Korting premie zorgverzekering bij jaarbetaling

Betaalt jij ook de zorgpremie per maand? Dat begrijpen wij, de zorgkosten stijgen alleen maar. Maar wist je dat de korting premie zorgverzekering bij jaarbetaling kan oplopen tot 3%? Daarmee kun je toch een halve maandpremie besparen. Check snel hieronder jouw zorgverzekeraar en of het de moeite loont om de premie per kwartaal, per halfjaar of per jaar te gaan betalen.

Korting bij jaarbetaling zorgverzekering

Korting premie zorgverzekering

Bij een jaarbetaling kun je de meeste korting premie zorgverzekering krijgen op het factuurbedrag. Bij Nationale Nederlanden kun je 3% korting krijgen op op het bedrag aan premie voor een heel jaar. Dat is toch interessant als je het bedrag aan premie voor een jaar in één keer kunt missen. Door het bedrag in één keer te betalen heeft de zorgverzekeraar minder werk aan administratie en kan het geld renderen. De korting wordt verrekend over het gehele bedrag dat je voor het komende jaar aan zorgpremie moet betalen.

In de tabel hieronder zie je hoeveel korting de verschillende zorgverzekeraars bieden bij een jaar- halfjaar- en kwartaalbetaling. Klik rechtsonder de tabel om alle 25 verzekeraars te bekijken. Let op dat nog niet alle verzekeraars een korting bieden bij jaarbetaling.

VerzekeraarKorting bij jaarbetalingKorting halfjaarbetalingKorting kwartaalbetalingBekijken
a.s.r.2%Bekijken
a.s.r. ik kies zelf2%Bekijken
Aevitae1%Bekijken
Anderzorg1%Bekijken
CZ2%1%0,5%Bekijken
CZDirect2%Bekijken
De Christelijke Zorgverzekeraar1%0,5%Bekijken
De Friesland1%0,5%Bekijken
DSW1%Bekijken
FBTO1%Bekijken
Interpolis1%Bekijken
InTwente1,5%0,75%0,25%Bekijken
IZA2,10%Bekijken
Menzis1%Bekijken
Nationale Nederlanden3%Bekijken
OHRA2%1%0,5%Bekijken
ONVZ2%1%0,5%Bekijken
Stad Holland1,50%0,75%0,25%Bekijken
Univé1%Bekijken
VGZ1%Bekijken
VGZBewuzt1%Bekijken
VvAA2%1%0,5%Bekijken
ZieZo1%0,5%Bekijken
Zilveren Kruis1%0,5%Bekijken
Zorg en Zekerheid1,50%0,75%Bekijken

We zien dat steeds meer mensen niet meer kiezen voor een periodieke (maandelijkse) betaling maar een halfjaar- of jaarbetaling. Voor veel mensen is de korting interessant genoeg om dat te doen d.w.z., de opportunity costs – alternatieven om 3% op je geld te maken – zijn weggevallen door de lage rente. Via onze vergelijkingsmodule kun je eenvoudig aangeven of je de premie per jaar wilt betalen.

Andere bespaartips op de zorgverzekering

Tijdens en na de feestdagen is een mooi moment om je zorgverzekering te vergelijken en de beste zorgverzekering te vinden. Check daarbij de korting premie zorgverzekering bij jaarbetaling, wel of geen verhoogd eigen risico en of een aanvullende verzekering wel zo interessant is. Op speciaal daarvoor ingerichte pagina´s kun je meer info vinden over de aanvullende tandverzekering, fysiotherapie, kraamzorg of alternatieve geneeswijzen.

Wij merken op dat Nederlanders ieder jaar toch weer honderden euro´s laten liggen. Dat zijn vooral de mensen die blijven zitten waar zij zitten en dus eigenlijk nooit overstappen. Zonde! Je zorgbehoefte verandert (naarmate je ouder wordt) en dus ook de aansluiting op je zorgverzekering.

Premieverschillen soort polis

In een eerdere blog hebben we al de premieverschillen 2024 benoemd. Tussen de goedkoopste (van Menzis) en duurste (van a.s.r.) polis spreken we over een premieverschil van 578,40 per jaar voor de basisverzekering. Terwijl de inhoud van de basisverzekering door de overheid is vastgesteld en bij elke verzekeraar dus hetzelfde is. Het verschil in prijs heeft vooral te maken met de keuze en vergoeding van gecontracteerde zorgverleners, oftewel het soort polis. Als het jouw niet uitmaakt naar welke zorgverlener je gaat dan kun je flink besparen door een goedkope zorgverzekering te nemen.

Ook op de premie van de aanvullende verzekering kan veel geld bespaard worden. Bekijk of je niet onnodig bent verzekerd voor zaken die je toch niet gebruikt.

Eigen risico verhogen

Als je gezond bent en je volgend jaar weinig zorgkosten verwacht, dan kun je het vrijwillig eigen risico verhogen. Bij veel verzekeraars kun je kiezen om het eigen risico met stappen van 100 euro te verhogen tot maximaal 885 euro eigen risico. Een verhoging van 500 euro per jaar kan een korting van 25 euro per maand opleveren! Dit is nog veel interessanter als je samen met een partner bent.

Gezinsleden apart verzekeren

Voor gezinsleden is het vaak voordeliger om de zorgverzekering apart af te sluiten. Vooral als bij behoorlijke leeftijdsverschillen. Iedere partner heeft namelijk unieke zorgbehoeften wat moeilijk is om via één polis te verzekeren. Daarnaast zal de één een hoger eigen risico willen dan de ander.

Is de aanvullende verzekering echt nodig?

De vraag de jij jezelf hierbij moet stellen is of het niet beter is om te sparen voor een behandeling in plaats van je hiervoor (uitgebreid) te verzekeren. Als jij bijvoorbeeld al jaren maar één keer per jaar bij de tandarts komt dan is het niet zinvol je hiervoor extra te verzekeren. De jaarlijkse controle kost zo´n 70 euro terwijl een aanvullende verzekering al snel 150 euro per jaar extra kost. Dit geldt meestal ook voor fysiotherapie.

Bedenk wel dat jij je verzekerd tegen onverwachte hoge kosten. Als die kans daarop toeneemt (omdat je ouder wordt) kan het wel zinvol zijn je aanvullend te verzekeren. Bekijk onze pagina over `De beste zorgverzekering` en zie in welk profiel jij past. Aan de hand daarvan kun je bepalen of jij je aanvullend wilt verzekeren.

Let op de eigen bijdrage

Voor sommige kosten die gedekt worden door de basisverzekering geldt een eigen bijdrage. Zoals bijvoorbeeld voor medicijnen en hulpmiddelen. Bekijk of je afgelopen jaar een eigen bijdrage hebt betaald voor zorg. En of je de komende jaren behoefte hebt aan dezelfde zorg. Dan kan het interessant zijn om eens naar een aanvullende verzekering te kijken die deze kosten dekt.

Zorgverzekering vergelijken

In onze zorgvergelijker kun je eenvoudig aangeven of je de premie per jaar wilt betalen. De resultaten van jouw vergelijking worden dan automatisch aangepast op basis van een jaarbetaling. Wellicht is dan een andere verzekeraar goedkoper voor jou.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]