Just Zorgverzekering 2024

Interesse in een zorgverzekering van Just? Op deze pagina tonen wij alle relevante informatie over de Just Zorgverzekering. Als u kiest voor de Just zorgverzekering dan heeft u niet te maken met moeilijke keuzes voor aanvullende verzekeringen of onnodig dure en uitgebreide pakketten. Wel een verademing in zorgverzekering land.

Zo kunt u bij Just kiezen uit maar 3 pakketten. De basisverzekering en 2 aanvullende pakketten. Hiermee bent u verzekerd voor wat echt noodzakelijk is. Tegen een zéér scherpe premie!

Just is een label van CZ en richt zich vooral op jongeren en professionals die een voordelige zorgverzekering willen zonder uitgebreide of dure pakketten en ingewikkelde keuzes.  Geen onnodige dekkingen maar wél goed verzekerd is het motto. Met de vernieuwde apps is goede zorg altijd dichtbij.

Voordelen van Just zorgverzekering:

-Label van zorgverzekeraar CZ
-Geen onnodige dekkingen maar wel goed verzekerd
-Geen gedoe: minder keuze en meer gemak
-U kunt bij veel zorgverleners gewoon terecht

Just Basisverzekering 2024

Een basisverzekering is in Nederland voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht. De overheid bepaalt welke vergoedingen in de basisverzekering zitten. Dit is een door de overheid samengesteld pakket met wettelijke vergoedingen voor allerlei zorgvormen. De basisverzekering bevat alle basiszorg waar u recht  op heeft zoals huisarts, ziekenhuiszorg, geneesmiddelen, spoedeisende hulp, kraamzorg, ouderenzorg, ziekenvervoer en psychologische hulp. Voor kinderen tot 18 jaar gelden speciale vergoedingen voor tandarts en fysiotherapie.

U krijgt geen vergoeding voor fysiotherapie, anticonceptie, tandzorg vanaf 18 jaar, brillen en lenzen of alternatieve geneeswijzen uit de basisverzekering. Hiervoor kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Met een naturapolis stimuleert de zorgverzekeraar om zorg af te nemen bij en zorgverlener dat een contract heeft afgesloten over prijs en kwaliteit van zorg. U moet dus naar een gecontracteerde zorgverlener toe anders moet u een deel zelf betalen. Bij een restitutiepolis heeft u 100% keuzevrijheid en wordt de zorgnota direct door de verzekeraar betaald.

Een combinatiepolis betekent dat u een combinatie hebt tussen restitutiepolis en naturapolis. Voor de meeste zorgverleners heeft u een vrije zorgkeuze. Maar indien de zorgverzekeraar geen contract heeft met de zorgverlener, of niet het "normale tarief" rekent, dan moet u erop rekenen dat u niet alles vergoed krijgt.

Vroeger waren zorgverzekeraars vooral actief in een bepaalde regio. Zij kennen hun gebied en hadden goede afspraken met zorgverleners in de regio. Vaak staat het hoofdkantoor ook nog in de plaats waar het bedrijf ooit begon. Tegenwoordig maken zorgverzekeraars afspraken met zorgverleners door het hele land. U kunt dus beter uw zorgverzekeraar kiezen op basis van premie, keuzevrijheid en dekking. Wel is het zo dat kleinere verzekeraars  (labels) meer binding hebben met een regio en daardoor betere afspraken maken over kwaliteit en prijs.

De basisverzekering is voor iedereen verplicht. Zorgverzekeraars mogen mensen niet weigeren voor de basisverzekering.

De Just basisverzekering 2024

Met een Juist basisverzekering heeft u ruime dekking voor noodzakelijke zorg. U krijgt 100% vergoed bij zorgverleners die afspraken hebben gemaakt met Just. In andere gevallen krijgt u 60% vergoed. Bij gecontracteerde zorgverleners wordt 100% vergoed, zijn er goede afspraken over prijs en kwaliteit van zorg en betaalt Just uw zorgnota.

Gaat u naar niet gecontracteerde zorgverlener? Dan schiet u uw zorgnota eerst voor en krijgt u later een deel van de kosten vergoed. Met de zorgverlener zijn afspraken gemaakt over prijs/kwaliteit van zorg.

Juist Premie Basisverzekering 2024

JUST Zorgpremies
Jaar Natura Restitutie Budget
2024 €141,00 - -
2023 €127,95 - -
2022 €114,35 - -
2021 €111,70 - -
2020 €107,95 - -
2019 €113,20 - -
2018 - - -
2017 - - -
2016 - - -
2015 - - -

Just Eigen Risico 2024

Het eigen risico bestaat uit een verplicht deel en een vrijwillig deel. Voor zorg vanuit de basisverzekering betaalt u een verplicht eigen risico van €385. Voor basiszorg uit de basisverzekering betaalt u geen eigen risico, soms wel een eigen bijdrage. Meeverzekerde kinderen vallen niet onder het eigen risico. Zij zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd. U betaalt bijvoorbeeld eigen risico voor bloedprikken, ziekenhuisopname, hoortoestellen en ambulancevervoer.

