ZorgDirect Zorgverzekering 2024

ZorgDirect is hét nieuwe label van Eno Zorgverzekeraar. Met de ervaring van Eno achter zich, biedt de zorgverzekeraar ZorgDirect een complete zorgverzekering en een uitstekende service voor een scherpe prijs. ZorgDirect richt zich met name op de bewuste klant die uitstekende zorg graag snel en gemakkelijk online regelt.

Een ruime zorgkeuze, uitstekende vergoedingen en toch een scherpe premie? ZorgDirect bewijst dat het kan! U kunt altijd terecht bij een zorgverlener bij u in de buurt doordat er contracten zijn met bijna alle zorgverleners in Nederland.

Naast de basisverzekering is er een ruime keuze aan vullende (tand) verzekeringen. Daarin kunt u uw eigen ideale combinatie samenstellen.

Zorgkosten declareren gaat een eenvoudig en snel met de gratis declaratie app. Uw nota wordt binnen vijf werkdagen uitbetaald. Bovendien ziet u deze rekening weer terug binnen uw persoonlijke omgeving. Met de gatis app regelt u ook allerlei andere zaken eenvoudig online.
Tot slot kunt u het eigen risico gespreid betalen.

In het kort de voordelen van ZorgDirect:
-Ruime zorgkeuze
-Ruime keuze aanvullende pakketten
-Ruime vergoeding tandartsverzekering
-Aanvullende verzekering voor de professional
-Korting bij Fitchannel

ZorgDirect Basisverzekering 2024

De basisverzekering van ZorgDirect is overgegaan naar Salland. Bekijk de pagina van Salland of klik op de blauwe button om de zorgverzekering van Salland te vergelijken!

De basisverzekering is verplicht en de inhoud wordt door de overheid bepaald en is bij elke verzekeraar hetzelfde. Vanuit de basisverzekering wordt onder andere huisartsenzorg, medische specialistische zorg, geneesmiddelen en hulpmiddelen, verloskundige zorg en kraamzorg en mondzorg voor verzekerden tot 18 jaar vergoed.

Over de Basisverzekering

Een basisverzekering is in Nederland voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht. De overheid bepaalt welke vergoedingen in de basisverzekering zitten. Dit is een door de overheid samengesteld pakket met wettelijke vergoedingen voor allerlei zorgvormen. De basisverzekering bevat alle basiszorg waar u recht  op heeft zoals huisarts, ziekenhuiszorg, geneesmiddelen, spoedeisende hulp, kraamzorg, ouderenzorg, ziekenvervoer en psychologische hulp. Voor kinderen tot 18 jaar gelden speciale vergoedingen voor tandarts en fysiotherapie.

U krijgt geen vergoeding voor fysiotherapie, anticonceptie, tandzorg vanaf 18 jaar, brillen en lenzen of alternatieve geneeswijzen uit de basisverzekering. Hiervoor kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Met een naturapolis stimuleert de zorgverzekeraar om zorg af te nemen bij en zorgverlener dat een contract heeft afgesloten over prijs en kwaliteit van zorg. U moet dus naar een gecontracteerde zorgverlener toe anders moet u een deel zelf betalen. Bij een restitutiepolis heeft u 100% keuzevrijheid en wordt de zorgnota direct door de verzekeraar betaald.

Een combinatiepolis betekent dat u een combinatie hebt tussen restitutiepolis en naturapolis. Voor de meeste zorgverleners heeft u een vrije zorgkeuze. Maar indien de zorgverzekeraar geen contract heeft met de zorgverlener, of niet het "normale tarief" rekent, dan moet u erop rekenen dat u niet alles vergoed krijgt.

Vroeger waren zorgverzekeraars vooral actief in een bepaalde regio. Zij kennen hun gebied en hadden goede afspraken met zorgverleners in de regio. Vaak staat het hoofdkantoor ook nog in de plaats waar het bedrijf ooit begon. Tegenwoordig maken zorgverzekeraars afspraken met zorgverleners door het hele land. U kunt dus beter uw zorgverzekeraar kiezen op basis van premie, keuzevrijheid en dekking. Wel is het zo dat kleinere verzekeraars  (labels) meer binding hebben met een regio en daardoor betere afspraken maken over kwaliteit en prijs.

De basisverzekering is voor iedereen verplicht. Zorgverzekeraars mogen mensen niet weigeren voor de basisverzekering.

ZorgDirect zorgpremie 2024

ZorgDirect Zorgpremies
Jaar Natura Restitutie Combinatie
2024 - - €n.v.t
2023 - - €n.v.t.
2022 - - €138,39
2021 - - €133,00
2020 - - €128,50
2019 - - €124,90
2018 - - €113,50
2017 - - €114,95
2016 - - €112,95
2015 - - €89,96

Basispremie excl. 5% collectiviteitskorting

ZorgDirect Eigen Risico

Het eigen risico bestaat uit een verplicht deel en een vrijwillig deel. Voor zorg vanuit de basisverzekering betaalt u een verplicht eigen risico van €385. Voor basiszorg uit de basisverzekering betaalt u geen eigen risico, soms wel een eigen bijdrage. Meeverzekerde kinderen vallen niet onder het eigen risico. Zij zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd. U betaalt bijvoorbeeld eigen risico voor bloedprikken, ziekenhuisopname, hoortoestellen en ambulancevervoer.

Het verplicht eigen risico van €385 kunt u vrijwillig verhogen met een vrijwillig eigen risico tot €885. In ruil hiervoor krijgt u een flinke korting op de basispremie. Dit kan interessant zijn als u het komende jaar weinig zorgkosten verwacht te maken. Maar u kiest er dan wel vrijwillig voor om een groter deel van medische kosten zelf te betalen.

Bij ZorgDirect kunt u het verplicht eigen risico verhogen met een vrijwillig eigen risico. Het verplicht eigen risico kunt u verhogen met een vrijwillig eigen risico tot €885. Hiermee krijgt u een flinke korting op de premie basisverzekering, tot wel €25,- bij een eigen risico van €885. U kunt het vrijwillig eigen risico aanpassen vanaf half november tot uiterlijk 31 januari.

Een verhoogd eigen risico is voordelig als u volgend zorgjaar weinig zorgkosten verwacht te maken.

Bij ZorgDirect kunt u het verplicht eigen risico gespreid betalen. U betaalt dan in 10 termijnen het verplicht eigen risico. Het volgende jaar zal het verschil tussen wat u betaalt heeft en wat in rekening is gebracht terug gestort worden op uw rekening.

De hoogte van het vrijwillig eigen risico kunt u één keer per jaar aanpassen. De keuze voor het vrijwillig eigen risico gaat in op 1 januari.

ZorgDirect Aanvullende Verzekering

Wilt u extra dekking voor zorg dat onvoldoende vergoeding biedt voor uw zorgwensen? Dan kunt u bij ZorgDirect een aanvullende zorgverzekering of tandverzekering afsluiten. Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorg dat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. U heeft daarmee een stukje extra zekerheid. Dit zijn onder andere fysiotherapie, tandartskosten, bril of contactlenzen en kraamzorg. Voor de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Wel is het mogelijk dat een eigen bijdrage geldt voor zorg uit de basisverzekering. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico.

ZorgDirect kent maar liefst 5 verschillende aanvullende verzekeringen! Hierdoor bent u niet snel over-verzekerd en kiest u de aanvullende verzekering die het beste bij u past. En met een aanvullende verzekering heeft u een stukje extra zekerheid.

Wij noemen hieronder de meest gezochte vergoedingen. Voor alle vergoedingen raadpleeg de website of onze vergelijker.

ZorgDirect Start
-6 fysiobehandelingen
-Spoedeisende zorg buitenland
-Anticonceptie max. €100 per jaar.

"Een goede aanvulling op de basisverzekering"

Premie ZorgDirect Start: €5,85 p/m

ZorgDirect Slim
-9 fysiobehandelingen
-Spoedeisende zorg Europa

"De noodzakelijke aanvulling op de basisverzekering met een aantal belangrijke vergoedingen."

Premie ZorgDirect Slim: €8,50 p/m

ZorgDirect Extra
-9 fysiobehandelingen per jaar
-Spoedeisende zorg Europa
-Anticonceptie €100 per jaar
-Hulpmiddelen max. €100 per jaar

"Extra verzekerd tegen een scherpe premie en ruime dekking"

Premie ZorgDirect Extra: €9,00 p/m

ZorgDirect Plus
-15 fysiobehandelingen per jaar
-Spoedeisende zorg overal ter wereld
-Anticonceptie 100%
-Bevalling in ziekenhuis: 60%
-Geneesmiddelen max. €300 per jaar
-Kraamzorg 60% van de eigen bijdrage
-Alternatieve geneeswijzen: max. €40 p/d tot max. €350 per jaar
-1 bril per 2 kalenderjaren bij Specsavers uit de €89 collectie of €75 per 2 jaar

