Promovendum Zorgverzekering 2022

Het is wel duidelijk als u op de website van Promovendum komt. Met hun zorgverzekering richten zij zich met name op HBO'ers, academici en hoger personeel. Ook met een HAVO of VWO diploma trouwens...

Waarom richt Promovendum zich voornamelijk op hoger opgeleiden? Wel, dat komt omdat hoger opgeleiden minder schadeclaimen; zij claimen omdat het nodig is, niet omdat het kan...

Dit lager claimgedrag is gunstig voor u als verzekeringsnemer. De zorgverzekeringen kunnen daardoor tegen een scherpe premie én uitstekende dekkingen worden aangeboden...

Promovendum is een label van VGZ. Dit betekent dat VGZ risicodrager is voor de zorgverzekeringen. U merkt daar zelf helemaal niets van want Promovendum heeft een eigen klantenservice.

Tot slot heeft u met een Promovendum zorgverzekering toegang tot allerlei kortingsregelingen op bijvoorbeeld fitness, brillen&lenzen, hulpmiddelen, preventie en wonen.

Update 16-11-2021: Vanaf 1 januari 2022 kunt u voor uw zorgverzekering terecht bij VGZ. VGZ is per 2021 al risicodrager en uitvoerder van uw Besured zorgverzekering. Ook maakten zij contractafspraken met zorgverleners. Vanaf 12 november staat uw premie voor 2022 klaar bij VGZ. VGZ gaat per 2022 ook de premie incasseren.

Promovendum Basisverzekering 2022

De basis zorgverzekering van Promovendum is een naturaverzekering. Als u naar een zorgverlener gaat waarmee promovendum duidelijke afspraken heeft gemaakt over kwaliteit en prijs van de zorg dan krijgt u de kosten meestal volledig vergoed. Gaat u naar een zorgverlener zonder contract dan krijgt u meestal maar een deel van de kosten vergoed en moet u een deel zelf betalen. In de praktijk kunt u bij vrijwel iedere zorgverlener terecht.

De basisverzekering van Promovendum vergoedt onder andere:

 • Ziekenhuisopname
 • Bezoek aan de huisarts
 • Hulpmiddelen
 • Medicijnen (soms geldt een eigen bijdrage)
 • Logopedie

Indien u een basisverzekering afsluit krijgt u een Gratis Tandongevallenverzekering en gratis juridische hulp bij letselschade!

Klanten waarderen de zorgverzekering van Promovendum met een 8,6!

De voordelen van een Promovendum zorgverzekering:

 1. lage zorgpremie
 2. Complete dekking van orthodontie bij een aanvullende verzekering
 3. Online gemak

Aanvullende Zorgverzekering Promovendum

Promovendum biedt ruime mogelijkheden en dekkingen voor een aanvullende zorgverzekering. Denk aan de meest voorkomende vergoedingen zoals tandarts, fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen. Uniek bij Promovendum is de dekking voor orthodontie. U krijgt een complete dekking en tot 18 jaar geen wachttijden!

De pakketten "Primair" en "Royaal" bieden dekking voor spoedeisende zorg en fysiotherapie terwijl de pakketten "Ideaal" en "Excellent" ook orthodontie vergoeden.

Promovendum Aanvullend Primair

Wilt u alleen voor fysiotherapie en spoedeisende zorg verzekerd zijn? Dan is aanvullend "Primair" voldoende. U bent dan verzekerd voor 6 fysio, cesar of mensendieck behandelingen en voor de kosten van spoedeisende zorg. De premie in 2021 was €5,95 per maand.

Promovendum Aanvullend Royaal

Met een aanvullende zorgverzekering van Promovendum heeft u uitgebreide dekking voor de meest voorkomende extra zorg.

De "Royaal" aanvullende zorgverzekering geeft extra dekking voor:

 1. Kosten spoedeisende zorg buitenland
 2. Fysiotherapie, Cesar en Mensendieck: 16 behandelingen
 3. Alternatieve geneeswijzen: tot max. €250
 4. Kraampakket
 5. Anticonceptie vanaf 21 jaar
 6. Dieetadvisering: 2 uur
 7. Ergotherapie: 5 uur
 8. Herstellingsoorden: €1.000
 9. Huidbehandelingen €300
 10. Hulpmiddelen: €250
 11. Mindfullness bij burn-out klachten: €350

Met de aanvullende zorgverzekering "Royaal" bent u tegen alle meest voorkomende zorgkosten gedekt. De andere pakketten bieden naast de uitgebreide dekking ook nog eens vergoeding voor orthodontie.