Het verplicht eigen risico van €385 kunt u vrijwillig verhogen met een vrijwillig eigen risico tot €885. In ruil hiervoor krijgt u een flinke korting op de basispremie. Dit kan interessant zijn als u het komende jaar weinig zorgkosten verwacht te maken. Maar u kiest er dan wel vrijwillig voor om een groter deel van medische kosten zelf te betalen.

Bij Just kunt u het verplicht eigen risico verhogen met een vrijwillig eigen risico. U het eigen risico verhogen met €300 of €500. In ruil daarvoor krijgt u een korting op de basispremie. Uw korting is dan €10,50 respectievelijk €17,50 per maand. U kunt het vrijwillig eigen risico aanpassen vanaf half november tot uiterlijk 31 januari.

Bij veel zorgverzekeraars kunt u het verplicht eigen risico gespreid betalen. U betaalt dan in 10 termijnen het verplicht eigen risico. Het volgende jaar zal het verschil tussen wat u betaalt heeft en wat in rekening is gebracht terug gestort worden op uw rekening.

De hoogte van het vrijwillig eigen risico kunt u één keer per jaar aanpassen. De keuze voor het vrijwillig eigen risico gaat in op 1 januari.

Just Aanvullende Zorgverzekering 2024

Wilt u extra dekking voor zorg dat onvoldoende vergoeding biedt voor uw zorgwensen? Dan kunt u bij Just een aanvullende zorgverzekering of tandverzekering afsluiten. Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorg dat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. U heeft daarmee een stukje extra zekerheid. Dit zijn onder andere fysiotherapie, tandartskosten, bril of contactlenzen en kraamzorg. Voor de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Wel is het mogelijk dat een eigen bijdrage geldt voor zorg uit de basisverzekering. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico.

Wij noemen hieronder de meest gezochte vergoedingen. Voor alle vergoedingen raadpleeg de website of onze vergelijker.

Aanvullende Verzekering Just Live

Wilt u extra dekking voor zorg dat onvoldoende vergoeding biedt voor uw zorgwensen? Dan kunt u bij Just een aanvullende zorgverzekering of tandverzekering afsluiten. Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorg dat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. U heeft daarmee een stukje extra zekerheid. Dit zijn onder andere fysiotherapie, tandartskosten, bril of contactlenzen en kraamzorg. Voor de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Wel is het mogelijk dat een eigen bijdrage geldt voor zorg uit de basisverzekering. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico.

Wij noemen hieronder de meest gezochte vergoedingen. Voor alle vergoedingen raadpleeg de website of onze vergelijker.

Met Just Live bent u verzekerd voor wat echt noodzakelijk is. Geen onnodig ingewikkelde pakketten. De aanvullende verzekering van Just vergoedt in 2024 het volgende:

-4 behandelingen fysiotherapie
-16 behandelingen fysiotherapie na ongeval
-Tot €10.000 mondzorg na ongeval
-Loophulpmiddelen na ongeval
-Kraamzorg in bijzondere gevallen
-100% werelddekking bij spoedzorg

Met een zorgverzekering van Just krijgt u interessante korting op zorg dat u ziet aankomen. Zo betaalt u niet mee aan de bril van uw buurman bijvoorbeeld.... Hieronder een greep uit de apps en extra's van Just:

-App de Coach
-App de Dokter
-App de Fysio
-Skin Vision App
-Zeer voordelige anticonceptiepil
-50 condooms voor maar €9,95
-Korting bij Opticiens voor bril of lenzen
-Hulpmiddelen zoals krukken en 20% korting bij Medipoint en 50% bij Allergiezorg.
-Vele andere kortingen op bijv. ondergoed, bij sportscholen, wake up light etc...

In plaats van een volledige aanvullende verzekering kunt u specifiek kiezen voor een product met interessante korting! Wel zo handig!

Premie Just live 2024 is €3,20  p/m

Aanvullende Tandverzekering 2023 Just Smile

Voor de belangrijkste tandzorg sluit u een aanvullende verzekering af bij Just. Met goede dekking tegen een scherpe premie. Wat vergoed deze tandverzekering van Just?

