PMA Zorgverzekering 2023

PMA is een label van Menzis en biedt de Menzis zorgverzekering goedkoper aan via het PMA collectief. PMA biedt overigens niet alleen maar zorgverzekeringen aan maar ook autoverzekeringen. Als sinds 1991 bieden zij kortingen aan op diverse producten en verzekeringen. PMA is het grootste zorgcollectief van Nederland.

Waarom een PMA zorgverzekering?
-Korting op de basisverzekering en aanvullende verzekeringen
-Label van Menzis

PMA Basisverzekering 2022

PMA biedt namens Menzis drie basisverzekeringen met korting aan. Twee naturapolissen en één restitutiepolis. Met de basisverzekering van PMA kunt u altijd terecht bij uw eigen huisarts en tandarts. Omdat PMA een onderdeel van Menzis is, kunt u terecht bij meer dan 35.000 zorgaanbieders die een afspraken hebben gemaakt over prijs/kwaliteit van zorg met Menzis. Het verschil tussen de basisverzekeringen heeft te maken met de vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgverleners.

Menzis Basis Voordelig

-Zorgverleners met contract: 100% vergoeding
-Zorgverleners zonder contract: 70% vergoeding
Ruime Keuze

Menzis Basis

-Zorgverleners met contract: 100% vergoeding
-Zorgverleners zonder contract: 75%-100% vergoeding (verschilt per zorgsoort)
Zeer ruime Keuze

Menzis Basis Vrij

-Zorgverleners met contract: 100% vergoeding
-Zorgverleners zonder contract: 100% vergoeding
Vrije Keuze

Over de Basisverzekering

Een basisverzekering is in Nederland voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht. De overheid bepaalt welke vergoedingen in de basisverzekering zitten. Dit is een door de overheid samengesteld pakket met wettelijke vergoedingen voor allerlei zorgvormen. De basisverzekering bevat alle basiszorg waar u recht  op heeft zoals huisarts, ziekenhuiszorg, geneesmiddelen, spoedeisende hulp, kraamzorg, ouderenzorg, ziekenvervoer en psychologische hulp. Voor kinderen tot 18 jaar gelden speciale vergoedingen voor tandarts en fysiotherapie.

U krijgt geen vergoeding voor fysiotherapie, anticonceptie, tandzorg vanaf 18 jaar, brillen en lenzen of alternatieve geneeswijzen uit de basisverzekering. Hiervoor kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Met een naturapolis stimuleert de zorgverzekeraar om zorg af te nemen bij en zorgverlener dat een contract heeft afgesloten over prijs en kwaliteit van zorg. U moet dus naar een gecontracteerde zorgverlener toe anders moet u een deel zelf betalen. Bij een restitutiepolis heeft u 100% keuzevrijheid en wordt de zorgnota direct door de verzekeraar betaald.

 

Een combinatiepolis betekent dat u een combinatie hebt tussen restitutiepolis en naturapolis. Voor de meeste zorgverleners heeft u een vrije zorgkeuze. Maar indien de zorgverzekeraar geen contract heeft met de zorgverlener, of niet het "normale tarief" rekent, dan moet u erop rekenen dat u niet alles vergoed krijgt.

Vroeger waren zorgverzekeraars vooral actief in een bepaalde regio. Zij kennen hun gebied en hadden goede afspraken met zorgverleners in de regio. Vaak staat het hoofdkantoor ook nog in de plaats waar het bedrijf ooit begon. Tegenwoordig maken zorgverzekeraars afspraken met zorgverleners door het hele land. U kunt dus beter uw zorgverzekeraar kiezen op basis van premie, keuzevrijheid en dekking. Wel is het zo dat kleinere verzekeraars  (labels) meer binding hebben met een regio en daardoor betere afspraken maken over kwaliteit en prijs.

De basisverzekering is voor iedereen verplicht. Zorgverzekeraars mogen mensen niet weigeren voor de basisverzekering.

PMA Premie Basisverzekering 2022

PMA Zorgpremies

Jaar Natura Restitutie Budget
2022 €126,59 €136,56 €119,00
2021 €123,50 €133,00 €117,00
2020 €116,85 €126,35 €111,00
2019 €110,71 €113,50 106,25
2018 €107,92 €110,71 €100,25
2017 €107,92 €110,71 €100,25
2016 €96,76 99,32 €88,00
2015 €88,50 €91,00 €85,25

PMA Eigen Risico 2022

Het eigen risico bestaat uit een verplicht deel en een vrijwillig deel. Voor zorg vanuit de basisverzekering betaalt u een verplicht eigen risico van €385. Voor basiszorg uit de basisverzekering betaalt u geen eigen risico, soms wel een eigen bijdrage. Meeverzekerde kinderen vallen niet onder het eigen risico. Zij zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd. U betaalt bijvoorbeeld eigen risico voor bloedprikken, ziekenhuisopname, hoortoestellen en ambulancevervoer.

