Nationale Nederlanden Zorgverzekering 2023

Over Nationale Nederlanden Zorgverzekeraar

Nationale Nederlanden behoort tot de meest toonaangevende (zorg)verzekeraars van Nederland. Met ruim 6 miljoen particuliere en zakelijke klanten bedienen zij een ruim aandeel van de verzekeringsmarkt. Met een zorgverzekering van Nationale Nederlanden kunt u vertrouwen op een complete basisverzekering en veel extra services.

De voordelen van Nationale Nederlanden als zorgverzekeraar zijn een ruime keuze, goede klantenservice en ruime kennis van zaken.

Nationale Nederlanden Basisverzekering 2023

De basisverzekering bij Nationale Nederlanden is een combinatieverzekering. Dit werkt als volgt:

Indien Nationale Nederlanden afspraken heeft gemaakt met een zorgverlener, dan krijgt u hiervoor geen rekening en hoeft u niets voor te schieten. Zijn er geen afspraken met een zorgverlener? Dan betaalt u tot 25% van uw zorgnota zelf. Het gaat dan om niet-gecontracteerde zorgverlener binnen GGZ, wijkverpleging, fysio- of oefentherapie.  Geestelijke gezondheidszorg, mondzorg, wijkverpleging zijn verzekerd op basis van restitutie met gecontracteerde zorg.

De basisverzekering Zorg Vrij  kost €137,45 p/m (zonder coll. korting).

Voor 2023 kunt u ook de basisverzekering Zorg Voordelig afsluiten. Dit is een naturapolis met een basis dekking en geeft minder goede dekking dan de Zorg Vrij basisverzekering. De premie hiervoor is €128,30 p/m.

Nationale Nederlanden Zorg Voordelig basisverzekering

Dit is een naturapolis met een basisdekking. Indien uw zorgverlener een contract heeft met Nationale Nederlanden krijgt u 100% vergoed wanneer zorgkosten onder de basisdekking vallen. Kosten gemaakt bij zorgverleners zonder contract worden tot 70% vergoed.

Naast de basisdekking ontvang je leuke extra's:

-Fit Pakket: support voor uw gezondheid met persoonlijke gezondheidcheck, sportmedische check en korting bij de sportschool
-Nationale Nederlanden Gezondheidslijn voor al je vragen
-Skin Vision App voor een gezonde huid
-Wachtlijstbemiddeling

Bij deze basisverzekering kiest u een vrijwillig eigen risico  van €200 of €500. Dit geeft een korting op de basispremie van €8,- tot €20,-

Nationale Nederlanden Zorg Vrij Basis

De Zorg Vrij Basis polis van Nationale Nederlanden is een combinatiepolis. In de meeste gevallen krijgt u 100% vergoeding voor zorg vanuit het basispakket. Ook als de zorgverlener geen contract heeft met Nationale Nederlanden. U heeft ruime keuze dus grote kans dat er altijd een zorgverlener bij u in de buurt is.

Ook bij deze basisverzekering kun je de extra's verwachten zoals genoemd hierboven.

De premie basisverzekering is €137,45 p/m. Het eigen risico kunt u verhogen met stappen van €100 tot €500. De korting is €3,33 p/m en loopt stapsgewijs op per €100 eigen risico naar €20,83 bij €500 eigen risico. Meer keuze dus dan bij Zorg Voordelig basisverzekering.

Over de basisverzekering

Een basisverzekering is in Nederland voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht. De overheid bepaalt welke vergoedingen in de basisverzekering zitten. Dit is een door de overheid samengesteld pakket met wettelijke vergoedingen voor allerlei zorgvormen. De basisverzekering bevat alle basiszorg waar u recht  op heeft zoals huisarts, ziekenhuiszorg, geneesmiddelen, spoedeisende hulp, kraamzorg, ouderenzorg, ziekenvervoer en psychologische hulp. Voor kinderen tot 18 jaar gelden speciale vergoedingen voor tandarts en fysiotherapie.

