Elk jaar vanaf 13 november kan iedereen de beste zorgverzekering vergelijken. U wilt de beste zorgverzekering 2024 die past bij uw specifieke situatie en zorgbehoeften. Niets meer en niets minder. Maar wel tegen een aantrekkelijke premie.

Wij doen er alles aan om te zorgen dat u de beste zorgverzekering 2024 kiest. En met de meest ruime dekking.

Wij hebben de zorgverzekeringen voor u uitgezocht en een top 5 beste zorgverzekeringen voor 2024 gemaakt. Wij selecteerden op prijs, dekking, zorgkeuze en klanttevredenheid. Op zorgverzekering-vergelijken.com komt u erachter welke zorgverzekering het beste bij u past. Bekijk en vergelijk de zorgpremies voor de beste zorgverzekering 2024!

Gebruik de tabel hieronder door te navigeren via de tabbladen. Op elk tabblad ziet u een top 5 of top 10 van zorgverzekeraars die danwel de beste, goedkoopste, beste aanvullende fysio, beste aanvullende tand of beste aanvullende zorgverzekering voor zwangerschap hebben.

Beste

VerzekeraarVerzekeringPremie max. ERKenmerkPremie zonder ERInformatie
VinkVinkBasis - combinatiepolis€122,90>Alles online regelen
>Service van een A-merk (Menzis)
€132,90Bekijken
ZieZo van Zilveren KruisZieZo Basis€125,95>Één polis: ZieZo Basis
>Helder overzicht in aanvullende verzekeringen
€139,95Bekijken
Zilveren Kruis Basis Zeker€129,95>Ruime keuze tussen aanvullende en tandverzekeringen
>Ruime keuze met veel vergoedingen
€147,45Bekijken
FBTOBasis - naturapolis€126,95>Volledig vrije zorgkeuze
>aantrekkelijke aanvullende modules
€131,95Bekijken
UnivéZorg Select - naturapolis€123,95>Veel extra service en diensten
>Online gemakkelijk regelen
€138,95Bekijken
United ConsumersUC Bewuste Keuze€122,95>Korting op aanvullende verzekeringen
>Gratis tandongevallen
>Klantbeoordeling: 9,1
€138,95Bekijken
AnderzorgBasis €123,75>Gebruiksvriendelijke online omgeving
>Zeer prettige klantenservice
>Snelle afhandeling declaraties
€141,25Bekijken

Goedkoopste
Fysiotherapie
Tandarts
Zwangerschap
Studenten

Toelichting: Beste zorgverzekering op basis van polis score. De goedkoopste zorgverzekeringen zonder vrijwillig eigen risico.

Wart is de beste zorgverzekering 2024

Op zoek naar de beste zorgverzekering 2024? Dat begrijpen wij als geen ander! U wilt de beste zorgverzekering die aansluit bij uw zorgbehoeften, wensen en verwachtingen. Daarom is de zorgverzekering tegen de laagste premie niet altijd de beste zorgverzekering voor u. Ieder persoon heeft andere zorgwensen. Een student heeft totaal andere zorgwensen dan een 65 plusser.

Daarnaast zijn er mensen die veel waarde hechten aan vrije zorgkeuze; zelf bepalen naar welke zorgverlener zij gaan. Of u neemt genoegen met beperkte keuze uit een aantal geselecteerde ziekenhuizen en zorgverleners. Ook niets mis mee. Als u uw keuze maar goed overdenkt. En bij de zorgverzekeraar checkt of u bij de dichtstbijzijnde ziekenhuis terecht kunt. Of bij uw behandeld zorgverlener.

Met een aanvullende verzekering heeft u dekking voor uw aanvullende zorgwensen. Zorg dat u op de hoogte bent van alle veranderingen in 2024 en dat u goed voorbereid de beste zorgverzekering 2024 kan kiezen.

Voor ons is de beste zorgverzekering die met de laagste premie, ruime dekking en vrije zorgkeuze. Maar dit is een waarheid in het algemeen. Voor u specifiek is de beste zorgverzekering 2024 die het beste aansluit op uw zorgbehoeften en wensen. Daarom is het verstandig om elk jaar een vergelijking te maken. Ook als u niet van plan bent om te gaan overstappen.