Het verplicht eigen risico van €385 kunt u vrijwillig verhogen met een vrijwillig eigen risico tot €885. In ruil hiervoor krijgt u een flinke korting op de basispremie. Dit kan interessant zijn als u het komende jaar weinig zorgkosten verwacht te maken. Maar u kiest er dan wel vrijwillig voor om een groter deel van medische kosten zelf te betalen.

Bij PMA kunt u het verplicht eigen risico verhogen met een vrijwillig eigen risico. U kunt verhogen met  €500,-. In ruil daarvoor krijgt u een korting op de basispremie. Met dit maximaal eigen risico krijgt u een korting van €20,- op de basispremie. Met Menzis Basis en Menzis Basis Vrij kunt u het eigen risico verhogen met stappen van €100 tot €885,-  Met een maximaal eigen risico krijgt u €15,- korting op de basispremie. U kunt het vrijwillig eigen risico aanpassen vanaf half november tot uiterlijk 31 januari.

Bij veel verzekeraars kunt u het verplicht eigen risico gespreid betalen. U betaalt dan in 10 termijnen het verplicht eigen risico. Het volgende jaar zal het verschil tussen wat u betaalt heeft en wat in rekening is gebracht terug gestort worden op uw rekening.

De hoogte van het vrijwillig eigen risico kunt u één keer per jaar aanpassen. De keuze voor het vrijwillig eigen risico gaat in op 1 januari.

PMA Aanvullende Verzekering 2022

Wilt u extra dekking voor zorg dat onvoldoende vergoeding biedt voor uw zorgwensen? Dan kunt u bij <verzekeraar> een aanvullende zorgverzekering of tandverzekering afsluiten. Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorg dat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. U heeft daarmee een stukje extra zekerheid. Dit zijn onder andere fysiotherapie, tandartskosten, bril of contactlenzen en kraamzorg. Voor de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Wel is het mogelijk dat een eigen bijdrage geldt voor zorg uit de basisverzekering. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico.

Wij noemen hieronder de meest gezochte vergoedingen. Voor alle vergoedingen raadpleeg de website of onze vergelijker.

Bij PMA heeft u de keuze uit maar liefst 9 aanvullende  verzekeringen. Afhankelijk van de basisverzekering kiest u een aanvullende verzekering. Niet elke aanvullende verzekering is te combineren met de door u afgesloten basisverzekering!

De hoofdpakketten zijn Exta Verzorgd, TandVerzorgd en een Combinatiepakket. Onder Extra Verzorgd vallen onder andere alternatieve geneeswijzen, Brillen en lenzen, fysiotherapie. Onder TandVerzorgd vallen drie tandpakketten met ruime vergoedingen voor tandartskosten. Het combinatiepakket bevat onder andere fysio en tandheelkunde.

Kan uw Zorgverzekering Goedkoper?

Wilt u weten of uw huidige zorgverzekering het beste past bij uw situatie en het aankomende zorgjaar?  Op onze website kunt u eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken. Geef aan wat u belangrijk vindt in onderstaande vergelijker en de vergelijker toont welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past. Vul hieronder uw gegevens in en bekijken hoeveel u kunt besparen op uw huidige zorgverzekering. Vergelijken loont altijd! Elk jaar veranderen immers ook de voorwaarden van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk vervolgens middels onze uitgebreide vergelijker!

Static Template

Top 5 Populaire Zorgverzekeringen

 

Verzekeraar Basis Premie Premie (vanaf) Informatie
Zilveren Kruis ZieZo €139,95 €125,95 Bekijken
De Friesland €136,95 €126,95 Bekijken
FBTO €131,95 €126,95 Bekijken
Anderzorg €141,25 €123,75 Bekijken
Menzis €140,25 €122,75 Bekijken

Daarom overstappen via Zorgverzekering-vergelijken.com!

Al meer dan 5 zijn wij bezig om de vaste lasten voor consumenten in kaart te brengen. Daarmee besparen wij u veel tijd en geld waardoor u altijd de juiste keuze kunt maken en tot een keuze komt van welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past!

Dit doen wij door onafhankelijk prijzen van vaste lasten (o.a. zorgverzekering en autoverzekering) te vergelijken en een eerlijke opinie te geven. Wij blijven ons onafhankelijk inzetten en u van de best mogelijke informatie voorzien!

Blij en gezonde familie
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]