Zorgverzekering Vergelijken 2024

Een zorgverzekering vergelijken voor 2024 hoeft niet moeilijk te zijn. Vergelijk eenvoudig zorgverzekeringen door gebruik te maken het door ons al gedane speurwerk. U ziet op deze pagina een aantal top 5 zorgverzekeringen met o.a. een selectie op basis van premie en eigen risico maar ook op basis van populariteit. Selecteer hieronder een zorgverzekering uit de top 5 of scroll naar beneden en vul daar uw gegevens in om daarna alle zorgverzekeringen te kunnen vergelijken.

Hieronder hebben wij alvast een top 5 samengesteld. Wilt u niet verder zoeken? Maak dan de keuze uit onderstaande tabel en druk op de button "BEKIJKEN" van de door u gekozen zorgverzekeraar. Op de pagina van de zorgverzekeraar vindt u extra informatie over de zorgverzekering. U kunt direct afsluiten en verder gaan met waar u mee bezig was...

JE HEBT NOG:

Dag
Uur
Minuut
Seconde

Top 5 standaard eigen risico

no. Verzekeraar Basisverzekering premie Naar zorgverzekeraar
1 FBTO Basis Natura Online €131,95 Bekijken
2 VinkVink Basis Combinatie €132,90 Bekijken
3 De Friesland Zelf Bewust Polis €136,95 Bekijken
4 United Consumers UC Bewuste Keuze €138,95 Bekijken
5 Univé Zorg Select €138,95 Bekijken

Top 5 max. eigen risico

no. Verzekeraar Polis premie Naar zorgverzekeraar
1 Aevitae Natura Select (natura) €119,45 Bekijken
2 Zorg en Zekerheid Zorg Gemak Polis €122,65 Bekijken
3 Menzis Basis Voordelig €122,75 Bekijken
4 Salland Basispolis (natura) €109,90 Bekijken
5 VinkVink Basis €122,90 Bekijken

Betrouwbaar vergelijken met een AFM goedgekeurde vergelijkingsmodule.  Alle premies zijn nu bekend. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste verzekering is ruim 400 euro!

Wij vergelijken onafhankelijk. Op basis van uw voorkeuren komt de vergelijken tot stand. U bepaalt zelf of u overstapt. Waarom overstappen? Lees er hier meer over...

Via onze vergelijker maken wij het u zo eenvoudig mogelijk om te besparen. Wanneer u overstapt voor 31 december wordt door uw nieuwe zorgverzekeraar de oude zorgverzekering opgezegd.

Zorgverzekering vergelijken = besparen op uw zorgverzekering

Ook in 2024 wordt uw zorgverzekering weer duurder. Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste zorgverzekering is significant. Ruim €450 verschil tussen de goedkoopste en de duurste! Ook als u niet wilt overstappen raden wij aan om te gaan vergelijken. De basisverzekering is immers bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde. De inhoud wordt door de overheid bepaald.

De verschillen zitten voornamelijk in polissen met verschillende zorgkeuze. De zorgverzekeraar bepaalt dit aan de hand van afspraken die zijn gemaakt met zorgverleners. Een vrije keuze (restitutiepolis of combinatiepolis) geeft u het recht om naar elk willekeurige zorgverlener te gaan.

Bij andere polis soorten wordt uw zorgnota niet volledig vergoed indien u naar een zorgverlener gaat die geen afspraken heeft gemaakt over prijs/kwaliteit van zorg met uw zorgverzekeraar.

Hieronder een aantal tips om te besparen op uw zorgverzekering:

1.Past de zorgverzekering nog bij uw situatie?

Elk jaar veranderen premie en dekking. Hoewel de inhoud van de basisverzekering niet is bepaald door de zorgverzekeraar, kunnen de premies toch behoorlijk verschillen. Verzekeraars mogen zelf hun premie bepalen. En het polis soort bepaalt de zorgkeuze en daarmee voornamelijk de premie. De aanvullende pakketten mogen zorgverzekeraars zelf samenstellen. Deze kunnen verschillen op prijs en inhoud.

2.Verhoog het vrijwillig eigen risico

Door het vrijwillig eigen risico te verhogen krijgt u korting op de basispremie. De meeste mensen denken dat het verhogen van het vrijwillig eigen risico een groot risico met zich meebrengt. Maar dat valt wel mee.

Stel u verhoogt het vrijwillig eigen risico met €500,- Dan kost dit u per jaar: €885-€385-€240=€260 aan absoluut meer risico. Want u had al €385 verplicht eigen risico, maar door het verhogen van het vrijwillig eigen risico krijgt u meestal zo'n €20,- korting per maand. Totaal €240 per jaar. Tevens is het verstandig om geen vrijwillig eigen risico te nemen als u 55 jaar of ouder bent en als u €500 niet in één keer kunt betalen. Als u een zorgnota krijgt moet u wel in één keer kunnen betalen.

3. Besparen op de aanvullende verzekering

Veel mensen nemen een aanvullende tandverzekering. maar als u weinig kosten maakt en alleen voor de halfjaarlijkse controle gaat dan kunt u tandartskosten beter niet meeverzekeren. Alleen als u vaker gaat en af en toe een gaatje heeft dan moet u een tandartsverzekering overwegen.

Hetzelfde geldt voor fysiotherapie. Sport u regelmatig maar bent u niet blessuregevoelig? Bent u in goede conditie? Dan is een aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie meestal niet nodig. Bent u wat en ouder en sport u regelmatig? Wellicht is een aanvullende verzekering dan wel noodzakelijk. U verzekeren voor 6 behandelingen is meestal wel voldoende. Tenzij u zeker weet dat u vaker van fysiotherapie gebruik gaat maken.

4. Gezinsleden slim meeverzekeren

Kinderen onder de 18 jaar kunt u gratis meeverzekeren op uw polis. Verzeker uw kinderen dan wel mee op de polis van u of uw partner met de meest uitgebreide dekking. Daarmee is jullie kind het beste verzekerd zonder extra kosten. Is uw kind bijna 18 jaar? Ga voor uw kind vergelijken en neem hen mee in het proces. Of laat het zelf slim vergelijken via onze zorgvergelijker.

5. Ga ieder jaar vergelijken (ook als u niet overstapt)

Ieder jaar verandert de inhoud van het basispakket. Daarnaast verandert soms de dekking en verandert de premie ieder jaar. Daardoor kan een andere zorgverzekering goedkoper uitvallen. De beste zorgverzekering van dit jaar is mogelijk niet de beste keuze voor volgend jaar. Ga daarom vergelijken ook als u niet van plan bent om te gaan overstappen. Gebruik hiervoor onze zorgvergelijker>> !

6. Collectieve zorgverzekering niet altijd goedkoper

Via een werkgever- of werknemerscollectief kunt een zorgverzekering afsluiten. Verzekeraars bieden korting omdat veel mensen dan hetzelfde pakket afsluiten. Maar u betaalt per saldo niet altijd minder. Pakketten bij verzekeraars zijn vaak uitgebreider dan wanneer u zelf een zorgverzekering afsluit dat past bij uw gezondheidssituatie. een korting is leuk maar zorg dat u uiteindelijk niet duurder uit bent. Overigens vervalt de mogelijkheid op een collectieve korting in 2023.

7. Besparen met een zorgverzekering voor studenten

Voor studenten en jongeren zijn er interessante opties voor een goedkope zorgverzekering. Bepaalde zorgverzekeraars zoals ZieZo en Zilveren Kruis bijvoorbeeld hanteren een andere zorgpremie voor mensen onder de 30 jaar. Daarnaast kunt u als student goedkoper uit zijn door het eigen risico te verhogen. Studenten en jongeren hebben weinig zorg nodig, dus de risico's zijn te overzien. En op die manier kunt u vele honderden euro's per jaar besparen.