Weet wel dat ieder jaar de inhoud van de basisverzekering opnieuw wordt vastgelegd door de overheid. Kleine veranderingen kunnen een grote impact hebben op uw zorgkosten! De inhoud en voorwaarden van de aanvullende verzekering bepaalt de zorgverzekeraar zelf. De dekking en premie verschillen zijn groot. Vergelijken loont echt de moeite. Via onze zorgvergelijker kunt u heel specifiek aangeven welke wensen u heeft. Daarmee komt u altijd tot de best passende zorgverzekering 2024!

Hoe vindt u de beste zorgverzekering 2024?

U vindt de beste zorgverzekering 2024 door u goed in te lezen en vóóraf te inventariseren welke kosten u denkt te gaan maken. Uw persoonlijke situatie is daarbij van het grootste belang. Daarom is niet automatisch de meest ruime dekking tegen de laatste prijs de beste zorgverzekering. Ook niet als een zorgverzekering als beste uit de bus komt in een onderzoek. Maar hoe vindt u die nu?

 • Inventariseer uw zorgkosten: het afgelopen jaar heeft u zorgkosten gemaakt. Zijn dat bijzondere/eenmalige zorgkosten geweest of  heeft u te maken met terugkerende (extra) zorgkosten? Het is belangrijk om na te gaan of u deze kosten ook verwacht in 2024. Heeft u alleen aan een basisverzekering genoeg of is het voordelig u aanvullend te verzekeren?
 • Is uw zorgbehoefte het afgelopen jaar veranderd? Wat gaat er het komende jaar veranderen? Heeft u meer of juist minder zorg nodig? Een basisverzekering dekt alleen de belangrijkste (spoedeisende) zorg. Een aanvullende verzekering geeft extra dekking voor specifieke zorgbehoeften.
 • Welk type zorgpolis kiest u? De basisverzekering 2024 kunt u afsluiten met een naturapolis, combinatiepolis of restitutiepolis. Het soort polis bepaalt of uw beperkte, ruime of vrije zorgkeuze hebt. Met een restitutiepolis kunt u naar elke zorgverlener en krijgt u 100% vergoed. De combinatiepolis is een combinatie van een natura en restitutiepolis. Daarmee krijgt u ook zorgkosten bij niet-gecontracteerde huisartsen, tandartsen en apotheken volledig vergoed. Bij andere zorgaanbieders zonder contract krijgt u de rekening niet volledig vergoed. Het belangrijkste is dat u even bekijkt of u bij de dichtstbijzijnde huisarts en ziekenhuis terecht kunt. En of een specifieke behandelaar een contract heeft met uw zorgverzekeraar.
 • Eigen risico vaststellen. Hoeveel eigen risico went u te lopen? Voor veel mensen is dat ieder jaar weer een drempel. Ook voor ons. We kunnen de toekomst niet voorspellen, en weten dus niet welke zorgkosten we precies kunnen verwachten. Maar als u wat jonger bent is het interessant om het eigen risico te verhogen. Of als u het volgende jaar weinig zorgkosten verwacht.
  Wat is dan het feitelijk extra gelopen risico? Dat is 500 euro minus 240 euro = 260 extra gelopen risico bij een maximaal eigen risico. Want die 385 euro verplicht eigen risico had u toch al. Maar door het verhogen van het eigen risico krijgt u een korting op uw zorgpremie. Bij een maximaal eigen risico is dit 240 euro per jaar. Dat is het overwegen waard. U moet dit wel direct kunnen betalen als het nodig is. Een verhoogd eigen risico verlaagt de zorgpremie 2024.
 • Alleen een basisverzekering of ook aanvullend verzekeren? Verwacht u een x aantal behandelingen bij de fysiotherapeut of komt u regelmatig bij de tandarts? Dan kan een aanvullende verzekering mogelijk voordeliger zijn dan de factuur zelf te betalen. Vanaf 6 behandelingen is aanvullend verzekeren voor de fysio al een verstandige keuze. Lees meer hierover op onze pagina Fysiotherapie.
  Een tandartsverzekering is al interessant wanneer u op jaarbasis meer dan €100 besteed aan tandartskosten. Lees meer hierover op de pagina tandarts.
  Bent u zwanger of heeft u een kinderwens? Veel wordt vergoed uit de basisverzekering. Maar veel kosten moet u (gedeeltelijk) ook zelf betalen. Lees meer op de pagina over Kraamzorg. De kosten voor de aanvullende verzekering komen niet ten laste van het eigen risico. Een aanvullende verzekering is niet verplicht in 2024.

