Zorgverzekering alternatieve geneeswijzen 2024 vinden? Dit is hoe!

Steeds meer mensen kiezen voor alternatieve geneeswijzen om van hun klachten af te komen. En terecht! Er is steeds meer bewijs voor de werking en het nut van deze behandelmethoden!

Direct de goedkoopste aanvullende verzekering vinden voor alternatieve geneeswijzen? Voor 2024 zijn de goede aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen af te sluiten via Anderzorg, De Christelijke Zorgverzekeraar en Zilveren Kruis. Bij deze verzekeraar is zowel de vergoeding per dag als de totale vergoeding prima.

VerzekeraarBasisverzekeringAanvullendPremie p/mNaar zorgverzekeraar
AnderzorgBasisExtra€157,30Naar Zorgverzekeraar
De Christelijke ZorgverzekeraarPrincipe Polis BudgetMediumpolis€162,40Naar Zorgverzekeraar
Zilveren KruisNaturabudgetAanvullend 2 sterren€162,70Naar Zorgverzekeraar

Bij Anderzorg is de maximale vergoeding 200 euro per jaar met een maximum van 40 euro per dag. Bij de Christelijke Zorgverzekeraar is de maximale vergoeding 320 euro per jaar met een maximum van 40 euro per dag. Zilveren Kruis tot slot biedt een maximale vergoeding van 250 per jaar met een maximum van 40 euro per dag.

Welke vormen van alternatieve zorg worden vergoed?

Er zijn een aantal vormen van een alternatieve zorg die via de aanvullende verzekering kunnen worden vergoed bijvoorbeeld acupunctuur, antroposofie, chiropractie, homeopathie, manuele geneeskunde, moermantherapie, natuurgeneeskunde, orthomanuele therapie, orthomoleculaire geneeskunde en osteopathie. Let op dat niet alle verzekeraars hiervoor een (volledige) vergoeding aanbieden. Daarnaast moet je rekening houden met de maximale vergoeding per dag. Daardoor komen er vrijwel altijd kosten voor eigen rekening aangezien een behandeling tussen de 60 euro en 120 euro is.

Aanvullende vergoedingen

Als je een aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen wilt afsluiten, dan heb je vaak recht op aanvullende vergoedingen. Alternatieve geneeswijzen maken namelijk onderdeel uit van een aanvullende verzekering pakket waarin ook andere vergoedingen worden aangeboden. Bekijk dus ook deze aanvullende vergoedingen en kies het pakket dat het beste aansluit bij jouw wensen.

Aanvullende voorwaarden vergoeding

Om een behandeling vergoed te krijgen stelt de verzekeraar vaak aanvullende voorwaarden:

  1. De therapeut of behandelaar moet aangesloten zijn bij een beroepsvereniging of organisatie die erkend wordt door de zorgverzekeraar.
  2. De factuur voor de behandeling moet aan specifieke voorwaarden voldoen, waaronder AGB-codes, NAW-gegevens, en andere relevante informatie.
  3. De behandelaar moet bekend zijn bij de verzekeraar en dus te vinden zijn in de zorgzoeker van de verzekeraar (situatieafhankelijk)
  4. Er is bewezen vakkennis aanwezig bij de behandelaar (situatieafhankelijk)

Let dus ook op de specifieke voorwaarden die de verzekeraar stelt. Vraag er eventueel naar bij de verzekeraar. Doe dit nu direct en sluit je aanvullende verzekering vandaag nog af!

Zorgverzekering vergelijken

Wil je een aanvullende verzekering vergelijken voor 2024? Gebruik dan onze vergelijkingsmodule en selecteer daar alternatieve geneeswijzen. Ook kan je dan direct andere aanvullende verzekeringen meenemen in de vergelijking. Geef daarbij aan hoeveel vergoeding je wenst.

Door zorgverzekeringen te vergelijken zie je snel wat de zorgpremies van de verschillende zorgverzekeraars zijn. Sluit gemakkelijk een zorgverzekering af en profiteer van een lagere zorgpremie.

Op onze uitgebreide pagina over “Alternatieve geneeswijzen” lees je alles over vergoedingen. beste verzekeraars en waarop je moet letten.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]