Beste Zorgverzekering 2024

JE HEBT NOG:

Dag
Uur
Minuut
Seconde

Dus u bent op zoek naar de beste zorgverzekering voor 2024? Dan bent u hier op het juiste adres! Op deze pagina treft u vast en zeker een zorgverzekering die aansluit op uw situatie en wensen. Op deze pagina is voor elke doelgroep de beste zorgverzekering te vinden. Dus of u nu op zoek bent naar de beste zorgverzekering voor een gezin met jonge kinderen of voor senioren, alle mogelijke situaties komen hier voorbij! Bekijk direct wat voor u van toepassing is en welke het beste aansluit op uw wensen en stap vandaag nog over!

Wat is de beste zorgverzekering van 2024?

In het algemeen is de beste zorgverzekering de polis met de meest ruime dekking tegen de laagste prijs. Voor 2024 is VinkVink van Menzis de beste zorgverzekering voor 2024 met een premie van132,90 p/m. Het is een combinatiepolis (variant van natura en restitutiepolis) waarmee u een ruimere dekking heeft dan met een naturapolis. De premie van de gemiddelde combinatiepolis ligt significant hoger dan die van VinkVink. Bereken hier of dit ook voor u een goede keuze is. Op basis van prijs is de FBTO natura basisverzekering het goedkoopst met een premie van 131,95 p/m.

Maar voor u kan de beste zorgverzekering een andere polis zijn. Op individuele basis is de beste zorgverzekering de polis die het beste aansluit op uw zorgbehoefte en levensfase. Daarom hebben wij hieronder een aantal profielen gemaakt. Lees de beschrijving om te zien wat de beste zorgverzekering voor u is.

Situatie 1: U maakt weinig kosten

Als u maar weinig zorgkosten maakt dan is een basisverzekering genoeg. Wilt u een zo laag mogelijke premie betalen en zijn voorwaarden en dekking minder belangrijk? Dan kunt u kiezen voor de goedkope budgetpolis of naturapolis. Bedenk dan wel dat zorg bij niet gecontracteerde zorgverleners en ziekhuizen niet volledig wordt vergoed. Verder kunt u het eigen risico verhogen zodat u korting krijgt op de zorgpremie. Denk er aan dat u dan wel in staat moet zijn om in één keer het eigen risico te betalen.

Vergelijk hieronder de 5 beste zorgverzekeringen met maximaal eigen risico.

Deze zorgverzekeringen zijn basisverzekeringen en dekken dus alleen de zorg uit het basispakket zoals:

 • Bezoek en behandeling bij je huisarts
 • Zorg en behandeling in een ziekenhuis
 • Geneesmiddelen
 • Spoedeisende zorg
 • Psychologische zorg

Top 5 Beste zorgverzekeringen (standaard eigen risico)

VerzekeraarPolisPremie per maandMeer informatie
FBTONatura - Zorgverzekering Basis€131,95Bekijken
VinkVinkCombinatiepolis - Basis€132,90Bekijken
De FrieslandNaturapolis - Zelf Bewust Polis€136,95Bekijken
Zorg en ZekerheidNaturapolis - Zorg Gemak Polis€138,65Bekijken
UnivéNaturapolis - Zorg Select€138,95Bekijken

Top 5 Beste zorgverzekeringen (maximaal eigen risico)

VerzekeraarPolisPremie per maandMeer informatie
MenzisMenzis Basis Voordelig€122,75Bekijken
VinkVinkBasisverzekering €122,90Bekijken
Univé Zorg Basis Polis€122,95Bekijken
United ConsumersUC Basis Keuze€122,95Bekijken
Zilveren KruisBasis Budget€122,95Bekijken

Situatie 2: Studenten en jongeren tot 30 jaar

Je hebt meestal weinig zorg nodig en daarom is een basisverzekering voldoende. Het is niet nodig om voor een ruime dekking te kiezen. De goedkoopste zorgverzekering zonder verhoogd eigen risico is 131,95 per maand en kun je afsluiten bij FBTO. Voor 1,25 euro extra ben je ook verzekerd voor spoedeisende zorg in het buitenland en 0,95 euro extra tandongevallen in het buitenland.