Promovendum Aanvullend Ideaal

De aanvullende zorgverzekering "Ideaal" van Promovendum bevat uitgebreide dekkingen voor een tal van zorgkosten. De meest voorkomende zorgkosten worden uitgebreid vergoed. De meest voorkomende vergoedingen treft u hieronder aan:

 1. Fysio, Cesar, mensendieck: 24 behandelingen
 2. Spoedeisende zorg werelddekking
 3. Anticonceptie vanaf 21 jaar
 4. Orthodontie tot 18 jaar: €1500
 5. Eigen bijdrage kraamzorg
 6. Alternatieve geneeswijzen: €500
 7. Brillen en lenzen: €125

Hieronder de minder voorkomende vergoedingen:

 1. Dieetadvisering
 2. Ergotherapie
 3. Geneesmiddelen eigen bijdrage
 4. Herstellingsoorden: €1500
 5. Huidbehandelingen
 6. Kraamzorg
 7. Logieskosten
 8. Mindfullness bij burn-out klachten
 9. Orthodontie vanaf 18 jaar: eenmalig €500
 10. Preventiebudget
 11. Seksuologische zorg
 12. Steun en compressiekousen: 4 paar
 13. Zwangerschapscursus: 100

Met deze aanvullende zorgverzekering van Promovendum heeft u een ideale aanvullende verzekering met uitgebreide dekking.

Promovendum Aanvullend Excellent

Met de aanvullende zorgverzekering "Excellent" blijft er niets te wensen meer over... U heeft de meest uitgebreide dekking voor handen en lijkt alleen zinvol als u er zeker van bent dat u kosten gaat maken het aankomende jaar... Want de kans dat u als jong volwassene hiervan gebruikt maakt is relatief klein.

Anyway, goed om te weten dat u alles krijgt van ideaal maar in zeer uitgebreide vorm. Met nog een aantal aanvullende vergoedingen die u niet krijgt met een Ideaal verzekering:

 1. Buikwandcorrectie
 2. Gebitsprothese
 3. Ooglaseren en lensimpantatie
 4. Plastische chirurgie correctie oren tot 18 jaar
 5. Sterrilisatie

Check de actuele vergoedingen en voorwaarden op de site van Promovendum via de groene button.

Tandartsverzekering Promovendum

Natuurlijk kunt u ook uw tandartskosten verzekeren bij Promovendum. Er zijn drie mogelijke tandartsverzekeringen waarbij verschillende vergoedingen en dekkingen gelden.

Wij vinden de tandartsverzekeringen wat duidelijker en doorzichtiger. Alle aanvullende tandverzekeringen vergoeden de volgende behandelingen;

 1. Endodontoloog
 2. mondhygiënist
 3. Parodontoloog
 4. Tandarts

De tandverzekering Promovendum Primair vergoedt tot €250, Royaal vergoed tot max. €500 en Optimaal vergoedt tot max. €1.000. De aanvullende tandverzekeringen geven 100% dekking waarbij geen wachttijd en geen extra acceptatievragen worden gesteld.

Bij de basisverzekering ontvangt u een Gratis Tandongevallenverzekering.

Zorgpremies Promovendum

Promovendum Zorgpremies

Jaar Natura Restitutie Budget
2021 €118,25 - -
2020 €115,50 - -
2019 €107,50 - -
2018 €107,50 - -
2017 €97,90 - -
2016 €92,90 - -
2015 €92,90 - -

Eigen risico

Het verplicht eigen risico wordt vastgesteld door onze overheid. Dit kan jaarlijks veranderen.

Bij Promovendum kunt u een extra vrijwillig risico afsluiten. Dit kan in stappen van €100 tot een extra €500 vrijwillig eigen risico. De korting per maand kan oplopen tot boven de 10,-  Dit is ook afhankelijk van uw leeftijd. Wij raden u aan om voor een extra eigen risico te kiezen als u weinig tot geen zorgkosten verwacht het aankomende jaar.

Zorkosten declareren Promovendum

Zorgkosten kunt u eenvoudig declareren. Dit kan per post of online via Mijn Promovendum. Uw zorgnota kunt u tot een jaar terug declareren. Er geldt geen wachttijd.

Online kunt u heel gemakkelijk declareren via Mijn Promovendum. Vul de gevraagde gegevens in en maak een foto of scan van uw zorgnota. Bewaar de originele rekening! Dit kan tot maximaal 2 jaar na indienen nog opgevraagd worden.

De declaratie-afhandeling gaat per mail. U krijgt bericht van de afhandeling.

Zorgverzekering Promovendum Vergelijken

Is Promovendum de beste keuze voor u? Vergelijk al onze zorgverzekeringen via onze zorgvergelijker en zie direct welke zorgverzekering het beste bij u past. Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk alle zorgverzekeringen!

Static Template

Top 5 Populaire Zorgverzekeringen

 

Verzekeraar Basis Premie Premie (vanaf) Informatie
Zilveren Kruis ZieZo €139,95 €125,95 Bekijken
De Friesland €136,95 €126,95 Bekijken
FBTO €131,95 €126,95 Bekijken
Anderzorg €141,25 €123,75 Bekijken
Menzis €140,25 €122,75 Bekijken

Daarom overstappen via Zorgverzekering-vergelijken.com!

Al meer dan 5 zijn wij bezig om de vaste lasten voor consumenten in kaart te brengen. Daarmee besparen wij u veel tijd en geld waardoor u altijd de juiste keuze kunt maken en tot een keuze komt van welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past!

Dit doen wij door onafhankelijk prijzen van vaste lasten (o.a. zorgverzekering en autoverzekering) te vergelijken en een eerlijke opinie te geven. Wij blijven ons onafhankelijk inzetten en u van de best mogelijke informatie voorzien!

Blij en gezonde familie
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]