieren & Gewrichten 350€160,40Bekijken
a.s.r. Ik kies zelfGoede KeuzeZorgBeter€161,45Bekijken
De Christelijke ZorgverzekeraarPrincipe Polis BudgetMediumpolis€162,40Bekijken

Fysiotherapie 18 behandelingen en hoger

Voor een aanvullende fysiotherapie verzekering met 18 of meer behandelingen geldt meestal een wachttijd van een 1 jaar. Kijken we naar de top 3 met 18 behandelingen dan geldt voor Zilveren Kruis en De Friesland een wachttijd van 1 jaar, terwijl met de Univé Zorg Basis Polis + Aanvullend Best directe acceptatie geldt. Bij een aanvullende verzekering voor fysiotherapie met 27 behandelingen geldt bij elke verzekeraar een wachttijd van 1 jaar.

Aanvullende verzekering met fysiotherapie

Let op dat een vergoeding voor fysiotherapie meestal onderdeel uitmaakt van een aanvullende verzekering. Daarom zal je ook moeten kijken naar andere dekkingen zoals bijvoorbeeld alternatieve geneeswijzen. Kijk ook naar de extra’s die verzekeraars aanbieden om jou als consumenten binnen te halen. Bekijk hiervoor onze pagina met “Zorgverzekering met cadeau“.

Daarnaast kun je ongebruikte fysiobehandelingen meenemen naar het volgende jaar bij CZ, CZDirect en OHRA.

Onbeperkte fysiotherapie is alleen mogelijk bij ONVZ en VvAA.

Fysiotherapie uit de basisverzekering?

De basisverzekering dekt alleen fysiotherapie bij chronische aandoeningen zoals spierziekte of MS. Ook na een operatie heeft u recht op 12 maanden lang fysiotherapie vanuit de basisverzekering. Helaas geldt hier dat de eerste 20 behandelingen voor eigen rekening komen. Ook is in deze situatie het verplicht eigen risico van toepassing. Vanaf de 20e behandelingen worden de kosten vergoed vanuit de basisverzekering. Om de kosten van de eerste 20 behandelingen (gedeeltelijk) te dekken kun je een aanvullende verzekering voor fysiotherapie afsluiten.

Zorgverzekering met fysiotherapie vergelijken

Alles weten over fysiotherapie en de beste zorgverzekering? Op de pagina fysiotherapie vergoeding lees je alles over de beste zorgverzekering voor fysiotherapie. Natuurlijk kun je ook onze zorgvergelijker gebruiken om de best passende aanvullende verzekering te vinden.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]