Omdat je weinig zorgkosten maakt is het verstandig om na te gaan of een aanvullende verzekering wel nodig is. Als je nooit gaatjes hebt dan is een extra aanvullende tandverzekering niet nodig. Ben je actief; sport je veel en ga je regelmatig op vakantie? Dan heb je mogelijk baat bij fysiotherapie en buitenlandzorg.

Sommige zorgverzekeringen bieden een speciaal collectief voor studenten waarmee je korting krijgt op jouw basisverzekering en aanvullende verzekering. Zo heeft Zilveren Kruis en FLKS een goede zorgverzekering en bieden veel studentenvoordeel.

Met een zorgverzekering voor studenten kun je veel geld besparen. Het is een zorgverzekering zonder onnodige extra's en speciaal samengesteld voor jongeren. Als je het even slim uitzoekt kun je mogelijk nog winst maken met de compensatie van je zorgtoeslag!

Hieronder een tabel waarbij het maximaal eigen risico van toepassing is. Wil je veel geld besparen? Kies dan voor een maximaal eigen risico! Let wel dat wanneer je dan zorgkosten maakt je wel €885 in een keer moet kunnen betalen! Een betalingsregeling aanvragen voor het eigen risico is een slimmere optie; je kunt dan altijd voor het maximale eigen risico kiezen!

ZorgverzekeringKenmerkStudentenvoordeelPremie p/mMeer informatie
FLKSOverzichtelijk, duidelijk en messcherpe premies. Alles zelf online regelen>Twee basisverzekeringen en één aanvullende
>Aangesloten bij Aevitae waardoor premie laag blijft
>Opgericht door studenten die weten wat er speelt
€119,45Bekijken
Zorg en Zekerheid - Zorg Gemak PolisUitstekende prijs/kwaliteit voor tandarts en fysio>Goed verzekerd in het buitenland
>Korting op sportlidmaatschap
>Declareer en betaal via de app
€122,65Bekijken
United Consumers - UC Bewuste KeuzeStudentenzorgverzekering via VGZ>Alles zelf online regelen
>Tot 20% korting op aanvullende verzekeringen
€122,95Bekijken
Zilveren Kruis - Basis BudgetMBO Studenten collectief>Tot 25% korting op aanvullende verzekeringen
>Tot 15% korting op de tandarstverzekeringen
>Extra vergoedingen fysiotherapie en leefstijlinterventies
€122,95Bekijken
Zilveren Kruis - Basis BudetStudenten Goed Verzekerd collectief>Tot 15% voordeel op de aanvullende verzekeringen
>Tot 12,5% korting op tandartsverzekering
>Extra vergoedingen brillen lenzen, alternatieve geneeswijzen
€129,95Bekijken

Situatie 3: Zwangerschap en bevalling

Is er een kind op komst? Dan gaat u gebruik maken van allerlei zorg rondom zwangerschap en bevalling. Gelukkig wordt nog veel zorg vergoed vanuit de basisverzekering maar voor steeds meer zorg ga je een eigen bijdrage betalen. Om die eigen bijdrage vergoed te krijgen kunt u zich aanvullend verzekeren.

Via onze zorgvergelijker kun je kiezen voor een aantal aanvullende opties om de kosten rond zwangerschap en bevallen. Kies ervoor om een specifieke dekking toe te voegen en zoek op kraamzorg. U hebt dan de keuze uit:

-Kraamzorg in het ziekenhuis (zonder medische noodzaak)
-Kraampakket
-Kraamzorg thuis, kraaminrichting
-Uitgestelde / aanvullende kraamzorg

-kraamzorg, ziekenhuis bevalling

Via de aanvullende verzekering kunt u zich verzekeren voor de eigen bijdrage kraamzorg, ziekenhuisbevalling, lactatiekundige zorg, extra kraamzorg, kraampakket en zwangerschapscursussen.

Let er wel op dat u bij de dichtstbijzijnde ziekenhuis terecht kunt! Dit kunt u checken door op het tabblad zorgverleners te klikken in de zorgvergelijker onder de betreffende verzekeraar.

De beste zorgverzekering zwangerschap (2024)

Via onze zorgvergelijker krijgt u een overzicht van de beste zorgverzekering voor zwangerschap 2024. Wilt u gewoon direct de beste aanvullende zorgverzekering zwangerschap 2024? Dat kan!

