Zorgvergelijker 2023

Hieronder vindt u onze zorgvergelijker. Als u vanaf een andere pagina komt dan zijn uw gegevens alvast ingevuld. Kies links bovenin voor terug om uw ingevulde gegevens aan te passen als dat nodig is. Volg anders de verdere stappen en pas uw voorkeuren aan. 

Static Template

Dit is de zorgvergelijker van Zorgverzekering-vergelijken.com. Bespaar vele euro's met onze zorgvergelijker. Het werkt makkelijk en snel. U vult uw gegevens in, u ontvangt een overzicht van zorgverzekeringen gesorteerd op de goedkoopste. U kiest een zorgverzekering en voert uw gegevens in. Het overstappen wordt verder voor u geregeld door uw nieuwe zorgverzekeraar.

Zorgvergelijker 2023 altijd actueel

De zorgvergelijker op Zorgverzekering-vergelijken.com is altijd actueel. Dat komt omdat wij gebruik maken van een tussenpersoon die altijd de laatste bekende tarieven bijhoudt en daarmee de vergelijking eerlijk en actueel houdt. U heeft dus altijd een goed en volledig beeld van de actuele zorgpremies van dit moment.

Met de zorgvergelijker 2023 bepaalt u zelf welke verzekeringen u gaat vergelijken. Dit doet u door vooraf een aantal parameters in te vullen zoals het eigen risico, zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Door het eigen risico te verhogen wordt de basispremie lager. Uw zorgkeuze bepaalt bij welke zorgverleners u terecht kunt en welk deel van uw zorgnota vergoed wordt. Een aanvullende dekking kiest u wanneer u verwacht extra zorg nodig te hebben. Bepaal eerst of u de rekening niet beter zelf kunt betalen.

Stap over en bespaar op uw zorgverzekering

Stap ook over en bespaar op uw zorgverzekering. Vele duizenden mensen vergelijken hun zorgverzekering met die van andere verzekeraars. En dat is slim, want het kan je zomaar tientallen tot soms honderden euro's per jaar schelen. Vergelijk ook uw zorgverzekering en bekijk hoeveel u kunt besparen. Het is snel te zien en de overstap is zo geregeld. U hoeft alleen een formulier in te vullen met uw gegevens en de nieuwe verzekeringsmaatschappij regelt voor u de overstap. Makkelijker besparen op uw zorgverzekering kan bijna niet!

Goedkoopste Zorgverzekering 2023

Ook de goedkoopste zorgverzekering vindt met onze vergelijkingsmodule. U kiest ervoor om een aantal zorgverzekeraars te vergelijken. En vervolgens de goedkoopste zorgverzekering af te sluiten. Ook kunt u selecteren op basis van premie. De goedkoopste zorgverzekering komt dan automatisch bovenaan te staan. In 2023 is de ZieZo budget polis van Zilveren Kruis de goedkoopste basisverzekering. Deze kost €86,25 per maand met een maximaal eigen risico van €885,- Ook met een standaard eigen risico van €385 is deze polis het goedkoopste. Voor de basisverzekering betaalt u dan €108,25

Zorgverzekering 2023 Kiezen

Een zorgverzekering kiezen 2023 kan eigenlijk niet meer zonder vergelijker. Er zijn anno 2016 gewoon teveel zorgverzekeraars om zelfstandig, en zonder vergelijker, een afgewogen keuze te maken. Een goede vergelijkingsmodule helpt u daarbij. U vult de gevraagde gegevens in onze vergelijkingsmodule zoekt de best passende zorgverzekering bij uw situatie. Let op dat de goedkoopste zorgverzekering niet altijd de best passende zorgverzekering is. Controleer daarom altijd of de geboden dekking ook écht past bij uw situatie. Stapt u over voor 1 januari? Dan wordt uw oude zorgverzekering automatisch opgezegd.

Zorgverzekering 2023 Vergelijken

Ieder jaar verandert er weer veel in zorgverzekeringsland. En juist doordat er zoveel zorgverzekeraars actief zijn is het moeilijk om zonder zorgvergelijker een goede vergelijking te maken.  Bovendien heeft vergelijken alleen zin als de vergelijker compleet en onafhankelijk is. Daarom is een zeer groot aantal zorgverzekeraars opgenomen in onze vergelijker. Het maakt ons niet uit naar wie u overstapt. Onze taak is om u de tools en informatie te bieden waarmee u een zo goed een eerlijk mogelijke vergelijking kunt maken.

