StudentenGoedVerzekerd Verzekering 2022

Studenten Goed Verzekerd is een zorgcollectief voor studenten aan de hogeschool of universiteit, ondergebracht bij Zilveren Kruis. Via dit collectief kunnen studenten een zeer voordelige zorgverzekering afsluiten met aantrekkelijke kortingen op de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen. Op deze pagina lees je alles over deze zorgverzekering en of deze ook echt bij jouw situatie past.

Voordelen Studenten Goed Verzekerd Zorgverzekeraar

-Korting op de basisverzekering
-Korting op de aanvullende verzekering
-Gratis extra dekkingen
-Zeer voordelige aanvullende tandverzekering

Kan je Zorgverzekering Goedkoper?

Vul je gegevens in en ga direct vergelijken via onze uitgebreide en onafhankelijke vergelijkingsmodule.

Static Template

Studenten Goed Verzekerd Basisverzekering 2022

Studenten Goed Verzekerd(SGV) biedt drie basisverzekeringen aan. Het verschil tussen de basisverzekeringen is het aantal zorgaanbieders waar u terecht kunt.

Basis Budget: 100% vergoeding bij zorgverleners die afspraken hebben gemaakt met SGV en 75% bij zorgverleners zonder contract met SGV. Beperkte keuze.
Basis Zeker: 100% vergoeding bij zorgverleners die afspraken hebben gemaakt met SGV en 75% bij zorgverleners zonder contract met SGV. Zeer ruime keuze uit zorgverleners.
Basis Exclusief: 100% vergoeding bij zorgverleners die afspraken hebben gemaakt met SGV en 100% bij zorgverleners zonder contract met SGV. Vrije keuze uit zorgverleners.

Premie 2022 incl. collectiviteitskorting:
Basis Budget: €114,90
Basis Zeker: €122,03
Basis Exclusief: €139,95 (geen coll. korting)

Algemene info basisverzekering

Een basisverzekering is in Nederland voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht. De overheid bepaalt welke vergoedingen in de basisverzekering zitten. Dit is een door de overheid samengesteld pakket met wettelijke vergoedingen voor allerlei zorgvormen. De basisverzekering bevat alle basiszorg waar u recht  op heeft zoals huisarts, ziekenhuiszorg, geneesmiddelen, spoedeisende hulp, kraamzorg, ouderenzorg, ziekenvervoer en psychologische hulp. Voor kinderen tot 18 jaar gelden speciale vergoedingen voor tandarts en fysiotherapie.

je krijgt geen vergoeding voor fysiotherapie, anticonceptie, tandzorg vanaf 18 jaar, brillen en lenzen of alternatieve geneeswijzen uit de basisverzekering. Hiervoor kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Met een naturapolis stimuleert de zorgverzekeraar om zorg af te nemen bij en zorgverlener dat een contract heeft afgesloten over prijs en kwaliteit van zorg. Je moet dus naar een gecontracteerde zorgverlener toe anders moet je een deel zelf betalen. Bij een restitutiepolis heb je 100% keuzevrijheid en wordt de zorgnota direct door de verzekeraar betaald.

Een combinatiepolis betekent dat je een combinatie hebt tussen restitutiepolis en naturapolis. Voor de meeste zorgverleners heb je een vrije zorgkeuze. Maar indien de zorgverzekeraar geen contract heeft met de zorgverlener, of niet het "normale tarief" rekent, dan moet je erop rekenen dat je niet alles vergoed krijgt.

Vroeger waren zorgverzekeraars vooral actief in een bepaalde regio. Zij kennen hun gebied en hadden goede afspraken met zorgverleners in de regio. Vaak staat het hoofdkantoor ook nog in de plaats waar het bedrijf ooit begon. Tegenwoordig maken zorgverzekeraars afspraken met zorgverleners door het hele land. U kunt dus beter uw zorgverzekeraar kiezen op basis van premie, keuzevrijheid en dekking. Wel is het zo dat kleinere verzekeraars  (labels) meer binding hebben met een regio en daardoor betere afspraken maken over kwaliteit en prijs.

De basisverzekering is voor iedereen verplicht. Zorgverzekeraars mogen mensen niet weigeren voor de basisverzekering.

Student Goed Verzekerd Eigen Risico 2022

Het eigen risico bestaat uit een verplicht deel en een vrijwillig deel. Voor zorg vanuit de basisverzekering betaalt u een verplicht eigen risico van €385. Voor basiszorg uit de basisverzekering betaal je geen eigen risico, soms wel een eigen bijdrage. Meeverzekerde kinderen vallen niet onder het eigen risico. Zij zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd. Je betaalt bijvoorbeeld eigen risico voor bloedprikken, ziekenhuisopname, hoortoestellen en ambulancevervoer.

Het verplicht eigen risico van €385 kunt u vrijwillig verhogen met een vrijwillig eigen risico tot €885. In ruil hiervoor krijg je een flinke korting op de basispremie. Dit kan interessant zijn als je het komende jaar weinig zorgkosten verwacht te maken. Maar je kiest er dan wel vrijwillig voor om een groter deel van medische kosten zelf te betalen.

Bij Student Goede Verzekerd kun je het verplicht eigen risico verhogen met een vrijwillig eigen risico. Je kunt met stappen van €100 verhogen tot €500,-. In ruil daarvoor krijg je een korting op de basispremie. Met een maximaal eigen risico krijg je een korting van €20,- (€17,50 i.c.m. Basis Zeker) op de basispremie. Je kunt het vrijwillig eigen risico aanpassen vanaf half november tot uiterlijk 31 januari.