De aanvullende zorgverzekering van United Consumers (VGZ – Zorgzeker 2) komt als beste uit de test. Via het United Consumers collectief krijgt u direct 5% korting op de basisverzekering en 15% korting op de aanvullende verzekering zwangerschap.

De extra premie die u betaalt heeft u snel terugverdiend doordat u veel extra zorgkosten vergoed krijgt. Veel van die extra kosten worden vergoed via de aanvullende zorgverzekering zwangerschap van United Consumers.

Wat krijgt u zoal vergoed?

 • complete vergoeding kraampakket (30 euro)
 • vergoeding voor zwangerschapscursus (100 euro p/j)
 • veel andere vergoedingen los van zwangerschap en bevalling
 • vergoeding eigen bijdrage tot 125 euro en gratis kraampakket
 • complete vergoeding eigen bijdrage ziekenhuisbevalling zonder medische indicatie (369,40 euro)
 • borstvoedingsadvies tot 200 euro p/j
 • 12 behandelingen fysio- oefentherapie
 • 5% collectiviteitskorting op de basisverzekering
 • 15% korting op deze aanvullende verzekering!

Premie per maand 165,45 euro

Situatie 4: Gezin met jonge kinderen

Bij schoolgaande kinderen (t/m 12 jaar) is de zorgbehoefte vaak anders dan bij pubers (t/m 16 jaar).

Een gezin met schoolgaande kinderen die actief zijn op een sportclub of scouting bijvoorbeeld kan het beste kiezen voor een klein aanvullend pakket met 250 euro tandartsvergoeding en 6 behandelingen fysiotherapie. Maar, goed om te weten dat kinderen onder de 18 jaar geen premie betalen. Zij zijn gratis meeverzekerd en kunnen dus gratis naar de  tandarts en fysiotherapeut (maximaal 18 behandelingen). Voor orthodontie is een aanvullende verzekering nodig.

Voor pubers is de beugel een grote kostenpost die u moet kunnen betalen. Daarom is een aanvullende verzekering met orthodontie geen slecht idee. Let er wel op dat er vaak een wachttijd geldt van 1 jaar. U betaalt dan het eerste jaar wel premie maar hebt geen recht op een vergoeding. Maar toch is het nog mogelijk om een aanvullende verzekering zonder wachttijd af te sluiten met 500 euro vergoeding in het eerst jaar tot maximaal 1000 over de verzekeringsduur. Of direct 1000 euro eenmalig. Vergoedingspercentage is maximaal 80%.

a.s.r. Ruime Keuze + aanvullend extra heeft al een zorgverzekering voor 182,45 euro per maand en Zekur Zorg Basis + Extra Zekur incl. tandarts heeft al een zorgverzekering voor 185,25 euro per maand. Gebruik onze vergelijker om zorgverzekeringen met hogere vergoedingen te vinden.

Situatie 5: Senioren

De ongemakken komen met de leeftijd… Denk goed na over vrije zorgkeuze. Als u minder mobiel bent dan is vrije ziekenhuiskeuze misschien een goed idee. Verder is de kans groter op klachten, blessures en complicaties met het gebit. Daarom is een ruime basisverzekering met aanvullende tandartsverzekering tot 250 euro en 9 tot 12 fysiotherapiebehandelingen een goed idee. Een verzekering is er namelijk voor onverwachte hoge kosten en de kans daarop neemt toe in deze leeftijdscategorie.

Een aantal zorgverzekeraars biedt een interessante zorgverzekering voor u:

VerzekeraarPakketPremie p/mNaar verzekeraar
Zorg en ZekerheidZorg Gemak Polis + AV Gemak €159,15Bekijken
De FrieslandZelf Bewust Polis + AV Doorstap + AV Tand Opstap€161,65Bekijken
a.s.r. ik kies zelfGoede Keuze + ongevallendekking Fysio & Tand + ZorgGoed + TandBewust€161,70 p/mBekijken
De Christelijke zorgverzekeraarPrincipe Polis Budget + Smallpolis + Tand Small€164,15Bekijken
Zilveren KruisBasis Budget + aanvullend 1 ster + Aanvullend Tand 1 ster€164,35Bekijken

Wat is de beste basisverzekering voor 2024?