Wanneer u overstapt wordt de oude polis automatisch door de nieuwe verzekeraar opgezegd. Zo hebt u er verder geen omkijken naar.

U kunt uw zorgverzekering 2023 vergelijken na 12 november. Uw zorgverzekering vergelijken gaat is eenvoudig. Vul hierboven de gevraagde gegevens in en vergelijk vervolgens premies en voorwaarden. Let wel op dat een geheel of gedeeltelijke vrije keuze te maken heeft met welke zorgverzekeringen worden vergeleken. Kiest u vrije zorgkeuze dan vergelijkt u voornamelijk restitutiepolissen. Gedeeltelijke vrije zorgkeuze dan kiest u er ook voor om natura- en combinatiepolissen in de vergelijking mee te nemen!

Tot wanneer overstappen naar andere zorgverzekeraar?

U kunt geld besparen door eerst alle zorgverzekeringen te vergelijken middels onze vergelijker. Daarna stapt u eenvoudig over naar een goedkopere zorgverzekering. Dit kan tot 31 december 2022. Uw oude zorgverzekering wordt dan automatisch door uw nieuwe zorgverzekeraar opgezegd. Maar u kunt mogelijk nog tot 31 januari 2023 overstappen op voorwaarde dat u uw huidige zorgverzekering al hebt opgezegd voor 31 december 2022. Kiest u ervoor om uiterlijk 31 januari 2023 uw keuze definitief te maken? Dan gaat deze met terugwerkende kracht in per 1 januari 2023.

Een uitzondering hierop geldt voor jongeren die 18 jaar worden, gaat scheiden of kortgeleden naar Nederland bent verhuisd.

Waarom een zorgverzekering vergelijken?

Het prijsverschil tussen de goedkoopste en duurste zorgverzekering 2023 is meer dan €500. Alleen daarom al is het verstandig elk jaar uw zorgverzekering te vergelijken met andere zorgverzekeraars.

Ten tweede verandert ieder jaar de premie & dekking van uw zorgverzekering. Dekking van de basisverzekering wordt bepaald door de overheid. Zorgverzekeraars mogen daar niet vanaf wijken. De premies verschillen omdat zorgverzekeraars zelf hun premie zorgverzekering mogen bepalen. Omdat er zoveel polissen zijn kunt u niet zonder vergelijker.

Ten derde kan uw situatie veranderd zijn. Daardoor verandert vaak de behoefte voor een aanvullende zorgverzekering.

Tot slot is een collectieve verzekering niet altijd goedkoper. Vaak de duurdere verzekeringen promoten met collectieve korting. Daarnaast wordt vaak voor vergoedingen betaald die u nooit nodig hebt.

Premies zorgverzekering 2023

Alle premies zorgverzekering 2023 zijn bekend! De verwachting was dat de premies van de meeste verzekeraars weer zouden gaan stijgen. Dat is ook gebeurd. De premie stijgt zo'n 10 euro per maand. Wij raden u aan om alle zorgverzekeringen goed met elkaar te vergelijken zodat u volgend jaar niet onnodig veel gaat betalen voor uw zorgverzekering.

Naast onze uitgebreide en gebruiksvriendelijke vergelijker vindt u op deze site ook informatie over de wijzigingen in 2023 in bijvoorbeeld de eigen bijdrage en het eigen risico. Ook vindt u hier handige tips voor het maken van een voordelige keuze.

Met onze zorgvergelijker krijgt u binnen een paar minuten een helder overzicht van de best passende zorgverzekering in uw situatie. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste zorgverzekering is nog altijd groot; een goede vergelijking maken loont nog steeds!

Aanvullende zorgverzekering 2023 vergelijken

Uw zorgverzekering vergelijken? In 2023 bent u nog steeds wettelijk verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Deze verplichting geldt niet voor de aanvullende zorgverzekering. Maar, zonder een aanvullende verzekeringen bent u voor een aantal behandelingen niet verzekerd. Via de basisverzekering bent u verzekerd tegen de meest voorkomende zorgbehandelingen in Nederland. Zoals medicijnen en een bezoek aan de huisarts. Een fysiobehandeling of tandartsbezoek is dat niet. Hiervoor moet u zich extra verzekeren. Op zorgverzekering-vergelijken.nl kunt u ook snel en gemakkelijk alle aanvullende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken.