VinkVink Zorgverzekering 2024

VinkVink is een label van Menzis en is een echte prijsvechter. Het motto is "Regel het zelf en betaal minder". Daarmee zetten zij een goedkope en betaalbare zorgverzekering in de markt. U regelt voornamelijk uw zaken zelf digitaal en kiest voor een zorgverzekering op maat. Voor maar €132,90 heeft u een basisverzekering met een verplicht eigen risico van €385. Deze zorgverzekering lijkt ideaal voor jongeren omdat alles via de VinkVink app geregeld dient te worden.

Zorgverzekeraar VinkVink

VinkVink logoWaarom zou je kiezen voor de zorgverzekering van VinkVink? Ontdek hier wat VinkVink zo uniek maakt. Ten eerste gelooft VinkVink in digitale dienstverlening. Mensen doen graag alles zelf en daarom regel je ook veel zelf bij VinkVink. Het aanvragen kan gemakkelijk en snel met de VinkVink app. Deze app is super eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Verder houdt deze zorgverzekeraar het simpel, goedkoop en leuk. Want naast de zorgverzekering biedt VinkVink leuke extra's.

Voordelen VinkVink zorgverzekeraar:
-Alles online regelen waardoor je lagere premie betaalt
-VInkVink app met premium gezondheidsapps
-Eenvoud: één basisverzekering en drie aanvullende verzekeringen

VinkVink Basisverzekering 2024

De VinkVink Basisverzekering is een combinatiepolis. Dit werkt als volgt:

Wanneer zij afspraken hebben gemaakt met uw zorgverlener dan krijgt u geen rekening en hoeft u niets voor te schieten. Zijn er geen afspraken gemaakt? Dan betaalt u mogelijk een deel van uw zorgnota zelf. Geestelijke gezondheidszorg, mondzorg en wijkverpleging zijn verzekerd op basis van restitutie met gecontracteerde zorg.

Volgens VinkVink geeft de combinatiepolis een goede basis voor een super scherpe premie. De basisverzekering kost €132,90 en met een maximaal eigen risico wordt de premie €122,90 per maand! Daarmee is VinkVink een concurrerende speler.

Bij VinkVink regel je alle zorgzaken zelf online waardoor je geld bespaart op de maandelijkse premie. Nadeel is dat je niet kunt bellen met klantenservice.

Over de Basisverzekering

Een basisverzekering is in Nederland voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht. De overheid bepaalt welke vergoedingen in de basisverzekering zitten. Dit is een door de overheid samengesteld pakket met wettelijke vergoedingen voor allerlei zorgvormen. De basisverzekering bevat alle basiszorg waar u recht  op heeft zoals huisarts, ziekenhuiszorg, geneesmiddelen, spoedeisende hulp, kraamzorg, ouderenzorg, ziekenvervoer en psychologische hulp. Voor kinderen tot 18 jaar gelden speciale vergoedingen voor tandarts en fysiotherapie.

U krijgt geen vergoeding voor fysiotherapie, anticonceptie, tandzorg vanaf 18 jaar, brillen en lenzen of alternatieve geneeswijzen uit de basisverzekering. Hiervoor kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Met een naturapolis stimuleert de zorgverzekeraar om zorg af te nemen bij en zorgverlener dat een contract heeft afgesloten over prijs en kwaliteit van zorg. U moet dus naar een gecontracteerde zorgverlener toe anders moet u een deel zelf betalen. Bij een restitutiepolis heeft u 100% keuzevrijheid en wordt de zorgnota direct door de verzekeraar betaald.

Een combinatiepolis betekent dat u een combinatie hebt tussen restitutiepolis en naturapolis. Voor de meeste zorgverleners heeft u een vrije zorgkeuze. Maar indien de zorgverzekeraar geen contract heeft met de zorgverlener, of niet het "normale tarief" rekent, dan moet u erop rekenen dat u niet alles vergoed krijgt.

Vroeger waren zorgverzekeraars vooral actief in een bepaalde regio. Zij kennen hun gebied en hadden goede afspraken met zorgverleners in de regio. Vaak staat het hoofdkantoor ook nog in de plaats waar het bedrijf ooit begon. Tegenwoordig maken zorgverzekeraars afspraken met zorgverleners door het hele land. U kunt dus beter uw zorgverzekeraar kiezen op basis van premie, keuzevrijheid en dekking. Wel is het zo dat kleinere verzekeraars  (labels) meer binding hebben met een regio en daardoor betere afspraken maken over kwaliteit en prijs.

De basisverzekering is voor iedereen verplicht. Zorgverzekeraars mogen mensen niet weigeren voor de basisverzekering.

VinkVink Eigen risico 2024

Eigen risico bij VinkVink

Bij VInkVink kunt u het verplicht eigen risico verhogen met een vrijwillig eigen risico. U kunt met stappen van €100 verhogen tot €500,-. In ruil daarvoor krijgt u een korting van €2,00 op de basispremie bij elke €100 verhoging. Met een maximaal eigen risico krijgt u een korting van €10,- op de basispremie. U kunt het vrijwillig eigen risico aanpassen vanaf half november tot uiterlijk 31 januari.

Eigen risico gespreid betalen

Bij veel zorgverzekeraars kunt u het verplicht eigen risico gespreid betalen. U betaalt dan in 10 termijnen het verplicht eigen risico. Het volgende jaar zal het verschil tussen wat u betaalt heeft en wat in rekening is gebracht terug gestort worden op uw rekening.