U krijgt geen vergoeding voor fysiotherapie, anticonceptie, tandzorg vanaf 18 jaar, brillen en lenzen of alternatieve geneeswijzen uit de basisverzekering. Hiervoor kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Met een naturapolis stimuleert de zorgverzekeraar om zorg af te nemen bij en zorgverlener dat een contract heeft afgesloten over prijs en kwaliteit van zorg. U moet dus naar een gecontracteerde zorgverlener toe anders moet u een deel zelf betalen. Bij een restitutiepolis heeft u 100% keuzevrijheid en wordt de zorgnota direct door de verzekeraar betaald.

Een combinatiepolis betekent dat u een combinatie hebt tussen restitutiepolis en naturapolis. Voor de meeste zorgverleners heeft u een vrije zorgkeuze. Maar indien de zorgverzekeraar geen contract heeft met de zorgverlener, of niet het "normale tarief" rekent, dan moet u erop rekenen dat u niet alles vergoed krijgt.

Vroeger waren zorgverzekeraars vooral actief in een bepaalde regio. Zij kennen hun gebied en hadden goede afspraken met zorgverleners in de regio. Vaak staat het hoofdkantoor ook nog in de plaats waar het bedrijf ooit begon. Tegenwoordig maken zorgverzekeraars afspraken met zorgverleners door het hele land. U kunt dus beter uw zorgverzekeraar kiezen op basis van premie, keuzevrijheid en dekking. Wel is het zo dat kleinere verzekeraars  (labels) meer binding hebben met een regio en daardoor betere afspraken maken over kwaliteit en prijs.

De basisverzekering is voor iedereen verplicht. Zorgverzekeraars mogen mensen niet weigeren voor de basisverzekering.

Nationale Nederlanden Premie Basisverzekering 2023

Nationale Nederlanden Zorgpremies

Jaar Natura Restitutie Budget
2023 €128,30 - €137,45
2022 - - €132,15
2021 €129,44 - -
2020 €12276 - -
2019 €128,60 - -
2018 €119,58 - -
- - - -
- - - -

Nationale Nederlanden Eigen Risico 2023

Het eigen risico bestaat uit een verplicht deel en een vrijwillig deel. Voor zorg vanuit de basisverzekering betaalt u een verplicht eigen risico van €385. Voor basiszorg uit de basisverzekering betaalt u geen eigen risico, soms wel een eigen bijdrage. Meeverzekerde kinderen vallen niet onder het eigen risico. Zij zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd. U betaalt bijvoorbeeld eigen risico voor bloedprikken, ziekenhuisopname, hoortoestellen en ambulancevervoer.

Het verplicht eigen risico van €385 kunt u vrijwillig verhogen met een vrijwillig eigen risico tot €885. In ruil hiervoor krijgt u een flinke korting op de basispremie. Dit kan interessant zijn als u het komende jaar weinig zorgkosten verwacht te maken. Maar u kiest er dan wel vrijwillig voor om een groter deel van medische kosten zelf te betalen.

Bij Nationale Nederlanden kunt u het verplicht eigen risico verhogen (Zorg Vrij Basisverzekering)  met een vrijwillig eigen risico. U kunt met stappen van €100 verhogen tot €500,-. In ruil daarvoor krijgt u een korting op de basispremie. Met een maximaal eigen risico krijgt u een korting van €20,83,- op de basispremie. Bij de Zorg Voordelig polis is een €200 of €500 vrijwillig eigen risico mogelijk. De korting op de maandpremie is dan €8,- of €20,-

U kunt het vrijwillig eigen risico aanpassen vanaf half november tot uiterlijk 31 januari.

Bij veel verzekeraars kunt u het verplicht eigen risico gespreid betalen. U betaalt dan in 10 termijnen het verplicht eigen risico. Het volgende jaar zal het verschil tussen wat u betaalt heeft en wat in rekening is gebracht terug gestort worden op uw rekening.