8. Vergelijk uw zorgverzekering via onze zorgvergelijker

Door te gaan vergelijken via onze uitgebreide vergelijkingsmodule kunt u snel en slim alle zorgverzekeringen vergelijken. Er zijn tegenwoordig gewoon teveel zorgverzekeringen om het zelf uit te zoeken. Een slimme zorgvergelijker bespaart u veel tijd en kan u snel veel geld besparen! Vul uw gegevens in onze zorgvergelijker in en u ziet direct de goedkoopste en best gekwalificeerde polissen!

Top 5 Populaire zorgverzekeringen

 

Verzekeraar Basis Premie Premie (vanaf) Informatie
Zilveren Kruis ZieZo €139,95 €125,95 Bekijken
De Friesland €136,95 €126,95 Bekijken
FBTO €131,95 €126,95 Bekijken
Anderzorg €141,25 €123,75 Bekijken
Menzis €140,25 €122,75 Bekijken

Zorgverzekering vergelijken (kiezen) 2024

Meestal doen we dat in de laatste week van het jaar; onze zorgverzekering vergelijken. Daardoor slaan we een deel van het proces over. Want belangrijk is om te inventariseren welke zorg we het aankomende jaar nodig denken te hebben, vóórdat we gaan vergelijken. Ook is het dan belangrijk om te weten wat de basisverzekering vergoed of wat aanvullend verzekerd moet worden.

1.Inventariseer uw zorgkosten

Belangrijk om te weten welke kosten u heeft gemaakt en welke kosten u het aankomende jaar verwacht. Houdt er rekening mee dat er voor bepaalde zorg een wachttijd geldt. Daarom is het verstandig om ook eens 2 jaar vooruit te denken. Vooral voor tandarts en orthodontie gelden wachttijden. Bedenk ook wat er mogelijk gaat veranderen en bepaal of u zelf preventief gaat werken zoals meer sporten en gezonder eten.

2. Welke kosten vallen buiten de basisverzekering?

De basisverzekering vergoedt alle dure zorg zoals een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis. De inhoud van de basisverzekering wordt elk jaar opnieuw door de overheid bepaald en is dus bij alle verzekeraars hetzelfde. De inhoud en dekking van de aanvullende zorgverzekering mogen verzekeraars zelf bepalen. daarom verschillen deze behoorlijk in premie. Bepaal goed of u wel een aanvullende zorgverzekering nodig heeft. Betaalt u meer premie dan u vergoed krijgt? Sluit dan geen aanvullende zorgverzekering af.

3. Vrijwillig eigen risico

bepaal of u een extra eigen risico wilt. U kunt het eigen risico verhogen als u het aankomende jaar weinig zorgkosten verwacht. Kies tu voor een hoger eigen risico? Dan krijgt u een korting op de zorgpremie. Zorg er wel voor dat het geld beschikbaar is, mocht u iets overkomen. Uiteindelijk komt het neer op de kans dat u iets overkomt. Een onderzoek uit 2017 laat zien dat de helft van alle verzekerden het verplicht eigen risico volledig verbruiken. De andere helft had dus kunnen besparen op de zorgverzekering.

4. Zorgverzekering vergelijken

Gebruik onze slimme vergelijker om alle zorgverzekeringen te vergelijken. Let op dat de beste zorgverzekering voor u niet ook de beste is voor uw partner. Maak apart een vergelijking en verzeker uw kinderen op de polis met de meest uitgebreide dekking.

5. Overstappen naar een andere zorgverzekering

Gaat u overstappen? Via onze vergelijker kunt u direct doorklikken naar de zorgverzekeraar en uw polis daar direct afsluiten. Vul aldaar uw gegevens in en vraag uw zorgverzekering online aan. Uw nieuwe zorgpolis en zorgpas heeft u binnen enkele dagen binnen. het opzeggen van uw oude polis gebeurt geheel automatisch als u voor 31 december overstapt. Anders dient u zelf eerst op te zeggen en voor 31 januari alsnog een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Na het overstappen heeft u 14 dagen bedenktijd om de nieuwe polis te annuleren.