De beste zorgverzekering is voor iedereen de polis met de meest uitgebreide dekking tegen de laagste prijs. U moet dus op zoek gaan naar een polis met uitgebreide zorgkeuze, hoge vergoeding bij zorgverleners en een lage zorgpremie. Voor 2024 heeft VinkVink de beste basisverzekering. Deze verzekeraar biedt een combinatiepolis met een premie van 132,90 euro per maand.

De premie van de meeste combinatiepolissen is significant hoger. Goed om te weten: met een combinatiepolis heeft u ruimere vergoedingen dan met een naturapolis of budgetpolis. En de prijs voor deze combinatiepolis is bijna gelijk aan de goedkoopste basisverzekering in 2024; de budgetpolis van FBTO met een premie van 131,95 per maand.

De beste zorgverzekering 2024 bestaat uit een basisverzekering, eventueel aangevuld met een aanvullende verzekering. Wat de beste basisverzekering is, kan met meer zekerheid gezegd worden. De inhoud van de basisverzekering is namelijk voor iedereen gelijk. En wordt door de overheid bepaalt. Dus bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde.

Het belangrijkste verschil tussen de basisverzekeringen is het soort zorgpolis dat daarbij hoort. Met een budgetpolis kunt u meestal alleen naar een aantal geselecteerde ziekenhuizen en zorgverleners. U moet dan vooraf goed checken of het dichtstbijzijnde ziekenhuis, de huisarts en andere zorgverleners afspraken hebben gemaakt met uw zorgverzekeraar. Anders krijgt u mogelijk niet alle kosten van uw zorgnota vergoed.

Bij een naturapolis heeft ruimere dekking. U kunt er dan bijna altijd vanuit gaan dat u een deel of de volledig kosten vergoed krijgt. Met een restitutiepolis krijgt u altijd alle kosten vergoed. Daartegenover staat dat u een hogere premie betaald.

De beste zorgverzekering in uw situatie

Hangt af van uw zorgbehoefte. Daarom hebben wie hierboven een aantal profielen geschetst. Voor elke situatie is er namelijk een geschikte zorgverzekering te vinden. Als u gezond bent en weinig zorg nodig hebt dan is de goedkoopste zorgverzekering de beste keuze. Maak anders een vergelijking via onze zorgvergelijker 2024. Door een vergelijking te maken weet u precies welke zorgverzekering haarfijn op uw situatie aansluit.

De beste zorgverzekering 2024 vinden (stappenplan)

U kunt aan de hand van bovenstaande profielen een keuze maken of de goedkoopste kiezen. Als u toch graag zelf alle opties nog eens wilt bekijken dan volgt hieronder een stappenplan hoe u dat het beste kunt doen zodat u niets over het hoofd ziet.

1.Verandert uw zorgbehoefte?

Momenteel bent u op een bepaalde manier verzekerd. Heeft u alleen de verplichte basisverzekering met standaard eigen risico? Beoordeel dan hoeveel zorgkosten u het afgelopen jaar heeft gemaakt en wat u volgend jaar denkt nodig te hebben. Blijft u bijvoorbeeld in loondienst werken of wordt u ZZP´er? Vooral ZZP´ers die veel lichamelijk werk verzetten doen er slim aan om hun zorgverzekering onder de loep te nemen. Check daarvoor eens onze pagina over de ZZP zorgverzekering. Misschien moet het eigen risico daarom omlaag of is een aanvullende verzekering nu beter passend.

2.Zijn uw zorgverleners gecontracteerd door uw verzekeraar?

Verzekeraars bieden verschillende polissen aan; natura(budget), combinatie of restitutie. Het soort polis bepaalt de vrije ziekenhuiskeuze en vrije zorgkeuze. Gaat u naar een niet gecontracteerde zorgverlener? Dat krijgt u niet alle kosten vergoed. Dit kunt u eenvoudig via onze vergelijker checken. Gewoonlijk heeft u met een budget- of naturapolis minder vrije zorgkeuze.

3.Alles zelf regelen of bereikbaarheid?

Met een natura online polis of budgetpolis kunt u vaak niet terecht bij een klantenservice voor vragen maar moet u alles zelf online regelen. In ruil daarvoor biedt de verzekeraar een lagere premie aan. Wilt u niet alles zelf regelen en als het moet een medewerker kunnen spreken? Kies dan voor een naturapolis of combinatiepolis.