"Ruime vergoeding en uitstekende dekking"

Premie ZorgDirect Plus: €20,50 p/m

ZorgDirect Top
-25 fysiobehandelingen per jaar
-Spoedeisende zorg overal ter wereld
-Anticonceptie 100%
-Geneesmiddelen max. €450 per jaar
-Kraamzorg 60% van de eigen bijdrage
-Bevalling ziekenhuis: 60%
-Alternatieve geneeswijzen €40 per behandeling tot max. €500 per jaar
-1 bril per 2 kalenderjaren bij Specsavers uit de€149 collectie of €150 per 2 jaar

"Uitgebreide vergoeding en uitstekende dekking"

Premie ZorgDirect Top: €38,50 p/m

ZorgDirect Tandverzekering

Met een aanvullende tandverzekering krijgt u de kosten voor een bezoek aan de tandarts vergoed. Met een tandverzekering krijgt u periodieke controles vaak 100% vergoed. Voor overige tandzorg wordt vaak een lager percentage uitgekeerd. De verschillende tandverzekeringen vergoeden vaak tot een maximum bedrag. Kinderen krijgen bijna alle tandartskosten wel vergoed uit de basisverzekering. Indien uw kind een beugel nodig heeft is vaak een uitgebreidere zorgverzekering nodig en geldt vaak een wachttijd van 1 jaar. Met de aanvullende verzekering zijn kinderen tot 18 jaar meestal gratis meeverzekerd.

Met een tandverzekering van ZorgDirect krijgt u vergoeding voor bijna alle behandelingen incl. een deel van de techniekkosten. De aanvullende verzekeringen van ZorgDirect vergoeden 75% van de tandkosten tot een maximaal bedrag.

Door uw tandartskosten 2022 te verzekeren komt u niet voor vervelende verrassingen te staan. Een gaatje of een wortelkanaalbehandeling komt altijd onverwacht...

De voordelen van een tandverzekering bij ZorgDirect zijn de aantrekkelijke premie, vergoeding orthodontie kinderen tot 18 jaar, vergoeding van bijna alle behandelingen en spoedeisende mondzorg buitenland meeverzekerd.

ZorgDirect TandExtra
-100% voor periodieke controle
-75% voor overige behandelingen
-Max. €250 per jaar voor controle en overige behandelingen samen

Premie TandExtra: €12,10 p/m

ZorgDirect TandPlus

-100% voor periodieke controle
-75% voor overige behandelingen
-Max. €500 per jaar voor controle en overige behandelingen samen

Premie TandExtra: €20,75 p/m

ZorgDirect TandTop - 75% tot max. €1.000

-100% voor periodieke controle
-75% voor overige behandelingen
-Max. €1.000 per jaar voor controle en overige behandelingen samen

Premie TandExtra: €41,80 p/m

Kan uw zorgverzekering goedkoper?

Wilt u weten of uw huidige zorgverzekering het beste past bij uw situatie en het aankomende zorgjaar?  Op onze website kunt u eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken. Geef aan wat u belangrijk vindt in onderstaande vergelijker en de vergelijker toont welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past. Vul hieronder uw gegevens in en bekijken hoeveel u kunt besparen op uw huidige zorgverzekering. Vergelijken loont altijd! Elk jaar veranderen immers ook de voorwaarden van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk vervolgens middels onze uitgebreide vergelijker!

Static Template

Top 5 Populaire Zorgverzekeraars

 

Verzekeraar Basis Premie Premie (vanaf) Informatie
Zilveren Kruis ZieZo €139,95 €125,95 Bekijken
De Friesland €136,95 €126,95 Bekijken
FBTO €131,95 €126,95 Bekijken
Anderzorg €141,25 €123,75 Bekijken
Menzis €140,25 €122,75 Bekijken

Daarom overstappen via Zorgverzekering-vergelijken.com!

Al meer dan 5 zijn wij bezig om de vaste lasten voor consumenten in kaart te brengen. Daarmee besparen wij u veel tijd en geld waardoor u altijd de juiste keuze kunt maken en tot een keuze komt van welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past!

Dit doen wij door onafhankelijk prijzen van vaste lasten (o.a. zorgverzekering en autoverzekering) te vergelijken en een eerlijke opinie te geven. Wij blijven ons onafhankelijk inzetten en u van de best mogelijke informatie voorzien!

Blij en gezonde familie
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]