Meer info over het eigen risico

Het eigen risico bestaat uit een verplicht deel en een vrijwillig deel. Voor zorg vanuit de basisverzekering betaalt u een verplicht eigen risico van €385. Voor basiszorg uit de basisverzekering betaalt u geen eigen risico, soms wel een eigen bijdrage. Meeverzekerde kinderen vallen niet onder het eigen risico. Zij zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd. U betaalt bijvoorbeeld eigen risico voor bloedprikken, ziekenhuisopname, hoortoestellen en ambulancevervoer.

Het verplicht eigen risico van €385 kunt u vrijwillig verhogen met een vrijwillig eigen risico tot €885. In ruil hiervoor krijgt u een flinke korting op de basispremie. Dit kan interessant zijn als u het komende jaar weinig zorgkosten verwacht te maken. Maar u kiest er dan wel vrijwillig voor om een groter deel van medische kosten zelf te betalen.

De hoogte van het vrijwillig eigen risico kunt u één keer per jaar aanpassen. De keuze voor het vrijwillig eigen risico gaat in op 1 januari.

VinkVink Aanvullende Verzekering 2024

Bij VinkVink zijn de aanvullende verzekeringen eenvoudig en doorzichtig. U weet direct waar u aan toe bent en op welke vergoedingen u recht heeft.

Wilt u extra dekking voor zorg dat onvoldoende vergoeding biedt voor uw zorgwensen? Dan kunt u bij VinkVink een aanvullende zorgverzekering of tandverzekering afsluiten. Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorg dat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. U heeft daarmee een stukje extra zekerheid. Dit zijn onder andere fysiotherapie, tandartskosten, bril of contactlenzen en kraamzorg. Voor de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Wel is het mogelijk dat een eigen bijdrage geldt voor zorg uit de basisverzekering. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico.

Wij noemen hieronder de meest gezochte vergoedingen. Voor alle vergoedingen raadpleeg de website of onze vergelijker.

VInkVink Buitenland en Tandongeval

Bij VinkVink is de spoedeisende zorg en tandongevallen dekking gebundeld in één aanvullende zorgverzekering. Voor vergoeding van spoedeisende zorg in het algemeen of spoedzorg aan uw gebit sluit u deze aanvullende verzekering af. Spoedeisende zorg krijgt u als u tijdelijk in het buitenland bent (max. 365 dagen). Tandartskosten na ongeval zijn gedekt tot €10.000

Premie Buitenland en Tandongeval 2024: €1,94 p/m

VinkVink Aanvullend Bundelpakket

Deze uitgebreide aanvullende verzekering vergoed voor de meest voorkomende extra zorg. Deze bundel geeft onder andere vergoeding voor fysiotherapie en mondzorg. Daarnaast krijgt u toegang tot premium gezondheidsapps zoals Sworkfit, Fabulous, Headspace en FysioZelfCheck.

De Fabulous app is er om u meer structuur aan de dag te geven en u te motiveren. FysioZelfCheck helpt u bij het vinden de oorzaak van uw klachten. Headspace is een app voor psychologische zorg en helpt u bij het managen van uw gedachten en gevoelens. Sworkfit geeft u daily routines en stimuleert u te gaan sporten!

-Spoedeisende zorg buitenland
-Tandartskosten na ongeval: €10.000
-Fysiotherapie na ongeval: maximaal 16 behandelingen
-Gezondheidsapps: toegang tot 4 premium apps
-Vervoer bij ziekte of ongeval

Premie VinkVink Bundel 2024: €6,80 p/m

VinkVink Tandverzekering 2024

Wilt u extra dekking voor zorg dat onvoldoende vergoeding biedt voor uw zorgwensen? Dan kunt u bij VinkVink een aanvullende zorgverzekering of tandverzekering afsluiten. Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorg dat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. U heeft daarmee een stukje extra zekerheid. Dit zijn onder andere fysiotherapie, tandartskosten, bril of contactlenzen en kraamzorg. Voor de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Wel is het mogelijk dat een eigen bijdrage geldt voor zorg uit de basisverzekering. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico.

Wij noemen hieronder de meest gezochte vergoedingen. Voor alle vergoedingen raadpleeg de website of onze vergelijker.

Wat zijn de vergoedingen?

-Controles en overige behandelingen 75%
-Maximaal €250 per jaar
-Tandartskosten bij ongeval: max. €10.000

Premie VinkVink Tand 2024: €12,20 p/m

Kan uw Zorgverzekering Goedkoper?

Wilt u weten of uw huidige zorgverzekering het beste past bij uw situatie en het aankomende zorgjaar?  Op onze website kunt u eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken. Geef aan wat u belangrijk vindt in onderstaande vergelijker en de vergelijker toont welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past. Vul hieronder uw gegevens in en bekijken hoeveel u kunt besparen op uw huidige zorgverzekering. Vergelijken loont altijd! Elk jaar veranderen immers ook de voorwaarden van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk vervolgens middels onze uitgebreide vergelijker!

Static Template

Top 5 Populaire Zorgverzekeringen

 

Verzekeraar Basis Premie Premie (vanaf) Informatie
Zilveren Kruis ZieZo €139,95 €125,95 Bekijken
De Friesland €136,95 €126,95 Bekijken
FBTO €131,95 €126,95 Bekijken
Anderzorg €141,25 €123,75 Bekijken
Menzis €140,25 €122,75 Bekijken

Daarom overstappen via Zorgverzekering-vergelijken.com!

Al meer dan 5 zijn wij bezig om de vaste lasten voor consumenten in kaart te brengen. Daarmee besparen wij u veel tijd en geld waardoor u altijd de juiste keuze kunt maken en tot een keuze komt van welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past!

Dit doen wij door onafhankelijk prijzen van vaste lasten (o.a. zorgverzekering en autoverzekering) te vergelijken en een eerlijke opinie te geven. Wij blijven ons onafhankelijk inzetten en u van de best mogelijke informatie voorzien!

Blij en gezonde familie
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]