4.Alleen basisverzekering of ook een aanvullende?

Heeft u dit jaar zorgkosten gemaakt die niet door de basisverzekering worden gedekt? Bekijk dan of een aanvullende verzekering voordelig is, gebaseerd op verwachtingen voor het komende jaar.

Vergelijk de verwachte zorgkosten met de extra premie die u gaat betalen. Op basis van dit jaar gemaakte zorgkosten en uw verwachting voor het komende jaar kunt u besluiten om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 6 behandelingen is aanvullend verzekeren voor de fysio al een verstandige keuze. Lees meer hierover op onze pagina Fysiotherapie.

Een tandartsverzekering is al interessant wanneer u op jaarbasis meer dan €100 besteed aan tandartskosten. Lees meer hierover op de pagina tandarts.

Bent u zwanger of heeft u een kinderwens? Veel wordt vergoed uit de basisverzekering. Maar veel kosten moet u (gedeeltelijk) ook zelf betalen. Lees meer op de pagina over Kraamzorg. De kosten voor de aanvullende verzekering komen niet ten laste van het eigen risico. Een aanvullende verzekering is niet verplicht in 2024.

5.Eigen risico verhogen?

Kunt u zorgkosten die vallen onder het eigen risico in één keer betalen? Bepaal dan tot welk bedrag u het eigen risico wilt verhogen. Het vrijwillig eigen risico moet u in één keer kunnen betalen. Het verplicht eigen risico kunt u bij sommige verzekeraars ook in termijnen betalen. Uiteindelijk moet u de korting op de premie afzetten tegen de verwachte zorgkosten. En wat het feitelijk extra gelopen risico is met het verhoogd eigen risico.

Wat is het feitelijk extra gelopen risico bij een maximaal eigen risico? Een verhoging van 500 euro eigen risico betekent dit: 500 euro minus 240 euro = 260 extra gelopen risico bij een maximaal eigen risico. Waarom? Want die 385 euro verplicht eigen risico had u toch al. Maar door het verhogen van het eigen risico krijgt u een korting op uw zorgpremie. Bij een maximaal eigen risico is dit 240 euro per jaar. Dat is het overwegen waard. U moet dit wel direct kunnen betalen als het nodig is.

6.Gebruik de tabel hieronder!
Gebruik onderstaande tabel om de beste, goedkoopste, met fysiotherapie, met tandarts, met zwangerschap of voor studenten te vinden!

7.Zorgverzekering met cadeau
Zorgverzekeraars bieden interessante extra´s bij hun zorgverzekering. Maar als je overstapt krijg je bij een aantal verzekeraars ook een interessant cadeau. Een zorgverzekering met cadeau kan zeer interessant zijn als je toch van plan bent om te gaan overstappen. Klik hier als je op zoek bent naar een zorgverzekering met cadeau >>

Alle beste zorgverzekering 2024

Bekijk hieronder de beste zorgverzekeringen van 2024 op basis van verschillende criteria; beste, goedkoopste, met fysio, met tandarts, met zwangerschap en voor studenten. Een mini vergelijkingsmodule met de meest gezochte zorgverzekeringen! Bespaart tijd!

Beste

VerzekeraarVerzekeringPremie max. ERKenmerkPremie zonder ERInformatie
VinkVinkBasis - combinatiepolis€122,90>Alles online regelen
>Service van een A-merk (Menzis)
€132,90Bekijken
ZieZo van Zilveren KruisZieZo Basis€125,95>Één polis: ZieZo Basis
>Helder overzicht in aanvullende verzekeringen
€139,95Bekijken
Zilveren Kruis Basis Zeker€129,95>Ruime keuze tussen aanvullende en tandverzekeringen
>Ruime keuze met veel vergoedingen
€147,45Bekijken
FBTOBasis - naturapolis€126,95>Volledig vrije zorgkeuze
>aantrekkelijke aanvullende modules
€131,95Bekijken
UnivéZorg Select - naturapolis€123,95>Veel extra service en diensten
>Online gemakkelijk regelen
€138,95Bekijken
United ConsumersUC Bewuste Keuze€122,95>Korting op aanvullende verzekeringen
>Gratis tandongevallen
>Klantbeoordeling: 9,1
€138,95Bekijken
AnderzorgBasis €123,75>Gebruiksvriendelijke online omgeving
>Zeer prettige klantenservice
>Snelle afhandeling declaraties
€141,25Bekijken

Goedkoopste
Cadeau
Fysiotherapie
Tandarts
Zwangerschap
Studenten
ZZP

Toelichting: Beste zorgverzekering op basis van polis score. De goedkoopste zorgverzekering is met standaard eigen risico.