De hoogte van het vrijwillig eigen risico kunt u één keer per jaar aanpassen. De keuze voor het vrijwillig eigen risico gaat in op 1 januari.

NN Zorg Voordelig Aanvullende verzekeringen 2023

Wilt u extra dekking voor zorg dat onvoldoende vergoeding biedt voor uw zorgwensen? Dan kunt u bij Nationale Nederlanden een aanvullende zorgverzekering of tandverzekering afsluiten. Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorg dat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. U heeft daarmee een stukje extra zekerheid. Dit zijn onder andere fysiotherapie, tandartskosten, bril of contactlenzen en kraamzorg. Voor de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Wel is het mogelijk dat een eigen bijdrage geldt voor zorg uit de basisverzekering. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico.

Per 1 januari 2023 sluit je alleen de volgende aanvullende zorgverzekeringen af bij de Zorg Voordelig basisverzekering. Wij noemen hier de belangrijkste en meest gebruikte vergoedingen. Voor een compleet overzicht Check de website van NN.

Zorg Basis

-Anticonceptie: 100%
-Spoedzorg buitenland: 100%
-Mondongevallen: max. €20.000

Zorg Zeker

-Fysiotherapie: 4x per jaar
-Anticonceptie: 100%
-Spoedzorg in het buitenland: 100%
-Mondongevallen: max. €20.000

Zorg Zeker Plus

-Fysiotherapie: 8x per jaar
-Anticonceptie: 100%
-Spoedzorg in het buitenland: 100%
-Mondongevallen: max. €20.000

Zorg Zeker & Tand

-Fysiotherapie: 6x per jaar
-Anticonceptie: 100%
-Spoedzorg in het buitenland: 100%
-Mondongevallen: max. €20.000
-Tandarts v.a. 18 jaar: 80% tot €200

Zorg Tand

-Mondongevallen: max. €20.000
-Tandarts v.a. 18 jaar: 80% tot €250

NN Zorg Vrij aanvullende verzekeringen 2023

Per 1 januari 2023 sluit je alleen de volgende aanvullende zorgverzekeringen af bij de Zorg Vrij basisverzekering. Wij noemen hier de belangrijkste en meest gebruikte vergoedingen. Voor een compleet overzicht Check de website van NN.

Jij & Gemak

-Fysiotherapie: 12x per jaar
-Tandheelkunde v.a. 18 jaar: 75% tot €250
-Alternatieve geneeswijzen: €250,- max. €25 p/d
-Brillen en lenzen: €100 per 2 jaar

Jij & jonge kinderen

-Fysiotherapie: 10x per jaar
-Tandheelkunde v.a. 18 jaar: 100% tot €250
-Alternatieve geneeswijzen: €350,- max. €25 p/d
-Korting op (kinder)brillen

Jij & Vitaal

-Fysiotherapie: 10x per jaar
-Tandheelkunde v.a. 18 jaar: 100% tot €350
-Alternatieve geneeswijzen: €350,- max. €25 p/d
-Brillen en lenzen: €150 per 3 jaar

Start

-Fysiotherapie: 6x per jaar
-Tandheelkunde: geen vergoeding
-Alternatieve geneeswijzen: Geen
-Korting op brillen

Extra

-Fysiotherapie: 9x per jaar
-Tandheelkunde: geen
-Alternatieve geneeswijzen: €250,- max. €50 p/d
-Orthodontie: 80% tot max. €1.000
-Korting op brillen

Compleet

-Fysiotherapie: 24x per jaar
-Tandheelkunde: geen
-Alternatieve geneeswijzen: €500,- max. €50 p/d
-Othodontie: 80% tot max. €1.750
-Brillen en lenzen: €100 per 2 jaar

Met de basisverzekering Zorg Voordelig zijn de volgende aanvullende verzekeringen mogelijk:

  1. Kies voor Alles-in-één: je neemt dan de aanvullende verzekering Zorg Zeker & Tand. Premie €15,95 p/m. U krijgt dan o.a.  6 fysiobehandelingen, tandheelkunde 80% tot €200, anticonceptie 100%
  2. Ga je de aanvullende zorgverzekering zelf samenstellen dan kunt u kiezen voor Zorg Basis (€1,40 p/m), Zorg Zeker (€3,60 p/m) of Zorg Zeker Plus (€8,25 p/m).