-1 controle én gebitsreiniging 75%
-1 extra behandeling vergoed: dat mag een 2e controle 75% zijn of het vullen van een gaatje 100%
-Mondzorg na ongeval: tot max. €20.000
-Niet verzekerd: niet nagekomen afspraken, kronen en bruggen, wortelkanaalbehandelingen, kunstgebit, snurkbeugels

Met een aanvullende tandverzekering krijgt u de kosten voor een bezoek aan de tandarts vergoed. Met een tandverzekering krijgt u periodieke controles vaak 100% vergoed. Voor overige tandzorg wordt vaak een lager percentage uitgekeerd. De verschillende tandverzekeringen vergoeden vaak tot een maximum bedrag. Kinderen krijgen bijna alle tandartskosten wel vergoed uit de basisverzekering. Indien uw kind een beugel nodig heeft is vaak een uitgebreidere zorgverzekering nodig en geldt vaak een wachttijd van 1 jaar. Met de aanvullende verzekering zijn kinderen tot 18 jaar meestal gratis meeverzekerd.

Premie Just Smile is €7,65 p/m

Just Zorgnota Declareren

Bij Just kunt u uw zorgnota declareren via de Just Zorgverzekering App. Als u online declareert dan verstuurt u eenvoudig uw zorgnota digitaal via de app. Just doet de rest.
Just zal zoveel als mogelijk zorg dragen voor de afhandeling van uw zorgnota met de zorgverlener. Zodat u er geen omkijken naar heeft. Indien Just geen afspraken heeft gemaakt met de betreffende zorgverlener dan krijgt u eerst de rekening van de zorgverlener. Vervolgens declareert u via de online omgeving of via de app.

Just Studenten Zorgverzekering

Zonder gedoe en ingewikkelde aanvullende verzekeringen een zorgverzekering afsluiten tegen een scherpe premie en prima dekking? Overweeg dat een zorgverzekering van Just! Ook met handige apps die jou veel gedoe en tijd besparen!

Bij Just sluit u een goede basisverzekering af waarmee u verzekerd bent voor wat echt nodig is! Tegen een scherpe premie! Nog voordeliger uit zijn? Met een verhoogd eigen risico krijgt u tot wel €17,50 korting op de basispremie!

De aanvullende verzekering van Just live is perfect voor studenten: met o.a. fysio en kost maar €3,20 per maand! Ook de aanvullende tandverzekering vergoed het nodige zonder veel te betalen!

Kind Meeverzekeren

Bij Just kunt u kinderen gratis meeverzekeren met de basisverzekering en aanvullende verzekering. Tot 18 jaar worden veel zorgkosten vanuit de basisverzekering vergoed. Hiervoor hoeft u geen eigen risico te betalen. Voor orthodontie moet vaak wel een aanvullende verzekering worden afgesloten. U kind is meeverzekerd bij de ouder met de meest uitgebreide tandartsverzekering.

Via Mijn Just kunt u eenvoudig uw nieuwe aanwinst meeverzekeren. Ga naar Mijn Just, vul de gegevens in en binnen 10 minuten krijgt u ene nieuwe polis en daarna ook een zorgpas. Uw kind is altijd verzekerd via de ouder met de meest uitgebreide dekking. Heerlijk toch?

Kan Uw Zorgverzekering Goedkoper?

Wilt u weten of uw huidige zorgverzekering het beste past bij uw situatie en het aankomende zorgjaar?  Op onze website kunt u eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken. Geef aan wat u belangrijk vindt in onderstaande vergelijker en de vergelijker toont welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past. Vul hieronder uw gegevens in en bekijken hoeveel u kunt besparen op uw huidige zorgverzekering. Vergelijken loont altijd! Elk jaar veranderen immers ook de voorwaarden van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk vervolgens middels onze uitgebreide vergelijker!

Static Template

Top 5 Populaire Verzekeringen

 

Verzekeraar Basis Premie Premie (vanaf) Informatie
Zilveren Kruis ZieZo €139,95 €125,95 Bekijken
De Friesland €136,95 €126,95 Bekijken
FBTO €131,95 €126,95 Bekijken
Anderzorg €141,25 €123,75 Bekijken
Menzis €140,25 €122,75 Bekijken

Daarom overstappen via Zorgverzekering-vergelijken.com!

Al meer dan 5 zijn wij bezig om de vaste lasten voor consumenten in kaart te brengen. Daarmee besparen wij u veel tijd en geld waardoor u altijd de juiste keuze kunt maken en tot een keuze komt van welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past!

Dit doen wij door onafhankelijk prijzen van vaste lasten (o.a. zorgverzekering en autoverzekering) te vergelijken en een eerlijke opinie te geven. Wij blijven ons onafhankelijk inzetten en u van de best mogelijke informatie voorzien!

Blij en gezonde familie
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]