Beste aanvullende verzekering 2024

Welke zorgverzekering u kiest hangt af van uw wensen. Als u weinig of geen zorgkosten maakt is een aanvullende verzekering misschien niet nodig. U bent dan het goedkoopste af met een budgetverzekering. Als u meer zorg nodig hebt dan is een basisverzekering + aanvullende verzekering met de juiste vergoedingen een aantrekkelijke optie.

Let op dat iedere zorgverzekeraar zelf haar aanvullende pakketten en bijbehorende zorgpremie bepaalt. Daarom is het verstandig om de aanvullende verzekering ieder jaar te vergelijken. Gebruik daarvoor onze zorgvergelijker. Met de handige filters vindt u snel een passende aanvullende verzekering.

Vraag u zelf wel af of de aanvullende verzekering iet toevoegt. Hoeveel procent van uw zorgnota vergoed de zorgverzekeraar? En wat is de maximale (jaarlijkse) vergoeding? Want misschien kunt u de rekening beter zelf betalen in plaats van deze (gedeeltelijk) vergoed krijgen.

Beste zorgverzekering met tandartsvergoeding

Hieronder ziet u een aantal aanvullende tandartsverzekeringen met prima dekking en een scherpe premie. Meeste mensen kiezen voor 250 euro dekking en daarom zijn deze aanvullende verzekeringen vergeleken. Bij een klein tandartspakket tot 150 euro vergoeding behoren a.s.r. ik kies zelf, Nationale Nederlanden en FBTO tot de goedkoopste.

Verzekeraar BasisverzekeringAanvullende verzekeringKenmerkPremie p/mInformatie
FBTOBasisModule Tand 75% van 25075% tot €250,- | voor 3,- extra 100% vergoeding tot €250,- per jaar€141,45Bekijken
VinkVinkBasisverzekeringTand75% tot €250,- per jaar€145,10Bekijken
De FrieslandZelf Bewust Polis AV Tand Opstap75% tot max. €250 per jaar€149,70Bekijken
a.s.r. ik kies zelfGoede Keuze + ongevallen Fysio & TandTandBewust75% tot €250,- per jaar€151,45Bekijken
Nationale NederlandenZorg VoordeligZorg Tand75% tot €250,- per jaar€152,45Bekijken

Beste zorgverzekering met fysiotherapie

Onderstaande tabel toont de beste zorgverzekering voor fysiotherapie met 12 behandelingen. U kunt al een aanvullende verzekering afsluiten vanaf 3 behandelingen. Maar als er fysiotherapie nodig is dan zijn er vaak meer behandelingen nodig. Onderzoek door de Nederlandse Zorgautoriteit laat zien dat het gemiddeld aantal behandelingen per patiënt op 12 ligt. Wilt u minder behandelingen? Bij 3 of 4 behandelingen zijn FBTO, Univé en CZDirect een goede keuze.

VerzekeraarBasisverzekeringAanvullende verzekeringPremie p/mInformatie
FBTOBasis PlusModule Spieren & Gewrichten 350€160,40Bekijken
a.s.r.Goede KeuzeOngevallendekking Fysio & Tand€161,45Bekijken
De Christelijke ZorgverzekeraarPrincipe Polis BudgetMediumpolis€162,40Bekijken
Zilveren KruisBasis BudgetAanvullend 2 sterren€162,70Bekijken
Zorg en ZekerheidZorg Zeker PolisAV Basis€163,95Bekijken

Overstappen naar de beste zorgverzekering 2024

Na een inventarisatie op basis van bovenstaande stappenplan en een vergelijking is het tijd om over te stappen. Probeer dat nog voor 1 januari 2024 te doen. De nieuwe verzekeraar zegt dan uw oude verzekering op. Als u zelf opzegt voor 31 december kunt u tot 1 februari nog overstappen van zorgverzekering. Check ook even alle zorgverzekeringen met cadeau voor interessante overstap opties!