Dit zijn een aantal factoren waar u rekening mee moet houden in de keuze voor de beste zorgverzekering. Maar wij proberen hier niet volledig te zijn. U kunt het beste via de zorgvergelijker bepalen wat de beste zorgverzekering is. En welke het beste aansluit bij uw wensen. Bekijk onze Top 5 en de lijst met de beste zorgverzekeringen voor 2024 goed.

Top 5 Goedkoopste basis zorgverzekeringen 2024 met standaard eigen risico

VerzekeraarPolisPremie per maandMeer informatie
FBTONatura - Zorgverzekering Basis€131,95Bekijken
VinkVinkCombinatiepolis - Basisverzekering€132,90Bekijken
De FrieslandNaturapolis - Zelf Bewust Polis€136,95Bekijken
Zorg en ZekerheidNaturapolis - Zorg Gemak Polis€138,65Bekijken
UnivéNaturapolis - Zorg Select€138,95Bekijken

Top 5 goedkoopste basis zorgverzekeringen 2024 met max. eigen risico

VerzekeraarPolisPremie per maandMeer informatie
MenzisMenzis Basis Voordelig€122,75Bekijken
VinkVinkBasisverzekering €122,90Bekijken
Univé Zorg Basis Polis€122,95Bekijken
United ConsumersUC Basis Keuze€122,95Bekijken
Zilveren KruisBasis Budget€122,95Bekijken

Overstappen naar de beste zorgverzekering 2024

Heeft u een inventarisatie gemaakt van uw zorgkosten voor het aankomende jaar? En ook al een vergelijking gemaakt via onze zorgvergelijker? Nee, doe dat dan alsnog, en kom daarna terug op deze pagina. De beste zorgverzekering 2024 gevonden? Dan kunt u gaan overstappen. Dat klinkt misschien ingewikkeld maar is het zeker niet. Als u een betere of beste zorgverzekering hebt gevonden stapt u over voor 1 januari 2024. Uw nieuwe zorgverzekeraar regelt dan de opzegging bij uw huidige zorgverzekeraar. Uw nieuwe beste zorgverzekering 2024 gaat dan in op 1 januari van het nieuwe jaar.

Tot wanneer kunt u overstappen?

Meer dan 1 miljoen mensen stapt ieder jaar over van zorgverzekering. Daarmee besparen zijn tot 535 euro op hun zorgverzekering. Het verschil tussen de goedkoopste zorgverzekering en duurste verzekering. Hoeveel gaat u dit jaar besparen? U kunt vanaf medio november alle zorgverzekeringen weer vergelijken. Op 13 november moesten alle zorgpremies bekend gemaakt zijn door verzekeraars. U kunt nog overstappen t/m 31 december 2023 voor de beste zorgverzekering van 2024.

Beste Basisverzekering 2024

De beste zorgverzekering 2024 bestaat uit een basisverzekering, eventueel aangevuld met een aanvullende verzekering. Wat de beste basisverzekering is, kan met meer zekerheid gezegd worden. De inhoud van de basisverzekering is namelijk voor iedereen gelijk. En wordt door de overheid bepaalt. Dus bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde.

Het belangrijkste verschil tussen de basisverzekeringen is het soort zorgpolis dat daarbij hoort. Met een budgetpolis kunt u meestal alleen naar een aantal geselecteerde ziekenhuizen en zorgverleners. U moet dan vooraf goed checken of het dichtstbijzijnde ziekenhuis, de huisarts en andere zorgverleners afspraken hebben gemaakt met uw zorgverzekeraar. Anders krijgt u mogelijk niet alle kosten van uw zorgnota vergoed. Bij een naturapolis heeft ruimere dekking. U kunt er dan bijna altijd vanuit gaan dat u een deel of de volledig kosten vergoed krijgt. Met een restitutiepolis krijgt u altijd alle kosten vergoed. Daartegenover staat dat u een hogere premie betaald.

