Zorgverzekering 2024: Enorme premieverschillen

Alle zorgverzekeringen zijn weer bekend. U kunt weer gaan vergelijken. Het zal u niet verbazen dat ook dit jaar weer de premies zorgverzekering zijn gestegen. Nog opvallender zijn de verschillen in premie tussen de basisverzekeringen. Op basis van onze cijfers m.b.t. alle zorgverzekeringen 2024 is het verschil tussen de goedkoopste en duurste zorgverzekering maar liefst 468 euro per jaar. De goedkoopste basisverzekering is de FBTO natura (online) basisverzekering met een premie van 131,95 per maand. De duurste basisverzekering is de A.S.R. restitutiepolis met een premie van 170,95 euro per maand.

Premiestijging sinds 2021

Op basis van onze cijfers hebben wij kunnen vaststellen dat de zorgpremie sinds 2021 met gemiddeld 7,45 euro is gestegen op basis van alle aangeboden polissen. De gemiddelde stijging in 2023 ten opzichte van 2022 was 9,75 euro en in 2022 ten opzichte van 2021 was dit gemiddeld 3,55 euro. Voor het zorgjaar 2024 is de gemiddelde stijging 9,05 euro is ten opzichte van 2023.

Welke basisverzekering stijgt het snelst?

Op basis van alle premies die wij hebben verzameld voor het jaar 2024, behoren de volgende verzekeraars tot de top 5 van zorgverzekeraars die met hun basisverzekering het hardst stijgen met de zorgpremie 2024 ten opzichte van de zorgpremie 2023:

  • ZEKUR natura online polis: premiestijging 2024 is 24,35 euro
  • StadHolland combinatiepolis: premiestijging 2024 is 14,50 euro (was restitutiepolis)
  • a.s.r. ik kies zelf restitutiepolis: premiestijging 2024 is 14,45 euro
  • Just natura online polis: premiestijging 2024 is 13,05 euro
  • a.s.r. naturapolis: premiestijging 2024 is 12,45 euro

Als u bij één van deze verzekeraars bent verzekerd dan raden wij u aan eerst een vergelijking te maken met andere aanbieders via onze zorgvergelijker.

Verklaring verschil goedkoopste en duurste zorgverzekering

Het verschil tussen de duurste en goedkoopste zorgverzekering heeft vooral te maken met de voorwaarden van de zorgpolis. De FBTO-polis is namelijk een naturapolis met ruime keuze uit gecontracteerde aanbieders terwijl de a.s.r. restitutiepolis vrije keuze van zorgverlener biedt. Tevens is de vergoeding voor niet gecontracteerde zorgverleners bij FBTO maximaal 65% terwijl a.s.r. tot 100% vergoed.

Beste zorgverzekering vinden

Verschillende experts wijzen op het belang van een zorgvuldige afweging bij het kiezen van een zorgverzekering. Zij raden aan om niet alleen voor de goedkoopste zorgverzekering te kiezen. Er zou ook op andere factoren gelet moeten worden behalve alleen de prijs. Denk aan hoeveel zorgkeuze (lees type polis) u hebt, wat de aanvullende verzekering dekt, klantenservice en klantwaardering.

Via onze zorgvergelijker kunt u alle verzekeraars gemakkelijk vergelijken. In het resultatenoverzicht kunt u “kenmerken”, “dekkingen”, en “zorgverleners” raadplegen. Dekkingen geeft informatie over wat de basisverzekering en aanvullende verzekering dekt. Dit kun je tussen de onderlinge verzekeraars vergelijken. Raadpleeg het tabblad zorgverleners om te kijken of er zorgverleners bij jouw in de buurt zijn die worden vergoed door de zorgverzekering! Handig toch?!

Zorgverzekering vergelijken

Via onze zorgvergelijker kun je gemakkelijk alle verzekeraars vergelijken en ontdekken welke zorgverzekering het beste aansluit op uw wensen. Daarnaast kun je ook direct de beste zorgverzekering 2024 of de goedkoopste zorgverzekering 2024 raadplegen.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Plaats een reactie