Bij veel verzekeraars kunt u het verplicht eigen risico gespreid betalen. Je betaalt dan in 10 termijnen het verplicht eigen risico. Het volgende jaar zal het verschil tussen wat u betaalt heeft en wat in rekening is gebracht terug gestort worden op jouw rekening.

De hoogte van het vrijwillig eigen risico kun je één keer per jaar aanpassen. De keuze voor het vrijwillig eigen risico gaat in op 1 januari.

Student Goed Verzekerd Aanvullend 2022

Wil je extra dekking voor zorg dat onvoldoende vergoeding biedt voor uw zorgwensen? Dan kun je bij SGV een aanvullende zorgverzekering of tandverzekering afsluiten. Met een aanvullende verzekering ben jeverzekerd voor zorg dat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. Je hebt daarmee een stukje extra zekerheid. Dit zijn onder andere fysiotherapie, tandartskosten, bril of contactlenzen en kraamzorg. Voor de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Wel is het mogelijk dat een eigen bijdrage geldt voor zorg uit de basisverzekering. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico.

Wij noemen hieronder de meest gezochte vergoedingen. Voor alle vergoedingen raadpleeg de website of onze vergelijker.

1 Ster incl. extra aanvullend studenten:
-Fysio- en oefentherapie: 9 behandelingen
-Niet spoedeisende zorg buitenland: 100%
-Alternatieve geneeswijzen: 40,- p/dag tot max. 150 p/j

Premie 2022: €5,95

2 Ster incl. extra aanvullend studenten:
-Fysio- en oefentherapie: 12 behandelingen
-Niet spoedeisende zorg buitenland: 100%
-Brillen en lenzen: max. €150 p.p per 3 kalenderjaren
-Alternatieve geneeswijzen: 40,- p/dag tot max. 250 p/j

Premie 2022: €16,58

3 Ster incl. extra aanvullend studenten:
-Fysio- en oefentherapie: 27 behandelingen
-Niet spoedeisende zorg buitenland: 100%
-Brillen en lenzen: max. €200 p.p per 3 kalenderjaren
-Alternatieve geneeswijzen: 40,- p/dag tot max. 450 p/j

Premie 2022: €33,25

4 Ster incl. extra aanvullend studenten:
-Fysio- en oefentherapie: 36 behandelingen
-Niet spoedeisende zorg buitenland: 100%
-Brillen en lenzen: max. €300 p.p per 3 kalenderjaren
-Alternatieve geneeswijzen: 40,- p/dag tot max. 650 p/j

Premie 2022: €58,50

Student Goed Verzekerd Tandverzekering 2022

Met een aanvullende tandverzekering krijgt u de kosten voor een bezoek aan de tandarts vergoed. Met een tandverzekering krijgt u periodieke controles vaak 100% vergoed. Voor overige tandzorg wordt vaak een lager percentage uitgekeerd. De verschillende tandverzekeringen vergoeden vaak tot een maximum bedrag. Kinderen krijgen bijna alle tandartskosten wel vergoed uit de basisverzekering. Indien uw kind een beugel nodig heeft is vaak een uitgebreidere zorgverzekering nodig en geldt vaak een wachttijd van 1 jaar. Met de aanvullende verzekering zijn kinderen tot 18 jaar meestal gratis meeverzekerd.

Wij noemen hieronder de meest gezochte vergoedingen. Voor alle vergoedingen raadpleeg de website of onze vergelijker.

Tand Basis: 2x controle +15m gebitsreiniging. Voor verdoven, vullen en trekken totaal €75 p.p. Tandongeval €2.000
Tand 1-ster €250 p/j: Consult 100% mondhygiëne 75% - Verdoven, vullen, trekken 100% - Tandongeval €2.000 - Overige behandelingen 75%.
Tand 2-ster €500 p/j: Consult 100% mondhygiëne 75% - Verdoven, vullen, trekken 100% - Tandongeval €2.000 - Overige behandelingen 75%.
Tand 3-ster €1.000 p/j: Consult 100% mondhygiëne 75% - Verdoven, vullen, trekken 100% - Tandongeval €2.000 - Overige behandelingen 75%.
Tand 4-ster €1.250 p/j: Consult 100% mondhygiëne 75% - Verdoven, vullen, trekken 100% - Tandongeval €2.000 - Overige behandelingen 75%.

Premie aanvullend Tand 2022:

Basis: 6,50 p/m
Tand 1-ster: €10,72 p/m
Tand 2-ster: €17,96 p/m
Tand 3-ster: €40,50 p/m
Tand 4-ster: €59,25 p/m

Geen vergoeding voor Consulten, second opinion, mondhygiëne, vullingen, trekken van tanden en kiezen door tandarts, tandprotheticus.

Top 5 Populaire Zorgverzekeringen

 

Verzekeraar Basis Premie Premie (vanaf) Informatie
Zilveren Kruis ZieZo €139,95 €125,95 Bekijken
De Friesland €136,95 €126,95 Bekijken
FBTO €131,95 €126,95 Bekijken
Anderzorg €141,25 €123,75 Bekijken
Menzis €140,25 €122,75 Bekijken

Daarom overstappen via Zorgverzekering-vergelijken.com!

Al meer dan 5 zijn wij bezig om de vaste lasten voor consumenten in kaart te brengen. Daarmee besparen wij u veel tijd en geld waardoor u altijd de juiste keuze kunt maken en tot een keuze komt van welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past!

Dit doen wij door onafhankelijk prijzen van vaste lasten (o.a. zorgverzekering en autoverzekering) te vergelijken en een eerlijke opinie te geven. Wij blijven ons onafhankelijk inzetten en u van de best mogelijke informatie voorzien!

Blij en gezonde familie
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]