Beste aanvullende verzekering 2024

Welke zorgverzekering u kiest hangt af van uw wensen. Als u weinig of geen zorgkosten maakt is een aanvullende verzekering misschien niet nodig. U bent dan het goedkoopste af met een budgetverzekering. Als u meer zorg nodig hebt dan is een basisverzekering + aanvullende verzekering met de juiste vergoedingen een aantrekkelijke optie.

Let op dat iedere zorgverzekeraar zelf haar aanvullende pakketten en bijbehorende zorgpremie bepaalt. Daarom is het verstandig om de aanvullende verzekering ieder jaar te vergelijken. Gebruik daarvoor onze zorgvergelijker. Met de handige filters vindt u snel een passende aanvullende verzekering.

Vraag u zelf wel af of de aanvullende verzekering iet toevoegt. Hoeveel procent van uw zorgnota vergoed de zorgverzekeraar? En wat is de maximale (jaarlijkse) vergoeding? Want misschien kunt u de rekening beter zelf betalen in plaats van deze (gedeeltelijk) vergoed krijgen.

Beste zorgverzekering met tandartsvergoeding

Verzekeraar BasisverzekeringAanvullende verzekeringKenmerkPremie p/mInformatie
FBTOBasisModule Tand 75% van 25075% tot €250,- | voor 3,- extra 100% vergoeding tot €250,- per jaar€141,45Bekijken
VinkVinkBasisverzekeringTand75% tot €250,- per jaar€145,10Bekijken
De FrieslandZelf Bewust Polis AV Tand Opstap75% tot max. €250 per jaar€149,70Bekijken
a.s.r. ik kies zelfGoede Keuze + ongevallen Fysio & TandTandBewust75% tot €250,- per jaar€151,45Bekijken
Nationale NederlandenZorg VoordeligZorg Tand75% tot €250,- per jaar€152,45Bekijken

Beste zorgverzekering met fysiotherapie

VerzekeraarBasisverzekeringAanvullende verzekeringPremie p/mInformatie
FBTOBasis PlusModule Spieren & Gewrichten 350€160,40Bekijken
a.s.r.Goede KeuzeOngevallendekking Fysio & Tand€161,45Bekijken
De Christelijke ZorgverzekeraarPrincipe Polis BudgetMediumpolis€162,40Bekijken
Zilveren KruisBasis BudgetAanvullend 2 sterren€162,70Bekijken
Zorg en ZekerheidZorg Zeker PolisAV Basis€163,95Bekijken

Beste Studenten zorgverzekering 2024

De beste zorgverzekering voor studenten / jongeren is er één zonder onnodige extra's. Want het studentenleven is al duur genoeg.

Zorgverzekeraars willen jou als student graag binnen halen als klant want jullie zijn een doelgroep met lage kosten en weinig zorgvraag. Daarom bieden veel zorgverzekeraars een zorgverzekering met een lage premie dat aansluit op het budget van studenten.

Met de beste zorgverzekering voor studenten kun je veel geld besparen. Het is een zorgverzekering gemaakt voor jongeren tussen 18 en 30 jaar. Als je het even slim uitzoekt kun je mogelijk nog winst maken met de compensatie van je zorgtoeslag!

Hieronder een tabel waarbij het maximaal eigen risico van toepassing is. Wil je veel geld besparen? Kies dan voor een maximaal eigen risico! Let wel dat wanneer je dan zorgkosten maakt je wel €885 in een keer moet kunnen betalen! Een betalingsregeling aanvragen voor het eigen risico is een slimmere optie; je kunt dan altijd voor het maximale eigen risico kiezen!