Met de ZorgVrij Polis (combinatiepolis) hebt u de keuze tussen een alles-in-een of zelf samenstellen. Als u kiest voor de alles-in-één optie dan heeft u de keuze tussen: Jij&Gemak: €27,85,- Jij & jonge kinderen €40,95,- Jij & Pubers: €48,95 of Jij&Vitaal: €39,95

Wil je zelf samenstellen dan heeft u de keuze tussen Start: €12,88,- Extra: €25,25 en Compleet: €44,65

Nationale Nederlanden Aanvullende Verzekering premies 2022

Hieronder nog de aanvullende verzekeringen met de premies van 2022 ter vergelijk.

NN Jij & Gemak

-Fysiotherapie: 12 behandelingen per jaar
-Alternatieve geneeswijzen: €250 en €25 p/d
-Brillen en lenzen: €100 per 2 jaar
-Spoedzorg buitenland: 100%
-Tandongevallendekking: €10.000

Premie 2022: €27,85

NN Jij en Jonge Kinderen

-Fysiotherapie: 10 behandelingen per jaar
-Tandheelkunde vanaf 18 jaar: 100% tot 250
-Alternatieve geneeswijzen: €350 en €50 p/d
-Brillen en lenzen: Korting op kinderbrillen
-Spoedzorg buitenland: 100%
-Tandongevallendekking: €10.000
-Extra vergoedingen voor leefstijlinterventie

Premie 2022: €40,95

NN Jij en Pubers

-Fysiotherapie: 10 behandelingen per jaar
-Tandheelkunde vanaf 18 jaar: 100% tot €250
-Alternatieve geneeswijzen: €250 en €50 p/d
-Brillen en lenzen: Korting op brillen
-Vergoeding eigen bijdrage hulpmiddelen: €250
-Spoedzorg buitenland: 100%
-Tandongevallendekking: €10.000
-Extra vergoedingen voor leefstijlinterventie

Premie 2022: 43,95

NN Jij en Vitaal

-Fysiotherapie: 10 behandelingen per jaar
-Tandheelkunde vanaf 18 jaar: 100% tot €350
-Alternatieve geneeswijzen: €350 en €50 p/d
-Brillen en lenzen: €150 per 3 jaar
-Vergoeding eigen bijdrage hulpmiddelen: €250
-Spoedzorg buitenland: 100%
-Tandongevallendekking: €10.000
-Extra vergoedingen voor leefstijlinterventie

Premie 2022: €34,95

NN Start

-Fysiotherapie: 6 behandelingen per jaar
-Tandheelkunde vanaf 18 jaar: geen
-Alternatieve geneeswijzen: geen
-Brillen en lenzen: korting op brillen
-Vergoeding eigen bijdrage hulpmiddelen: geen
-Spoedzorg buitenland: 100%
-Tandongevallendekking: €10.000

Premie 2022: €12,88

NN Extra

-Fysiotherapie: 9 behandelingen per jaar
-Tandheelkunde vanaf 18 jaar: geen
-Alternatieve geneeswijzen: €250 en €50 p/d
-Orthodontie tot 18 jaar: 80% tot max. €1.000
-Brillen en lenzen: korting op brillen
-Vergoeding eigen bijdrage hulpmiddelen: €200
-Spoedzorg buitenland: 100%
-Tandongevallendekking: €10.000

Premie 2022: €25,25

NN Compleet

-Fysiotherapie: 24 behandelingen per jaar
-Tandheelkunde vanaf 18 jaar: geen
-Alternatieve geneeswijzen: €500 en €50 p/d
-Orthodontie tot 18 jaar: 80% tot max. €1.750
-Brillen en lenzen: €150 per 3 jaar
-Vergoeding eigen bijdrage hulpmiddelen: €500
-Spoedzorg buitenland: 100%
-Tandongevallendekking: €10.000