Het verschil tussen de goedkoopste en duurste zorgverzekering is maar liefst 468 euro per jaar! Het loont dus om te gaan vergelijken. Maak dus een inventarisatie van uw zorgkosten voor het aankomende jaar. Wellicht kunt u een betere zorgverzekering vinden die aansluiten op uw wensen.

Na een inventarisatie op basis van bovenstaande stappenplan en een vergelijking is het tijd om over te stappen. Probeer dat nog voor 1 januari 2024 te doen. De nieuwe verzekeraar zegt dan uw oude verzekering op. Als u zelf opzegt voor 31 december kunt u tot 1 februari nog overstappen van zorgverzekering.

Tot wanneer kunt u overstappen?

Meer dan 1 miljoen mensen stappen ieder jaar over van zorgverzekering. Daarmee besparen zijn tot 468 euro op hun zorgverzekering. Het verschil tussen de goedkoopste zorgverzekering en duurste verzekering. Hoeveel gaat u dit jaar besparen? U kunt vanaf medio november alle zorgverzekeringen weer vergelijken. Op 13 november moesten alle zorgpremies bekend gemaakt zijn door verzekeraars. U kunt nog overstappen t/m 31 december 2023 voor de beste zorgverzekering van 2024.

Zorgverzekering aanpassen

U wilt uw zorgverzekering nog aanpassen? Dat kan mogelijk nog tot 1 februari 2024.

Wilt u nog overstappen van basisverzekering? Dan is het belangrijk dat u de oude zorgverzekering voor 31 december hebt opgezegd. U kunt dan tot 1 februari een nieuwe basisverzekering afsluiten. Deze gaat met terugwerkende kracht vanaf 1 januari in. Bekijk bovenstaande Top 5 tabellen goed of ga anders naar onze zorgvergelijker.

Heeft u al een basisverzekering afgesloten voor 31 december? Dan kunt u mogelijk nog steeds uw aanvullende verzekering aanpassen. Bij veel verzekeraars is dit mogelijk tot 1 februari. Hieronder alle zorgverzekeraars waar dat kan:

Bij veel verzekeraars is het ook mogelijk om een losse aanvullende verzekering af te sluiten. Wilt u zich voor specifieke vergoedingen aanvullend verzekeren bij een andere zorgverzekeraar? Dan kan dat ik veel gevallen wel maar betaalt u soms een toeslag. Dus als u nog geen aanvullende verzekering hebt dan kunt u die alsnog afsluiten. Hieronder ziet u bij welke verzekeraars dat kan. Ook geven wij aan bij welke verzekeraars u de aanvullende verzekering kunt behouden wanneer u met de basisverzekering overstapt.

VerzekeraarAanvullend afsluiten januariAanvullend behouden Toeslag ja/nee
AnderzorgNEEJA
De FrieslandJAJAJA (50% Toeslag)
IZAJAJA
IZZJAJA
OHRANEEJAJA (25% Toeslag)
ONVZNEEJAJA (50% Toeslag)
PNOzorgJAJAJA (50% Toeslag)
UnivéJAJA
UMCJAJA

Beste zorgverzekering 2024 vergelijken

De beste zorgverzekering 2024 vindt u via onze uitgebreide, handige en eerlijke zorgvergelijker. U vergelijkt eenvoudig en snel alle 73 zorgverzekeringen. Navigeer naar onze zorgvergelijker en vul uw gegevens in. Deze zijn nodig om de beste dekking voor u te vinden. Daarom is het ook belangrijk om aan te geven wat uw postcode is. Daarmee kunnen we de beste zorgverzekering met een zeer ruime dekking vinden.

Kies vervolgens het eigen risico en welke aanvullende dekkingen u wenst. U kunt ook handmatig zoeken op specifieke dekkingen in het zoekveld. Vervolgens kunt u ook nog alle bijbehorende polissen en voorwaarden lezen als u dat wilt.

Overtuigd van uw keuze? Dan gaat u lekker overstappen naar uw nieuwe zorgverzekeraar met de beste zorgverzekering. U kunt tot 31 december overstappen. Uw nieuwe verzekeraar zegt uw oude zorgverzekering op. U hoeft verder dus niets meer te doen!

Laatste update: 24-12-2023

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]