ZorgverzekeringKenmerkStudentenvoordeelPremie p/mMeer informatie
FLKSOverzichtelijk, duidelijk en messcherpe premies. Alles zelf online regelen>Twee basisverzekeringen en één aanvullende
>Aangesloten bij Aevitae waardoor premie laag blijft
>Opgericht door studenten die weten wat er speelt
€119,45Bekijken
Zorg en Zekerheid - Zorg Gemak PolisUitstekende prijs/kwaliteit voor tandarts en fysio>Goed verzekerd in het buitenland
>Korting op sportlidmaatschap
>Declareer en betaal via de app
€122,65Bekijken
United Consumers - UC Bewuste KeuzeStudentenzorgverzekering via VGZ>Alles zelf online regelen
>Tot 20% korting op aanvullende verzekeringen
€122,95Bekijken
Zilveren Kruis - Basis BudgetMBO Studenten collectief>Tot 25% korting op aanvullende verzekeringen
>Tot 15% korting op de tandarstverzekeringen
>Extra vergoedingen fysiotherapie en leefstijlinterventies
€122,95Bekijken
Zilveren Kruis - Basis BudetStudenten Goed Verzekerd collectief>Tot 15% voordeel op de aanvullende verzekeringen
>Tot 12,5% korting op tandartsverzekering
>Extra vergoedingen brillen lenzen, alternatieve geneeswijzen
€129,95Bekijken

Zorgverzekering aanpassen

U wilt uw zorgverzekering nog aanpassen? Dat kan mogelijk nog tot 1 februari 2024.

Wilt u nog overstappen van basisverzekering? Dan is het belangrijk dat u de oude zorgverzekering voor 31 december hebt opgezegd. U kunt dan tot 1 februari een nieuwe basisverzekering afsluiten. Deze gaat met terugwerkende kracht vanaf 1 januari in. Bekijk bovenstaande Top 5 tabellen goed of ga anders naar onze zorgvergelijker.

Heeft u al een basisverzekering afgesloten voor 31 december? Dan kunt u mogelijk nog steeds uw aanvullende verzekering aanpassen. Bij veel verzekeraars is dit mogelijk tot 1 februari. Hieronder alle zorgverzekeraars waar dat kan:

Bij veel verzekeraars is het ook mogelijk om een losse aanvullende verzekering af te sluiten. Wilt u zich voor specifieke vergoedingen aanvullend verzekeren bij een andere zorgverzekeraar? Dan kan dat ik veel gevallen wel maar betaalt u soms een toeslag. Dus als u nog geen aanvullende verzekering hebt dan kunt u die alsnog afsluiten. Hieronder ziet u bij welke verzekeraars dat kan. Ook geven wij aan bij welke verzekeraars u de aanvullende verzekering kunt behouden wanneer u met de basisverzekering overstapt.

VerzekeraarAanvullend afsluiten januariAanvullend behouden Toeslag ja/nee
AnderzorgNEEJA
De FrieslandJAJAJA (50% Toeslag)
IZAJAJA
IZZJAJA
OHRANEEJAJA (25% Toeslag)
ONVZNEEJAJA (50% Toeslag)
PNOzorgJAJAJA (50% Toeslag)
UnivéJAJA
UMCJAJA

Beste zorgverzekering 2024 vergelijken

De beste zorgverzekering 2024 vindt u via onze uitgebreide, handige en eerlijke zorgvergelijker. U vergelijkt eenvoudig en snel alle 73 zorgverzekeringen. Navigeer naar onze zorgvergelijker en vul uw gegevens in. Deze zijn nodig om de beste dekking voor u te vinden. Daarom is het ook belangrijk om aan te geven wat uw postcode is. Daarmee kunnen we de beste zorgverzekering met een zeer ruime dekking vinden.

Kies vervolgens het eigen risico en welke aanvullende dekkingen u wenst. U kunt ook handmatig zoeken op specifieke dekkingen in het zoekveld. Vervolgens kunt u ook nog alle bijbehorende polissen en voorwaarden lezen als u dat wilt.

Overtuigd van uw keuze? Dan gaat u lekker overstappen naar uw nieuwe zorgverzekeraar met de beste zorgverzekering. U kunt tot 31 december overstappen. Uw nieuwe verzekeraar zegt uw oude zorgverzekering op. U hoeft verder dus niets meer te doen!

Laatste update: 27-11-2023

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]