Premie 2022: €44,65

Nationale Nederlanden Aanvullende Tandverzekering 2023

Met een aanvullende tandverzekering krijgt u de kosten voor een bezoek aan de tandarts vergoed. Met een tandverzekering krijgt u periodieke controles vaak 100% vergoed. Voor overige tandzorg wordt vaak een lager percentage uitgekeerd. De verschillende tandverzekeringen vergoeden vaak tot een maximum bedrag. +

Kinderen krijgen bijna alle tandartskosten wel vergoed uit de basisverzekering. Indien uw kind een beugel nodig heeft is vaak een uitgebreidere zorgverzekering nodig en geldt vaak een wachttijd van 1 jaar. Met de aanvullende verzekering zijn kinderen tot 18 jaar meestal gratis meeverzekerd.

Wij noemen hieronder de meest gezochte vergoedingen. Voor alle vergoedingen raadpleeg de website of onze vergelijker.

LET OP! U dient minimaal de aanvullende verzekering Start te kiezen om het mogelijk te maken uit één van de tandverzekeringen te kiezen!

Met de Zorg Voordelig basisverzekering kun je kiezen voor de aanvullende verzekering Zorg Tand. met deze aanvullende tandverzekering betaalt NN 80% van uw tandartskosten tot maximaal €250

Maar met de Zorg Vrij basisverzekering van NN kunt u kiezen uit 4 aanvullende tandverzekeringen. Deze staan hieronder uitgebreid beschreven.

NN TandenGaaf 250

-Controle en overige behandelingen 100% tot max. €250

Premie 2022: €16,61 p/m
Premie 2023: €16,61 p/m

NN TandenGaaf 500

-Controle en overige behandelingen 100% tot max. €500

Premie 2022: €31,80 p/m

NN TandenGaaf 1000

-Controle en overige behandelingen 100% tot max. €1.000

Premie 2022 en 2023: €52,55 p/m

NN TandGaaf 1500

-Controle en overige behandelingen 100% tot max. €1.500

Premie 2022 en 2023: €71,43 p/m

Voor de aanvullende tandverzekering TandenGaaf 1000 en TandenGaaf 1500 zijn acceptatiecriteria opgesteld. U heeft bijvoorbeeld een tandartsverklaring nodig.

Kan uw Zorgverzekering Goedkoper?

Wilt u weten of uw huidige zorgverzekering het beste past bij uw situatie en het aankomende zorgjaar?  Op onze website kunt u eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken. Geef aan wat u belangrijk vindt in onderstaande vergelijker en de vergelijker toont welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past. Vul hieronder uw gegevens in en bekijken hoeveel u kunt besparen op uw huidige zorgverzekering. Vergelijken loont altijd! Elk jaar veranderen immers ook de voorwaarden van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk vervolgens middels onze uitgebreide vergelijker!

Static Template

Top 5 Populaire Zorgverzekeringen

 

Verzekeraar Basis Premie Premie (vanaf) Informatie
Zilveren Kruis ZieZo €129,95 €112,45 Bekijken
De Friesland €130,95 €115,95 Bekijken
FBTO €126,95 €111,95 Bekijken
Anderzorg €134,75 €114,75 Bekijken
Menzis €134,50 €116,50 Bekijken

Daarom overstappen via Zorgverzekering-vergelijken.com!

Al meer dan 5 zijn wij bezig om de vaste lasten voor consumenten in kaart te brengen. Daarmee besparen wij u veel tijd en geld waardoor u altijd de juiste keuze kunt maken en tot een keuze komt van welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past!

Dit doen wij door onafhankelijk prijzen van vaste lasten (o.a. zorgverzekering en autoverzekering) te vergelijken en een eerlijke opinie te geven. Wij blijven ons onafhankelijk inzetten en u van de best mogelijke informatie voorzien!

Blij en gezonde familie