Zorgverzekeraars vergelijken

Snel en overzichtelijk uw zorgverzekering vergelijken met de zorgvergelijker van Zorgverzekering-vergelijken.com. Vergelijk snel de prijzen met de zorgvergelijker, vind de goedkoopste zorgverzekering en sluit deze direct online af! Dat is makkelijk en snel fors besparen op uw zorgkosten. Bespaar vele euro's op uw ziektekosten! Overstappen is gratis en zo geregeld. U hoeft uw huidige verzekering niet zelf op te zeggen. Dat doet de gekozen zorgverzekeraar voor u na het invullen van het aanvraagformulier op onze site. Begin dus nu met besparen op uw ziektekosten en vul uw gegevens hieronder in.

Tussen 13 november en 31 december kunt u overstappen naar een andere zorgverzekering. Gebruik onze eerlijke vergelijker om de best passende zorgverzekering te kiezen. Als u gaat overstappen dan wordt de ouder verzekering automatisch opgezegd.

Static Template

Altijd actueel

De zorgvergelijker op Zorgverzekeringen-vergelijken.com is altijd actueel. Dat komt omdat we gebruik maken van een tussenpersoon die altijd de laatst bekende tarieven bijhoudt en daarmee de vergelijking eerlijk en actueel houdt. U heeft dus altijd een goed en volledig beeld van de actuele zorgpremies van dit moment.


3 tips bij het afsluiten van uw zorgverzekering

U wilt een zorgverzekering die zoveel mogelijk op maat is voor u en uw omstandigheden. Daarbij is een aantal aspecten van wezenlijk belang. De kwaliteit van de zorgverlening, de soort en het aantal aanbieders van zorg waaruit u kunt kiezen, en natuurlijk de prijs die u voor uw zorgverzekering betaalt. Zorgverzekering-vergelijken.com geeft u hierover de informatie die u zoekt. Zoals deze 3 tips, die u zo heeft gelezen en waarmee u mogelijk heel duidelijk uw voordeel kunt doen.


Minder betalen voor uw zorgverzekering

Dat kan door gebruik te maken van onze zorgvergelijker. Vul uw geboortedatum in en kies uit een aantal opties zoals gewenst eigen risico, vrije zorgkeuze en buitenlanddekking. Kies vervolgens optioneel een aantal aanvullende pakketten zoals tandartsverzekering, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en brillen en lenzen. Direct na uw keuze zal de vergelijkingsmodule voor u de meest gunstige aanbiedingen tonen. Aanvragen is makkelijk en snel geregeld. Als u klikt op de knop 'bekijken' dan krijgt u direct meer informatie op de site van de verzekeraar of wordt u direct naar het juiste aanvraagformulier bij de verzekeraar gestuurd. Uw nieuwe verzekeraar zal na uw aanvraag alles netjes voor u regelen. U hoeft uw huidige verzekering niet zelf op te zeggen, dat doet uw nieuwe verzekeraar voor u.


Op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering?

Bent u net als vele anderen op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering? Klik dan hier en u vindt snel de goedkoopste en beste verzekering voor uw situatie. Overstappen van zorgverzekering is zo geregeld. Sneller geld besparen kan bijna niet.


Ook interessant

BESTE ZORGVERZEKERING 2024 >>
GOEDKOOPSTE ZORGVERZEKERING 2024 >>
ZORGVERZEKERING MET CADEAU >>Ontmoet Bart van Zorgverzekering vergelijken

Bart van Zorgverzekering vergelijken

Bart: "Welkom op Zorgverzekering vergelijken!"

Bart is het gezicht van Zorgverzekering vergelijken. Bart vertelt u over de zorg en hoe u kunt besparen op uw ziektekosten. Lage kosten voor zorg is toch wat iedereen graag heeft. Klik hier om Bart te ontmoeten.

laatste update: 24-12-2023

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]